Gdańsk – Chorzów 1:0 (kon.)
konec
Lechia Gdańsk
1:0 (1:0)
Ruch Chorzów
Pondělí 28.11.2011, 18:30 • PGE Arena Gdańsk • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    87
    Na Brazilcovo místo nastupuje dvaatřicetiletý Pawel Nowak. Déleu má problémy zřejmě s kotníkem.
     
    81
    Na hřiště vbíhá střídající arménský obránce Lewon Hajrapetjan, na střídačku pod deku si usedá Piotr Wiśniewski. Lechia vyztužuje zadní řady.
     
    79
    Janoszkowa střela z brejku mohla znamenat vyrovnání, ale Wojciech Pawlowski dal včas nohy k sobě a nepustil míč za svá záda. Stoprocentní šance Ruchu!
     
    74
    Stoper Stawarczyk si kromě vlastní branky připisuje i žlutou kartu za ošklivý zákrok ze zadu na unikajícího Tadiće. Kope se přímý kop asi z pětadvaceti metrů.
     
    72
    Domácí mohli vést již o dvě branky! Wiśniewski uháněl na brankáře Peškoviče úplně osamocen, jeho vyražený balon putoval k nohám Tadiće, ale celou akci zachránil obětavým skluzem zadák Stawarczyk. Je z toho v uvozovkách jen roh. Obrovská šance Wiśniewského!
     
    66
    Razack Traoré fauloval záložníka hostů a vidí žlutou kartu. Je to již jeho pátá v sezoně.
     
    64
    Třetí změna v sestavách na gdańském hřišti. Hosté z Chorzówa se snaží občerstvit ofenzivu a místo Pawla Abbotta si v PGE Aréně zakope také Maciej Jankowski.
     
    59
    Střídají také hosté. Arkadiusz Piech si půjde odpočinout, na jeho místo přichází zkušený Wojciech Grzyb.
     
    54
    Trenér domácího Lechu přichystal první střídání utkání. Ze hřiště jde forvard Dawidowski, na zelené ploše bude nyní bojovat za domácí barvy chorvatský útočník Josip Tadić, který přišel do kádru Gdańsku z Omonie Nikósia.
     
    52
    Lukasz Burliga teď rukama odstrčil burkinského záložníka Razack Traorého a vidí od rozhodčího Marciniaka žlutý kartonek. Již třetí v dnešním duelu.
     
    45+2
    Obránce Piotr Wiśniewski tvrdým zákrokem fauluje hostujícího Lewczuka a vidí další žlutou kartu. Ruch má výhodu standardky.
     
    38
    Obránce hostů Igor Lewczuk je prvním hráčem, který viděl z blízka žlutou kartu. Bude si muset ve zbytku utkání dávat pozor na střejší zákroky.
     
    30
    Po hrubici domácího stopera se octil Arkadiusz Piech sám před Pawlowskim, ale šanci doslova zahodil. Slabá střela placírkou pod nohy gólmana byla asi nejhorší varianta zakončení.
     
    12
    Gdańsk právě vstřelil branku!
    Razack Traoré hledal před brankou Dawidowského, trefil ale obránce Ruchu tak šikovně, že míč skončil mezi třemi tyčemi. Nešťastníkem z kádru hostů je Piotr Stawarczyk.

    Tomáš Martínek

    Branky: 12. Stawarczyk (vla.)

    Karty:   45+2. Wiśniewski (LCH), 66. Razack Traoré (LCH), 74. Stawarczyk (LCH) - 38. Lewczuk (RUC), 52. Burliga (RUC)


    Lechia Gdańsk: Pawłowski - Janicki, Kożans, Vućko, Andriuškevičius, Déleu (87.Nowak), Pietrowski, Surma, Wiśniewski (81.Hajrapetjan), Traore, Dawidowski (54.Tadić)
    Ruch Chorzów: Peškovič - Lewczuk, Grodzicki, Stawarczyk, Burliga, Zieńczuk, Malinowski, Lisowski, Janoszka, Abbott (64.Jankowski), Piech (59.Grzyb)

    Rozhodčí: Szymon Marciniak

    Diváci: 12349
    bahis siteleri