Lok. Moskva – Sturm Graz 3:1 (kon.) | Schalke – FCSB 2:1 (kon.) | Odense – Wisla Krakov 1:2 (kon.)
Twente – Fulham 1:0 (kon.) | Larnaka – Maccabi Haifa 2:1 (kon.) | AEK Atény – Anderlecht 1:2 (kon.)
Sporting – Curych 2:0 (kon.) | Stoke – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Salzburg – PSG 2:0 (kon.) | Vaslui – Lazio 0:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Besiktas 2:3 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:1 (1:1)
FC Steaua Bukurešť
Čtvrtek 01.12.2011, 19:00 • Veltlins Arena, Gelsenkirchen (kapacita 61 673) • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vážení fotbaloví fanoušci, vítejte u online přímého přenosu z německého fotbalového pekla, z Veltlins Arény v Gelsenkirchenu. Domácí Schalke 04 se bude snažit v dnešním zápase skupiny J porazit nejslavnější rumunský klub, kterým je Steaua Bukurešť. Od klávesnice vás zdraví Jaroslav Svoboda a pevně věří, že si dnešní zápas vychutnáte společně s námi a hlavně, že budeme mít o čem číst, a já samozřejmě psát. Hezký večer.
     
    Na soupisce obou mužstev se to hemží hráči ze všech možných koutů Evropy, dokonce i světa. I tak v kádru jak Schalke, tak rumunského velkoklubu najdeme spoustu domácích hráčů.

    V brance Rumunů bude kapitán mužstva Anton Ciprian Tătărușanu, pětadvacetiletý gólman, který prošel i reprezentačními kádry rumunských výběrů, momentálně je v širším kádru "A" týmu Rumunska. V létě o něj projevila zájem i Neapol, leč na nabídku přesahující tři miliony eur rumunský klub nereagoval.

    V obraně nastoupí Jasmin Latovlevici, další člen národního týmu. Zbytek defenzivní je již složen z cizinců. Na středu se objeví Bulhar Iljev po boku portugalského zadáka Geralda Alvese. Kvartet beků uzavírá Slovinec Novak Martinovič. Záloha je z většiny rumunská, dvojici Alexandru Bourceanu (měl by se pohybovat hlavně ve středu pole) a Eric Bicfalvi doplňuje argentinský Pablo Daniel Brandán, který má zkušenosti z Ligy mistrů. Do ní naskočil v kádru Unirey Urziceni.

    V útoku bude mít Steaua trio domácích hráčů - Cristian Tănase, Raul Rusescu a Mihai Costea. Koučem celku je Eduard Iordanescu.
     
    Raul Rusescu nebude jediným Raulem na hřišti, o tom má každý fanda fotbalu jasno. Domácí naskočí v sestavě s brankářem Larsem Unnerstallem, v obraně pak nastoupí zleva Christian Fuchs (Rakousko), Kyriakos Papadopoulos (Řecko), Joël Matip (Kamerun) a Marco Höger. Defenzivě budou pomáhat i dva stažení záložníci Lewis Holtby a Jermaine Jones (USA). Před nimi pak kvalitní trio vedené španělskou hvězdou Raúlem Gonzálesem. Ten bude mít po stranách k ruce José Manuela Jorada, svého krajana, a Alexandra Baumjohanna. Na hrotu se objeví nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar.
     
    Jasným favoritem jsou samozřejmě domácí, tak se nechme překvapit, co nám v zápase předvedou.
     
    A ještě jednou ve stručnosti obě sestavy...
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Unnerstall - Fuchs, Papadopoulos, Matip, Höger - Holtby, Jones - Jurado, Raúl, Baumjohann - Huntelaar.

    FC Steaua Bukurešť: Tatarusanu - Latovlevici, Iljev, Alves, Martinovič - Brandan, Bourceanu, Bicfalvi - Tanase, Rusescu, Costea.

    Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz - Rodriguez, Devis (vše Španělsko).
     
    V Gelsenkirchenu je 12 stupňů "tepla", co je hlavní, tak je poměrně sucho.
     
    Schalke, pokud dnes vyhraje, tak má postup v kapsy, což je společně s vidinou tohoto úspěchu před vlastními diváky dostatečným motivátorem.
     
    Oba týmy jsou na trávníku připraveny k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí měli výkop, do zápasu naskočili v modrých dresech, hosté ve svých klasických žluto-červeno-modrých barvách.
     
    2
    Baumjohann fauloval v poměrně velké vzdálenosti Tănaseho, následný přímý kop hostům k ničemu nebyl.
     
    3
    Tătărușanu vykopává od své branky, jen pro fanoušky takové rozlišovací znamení, co nejčastěji se budu snažit v zápase používat za jmény i zkratky týmů (SCH pro Schalke a STB pro Steauu, nikoliv pro státní bezpečnost). Věřím, že většina z vás ale má dostatečnou orientaci v evropské kopané a hlavně jména na soupisce domácích jim nejsou cizí.
     
    5
    A zatímco tu vykecávám, tak Huntelaar (SCH) protáhl Tătărușana, který musel do kolen a dělovku maskovaného Nizozemce kryl do náruče.
     
    5
    Na druhé straně pálil Costea, ale nejspíš se tak leda bude zpovídat Bohu, proč mu touto ránou rozbil okno... Vysoko, vysoko nad branku a ještě k tomu mimo.
     
    5
    Jen se ještě vrátím k Huntelaarovi, ten je maskovaný obdobně jako Ballack, nosí kryt na tváři.
     
    7
    Další šance domácích, po krásné práci Jurada se dostal k zakončení Baumjohann, ale jeho pokus skončil hodně mimo.
     
    7
    Dvě vteřiny před naplněním sedmé minuty roh pro domácí.
     
    8
    Ale Tătărușanu si vyskočil pro míč centrovaný od praporku a žádné vzrušení se nekonalo.
     
    8
    Zažíváme deja-vu, další roh pro Schalke.
     
    8
    Tentokrát se míč snesl do vápna hodně nepříjemně, ale Schalke z poskakující lopty nic nevytěžilo.
     
    9
    Baumjohann vybojoval třetí roh pro svůj celek...
     
    9
    ...a malý velký muž Raúl Gonzáles nepříjemně protáhl Tătărușana, který špičkami prstů vytěsnil technickou hlavičku Španěla nad branku! Schalke si zahraje již čtvrtý roh.
     
    10
    Tentokrát míč odvrácen, Baumjohannův centr k ničemu zajímavému nevedl.
     
    11
    Asi si tu vezmu nějakou šablonu a budu psát jen "Schalke kope roh..." Tentokrát zleva zahrávat bude Fuchs.
     
    11
    A opět bez úspěchu, jenže o chvilku později mířil od Jurada centr do vápna a Huntelaar nebezpečně sbíhal na střelu, obrana hostů jej pokryla.
     
    12
    Martinovič hodně ostře sundal Jurada a teď musí hodně děkovat za to, že neviděl žlutou kartu. Fuchs rozehraje přímák zleva.
     
    12
    A Fuchsův centr způsobil zmatky ve vápně Rumunů, Tătărușanu se totiž vydal na turistický výlet na kraj šestnáctky, tam ale míč nenašel a hned z toho bylo pozdvižení. Rumunský celek ale odvrátil.
     
    14
    Jak v dílně ve svěráku si musí nyní připadat Steaua. Domácí tým svírá Rumuny a jestli dobře počítám šestý roh poté, co Raúl neprokličkoval vápnem, ve kterém čekalo na Španěla snad osm bránících hráčů hostujícího celku.
     
    14
    Baumjohannův roh sbírá Tătărușanu, stejně tak i následný dlouhý nákop stejné hráče.
     
    16
    Alves (STB) si dovolil, fauloval domácí ikonu Raúla, dostal za to odměnu v podobě bouřlivého pískotu.
     
    17
    Raúl (SCH) si seběhl na centr mířící na zadní tyč, jeho hlavička však neměla razanci a končí u Tătărușana. Zatímco je hra ve středu hřiště, tak se právě rozpovídám o rumunském brankáři. O snaze Neapole získat jej do svých služeb jsem již psal, jenže Tătărușanu už má za sebou několik let v Juventusu. Že jsem se snad zbláznil? Nene, je to tak, chytal za druholigový rumunský klub Juventus Bukurešť.
     
    19
    A během mých řečí sedmý roh pro domácí, Fuchsův centr padající k přední tyči ale Rumuni odvrátili.
     
    19
    Jurado napoprvé míč do vápna, někde ke značce pokutového kopu neprotlačil. Na druhý pokus již ano, Tătărușanu vyrazil míč jen k Holtbymu, jehož halfvolej vytěsnil nad branku Tătărușanu a je z toho osmý roh pro domácí.
     
    20
    Další závar před rumunskou brankou a zase jen Tătărușanu posílá míč na roh. Pokud jste příznivci life sázek, tak honem běžte naložit na to, že příští gól dá Schalke, visí to ve vzduchu hodně povážlivě.
     
    21
    Ojedinělý výpad hostů končí ještě daleko před hranicemi pokutového území Schalke.
     
    21
    Iljevův dlouhý pas k ničemu moc velkému nevedl, Baumjohann s Högerem si s Rumuny poradili.
     
    22
    Raúluv prudký centr zblokoval Iljev, teď toho ale asi lituje. Bulhar to provedl obličejem a následně se složil na trávník, sympaticky jej opečovává sám Raúl. Desátý roh pro Schalke.
     
    23
    Tătărușanu sebral míč ze vzduchu a dobývání rumunské tvrze pokračuje.
     
    23
    Holtbyho centr mířící někde do míst, kde zase pobíhal Raúl, hosté odvrací.
     
    24
    Catenaccio v podání Schalke a další rohový kop pro německý celek.
     
    24
    Jestli něco Gelsenkirchenu dnes nejde, tak je to exekuce právě od rohového praporku. Z jedenácti pokusů žádná větší šamce, ale po Iljevově zákroku mají domácí šanci akorát do tuctu - dvanáctý roh...
     
    25
    A hleďme! Baumjohann rozehrál na krátko, Jurado poslal krásný centr do vápna a nikým neatakovaný KYRIAKOS PAPADOPOULOS posílá hlavou někde z čáry vyznačující malé vápno míč za bezmocného Tătărușana! Krásná souhra a zasloužené vedení Schalke.
     
    27
    A kdo mě poslechl a rychle vsadil na to, že dalším týmem, kdo dá gól, budou domácí, tak neprohloupil, i když asi ani moc nevydělal. Bookmakeři by museli být hodně štědří na úvod adventu, aby na tuhle tutovku naložili hezký kurz. Domácí jsou znovu u míče a hrají si na půlce takové lehčí oddechové bago.
     
    28
    Papadopoulos pak rychle po pravé straně poslal dlouhý míč na Baumjohanna, souhra dvou zaintersovaných do té úvodní branky zápasu končí v náruči Tătărușana.
     
    29
    Tătărușanu musel hodně z branky, aby odkopl míč před utíkajícím Huntelaarem, povedlo se to rumunskému brankáři.
     
    30
    Co se ale nepovedlo nyní byla Baumjohannem promarněná hodně solidní šance! Odražený míč se dostal k osamocenému křídelnímu hráči Schalke, jenže ten nestřílel z voleje, rozhodl se míč si zpracovat a to mu vůbec nevyšlo. Navíc v ostrém, leč čistém souboji to byl právě on, kdo poslal balon za čáru. Odkop od branky Bukurešti.
     
    31
    Huntelaar podruhé dnes v obrovské šanci, sám proti Tătărușanovi neuspěl. Ale je tu dvanáctý roh a exekutor Baumjohann.
     
    31
    Tentokrát nic z toho, Rumuni u míče a snaží se rychle přejít do útoku.
     
    33
    Steaua Bukurešť právě vstřelila branku!
    Blesk z čistého nebe po krásné kombinaci rumunského celku! Nádherná přihrávka argentinského středopolaře Brandána, který naznačil střelu, pak ale jen lehce přiťukl mezi obránci domácích RAULU RUSESCOVI a rozběhnutý útočník technicky prostřelil Unnerstalla! Tak to je hodně studená sprcha pro domácí! První střela na branku... To jsou věci.
     
    35
    Jurado zkoušel hned odpovědět, ale jeho točeňák z rohu šestnáctky končí zcela jinde, než by si desetitisíce přítomných fanoušků přálo.
     
    36
    No rozhodně se nechme překvapit, co nám ještě tento zápas připraví. Jasně lepší Schalke (držení míče 60-40, poměr střel 5:2, na branku 4:1, rohy 13:0, přímé kopy 4:1...) totiž drží jen stav 1:1 a hosté se začínají osmělovat.
     
    38
    Míč ve středu hřiště, teď jej získali domácí a od své branky rozehrává Unnerstall. Pro Gelsenkirchen to byl teprve druhý inkasovaný gól v této skupině.
     
    39
    Raúl se neprotlačil do vápna a domácí naráží na devítičlennou hradbu rumunského celku, na hrotu zůstává jen Rusescu.
     
    40
    Po Kollerovsku sklepl hrudí Huntelaar (SCH) míč pro Baumjohanna, ten ale z první vystřelil vysoko nad.
     
    41
    Baumjohann (SCH) si hledal cestu do šestnáctky skrze Latovleviciho, ale doslova a do písmene tvrdě narazil, ani faul si nevykoledoval. Sudí Lahoz signalizuje odkop od brány, zatímco běží nejspíš pošeptat Baumjohannovi, že takové pokusy mu dnes baštit nebude.
     
    43
    Jinak celou skupinu zamotává i výsledek Larnaky s Haifou, kde kyperský celek vede doma 1:0.
     
    44
    Steaua zdá se zná území Schalke jen z doslechu, ale když už tam zavítá, tak to stojí za to. Další zmatek a chaos před Unnerstallem, nakonec Bifalviho bomba na poslední chvíli zblokována, to by si možná celá nejspíš vyprodaná AufSchalke Arena sedla na bobek.
     
    45
    Jedna minutka se nastaví k základní hrací době, Schalke s míčem na kopačkách v čase 45:25 u vlastní šestnáctky.
     
    46
    45:48 - ještě jeden centr do vápna zprava, ale Tătărușanu si jej v poklidu pohlídal a sbírá míč do rukavic. To je také vše, co se v první půli asi odehraje.
     
    První poločas skončil.
     
    Je to tak, máme za sebou první poločas a nutno dodat, že spíše by si zasloužilo vést Schalke, které většinu poločasu diktovalo tempo. Jenže je tu jakési "ALE!" Domácí sice byli opticky lepší, zahrávali tolik rohů, že by se u nich mohl vystřídat při exekuci celý tým včetně brankáře a vyšlo by i na trenéra, ale z této optické převahy vytěžili domácí jen, i když opravdu krásnou, jednu trefu. Po na krátko rozehraném rohovém kopu se hlavičkou po utěšeném Juradově centru trefil Papadopoulos.

    Hosté se poprvé na dostřel branky dostali až více než po půl hodině hry, ale Brandánovu pobídku Rusescu přijal bez rozpaků a dalším krásným gólem srovnal. Brandán si tak pět metrů před šestnáctkou domácích stopl míč, naznačil ránu, ale pak poslal mezi dva beky balon sbíhajícímu Rusescovi, který udělal dva rychlé kroky a nechytatelně zavěsil míč za Unnerstalla.
     
    Stav je tu tedy nerozhodný 1:1 a určitě bude o co hrát. Co to znamená pro tabulku. Schalke je v tuto chvíli stále první, má devět bodů a náskok třech bodů na dotírající duo Haifa - Steaua. Haifa totiž prohrává v Larnace 1:0 (gól dal Gonzalo Garcia) a tím se díky kyperskému vedení celá skupina zamotává:
    1. SCHALKE 2 3 0 9:2 9
    2. HAIFA 2 0 3 9:8 6
    3. STEAUA 1 3 1 6:9 6
    4. LARNACA 1 2 2 2:7 5

    Co to znamená pro vývoj skupiny? V posledním kole jede Schalke do Haify. A Larnacu čeká souboj v Bukurešti. Jen výhra zajistí Larnace šanci na postup do dalších bojů, a to ještě za předpokladu, že by Haifa doma neporazila Schalke. Samozřejmě vše bude relevantní ve chvíli, kdy oba dnešní zápasy skončí tak, jak momentálně probíhají.
     
    Tak oba týmy na hřišti, půjdeme na to? Nejspíš nám nic jiného ani nezbude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Žádné změny na soupisce jsem nezaregistroval, takže oba týmy pokračují v takovém složení, v jakém zápas začaly.
     
    47
    Brandán (STB) fauloval Jonese a domácí zůstanou u míče.
     
    48
    A Jones (SCH) to Brandánovi vrátil, navrch i s úroky, které mají podobu žluté karty.
     
    50
    Schalke se marně snaží projít do zakončení, naopak hosté trpělivě brání a čekají na svou šanci.
     
    52
    A zatímco tady se domácí marně snaží, v Larnace již v tom druhém utkání dnešního programu skupiny J vedou domácí 2:0, když se trefil Pintado.
     
    53
    Sudí teď pustil hraniční souboj (nejen tím, že byl na hranici šestnáctky) a domácí fanoušci se zlobí.
     
    54
    Domácí teď zahodili obrovskou šanci, když se z pravé strany vřítil do šestnáctky Huntelaar, ale kanonýr trefil jen Tătărușana, následně Raúl neměl dostatek klidu zakončit do prázdné branky.
     
    56
    Náznak šance hostů končí odpískaným a odmávaným ofsajdem, do kterého si naběhl Latovlevici (STB).
     
    57
    Tak domácí jdou přece jen podruhé do vedení a výrazně jim k tomu pomohl Latovlevici, jehož nepřesný odkop skončil jen o pár metrů dál u Huntelaara, Nizozemec si zpracoval míč, s rozvahou jej pak poslal RAÚLOVI a španělská hvězda světového fotbalu si ze vzdálenosti tří, čtyř metrů od brankové čáry věděla moc dobře rady a ono Nerudovské "Kam s ním" vyřešila nejlépe jak mohla.
     
    58
    Za trest přetáhl Raúla po nohou Bourceanu, přímák pro domácí.
     
    60
    Hosté mají možnost, srovnat, Brandán (STB) bude zahrávat rohový kop.
     
    60
    Jenže nepříliš dobrá souhra, Schalke odvrací a navíc Costea (STB) po chvíli fauluje Jonese (SCH).
     
    61
    Huntelaar (SCH) s Juradem způsobili vítr v obraně hostů, ale Iljev (STB) odvrátil na aut.
     
    62
    Steaua na chvíli sevřela Schalke u jejich šestnáctky, ale nic nevymyslela.
     
    62
    Huntelaar (SCH) se neprobil do šance přes val obránců hostujícího mužstva.
     
    63
    A divokou mezihru zakončuje zase na druhé straně Bicvalfi (STB), jeho rána ale mířila hodně mimo branku Unnerstalla.
     
    64
    Bourceanu (STB) obral Raúla (SCH) ostrým zákrokem o míč, diváci se zlobí, sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    65
    A první střídání utkání, Draxler nahradil na hřišti Baumjohanna.
     
    66
    Unnerstall (SCH) dobře přečetl hru a před nabíhajícím Costeou (STB) ve spolupráci s autorem první branky zápasu Papadopoulosem (SCH) ustřežil svou branku.
     
    67
    Zranění Raul Rusescu (STB) musí za postranní čáru, zatímco Steaua i střídá. Prepelita nahradil na hřišti Litovleviciho, který měl prsty (spíše nohy) v tom druhém gólu domácích, kdy nepovedeným odkopem pomohl Schalke k brance.
     
    69
    Costeova (STB) střela se snad nedá ani nazvat střelou.
     
    69
    Zápas začíná připomínat sci-fi fotbal, jakousi válku Kyborgů. Na hřiště přichází Nikolič, který nahrazuje Rusecua, autora dosud jediné branky rumunského celku v utkání. Nikolič stejně jako domácí Huntelaar nosí obličejový kryt, ochranu nosu.
     
    71
    Bukurešť se nechce smířit s nepříznivým výsledkem, Tănase (STB) se tlačil do šance po levém křídle, ale fauloval Högera (SCH) a hosté tak přišli o míč.
     
    72
    Raúl Gonzáles (SCH) hecuje své spoluhráče, pasivita by se Gelsenkirchenu nemusela vyplatit.
     
    72
    Prepelita míjí branku Schalke.
     
    73
    A na druhé straně ve slušné šanci Huntelaar, ale Nizozemci dnes není přáno. Jeho rána sražena, na dorážku pak Raúl nedosáhl a Tătărușanu sbírá míč.
     
    75
    Schalke se usadilo kolem vápna hostů, ale finální přihrávku domácí do vápna neprotlačili.
     
    75
    Fuchs (SCH) fauloval Nikoliče (STB), přišlápl mu nepříjemně nohu.
     
    76
    Zatímco teď hosté aktivnější tady v Schalke a hledají cestu do zakončení, v Larnace se hostům podařilo skórovat. Haifa Buljatem snížila na 1:2, takže na obou stadionech, kde se dnes hraje skupina J, stejný výsledek ve prospěch domácích.
     
    77
    Tvrdý zákrok Martinoviče (STB) na Drexlera (SCH) po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    77
    Jurado (SCH) musel k zemi, za dres jej držel a málem jej z něj svlékl Tănase.
     
    78
    Papadopoulos (SCH) pálil z přímého kopu nepřesně, ale velmi nebezpečně.
     
    78
    A další střídání, Moritz nahradil na trávníku Holtbyho, takže Schalkeho upgraduje fyzické síly.
     
    79
    Odkop od branky Unnerstalla (SCH).
     
    80
    Novic na hřišti, Moritz, zapomněl v souboji s Geraldem Alvesem nohy za sebou ještě předtím, než se Portugalec v rumunských službách odhodlal k nějakému obrannému zákroku, leč Lahoz tentokrát sežral Moritzovu etudu a přímák pro Schalke.
     
    81
    Američan Jermaine Jones (SCH) napřáhl ze vzdálenosti tak 30 metrů a poslal míč vysoko nad a daleko za, zřejmě pozdrav domů za oceán...
     
    83
    A válka kyborgů končí, Huntelaar i jeho ochranný obličejový kryt opouštějí hřiště, nahrazuje je Marica.
     
    83
    Ještě předtím Raúl (SCH) láskyplně poflirtoval s nohami Brandána (STB), pískán faul, z přímáku hosté nic nevymysleli.
     
    84
    Závar ve vápně hostů, dobrou práci odvedl Marica, ale Raúl byl při finální dorážce v ofsajdu.
     
    85
    Vzhledem k tomu, že jsem před utkáním neodolal pokušení, a vsadil na handicap Schalke 04 (1:0) s kurzem 1,80, tak je mi současný tlak domácích velmi sympatický. Ale ono se říká, že nejlepší obrana je útok a kombinace německého týmu na šestnáctce hostů nese jistotu, že Unnerstall odtud příliš ohrožen nebude.
     
    86
    A hosté přece jen vytahují napadání až na půlku soupeře, to je snad poprvé dnes, co je většina hráčů bukurešťského celku za půlkou ve chvíli, kdy mají soupeři míč na noze.
     
    88
    A hned jsou z toho pro Schalke nepříjemnosti, Steaua se usídlila kolem šestnáctky a tvoří hru.
     
    88
    Tănase (STB) ale na další vysoký míč nedoskočil a odkop od brány pro domácí.
     
    88
    Hosté rychle střídají, posilují samozřejmě útok - Costeu nahradil Rosu.
     
    89
    Krásný centr na Raúla (SCH), který se natlačil před bránícího hráče a měl tak dostatek prostoru k zakončení na zadní tyči, ale placírkou své levačky Raúl těsně míjí!
     
    89
    Na poslední chvíli vrací Alves (STB) míč brankáři poté, co jej napadal Marica (SCH).
     
    90
    Tři minuty se budou nastavovat.
     
    91
    A to v čase 90:20, kdy jsou hosté u míče a v blízkosti šestnáctky Schalke, znamená, že domácí jsou tři minuty od vítězství ve skupině.
     
    91
    Rosu (STB) čistě sebral míč Jonesovi a hosté ještě mají šanci zahrozit.
     
    92
    A taky tak činí, tlačí se do šestnáctky a ještě uvidíme zajímavé okamžiky.
     
    92
    Manica se vřítil do otevřené obrany hostů, v šestnáctce pak v hraničním souboji upadl, ale píšťalka mlčí a hosté ihned peláší do dalšího útoku.
     
    93
    92:45 a roh pro domácí, troufám si tvrdit, že je rozhodnuto.
     
    94
    Raúl jen tak čutl do míče a tím dnešní zápas symbolicky...
     
    Konec zápasu.
     
    ...ukončil. Byl to právě Raúl Gonzáles, kdo skóroval na 2:1 a zajistil Schalke výhru v utkání, nutno dodat, že zaslouženou. Domácí měli hlavně v první půlhodině utkání místy jednoznačnou převahu, zahrávali 12 rohů, ale až ten doslova a do písmene "tuctový" proměnili v gól zásluhou Papadopoulose. Hosté ale zbraně nesložili a z ojedinělé šance srovnal krásnou trefou Rusescu. Ve druhé půli o svém očekávaném vítězství přece jen rozhodlo Schalke. Raúl se prosadil po chybě obránce Litovleviciho.
     
    To je dnes nejspíš vše, budu se s vámi těšit u dalších online přenosů na počtenou. Doufám, že jste se dnes bavili. Hezký zbytek večera přeje Jaroslav Svoboda.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 25. Papadopoulos, 57. Raúl Gonzáles - 33. Rusescu

    Karty:   48. Jones (SCH) - 77. Martinovič (STB)


    FC Schalke 04: Unnerstall - Fuchs, Papadopoulos, Matip, Höger - Holtby, Jones - Jurado, Raúl, Baumjohann (64. Draxler) - Huntelaar.
    FC Steaua Bukurešť: Tătărușanu - Latovlevici (67. Prepelita), Iljev, Alves, Martinovič - Brandán, Bourceanu, Bicfalvi - Tănase, Rusescu, Costea.

    Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz - Rodriguez, Devis (vše Španělsko)
    bahis siteleri