Lok. Moskva – Sturm Graz 3:1 (kon.) | Schalke – FCSB 2:1 (kon.) | Odense – Wisla Krakov 1:2 (kon.)
Twente – Fulham 1:0 (kon.) | Larnaka – Maccabi Haifa 2:1 (kon.) | AEK Atény – Anderlecht 1:2 (kon.)
Sporting – Curych 2:0 (kon.) | Stoke – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Salzburg – PSG 2:0 (kon.) | Vaslui – Lazio 0:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Besiktas 2:3 (kon.)
konec
OB Odense
1:2 (0:2)
Wisla Krakov
Čtvrtek 01.12.2011, 19:00 • TRE-FOR Park, Odense (15 633 diváků) • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    -15
    Jedině vítěz dnešního zápasu bude mít teoretickou šanci na postup do další fáze Evropské ligy. Oba ztrácejí čtyři body na anglický Fulham, který dnes hraje v Enschede na hřišti místního Twente.

    V prvním vzájemném souboji dnešních soupeřů bylo úspěšnější OB, které vyhrálo 3:1 brankami Johanssona, Utaky a Falka. Za krakovský tým byl jediným úspěšným střelcem Slovinec Andraž Kirm.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    OB Odense: Toppel - Mendy, Moller Christensen, Hoegh, Ruud - Falk, Sorensen, Andreasen, Johansson - Utaka, Skoubo. Trenér: Henrik Clausen.

    Wisła Kraków: Pareiko - Paljić, Díaz, Chávez, Lamey - Núňez, Wilk - Kirm, Gargula, Malecki - Biton. Trenér: Kazimierz Moskal.
     
    -5
    Na stadionu TRE-FOR Park Odense nyní nastupují hráči na hřiště. Choreografii domácích diváků doprovází ohňostroj. Kraków bude hrát v červených dresech, domácí OB navléklo oblíbené modrobílé pruhované dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájil hlavní sudí utkání Laurent Duhamel, který přijel do Dánska z Francie. Asistenty mu dnes budou dělat Michael Annonier a Christophe Capelli.
     
    2
    Velká šance OB hned na začátku. Centr na malé vápno doletěl přímo na hlavu Andreasena, který ovšem zamířil pár centimetrů nad brankou krakowského Pareika.
     
    3
    Krakovští chtějí uklidnit hru a snaží se držet míč na svých kopačkách. Následuje kolmá přihrávka na Andraže Kirma, který ale také netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    5
    Nigerijec Peter Utaka se snažil prosadit po levé straně, ale byl obrán o míč. Centr Johanssona z pravé strany také nikoho nanašel. Odense se bude přesto snažit využít domácího prostředí.
     
    6
    Patryk Malecki z Wisly měl možnost utéct po levém křídle a hledat před brankou izraelského snajpra Bitona. Míč ale jen ohrozil rohový praporek...
     
    8
    Hra se odehrává převážně ve středu hřiště, u míče je ale více krakovská Wisla. Nyní letí centr na Bitona, ale domácí obránci celý útok zpacifikovali.
     
    10
    Krakovský Gargula hledal na velkém vápně Michaela Lameye, míč ovšem pokryl domácí Mendy.
     
    11
    Malecki se protáhl od postranní lajny až na střed hřiště a otestoval pozornost gólmana OB Madse Toppela. Hosté jsou v první čtvrthodině překvapivě aktivnějším celkem.
     
    12
    Daniel Hoegh dostal úder do tváře od Izraelce Bitona. Hráči zakopávají míč do zámezí a mladý obránce OB bude ošetřován.
     
    15
    Domácí "De Stribede" pravděpodobně přijdou o Hoegha, který stále leží na hrací ploše. Připravuje se střídání dánského celku... Nehraje se již tři minuty.
     
    15
    Střídání je tady. Norský zadák Tore Renigiussen jde na hřiště již po čtvrthodince hry a vyztuží zadní řady OB.
     
    17
    Jde vidět, že oběma celkům již nejde o postup, hra prozatím nemá náboj. Po centru na Falka budou domácí zahrávat rohový kop.
     
    17
    Míč se po rohu snesl na hlavu Andrease Johanssona, který mířil stejně jako na začátku zápasu - nějaký decimetr nad břevnem Estonce Sergeje Pareika.
     
    20
    Wisla právě vstřelila branku!
    Lukasz Gargula našel na hranici šestnáctky DAVIDA BITONA a, který využil prostrčení a špičkou lehce umístil míč k levé tyči domácí branky. Hosté si gól za svou aktivitu zasloužili.
     
    21
    Krakovský Cezary Wilk fauloval před pokutovým územím domácího Petera Utaku a rozhodčí místo žluté karty využil domluvy kapitánovi Wisly. Žlutá karta se udělovat nebude a domácí fanoušci pískají.
     
    22
    K míči se postavil dnes aktivní Andreasen a jen těsně minul levou tyč Pareika.
     
    25
    Svěřenci trenéra Clausena se kromě několika centrovaných míčů nedostali do pokutového území krakovské Wisly. Míč si opět vyměňují hráči v červených dresech.
     
    26
    Hostující Kirm si u pomezní čáry zakombinoval s Lameyem ovšem asistent rozhodčího upozornil na nedovolený zákrok. Domácí budou odkopávat.
     
    28
    Peter Utaka se dvakrát probíjel po pravé straně, ale ani jeden jeho centr nebyl pro Krakow hrozbou.
     
    29
    Wisla právě vstřelila branku! Krásná akce PATRYKA MAŁECKIHO za levé strany. Obránci jakoby si jej nevšímali, šikovný forvard prošel až na hranici šestnáctky a vymetl pavučinky v pravé šibenici Toppela.
     
    29
    Oslava Małeckého se svlečeným dresem se podle očekávání nelíbila sudímu, který mu automaticky dává žlutou kartu.
     
    32
    Domácí jsou jako opaření, nejsou schopni prakticky nic vymyslet. Krakovští na hřišti kralují a diváci začínají místy pískat.
     
    34
    Roh pro Odense a velice nebezpečná šance. Falk centroval do malého vápna a míč překvapivě proletěl chumlem před bránou a jen těsně minul Pareikovu tyč!
     
    34
    Rohový kop byl kořistí hostujcího gólmana. Ten drží míč a uklidňuje situaci.
     
    36
    Hráči OB se zlepšují, Utaka nyní prokličkoval v malém vápně a odkop obránce Cháveze se po odrazu od dánského útočníka málem odrazil do vlastní branky.
     
    37
    Na druhé straně zahrozil střelec první branky zápasu David Biton. Jeho pokus z pravé strany ale vytáhl Toppel alespoň na roh. Centrovaný míč od rohového praporku obránci odkopli a fanoušci OB si mohou oddechnout.
     
    39
    Klasický obrázek tohoto zápasu - Małecki opět hledal Bitona, balon ale jeho hlavu přeletěl.
     
    40
    Andraž Kirm se pokusil z pětatřiceti metrů o střelecký pokus. Jediný koho ale ohrozil byl brankový rozhodčí několik metrů od domácí branky.
     
    41
    Rasmus Falk upadl na hrací plochu a rozhodčí Duhamel píská faul. Bude se kopat zkrácený rohový kop.
     
    42
    Renigiussen hlavičkoval na branku a kostaričan Júnior Díaz, který je v polském celku na hostování z Club Bruggy, odhlavičkoval na další roh.
     
    43
    Ani další roh domácím nic nepřináší. Rasmus Falk to později zkoušel zpoza šestnáctky, ale jeho střele chyběla přesnost. Pareiko se jen po střele ohlédl.
     
    44
    Utaka přehnal svou snahu získat míč a fauloval Cezary Wilka. OB je nervózní a není se čemu divit. Na domácím stadioně prohrávají o dvě branky.
     
    45
    Rozhodčí prodlouží první poločas o dvě minuty.
     
    45+1
    Honduraský zadák hostů Osman Chávez nyní odkopl na rohový kop. Centr doputoval ke kopačce Espena Ruuda, který střílel sice tvrdě, ale nepřesně.
     
    45+2
    Po průniku Małeckého a jeho střele odražené od Moller Christiansena se bek domácích skácel k zemi. Jakmile bude ošetřen, nejspíše budeme svědky poločasového hvizdu.
     
    První poločas skončil.
     
    Wisła Kraków po zásluze vede o dvě branky. Domácí se kromě několika šancí nedostali k přímemu ohrožení Pareika. Naopak "Biała Gwiazda", jak se přezdívá hostům, byli velice produktivní. Nejprve se snadno prosadil David Biton, který v Polsku hostuje z belgického Charleroi. Chvíli po něm mířil přesně i Patryk Małecki, jehož průnik od postranní čáry až do velkého vápna byl ukázkový. Polský celek má blíže k bodům do polského koeficientu. Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté pokračují v nastolenému trendu z prvního poločasu. Centr Małeckého ale adresáta nenašel.
     
    49
    David "Dudu" Biton byl faulován a domácí OB bude čelit přímému kopu z třiceti metrů. Bude to střela či centr?
     
    49
    Nakonec centr, ale norský reprezentant Espen Ruud byl polským týmem faulován. Domácí se vrhnou do útoku.
     
    50
    Krásný rychlý brejk po ose Biton - Kirm - Garguła. Posledně jmenovaný rozvlnil k jeho škodě jen s boční síťkou. Pravý horní roh ale minul snad jen o centimetry!
     
    51
    Odense právě vstřelilo branku!
    Peter Utaka našel na hranici šestnáctky RASMUSE FALKA, který si míč ideálně sklepl na zem a s trochou štěstí překonal Pareika. Udeřilo dá se říci z čístého nebe, pro domácí to byla první vyložená šance.
     
    53
    Domácí zvýšili aktivitu a mají míč na nohách. Cítí, že by mohli vyrovnat.
     
    54
    Obránce a zároveň kapitán OB Christian Sorensen nyní hrubě zfauloval zezadu Lukasze Gargułu a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    55
    Střelec branky Odense Rasmus Falk jde rychle po svém gólu ze hřiště, místo něj se na trávníku ukáže Bashkim Kadrii.
     
    56
    Tentokrát faul za žlutý kartonek pro hráče Krakowa. Napomenutí dostal Osman Chávez a domácí budou kopat přímý kop.
     
    58
    Aktivní Utaka našel jako přes kopírák na levé straně pokutového území tentokrát vystřídavšího Kadriiho, jeho střela ovšem někomu mohla připadat jako nepovedený centr...
     
    60
    Garguła unikal po pravé straně, ale Mendy jej srazil k zemi. Po přímém kopu se míč dostal k domácím a ti věděli, kam s míčem.
     
    61
    Další útok Wisły. Małecki se dosal až do velkého vápna, ale před Bitonem šanci zpacifikoval Ruud.
     
    62
    U míče byl nyní Andraž Kirm, který využil narážečku s Lukaszem Gargułou, ale míč který měl mířit před branku, mířil vysoko nad bránu.
     
    63
    Cezary Wilk našel v brejku úplně volného Kirma, ten ale tak dlouho vyčkával se střelu až mu padli pod nohy dva hráči. Na úrovni pokutového kopu si musí hráč počínat rozhodněji. Škoda pro polský celek...
     
    65
    Tentokrát velice dobrá šance OB, ale Švéd Johansson nepochopitelně asi pět metrů od brankové čáry hledal hůře postaveného hráče na straně. Kadrii se snažil prostřelit obránce, ale branku minul. Hra se přelévá ze jedné strany na druhou.
     
    66
    Po střetu Andreasena a Cháveze bude ošetřován obránce z Hondurasu. Dostal nepříjemný úder do hlavy a je mírně otřesen.
     
    68
    Domácí Reginiussen si počínal nedovoleně v souboji s Kirmem a následoval přímý kop. Odense nemělo problémy s odvrácením centru, ale hosté zůstávají u míče.
     
    69
    Místo kombinací dnes převládají útoky díky centrovaným míčům. Jeden teď příkladně ukázal Mendy, ale Espen Ruud balon jen tečoval temenem do pomezí.
     
    71
    Odense už riskuje a pouští se ve více lidech do útoku. Tím se hostům naskýtá šance na brejkové situace. Na střídačce OB se převléká Baye Djiby Fall s číslem 99 a půjde nejspíše do hry.
     
    74
    Hráčům na hřišti se nechce příliš běhat proto hra ztratila potřebné tempo.
     
    75
    Na plochu jde podle očekávání Baye Djiby Fall, který pochází ze Senegalu. Ten na hřišti zaujme místo Mortena Skouba, který byl dnes na hrací ploše neviditelný.
     
    78
    David Biton má dnes střleckou chuť. Nyní ale brankáře Madse Toppela nepřekonal.
     
    79
    Domácí měli výhodu přímého kopu z poloviny hřiště, ale Pareiko výborně vyboxoval mimo nebezpečné území Wisły.
     
    79
    První střídání Krakówa. Pro holandského zadáka Michaela Lameye zápas skončil, místo něj se představí publiku Srb Marko Jovanović.
     
    81
    A v zápětí další střídání hostů. Aby nebylo Izraelci Bitonovi na hřišti smutno, trenér Wisły Moskal posílá na hrací plochu dalšího hráče této národnosti a to Maora Meliksona. Ten nahradí střelce zatím rozdílové branky Patryka Małeckého. Vyprovází jej potlesk krakowských fans.
     
    85
    Hra trochu postrádá přesnost. Nyní po centru Johanssona bude zkoušet OB srovnat skóre.
     
    85
    Pareiko s potížemi vyrazil míč a Wisła může jít do rychlého brejku. Biton ale marně hledal před brankou Meliksona, útok hostů končí a domácí zakopávají míč do autu.
     
    87
    Trenér Henrik Clausen vybízí hráče k větší aktivitě, ale co je to platné, když Djiby Fall posílá na Pareika jen snadný oblouček, který Estonec chytá bez problémů do koše.
     
    89
    Wisła se nenechává zatlačit a hraje velmi aktivně.
     
    90
    Bashkim Kadrii se snažil najít ve velkém vápně Djiby Falla, ale obrana hostů se vyznamenala. Bude se střídat na straně hostů...
     
    90+1
    Ivica Iliev se dnes také podívá na stadion v Odense. Andraž Kirm může již v poklidu doklusat ke střídačce hostů a pustit na hřiště srbského forvarda.
     
    90+3
    Po ošetřování Cháveze se bude pokračovat ve hře. Nastavují se tři minuty, takže co nevidět rozhodčí naposledy foukne do píšťalky.
     
    Konec zápasu.
     
    Nic zajímavého se již v nastaveném čase nestalo a domácí tak stojí se sklopenými hlavami. Podali dnes bezkrevný výkon, hosté si výhru zasloužili.
     
    Wisła Kraków si výhrou na hřišti OB zajistila naději na postup. Tu domácí dnešní porážkou ztratili. Jelikož Fulham prohrál v Enschede brankou Marca Janka minutu před koncem 0:1, Kraków je již jen jeden bod od svého soka z Anglie. Wisła bude v posledním zápase skupiny bojovat doma s postupujícím FC Twente, Fulham si může postup pojistit na Craven Cottage s dánským OB. Přijemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (21:01:26)

    Tomáš Martínek

    Branky: 51. Falk - 20. Biton, 29. Małecki

    Karty:   54. Sorensen (ODE) - 29. Małecki (WIS), 56. Chávez (WIS)


    OB Odense: Toppel - Mendy, Moller Christensen, Hoegh (15.Renigiussen), Ruud - Falk (55.Kadrii), Sorensen, Andreasen, Johansson - Utaka, Skoubo (75.Fall). Trenér: Henrik Clausen.
    Wisla Krakov: Pareiko - Paljić, Díaz, Chávez, Lamey (79.Jovanović) - Núňez, Wilk - Kirm (90+1.Iliev), Gargula, Malecki (82.Melikson) - Biton. Trenér: Kazimierz Moskal.

    Rozhodčí: Laurent Duhamel - Michael Annonier, Christophe Capelli (Francie)
    bahis siteleri