Zabrze – Śląsk 0:2 (kon.) | Wisla Krakov – Widzew 1:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:2 (0:1)
Śląsk Wrocław
Neděle 04.12.2011, 14:30 • Stadion imienia Ernesta Pohla, Zabrze • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Zabrze po pěti zápasech, kdy Górnik bodoval, prohrává a Śląsk Wrocław si tak i nadále drží první místo v tabulce. Je třeba říci, že domácí hráli celou drhou půli výborně a bod by si asi zasloužili. Místo toho přišla nádherná branka Soboty pět minut před koncem. Hostující Piotr Celeban dal již pátou branku v sezoně a trenér Lenczyk může být s výsledkem spokojen. I podle pozápasových statistik byli nakonec aktivnější domácí, škoda pro ně prvního poločasu, kde si Śląsk vypracoval jednobrankový náskok. Podzimní mistr z Wrocławi dnes ukázal, že i z minima umí vytěžit maximum. Příjemné fotbalové odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:28:57)
     
    Statistiky zápasu:
    Vstřelené branky: 0:2. Střely celkově: 18:12. Střely na branku: 6:3. Rohové kopy: 5:6. Postavení mimo hru: 2:0. Fauly: 12:17. Přihrávky: 103:87. Žluté karty: 1:2.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zápas bude končit a poslední útočnou akci si připsali domácí...
     
    90+1
    Hostující tým bude střídat. Na hřišti si poslední vteřiny zápasu užije Mateusz Cetnarski. Ze hřiště trenéři stáhli Dariusze Sztylku.
     
    90
    Sudí bude nastavovat tři minuty navíc. Śląsk už v pohodě kombinuje, branka je uklidnila a domácí už nemají snahu s výsledkem něco udělat.
     
    88
    Kdyby mohli domácí vhodit "do ringu" ručník, určitě to udělají. Jejich aktivita ochabla a v útoku byl nyní wrocławský Sebastina Mila. Vybojoval alespoň roh, ze kterého ovšem hosté nic nevytěžili.
     
    86
    Vyprodaný "rozestavěný" stadion v Zabrze, který pojme 3000 diváků, utichl. Górnik mačkal hosty celý druhý poločas jako citron, ale je tady gól do sítě Skorupskiho. Podle televizních spomalených záběrů střela Soboty trefila kromě břevna i tyč. Přesněji se trefit už asi nešlo.
     
    85
    Śląsk právě vstřelil branku!
    Tomuto se říká blesk z čistého nebe. Tlak domácích znamenal rychlý brejk pro tým hostů. WALDEMAR SOBOTA si to namířil po pravé straně hřiště, vnikl do šestnáctky a přesnou ranou do levé šibenice, ještě k tomu od břevna, dává hostům takřka jistotu na zisk tří bodů v zápase! Nádherná branka, i když domácí si vyrovnání určitě zasloužili...
     
    84
    Před Nakoulmou zasáhl v poslední chvíli brankář Gikiewicz. Górnik hraje doslova házenkářský zámek okolo šestnáctky Śląsku. Drtivý tlak domácích a branka visí ve vzduchu!
     
    82
    Obránce Paweł Olkowski se krásně protáhl po křídle a svým centrem našel Arkadiusze Milika. Branka z toho nebyla, ale domácí budou zahrávat od rohového praporku další útočný atak.
     
    80
    Dariusz Sztylka byl po rohu úplně sám, ale nedůrazná hlavička šla asi třicet centimetrů vedle levé tyče branky Skorupskiho.
     
    79
    Opět souboj Díaze s Danchem, tentokrát byl úspěšnější Argentinec a bude to rohový kop pro hosty.
     
    77
    Cristian Omar Díaz, který před několika minutami vystřídal, se hbitě prokličkoval do šestnáctky. Tam mu ale míč uloupil Adam Danch.
     
    77
    Hráči Górniku jsou v neustálém tlaku a Śląsk prakticky od začátku druhého poločasu jen brání. Na polovinu domácích se dostávají jen sporadicky.
     
    74
    Domácí Gołębiewski trefil takřka z první odkop od vlastní branky a přibližně ze čtyřiceti metrů málem přehodil brankáře Gikiewicze! Míč možná škrtl i o břevno...
     
    73
    Michał Jonczyk jde dolů, na stadionu v Zabrze si zahraje s číslem devětadevadesát Arkadiusz Milik.
     
    71
    Wrocław bude rozherávat přímý kop z levého rohu pokutového území Zabrze. K míči se postavil zfaulovaný Mączyński, ale míč posílá trestuhodně vysoko nad.
     
    69
    Domácí Marcin Wodecki hrubě zfauloval Sebastiana Dudka, ale rozhodčí to vyřešil jen slovní domluvou.

    Tomáš Martínek

    Branky: 37. Celeban, 85. Sobota

    Karty:   47. Marciniak (ZBR), 59. Ćwielong (ZBR) - 26. Sztylka (SLS)


    Górnik Zabrze: Skorupski - Olkowski, Danch, Szymura, Magiera, Nakoulma, Marciniak, Mączyński, Jonczyk (73. Milik), Zahorski (30. Wodecki), Gołębiewski. Trenér: Adam Nawałka.
    Śląsk Wrocław: Gikiewicz - Celeban, Fojut, Pietrasiak, Wołczek, Madej (67. Díaz), Sztylka (90+1. Cetnarski), Dudek, Ćwielong (63. Kaźmierczak), Mila, Sobota. Trenér: Orest Lenczyk.

    Rozhodčí: Hubert Siejewicz

    Diváci: 3000 (vyprodáno)
    bahis siteleri