Zabrze – Śląsk 0:2 (kon.) | Wisla Krakov – Widzew 1:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:2 (0:1)
Śląsk Wrocław
Neděle 04.12.2011, 14:30 • Stadion imienia Ernesta Pohla, Zabrze • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Zabrze po pěti zápasech, kdy Górnik bodoval, prohrává a Śląsk Wrocław si tak i nadále drží první místo v tabulce. Je třeba říci, že domácí hráli celou drhou půli výborně a bod by si asi zasloužili. Místo toho přišla nádherná branka Soboty pět minut před koncem. Hostující Piotr Celeban dal již pátou branku v sezoně a trenér Lenczyk může být s výsledkem spokojen. I podle pozápasových statistik byli nakonec aktivnější domácí, škoda pro ně prvního poločasu, kde si Śląsk vypracoval jednobrankový náskok. Podzimní mistr z Wrocławi dnes ukázal, že i z minima umí vytěžit maximum. Příjemné fotbalové odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:28:57)
     
    Statistiky zápasu:
    Vstřelené branky: 0:2. Střely celkově: 18:12. Střely na branku: 6:3. Rohové kopy: 5:6. Postavení mimo hru: 2:0. Fauly: 12:17. Přihrávky: 103:87. Žluté karty: 1:2.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zápas bude končit a poslední útočnou akci si připsali domácí...
     
    90+1
    Hostující tým bude střídat. Na hřišti si poslední vteřiny zápasu užije Mateusz Cetnarski. Ze hřiště trenéři stáhli Dariusze Sztylku.
     
    90
    Sudí bude nastavovat tři minuty navíc. Śląsk už v pohodě kombinuje, branka je uklidnila a domácí už nemají snahu s výsledkem něco udělat.
     
    88
    Kdyby mohli domácí vhodit "do ringu" ručník, určitě to udělají. Jejich aktivita ochabla a v útoku byl nyní wrocławský Sebastina Mila. Vybojoval alespoň roh, ze kterého ovšem hosté nic nevytěžili.
     
    86
    Vyprodaný "rozestavěný" stadion v Zabrze, který pojme 3000 diváků, utichl. Górnik mačkal hosty celý druhý poločas jako citron, ale je tady gól do sítě Skorupskiho. Podle televizních spomalených záběrů střela Soboty trefila kromě břevna i tyč. Přesněji se trefit už asi nešlo.
     
    85
    Śląsk právě vstřelil branku!
    Tomuto se říká blesk z čistého nebe. Tlak domácích znamenal rychlý brejk pro tým hostů. WALDEMAR SOBOTA si to namířil po pravé straně hřiště, vnikl do šestnáctky a přesnou ranou do levé šibenice, ještě k tomu od břevna, dává hostům takřka jistotu na zisk tří bodů v zápase! Nádherná branka, i když domácí si vyrovnání určitě zasloužili...
     
    84
    Před Nakoulmou zasáhl v poslední chvíli brankář Gikiewicz. Górnik hraje doslova házenkářský zámek okolo šestnáctky Śląsku. Drtivý tlak domácích a branka visí ve vzduchu!
     
    82
    Obránce Paweł Olkowski se krásně protáhl po křídle a svým centrem našel Arkadiusze Milika. Branka z toho nebyla, ale domácí budou zahrávat od rohového praporku další útočný atak.
     
    80
    Dariusz Sztylka byl po rohu úplně sám, ale nedůrazná hlavička šla asi třicet centimetrů vedle levé tyče branky Skorupskiho.
     
    79
    Opět souboj Díaze s Danchem, tentokrát byl úspěšnější Argentinec a bude to rohový kop pro hosty.
     
    77
    Cristian Omar Díaz, který před několika minutami vystřídal, se hbitě prokličkoval do šestnáctky. Tam mu ale míč uloupil Adam Danch.
     
    77
    Hráči Górniku jsou v neustálém tlaku a Śląsk prakticky od začátku druhého poločasu jen brání. Na polovinu domácích se dostávají jen sporadicky.
     
    74
    Domácí Gołębiewski trefil takřka z první odkop od vlastní branky a přibližně ze čtyřiceti metrů málem přehodil brankáře Gikiewicze! Míč možná škrtl i o břevno...
     
    73
    Michał Jonczyk jde dolů, na stadionu v Zabrze si zahraje s číslem devětadevadesát Arkadiusz Milik.
     
    71
    Wrocław bude rozherávat přímý kop z levého rohu pokutového území Zabrze. K míči se postavil zfaulovaný Mączyński, ale míč posílá trestuhodně vysoko nad.
     
    69
    Domácí Marcin Wodecki hrubě zfauloval Sebastiana Dudka, ale rozhodčí to vyřešil jen slovní domluvou.
     
    68
    Hosté nyní hrají o jednoho hráče navíc, za postranní čárou je ošetřován obránce Paweł Olkowski. Ani to ale nebrání domácím v tlaku na polovině Śląsku Wrocław.
     
    67
    Podruhé střídání na straně hostů. Pro Łukasze Madeje zápas skončil, na hřiště naskočil Argentinec Cristián Omar Díaz.
     
    64
    Další pokusy o vstřelení gólu domácích. Přihrávku Gołębiewskiho na Nakoulmu zabránil z posledních sil Fojut. Poté měl míč u nohou Mączyński, ale ani tato střela neměla patřičný důraz.
     
    62
    Piotr Ćwielong jde ze hřiště hodně pomalu a rozhodčí jej popohání. Na hrací plochu vbíhá Kaźmierczak a pokusí se uklidnit hosty, kteří jsou pod neustálým tlakem domácích.
     
    61
    Przemysław Kaźmierczak bude pravděpodobně novým hráčem na hrací ploše. Měl by nahradit předchozího karetního hříšníka Ćwielonga. Wrocław je nyní pod obrovským tlakem.
     
    59
    Hostující Piotr Ćwielong držel ve středu hřiště Nakoulmu tak dlouho za dres, až rozhodčí zapískal a nekompromisně ukázal hráči Śląsku žlutou kartu.
     
    57
    Stoprocentrní šance domácích! Střídající Marcin Wodecki utíkal středem a tvrdou ranou vyslal míč na bránu Gikiewicze. Míč orazítkoval pravou tyč a vrátil se na kopačky Wodeckiho. Z místa penaltového puntíku měl před sebou takřka prázdnou branku, ale míč letěl asi dva metry nad... Tohle by mohlo domácí mrzet.
     
    55
    V Zabrze začíná pršel a zdá se, že je to živá voda pro domácí! Nejprve střílel Marciniak, po něm i Magiera, ale uvidíme "jen" další rohový kop. Domácí jsou jako vyměnění a Wrocław jen brání vedení v zápase.
     
    54
    Magiera centroval z pravé strany a hlavou krásně tečoval míč Gołębiewski. Konečky prstů míč vyrazil Gikiewicz a před doklepnutím Szymury do prázdné brány zabránil střelec prvního gólu zápasu Celeban. Obrovská šance!
     
    52
    Magiera z Górnika centroval ze strany, našel volného Michała Jonczyka, ale Giekewicz byl pozorný a míč mu sebral.
     
    49
    Domácí legionář Nakoulma se s tím nepáral a vyslal míč asi ze dvaceti metrů. Gólman si se střelou poradil, ale tohle je určitě cesta pro domácí, jak vyrovnat.
     
    48
    Adam Maczyński z domácího týmu se dostal k míči po přímém kopu, hledal ještě lépe postaveného Dama Dancha, ale brankář Gikiewicz míč zpacifikoval. Hosté i nadále vedou o jednu branku.
     
    47
    Druhou žlutou kartu zápasu dostává Adam Marciniak za faul na Sebastiana Dudku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou na hřišti s rozhodčí Siejewicz se chystá zahájit druhý poločas...
     
    Podle statistik je poměr střel na branku 6:8, ale většinou se jednalo o pokusy z dály, které mířily hodně nepřesně. Zápas to není příliš pohledný, hraje se převážně mezi oběma šestnáctkami, ale hostující Śląsk Wrocław je přeci jen o něco lepší. Lépe kombinuje s míčem a domácí kromě sporného penaltového okamžiku prakticky Gikiewicze neohrozili.
     
    Poločasový rozhovor pro polskou televizi patří domácímu Danielu Gołębiewskimu, který popisuje situaci z jednatřicáté minuty. Hodnotí to tak, že to měla být penalta a že "z hladu určitě neupadl". Domácí mohli být ve vedení, takto zanedlouho inkasovali z kopačky Celebana a do šaten jdou s jednobrankovým mankem. Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Velice zajímavá sitauce. Zabrze z rohu nic nevytěžilo a k míči se dostal v zeleném dresu hrající Łukasz Madej. Ten zkusil přehodit gólmana soupeře takřka ze čtyřiceti metrů, ale míč letěl pár metrů nad břevnem Łukasze Skorupskiho.
     
    45
    Sudí nastaví jednu minutu a domácí se dostanou také k rohovému kopu.
     
    44
    Nápor domácích před poločasovou pauzou, pokud s tomu tak dá říkat. Na centr z poloviny hřiště čekali hráči před brankou Gikiewicze jako na smilování. Balon byl ale nepřesný a Śląsk se může pustit do protiútoku.
     
    42
    Domácí po delší době v útoku. Záložník z Burkiny Faso, Prejuce Nakoulma, bojoval se dvěma hráči na hranici pokutového území. Sice reklamoval ruku obránce Fojuta, rozhodčí do píšťalky ke smůle domácích nefoukl.
     
    40
    Wrocław má nyní tlak! Waldemar Sobota měl nabito, ale míč jen zblokovali obránci Górniku.
     
    39
    Další standardní situace pro Śląsk, ke které se staví specialista na rozehrávky Mila. Centruje do malého vápna, ale po vzájemném hlavičkovém souboji se oba hráči hlásí o odkop respektive o rohový kop. Sudí přisoudíl míč domácím, rozehrávat bude Skorupski.
     
    37
    Śląsk právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu Sebastiana Mily míč poskakoval na hlavách hráčů obou týmů. Ten se dostal přes Fojuta k PIOTRU CELEBANOVI, který se štěstím překonává Skorupskiho!
     
    35
    Nyní podkopl Madeje Paweł Olkowski a hosté mají šanci rozherávat na polovině hřiště standardní situaci. Nic více v tuto chvíli na hřišti neděje - boj o to, přiblížit se alespoň na velké vápno.
     
    33
    Domácí Michał Jonczyk nepustil po levé lajně do útoku Madeje, který už mínil hledat své spoluhráče v pokutovém území.
     
    31
    Nyní velká nevole domácích fanoušků! Daniel Gołębiewski se probíjel do šestnáctky a zkácel se na zem po souboji s brankářem Gikiewiczem. Rozhodčí Siejewicz ale nechává hru pokračovat dále. Velice sporná sitauce, hodně to zavánělo penaltou!
     
    29
    Překvapivě brzy tady bude střídání. Na zemi leží Tomasz Zahorski, kterého nahradí rozcvičující se Marcin Wodecki.
     
    26
    Míč se stále potuluje ve středu hřiště. Nyní zfauloval Dariusz Sztylka domácího Gołębiewskiho a vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    23
    Obránci lídra tabulky byli pozorní a nebezpečí pro Łukasze Gikiewicze to neznamenalo. Domácí ale začínají vystrkovat růžky...
     
    23
    Další standardní situace pro Górnik. Mariusz Magiera se staví k míči a bude chtít zahrávat tuto standardní situaci.
     
    22
    Míč si připravil Krzystof Mączyński, míč ovšem obránci odvrátili. Z dálky to hned zkoušel Paweł Olkowski, ale střela měla spíše rugbyové parametry - míč letěl asi deset metrů nad brankou.
     
    21
    Po delší době vzrušení v ochozech. Domácí se dostávali do šance, ale budou alespoň kopat rohový kop.
     
    18
    Śląsk Wrocław má o něco více ze hry, jde vidět, že se pokouší napravit nezdar z minulého zápasu s Wisłou (0:1). Nyní se probíjel přes střed Sobota, ale bude se jen rozehrávat od domácí branky.
     
    16
    Hosté měli možnost přímeho kopu asi z pětatřiceti metrů. K míči se postavil zkušený Sebastian Mila a míči scházel asi jeden metr od pravé šibenice.
     
    13
    Na druhé straně zkoušel zahrozil Waldemar Sobota, ale Skorupski schoval míč do náručí. Hráči se začínají zahřívat a vidíme už konečně střely na branku.
     
    12
    Domácí Michał Jonczyk to zkoušel středem, ale byl zfaulován. Po rozehrávce se dostal k míči Kamil Szymura a mohla to být první branka zápasu!
     
    9
    Střed hřiště je hodně zahuštěn, domácí se nemohou dostat před branku hostujícího Lukasze Gikiewicze. Olkowski nyní bude vhazovat aut nedaleko pokutového území Śląsku.
     
    5
    Hosté opět nebezpečně zaútočili! Piotr Ćwielong dostal míč na levé křídlo, centrem našel Lukasze Madeje a střela k pravé tyči hodně protáhla domácího gólmana Skorupksiho. Po rohu se ale k míči dostli domácí a situace je uklidněna.
     
    3
    Lukasz Madej z Wrocłavi je prvním hráčem, který vystřelil na soupeřovu branku. Skorupskimu to ale žádné vrásky na čele neudělalo.
     
    3
    Utkání se hraje prozatím mezi šestnáctkami, v chladném počasí to dnes asi nebude nějaká zvláštní podívaná.
     
    1
    Hosté nastoupili do zápasu v tmavě zelených dresech, domácí Górnik má celou bílou sadu dresů včetně trenýrek a stulpen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    Górnik Zabrze: Skorupski - Olkowski, Danch, Szymura, Magiera, Nakoulma, Marciniak, Mączyński, Jonczyk, Zahorski, Gołębiewski. Trenér: Adam Nawałka.

    Śląsk Wrocław: Gikiewicz - Celeban, Fojut, Pietrasiak, Wołczek, Madej, Sztylka, Dudek, Ćwielong, Mila, Sobota. Trenér: Orest Lenczyk.

    Rozhodčí: Hubert Siejewicz.
     
    -20
    Domácí Górnik Zabrze je v poklidném středu tabulky a dosud nasbíral dvacet bodů. Pět výher, pět remíz, pět porážek a skóre 12:11 naznačuje, že zápasy celku z jihu Polska jsou velice vyrovnané.

    Vedoucí tým tabulky Śląsk Wrocław má náskok dva body před druhou Legií Warszawa. Śląsk je nejlepší na hřištích soupeřů, vydolovali zde již patnáct bodů z možných jednadvaceti. Proto budou chtít hosté i nadále udržet své soupeře za svými zády.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Martínek

    Branky: 37. Celeban, 85. Sobota

    Karty:   47. Marciniak (ZBR), 59. Ćwielong (ZBR) - 26. Sztylka (SLS)


    Górnik Zabrze: Skorupski - Olkowski, Danch, Szymura, Magiera, Nakoulma, Marciniak, Mączyński, Jonczyk (73. Milik), Zahorski (30. Wodecki), Gołębiewski. Trenér: Adam Nawałka.
    Śląsk Wrocław: Gikiewicz - Celeban, Fojut, Pietrasiak, Wołczek, Madej (67. Díaz), Sztylka (90+1. Cetnarski), Dudek, Ćwielong (63. Kaźmierczak), Mila, Sobota. Trenér: Orest Lenczyk.

    Rozhodčí: Hubert Siejewicz

    Diváci: 3000 (vyprodáno)
    bahis siteleri