Zabrze – Śląsk 0:2 (kon.) | Wisla Krakov – Widzew 1:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:2 (0:1)
Śląsk Wrocław
Neděle 04.12.2011, 14:30 • Stadion imienia Ernesta Pohla, Zabrze • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Hostující tým bude střídat. Na hřišti si poslední vteřiny zápasu užije Mateusz Cetnarski. Ze hřiště trenéři stáhli Dariusze Sztylku.
     
    85
    Śląsk právě vstřelil branku!
    Tomuto se říká blesk z čistého nebe. Tlak domácích znamenal rychlý brejk pro tým hostů. WALDEMAR SOBOTA si to namířil po pravé straně hřiště, vnikl do šestnáctky a přesnou ranou do levé šibenice, ještě k tomu od břevna, dává hostům takřka jistotu na zisk tří bodů v zápase! Nádherná branka, i když domácí si vyrovnání určitě zasloužili...
     
    84
    Před Nakoulmou zasáhl v poslední chvíli brankář Gikiewicz. Górnik hraje doslova házenkářský zámek okolo šestnáctky Śląsku. Drtivý tlak domácích a branka visí ve vzduchu!
     
    74
    Domácí Gołębiewski trefil takřka z první odkop od vlastní branky a přibližně ze čtyřiceti metrů málem přehodil brankáře Gikiewicze! Míč možná škrtl i o břevno...
     
    73
    Michał Jonczyk jde dolů, na stadionu v Zabrze si zahraje s číslem devětadevadesát Arkadiusz Milik.
     
    67
    Podruhé střídání na straně hostů. Pro Łukasze Madeje zápas skončil, na hřiště naskočil Argentinec Cristián Omar Díaz.
     
    62
    Piotr Ćwielong jde ze hřiště hodně pomalu a rozhodčí jej popohání. Na hrací plochu vbíhá Kaźmierczak a pokusí se uklidnit hosty, kteří jsou pod neustálým tlakem domácích.
     
    59
    Hostující Piotr Ćwielong držel ve středu hřiště Nakoulmu tak dlouho za dres, až rozhodčí zapískal a nekompromisně ukázal hráči Śląsku žlutou kartu.
     
    57
    Stoprocentrní šance domácích! Střídající Marcin Wodecki utíkal středem a tvrdou ranou vyslal míč na bránu Gikiewicze. Míč orazítkoval pravou tyč a vrátil se na kopačky Wodeckiho. Z místa penaltového puntíku měl před sebou takřka prázdnou branku, ale míč letěl asi dva metry nad... Tohle by mohlo domácí mrzet.
     
    54
    Magiera centroval z pravé strany a hlavou krásně tečoval míč Gołębiewski. Konečky prstů míč vyrazil Gikiewicz a před doklepnutím Szymury do prázdné brány zabránil střelec prvního gólu zápasu Celeban. Obrovská šance!
     
    47
    Druhou žlutou kartu zápasu dostává Adam Marciniak za faul na Sebastiana Dudku.
     
    37
    Śląsk právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu Sebastiana Mily míč poskakoval na hlavách hráčů obou týmů. Ten se dostal přes Fojuta k PIOTRU CELEBANOVI, který se štěstím překonává Skorupskiho!
     
    31
    Nyní velká nevole domácích fanoušků! Daniel Gołębiewski se probíjel do šestnáctky a zkácel se na zem po souboji s brankářem Gikiewiczem. Rozhodčí Siejewicz ale nechává hru pokračovat dále. Velice sporná sitauce, hodně to zavánělo penaltou!
     
    29
    Překvapivě brzy tady bude střídání. Na zemi leží Tomasz Zahorski, kterého nahradí rozcvičující se Marcin Wodecki.
     
    26
    Míč se stále potuluje ve středu hřiště. Nyní zfauloval Dariusz Sztylka domácího Gołębiewskiho a vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    12
    Domácí Michał Jonczyk to zkoušel středem, ale byl zfaulován. Po rozehrávce se dostal k míči Kamil Szymura a mohla to být první branka zápasu!
     
    5
    Hosté opět nebezpečně zaútočili! Piotr Ćwielong dostal míč na levé křídlo, centrem našel Lukasze Madeje a střela k pravé tyči hodně protáhla domácího gólmana Skorupksiho. Po rohu se ale k míči dostli domácí a situace je uklidněna.

    Tomáš Martínek

    Branky: 37. Celeban, 85. Sobota

    Karty:   47. Marciniak (ZBR), 59. Ćwielong (ZBR) - 26. Sztylka (SLS)


    Górnik Zabrze: Skorupski - Olkowski, Danch, Szymura, Magiera, Nakoulma, Marciniak, Mączyński, Jonczyk (73. Milik), Zahorski (30. Wodecki), Gołębiewski. Trenér: Adam Nawałka.
    Śląsk Wrocław: Gikiewicz - Celeban, Fojut, Pietrasiak, Wołczek, Madej (67. Díaz), Sztylka (90+1. Cetnarski), Dudek, Ćwielong (63. Kaźmierczak), Mila, Sobota. Trenér: Orest Lenczyk.

    Rozhodčí: Hubert Siejewicz

    Diváci: 3000 (vyprodáno)
    bahis siteleri