Podbeskidzie – Bełchatów 1:0 (kon.) | Wisla Krakov – Pol. Waršava 0:1 (kon.)
konec
Podbeskidzie Bielsko Biała
1:0 (0:0)
GKS Bełchatów
Pátek 09.12.2011, 18:00 • Stadion Miejski (4279 diváků) • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Velice bojovné utkání rozhodla jediná branka, kterou vsítil záložník Podbeskidzie Sebastian Ziajka. Hosté měli několik "pološancí", ale stříleli převážně ze střední a velké vzdálenosti. Na těžkém rozbahněném terénu byli šťastnější domácí a vzdalují se tak boji o záchranu, což je pro nováčka Ekstraklasy dobrý počin. U dalších přenosů nashledanou, Tomáš Martínek.
    Střely celkově: 14:8. Střely na branku: 4:3. Rohové kopy: 4:5. Postavení mimo hru: 3:5. Žluté karty: 1:0. (19:56:05)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bełchatów má sice snahu, ale je to jen marný boj s obranou domácích. Balon je dokonce na polovině hostů. Akce je zakončena střelou střídajícího Rogalskiho.
     
    90+3
    Ondřej Šourek teď výborně uhlídal Nowaka. Následně střídá Liran Cohen, místo něj vbíhá na hřiště s dvacítkou hrající Maciej Rogalski.
     
    90+2
    Chystá se střídání domácích. Další taktický tah jak natahovat čas...
     
    90
    Nastaví se tři minuty navíc.
     
    90
    Bývalý forvard Žižkova Róbert Demjan vybojoval faul u rohového praporku Bełchatówa. Nastává klasické sbírání času na polovině soupeře.
     
    89
    Podbeskidzie bude rozehrávat po faulu Kosowského. Vypadá to, že se při vzájemném střetu s Łatkou lehce zranil. Zápas ale bude muset dokončit, hosté již třikrát střídali.
     
    88
    Celek Bielsko Białé se již zaměřil výhradně na definzivu a hraje v tuhém bloku. Hráči v zelených dresech budou muset asi jen centrovat, pro vysoké balony si na druhou stranu chodí bez větších problémů gólman Zajac.
     
    86
    Dawid Nowak vystoupal v šestnáctce po dalším centru Kosowského nejvýše, ale "koníček" mířil jen doprostřed branky. Tam stál naštěstí pro domácí Richard Zajac.
     
    85
    Střílený cetr Kamila Kosowského proletěl skrz celé velké vápno a domácí zase nasbírají několik desítek sekund než se rozehraje. Diváci dělají utkání stále báječnou kulisu.
     
    84
    Bełchatów se hnal do předu, ale Dawid Nowak byl v ofsajdu. Sice se diví a sudímu spílá, nic na tomto rozhodnutí ovšem nezmění.
     
    83
    Sokolowski poslal míč napravo ke střelci zatím jediné branky Sebastianu Ziajkovi. Ten sice nacentroval, před brankou byli bohužel jen obránci GKS.
     
    82
    Domácí se nikam neženou a snaží se kombinovat. Cohen vracel balon na Marka Sokolowského a bude to rohový kop pro Podbeskidzie.
     
    79
    Izraelec Cohen posunul balon k Mariuszi Sochovi a ten téměř propálil vše co mu stálo v cestě. Poslední překážka a "záchranná brzda" byl obránce Tanevski.
     
    78
    Domácí měli možnost rychlého brejku, ale Demjan situaci vyřešil hodně špatně. Brankář Sapela byl u míče nejdříve kope balon do autu.
     
    76
    Tomas Wróbel odchází ze hřiště jako poslední z tábora hostů. Trenér Kieresz dává na hřiště to nejlepší a nejzkušenější - do pole přišel Grzegorz Kuświk.
     
    74
    Útočník hostů Dawid Nowak krásně uvolnil Pawla Buzału. Střela sice na branku šla, ale přímo do náruče Richarda Zajace.
     
    72
    Hra se odehrává především ve středu hrací plochy. Balony létají mezi pokutovými územími, ale gólmani si na míč v poslední době skoro nesáhli.

    Tomáš Martínek

    Branky: 58. Ziajka

    Karty:   71. Šourek (PDB)


    Podbeskidzie Bielsko Biała: Zajac - Sokołowski, Dančík (46. Šourek), Konieczny, Król, Ziajka, Łatka, Cohen (90+3. Rogalski), Nather, Patejuk (61. Sacha), Demjan.
    GKS Bełchatów: Sapela - Fonfara, Szmatiuk, Tanevski, Lacić, Wróbel (76. Kuświk), Baran, Zbozień (69. Nowak), Sawala, Kosowski, Żewłakow (63. Buzała).

    Rozhodčí: Daniel Stefański
    bahis siteleri