Šumperk – Třebíč 4:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:3 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 8:0 (kon.)
Písek – Litoměřice 3:1 (kon.) | Chomutov – Beroun 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Olomouc 3:5 (kon.)
Most – Hr. Králové 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
8:0 (5:0, 0:0, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 17.12.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Rebelové se postarali o nejvyšší vítězství v derby Vysočiny nad jihlavskou Duklou v novodobé historii. Svého krajského rivala vypráskali z ledu kotliny naprosto jednoznačným výsledkem 8:0 a připsali si velmi důležité tři body do prvoligové tabulky. Naopak hosty čeká smutná cesta domů. Děkuji vám za pozornost, z Havlíčkova Brodu se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:29:45)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Domácí velmi zodpovědně brání obranné pásmo, když se jim daří zachytávat útočnou snahu Dukly vysunutým blokem už ve středním pásmu.
     
    58:18
    Havlíčkův Brod kontroluje puk a hru, nechce nechat hosty v závěrečných vteřinách skórovat a kosmeticky upravit průběžné skóre, které činí pro Jihlavu hrozivých 0:8.
     
    57:36
    Musil najel do útočného pásma, kde se mezi kruhy zbavil zasekávačkou protihráče. Jeho prudký bekhendový pas našel Kostourka, ale tomu prudký puk přeskočil hůl.
     
    57:14
    Havlíčkův Brod se pokusil odpovědět stejnou mincí a rychle se nahrnul přes modrou čáru do útočného pásma. Neobešlo se to však bez postavení mimo hru.
     
    56:54
    Zeman s Polcarem teď prověřili pozornost maskovaného muže mezi tyčemi Rebelů. První nezasunul puk k bližší tyči po obkroužení brány a druhý trefil záhy jen Nerudovu náruč.
     
    56:17
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i čahoun Meidl, který zkusil štěstí z velkého úhlu na pravé straně. trefil jen boční síťku a gólman Halmoši schoval puk v lapačce.
     
    55:45
    Hosté drží častěji puk ve své moci, jenže se jim nedaří proniknout do blízkosti gólmana Nerudy. Rebelové dobře bruslí a zahušťují střed pole.
     
    55:00
    Krásnou akci předvedlo teď dravé mládí v barvách Rebelů! Musil vybojoval kotouč za bránou a prakticky poslepu našel přesnou nahrávkou před branku sjíždějícího Jankoviče, který zblízka vyprášil jen Halmošiho betony!
     
    54:22
    Jihlavský soubor tlačí na zatím neprůstřelného gólmana Nerudu, co mu síly stačí. Velezkušený strážce brodské svatyně však náporu na svou osobu zdatně odolává a pořád drží čisté konto.
     
    54:00
    Zeman nabral ve středním pásmu rychlost, protáhl ze za brodskou obranu a bekhendem z prostoru kruhů trefil Nerudovu vyrážečku. Záhy ještě pálil od modré čáry Malena, ovšem jen do připravených betonů opory Rebelů. Domácí vyhodili na icing.
     
    52:56
    Kotouč teď hodně nebezpečně poskakoval kolem výstroje trochu dezorientovaného gólmana Nerudy. Při hostech ale nestojí ani potřebné štěstí, kus černé gumy nakonec za brankovou čáru nedoputoval.
     
    52:30
    Jihlavané stále diktují tempo hry a svírají Rebely pod tlakem. Domácí družina je schoulena do obranné ulity a vyčkává na příležitosti k rychlým protiútokům.
     
    51:40
    Dukla se pokouší alespoň o vstřelení čestného zásahu, který by upravil hrozivou nulu na jejím gólovém účtu. Havlíčkův Brod má ale nahráno a nikam se nežene. Hlavně pečlivě brání.
     
    51:00
    Malenův sražený pokus od modré čáry se odrazil k Hodkovi, jenže ten z vrcholu kruhů nastřelil jen před sebou stojícího protihráče. Hrát mohou Havlíčkobrodští.
     
    50:30
    Jihlava se vlastní nepřesností při dobývání soupeřova pásma připravila o kotouč. Hrát mohou ze svého obranného pásma domácí Rebelové.
     
    50:02
    Broďákům to teď s přechodem do ofenzivní fáze nevyšlo, když vyhodili kus černé gumy přes všechny čáry z hloubi obranného pole jen na zakázané uvolnění.
     
    49:53
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    49:30
    Dukla teď sevřela svého soupeře pod narůstající tlak a i při hře 5 na 5 ho tlačí do hloubi obranného pásma. od modré čáry pálil z první Kolafa, ale našel jen Nerudův beton u tyčky. Utkání sleduje 2830 diváků.
     
    49:00
    Hosté vyhráli souboj za Nerudovou svatyní a od modré čáry vystřelil obránce Malena. nepropálil však hradbu těl, jež se utvořila v prostoru mezi kruhy.
     
    48:15
    Dobrovolný se odhodlal na modré čáře k dalekonosnému projektilu, který však postrádal potřebnou přesnost. Kotouč mířící do rohu pásma kontroloval brankář Neruda svou lapačkou.
     
    47:48
    Domácí na ledě jednoznačně dominují a pokoušejí se co nejvíce pomoci svému brankáři Nerudovi k čistému kontu. Od své branky předvedli povedenou rozehrávku, na jejímž konci nepřesná střela odražená od zadního mantinelu skončila v Halmošiho rukavici.
     
    46:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tohle už zavání hodně velkou ostudou pro jihlavské barvy, "desítka" je hodně blízko! Petr Polodna vyhrál vhazování na Petra Štěpánka, jenž ještě posunul puk na modrou čáru k RADIMU OSTRČILOVI, který bez přípravy a velkého nápřahu rozechvěl síťku za Halmošiho zády! Asistence: Petr Štěpánek, Petr Polodna.
     
    46:20
    Jihlava se zatím hodně trápí a hrozivé manko, jež se vyšplhalo už na sedm branek, na tom má lví podíl. Rebelové opět snadno získali puk, jenže vyhodili jen na icing.
     
    45:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využili ponechanou výhodu a opět tvrdě udeřili! Vojtěch Němec poslal mazanou nahrávkou do samostatného úniku MILANA KOSTOURKA, který si kličkou položil na zem brankáře Halmošiho a zblízka po ledě skóroval! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    44:30
    Bojovníci z Kotliny na ledové ploše stále jednoznačně dominují a svého soupeře vůbec k ničemu nepouštějí. Dukla to má proti rozjetému soupeři, kterého žene kupředu zaplněný stadion a drží šestibrankový náskok, hodně těžké.
     
    44:00
    Havlíčkův Brod se protlačil podél pravého mantinelu do útočného pásma, kde se puku ujal A. Jelínek a ostrou ranou o kousek minul pravou Halmošiho tyčku.
     
    43:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí soubor nakonec dvojnásobnou přesilovku využívá ve svůj prospěch a zvyšuje už na 6:0! Od modré čáry tvrdě vypálil Jan Pavlík, který sice minul bránu, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil přesně na hůl PETRA POLODNY, jenž u tyčky trefil poloprázdnou Halmošiho svatyni! Asistence: Jan Pavlík, Radek Novotný.
     
    42:55
    Maskovaný muž mezi tyčemi Jihlavy se teď předvedl dalším povedeným zákrokem, když uprostřed svého brankoviště schoval do náruče rychle letící puk od modré čáry.
     
    42:43
    Domácí družina se zatím v útočné fázi proti oslabenému soupeři trápí. Vůbec se jí nedaří zaujmout přesilovkový vzorec a ohrozit gólmana Halmošiho.
     
    42:16
    Po přihrávce Moravy napřáhl bez přípravy na modré čáře Semorád, jenže trefil jen nohy před sebou stojícího protihráče. Hosté tak vyhnali Rebely ze svého pásma.
     
    41:51
    Dukla se bránila bez větších problémů a po dalším zisku kotouče zkoušel o mantinel vyhodit z obranného pásma Vysloužil (JIH), jenže poslal ku černé gumy mimo hrací plochu a dostal 2 minuty za zdržování hry.
     
    41:17
    Havlíčkův Brod se dostal na dotřel gólmana Halmošiho a dvouminutový trest dostal za nedovolené bránění Domin (JIH).
     
    41:03
    Z něj vyšli nakonec o něco úspěšněji domácí Rebelové, kteří se v obranném pásmu ujali kotouče a z Nerudovy blízkosti rozehrávají. Dukla se snaží napadat.
     
    40:33
    V úvodu závěrečného dějství se pokouší probít do útočného pásmo Jihlava, ale zatím se jí to nedaří. Sledujeme spíše tuhý a vyrovnaný boj o střed pole.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část nabídla oboustranně vyrovnaný hokej plný střelby a bojovnosti. Oba gólmani, brodský Stanislav Neruda a jihlavský Dominik Halmoši, si však počínali bezchybně. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 16:52, vedou Rebelové stále 5:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Střelecké příležitosti na obou stranách pomyslné barikády. Nejdříve vyletěl puk ze skrumáže brodských hráčů před brankou, ale cíl nezasáhl. Na druhé straně vyprášil Nerudovu náruč střelou z levé strany Zeman.
     
    38:57
    Domácí drží puk daleko od gólman Nerudy a kombinuje v Halmošiho blízkosti. Jihlavští hráči se snaží rychle pohybovat a nedávat soupeři dostatek prostoru.
     
    38:15
    Soubor z krajského města Vysočiny se pokouší o rychlou rozehrávku, ovšem ta se mu proti nepříjemně napadajícímu a hodně bruslícímu soupeři nedaří.
     
    37:52
    Vondráček nabral rychlost, prosmýkl e podél mantinelu až do útočného pásma a z pravé strany rychle vypálil. Puk však zaduněl jen o zadní mantinel. Hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    37:05
    Dukla si vyměňuje puk v přesilovkovém postavení, ale zatím ze své územní převahy nevyslala nebezpečnější projektil. Gólman Neruda spíše sleduje dění před sebou.
     
    36:30
    Havlíčkův Brod se zatím velmi organizovaně a účinně brání. Daří se mu získávat puky a vyhazovat je až do Halmošiho blízkosti. Hosté e marně tlačí do zakončení.
     
    35:24
    Jihlava předvedla v Nerudově blízkosti rychlou výměnu puku a vylučuje se na obou stranách. Za katr míří Sova (HBR) na 2 minuty za hrubost plus minuty za držení hole a Hodek (JIH) za hrubost.
     
    34:49
    Gólman Halmoši raději ukryl ve své výstroji nahozený puk a přerušil hru před dojíždějícími Rebely. předtím ještě zkoušel štěstí Stehlík, ovšem nezamířil z pravého křídla přesně.
     
    34:06
    Havlíčkobrodští se prezentují stále aktivní hrou a častou střelbou. Naposledy stál na konci kombinace Ostrčil, jehož sražená rána od modré čáry doplachtila do ochranné sítě.
     
    33:40
    Domácí si dlouho vyměňovali kotouč v blízkosti modré čáry, ale nevystřelili. Nakonec tečovanou nahrávku Kostourka mezi kruhy, jež se odrazila od bruslí jihlavského hráče, lapil gólman Halmoši.
     
    33:12
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, kde po několika přihrávkách vystřelil od modré čáry obránce Sova. Našel však jen připraveného brankáře Halmošiho.
     
    32:46
    Jihlava se dvakrát v krátkém časovém ledu po zisku kotouče rychle osvobodila. předtím nahazoval puk na bránu Sova a Meidl tečoval mezi kruhy těsně vedle.
     
    32:15
    Na trestnou lavici usedá Kolda (JIH)Ú, který se provinil podražením.
     
    31:58
    Pavlík se po úspěšné rozehrávce vydal do středu pole, odkud hledal vysokým obloučkem do útočného pásma rozjetého Stehlíka. ten měl však k puku daleko, píská se icing rebelů.
     
    31:26
    Oba celky jsou v kompletním složení na hrací ploše, hraje se s plným počtem hráčů, 5 na 5. Jihlava drží puk a z obranného pásma míří kupředu.
     
    30:53
    Kotouč se zdržuje především v rohu brodského pásma, kde o něj bojují hned 4 hráči. Po dvou na každé straně. Souboj zatím nemá svého vítěze.
     
    30:37
    Havlíčkův Brod sice obral svého regionálního rivala o kotouč, jenže vzápětí poslal kotouč přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly po Nerudově pravici.
     
    29:30
    Brankář Neruda musel vytáhnout ze svého arzenálu další zákrok. Tentokrát lapil do nastavené náruče Bezděkův projektil z prostoru mezi kruhy.
     
    29:14
    Na hrací ploše se nám teď pořádně přiostřuje. Za další nedovolený zákrok vykázal sudí na lavici hanby Vondráčka (HBR), který se provinil držením protihráče. Ohlášen také osobní trest na 10 minut, který obdržel Švaňhal (HBR) za nesportovní chování.
     
    29:03
    Hodek (JIH) u mantinelu poslal k ledu Meidla a dostal 2 minuty za hrubost.
     
    28:49
    Vysoký a urostlý útočník Meidl dokonale využil své tělesné proporce a osvobodil rebely dlouhým a vysokým obloučkem do útočného pásma. Brodská obrana v čele s brankářem Nerudou si může odpočinout.
     
    28:38
    Při útoku Dukly se skácel za brankou gólmana Nerudy k ledu obránce Radek Novotný. Po přerušení hry se nakonec postavil sám na nohy a s bolestivou grimasou v obličeji odjel na střídačku. Nemělo by jít o nic vážnějšího.
     
    28:10
    Jihlava se usadila v nebezpečném prostoru kolem gólmana Nerudy, kterého začala z rychlé kombinace vydatně ostřelovat. Projektily létají především od modré čáry, ale schází jim potřebná přesnost.
     
    27:35
    Domácí i poradili o něco úspěšněji po vhazování a dlouhým vyhozením, které ještě odrazili o hrazení, se osvobodili. Hosté se vracejí pro puk k brankáři Halmošimu.
     
    27:15
    V útočném pásmu to přehnal s důrazem útočník Švaňhal (HBR), jenž obdržel 2 minuty za napadení.
     
    27:15
    Strážce brodské svatyně Neruda si připsal další úspěšný zákrok, když ukryl ve své náruči štiplavou ránu Koldy, jež přiletěla z prostoru mezi kruhy a modrou čarou.
     
    26:30
    Bojovníci z Kotliny seo něco lépe a rychleji zorientovali v nepřehledná skrumáži v předbrankovém prostoru, kde nepustili soupeře k hodně nebezpečnému zakončení a dokázali vyhodit.
     
    25:53
    Domácí družině se opět povedlo odpálit kotouč do bezpečí a daleko od gólmana Nerudy, jenže hosté jsou zpět a kombinují v útočném pásmu.
     
    25:15
    Havlíčkův Brod zvládl lépe situaci ihned po buly a osvobodil se, jenže Dukla je zpět v ofenzivním postavení. Domin zkusil štěstí z ostrého úhlu na levé straně, našel však jen Nerudovy betony.
     
    24:44
    Kombinace hostů s sebou sice zakončení nepřinesla, když gólman Neruda ukryl puk pod lapačkou. Fauloval ale obránce Ostrčil (HBR), který držel protihráče.
     
    24:30
    Jihlavané stále manipulují kotoučem na holích a kombinují na dostřel brankáře Nerudy, jemuž zatím značně usnadňuje práci pohyblivá a důsledná obrana.
     
    24:14
    Dukla se i za hodně nepříznivého stavu pochopitelně nevzdává a neskládá zbraně. Naopak se snaží něco s hrozivým skóre udělat. Brodský soubor si dvakrát v krátkém časovém sledu vypomohl zakázaným uvolněním.
     
    23:50
    Hra se nám pozvolna přesunula na opačnou stranu ledového kolbiště. Za Nerudovou brankou manipulují hosté s kotoučem, ale Rebelové k nim velmi rychle přistupují a nedávají jim dostatek prostoru.
     
    23:00
    Brodská družina pokračuje v útočné aktivitě a stále operuje poblíž svatyně brankáře Halmošiho, který se proti střelcům domácích musí mít neustále na pozoru.
     
    22:00
    Jankovič obdržel z rohu pásma puk a mezi kruhy se chystal zakončit. Byl však tísněn, ztratil rovnováhu a upadl. Bojuje se v rohu pásma Dukly.
     
    21:30
    Jihlava se potupnou kombinací protlačila do útočného pásma, kde se snaží rozpohybovat obranný val Rebelů. Zatím bez úspěchu. Gólman Neruda zasahovat zatím nemusel.
     
    21:20
    Hosté po několika tvrdých a dlouhých soubojích u hrazení získali kotouč do své moci, ale následně vyhodili jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly před brankářem Halmošim.
     
    20:55
    Havlíčkův Brod tahá i v úvodu prostřední části za delší konec pomyslného provazu. Zatlačil hosty do hloubi obranného pásma a v Halmošiho blízkosti kombinuje.
     
    20:00
    Hosté vystřídali gólmany, do prostřední části nahradil Filipa Novotného jeho kolega Dominik Halmoši.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Přinesla hodně překvapivý průběh a průběžný stav, když Rebelové nasázeli svému soupeři 5 branek. Postupně se trefili Martin Zábranský, Aleš Sova, Jan Křivohlávek, Pavel musil a Milan Kostourek. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:57, vede Havlíčkův Brod v derby Vysočiny nad Jihlavou jednoznačně 5:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Jihlava má v závěrečných okamžicích více ze hry a pokouší se alespoň jednou skórovat, čímž by udržela o poznání větší šanci na bodový zisk. rebelové se velmi dobře brání, nyní se píská offside Dukly.
     
    18:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je neuvěřitelné, Rebelové pokračují v totální destrukci soupeře a završují potupnou "pětku"! Kotouč putoval po ose Vojtěch Němec - Aleš Jelínek - MILAN KOSTOUREK, přičemž posledně jmenovaný z mezikruží nepříliš razantní a utěšenou střelou překonal gólmana Novotného, jemuž kotouč projel mezi betony do sítě! Asistence: Aleš Jelínek, Vojtěch Němec.
     
    18:28
    Svěřenci trenérského tandemu Dvořák - chalupa se nastěhovali do útočného pásma, kde se opět pokusili rozhýbat obranu soupeře rychlou kombinací. Jihlavská defenzíva je přitom ale vyhnala do postavení mimo hru.
     
    17:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Brodský soubor ustál ošemetnou situaci při svém oslabení a následně už počtvrté udeřil! Marian Morava přihrál do jízdy PAVLU MUSILOVI, který si sjel volným prostorem až mezi kruhy, odkud přesnou ranou z mírného úhlu trefil přízemní střelou ke vzdálenější tyčce! Asistence: Marian Morava.
     
    17:29
    Dukla v závěru své přesilovky sevřela Rebely pod hodně nepříjemný a velký tlak, když si rychle vyměňovala při zdařilé kombinaci kotouč. Zakončit se jí však přesně nepovedlo. Hraje se 5 na 5.
     
    16:40
    Havlíčkův Brod se po vyhraném vhazování v obranném pásmu ujal kotouče a bez dlouhého otálení ho odpálil do bezpečného prostoru, čímž vyhnal jihlavský soubor až do blízkosti gólmana Novotného.
     
    16:30
    Rychle se však nastěhovali postupnou kombinací zpět a zahrozili. Nepříjemnou ránu vyslal z vrcholu kruhů obránce Kolafa, ale gólman Neruda puk dobře viděl a ukryl jej v náruči.
     
    16:00
    Hokejisté s Ježkem na hrudi se probili do útočného postavení, jenže než stačili zaujmout přesilovkový vzorec, Rebelové získali kus černé gumy a osvobodili se.
     
    15:40
    Sova se dostal ke kotouči v útočném pásmu a z mezikruží ostře vypálil. Trefil však jen střed brankoviště a nastavenou Novotného náruč.
     
    15:17
    Rychlý brejk Dukly skončil nepovedenou a nepřesnou střelou z uctivé vzdálenosti. Po odpískáni na trestnou lavici usedá Morava (HBR) za držení hole. Šestadvacet sekund se bude hrát 4 na 4, poté začne přesilovka hostů.
     
    15:00
    Havlíčkův Brod pořád nemůže ohrozit nebezpečnějším způsobem brankáře Novotného, jeho obrana si zatím počíná znamenitě a odráží všechny útoky, přičemž důkladně čistí předbrankový prostor.
     
    14:20
    Jihlava se zatím velmi dobře brání, daří se jí vyhazovat kotouče do bezpečí, a kouskovat tak územní převahu Rebelů, kteří se nemohou probít do koncovky.
     
    13:43
    Velká příležitost i na straně hostů. Jeslínek v situaci 2 na 1 vypálil z pravého kruhu, ale trefil jen dobře postavené betony gólmana Nerudy u přední tyčky. Následně se provinil krosčekem Bezděk (JIH).
     
    13:00
    ostřelování jihlavské brány s sebou gólový efekt nepřinesl. Gólman Novotný si připsal skvělé zákroky, když nejdříve zlikvidoval betony nepříjemnou ránu z prostoru mezi kruhy a následně vyrazil i Moravův projektil z prostoru kruhů. Ostrčilova dělovka letěla následně těsně vedle.
     
    12:30
    Havlíčkův Brod stále tahá za delší konečného provazu a vůbec nepouští svého soupeře k ničemu nebezpečnějšímu. Naopak sám vydatně ohrožuje gólmana Novotného, který si nemůže oddychnout.
     
    12:00
    Štěpánek prokázal důraz před soupeřovou svatyní a probil se k nahozenému puku, ovšem přes clonícího protihráče nestihl z mírného úhlu na pravé straně vystřelit. Kotouč skončil v rohu jihlavského pásma.
     
    11:45
    Dukle to teď zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze. Dlouhé a nepřesné nahození končí za brankou gólmana Nerudy, po čemž se píská její zakázané uvolnění.
     
    11:28
    Bojovníci z Kotliny se opět usídlili v Novotného blízkosti a do kotouče se opřel mezi modrou čárou a kruhy obránce Pavlík, jehož dělovka z mohutného nápřahu byla v předbrankovém prostoru tečována jedním z jihlavských hráčů do ochranné sítě.
     
    11:00
    Hosté jsou po dvou nepříjemných úderech v krátkém časovém sledu trochu otřesení a horko těžko se teď probíjejí do blízkosti gólmana Nerudy. Rebelové mají navrch.
     
    09:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Spanilá jízda havlíčkobrodského souboru nebere konců, přinesla s sebou už třetí vstřelenou branku! Rebelové předvedli rychlý přechod do útoku a protlačili se do předbrankového prostoru, kde se kotouč v nepřehledné skrumáži odrážel sem a tam, až se dokutálel od JANA KŘIVOHLÁVKA za brankovou čáru ležícího brankáře Novotného! Asistence: Branislav Jankovič, Petr Štěpánek.
     
    08:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové opět sevřeli soupeře pod tlak a slaví navýšení svého hubeného vedení! Z kombinace Jana Semoráda a Petra Polodny profitoval ALEŠ SOVA, který spíše nahazoval kotouč na bránu od levého mantinelu, ovšem překvapil gólmana Novotného, kterého svým projektilem obstřelil! Asistence: Petr Polodna, Jan Semorád.
     
    08:09
    Brodská družina držela soupeře pod zámkem, ale nedařilo se jí proklouznout do lepší palebné pozice. Sledovali jsme spíše četné souboje u mantinelů, po čemž hosté vyhodili na icing.
     
    07:30
    Štěpánek nabral rychlost na levém křídle a z kruhu vypálil. Jeho střelu srazil bránící hráč Jihlavy do ochranné sítě. Poté se Rebelové dostali do středního pásma a při svém návratu se ocitli v offsidu.
     
    07:10
    Havlíčkův Brod obléhá útočné pásmo, ale jihlavská defenzíva dobře zahušťuje prostor u své modré čáry. Její obranný val tak pravidelně odráží nájezdy soupeře.
     
    06:40
    Hraje se ve vysokém tempu, hra se nám přelévá ze strany na stranu, což s sebou přináší spoustu dobrých příležitostí. zatím skončila gólovým efektem jen jedna z nich.
     
    06:14
    Zblízka nepřekonal gólmana Novotného Meidl, po čemž hosté založili rychlý protiútok a z ostrého úhlu vypálil Hodek, jehož projektil zazvonil na Nerudovu tyčku!
     
    05:35
    Gólman Novotné teď musel dvakrát zasahovat svou náručí. Nejdříve ukryl puk po střele z vhazování, poté zmařil i Němcův projektil z mezikruží.
     
    05:10
    Obrovské šance se urodily na obou stranách. Nejdříve se dostal do úniku Maliník, který udělal kličku padajícímu gólmanu Nerudovi, jenže dostal se do velkého úhlu a následně netrefil odkrytou bránu. Na druhé straně tečoval nahozený puk z dobré pozice Polodna do ochranné sítě!
     
    04:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se usadili v útočném pásmu a ujímají se vedení! Od Pavla Musila, který operoval s kotoučem za bránou, se dostal k puku po přesné přihrávce MARTIN ZÁBRANSKÝ, který zblízka a bez přípravy prostřelil nechytatelnou ranou gólmana Novotného! Asistence: Pavel Musil.
     
    04:00
    Hosté se rychle nastěhovali do útočného pásma, ale Maliníkova střela zápěstím z mírného úhlu na levé straně nenašla svůj cíl mezi třemi Nerudovými tyčemi.
     
    03:46
    Havlíčkovu Brodu se nedařilo při rozehrávce. Jihlavané v hojném počtu a dostatečném pohybu napadali zadáky Rebelů, kteří pod tlakem nakonec vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    02:57
    Na opačné straně ledové plochy se dostal do akce gólman Neruda, který kontroloval nahozený puk na svoji bránu a následně ho raději přikryl pod lapačku, jelikož k němu rychle přijeli protihráči.
     
    02:46
    Zahanbit se nenechávají ani Rebelové. Přesný pas mezi kruhy obdržel najíždějící mladík Jankovič, který byl možná trošku překvapený a v tísni vypálil zápěstím po ledě těsně vedle pravé Novotného tyčky.
     
    02:15
    Čachotský nabral rychlost a tísněn protihráčem vypálil z prostoru levého kruhu. Puk poslal k bližší tyčce, kde byly připravené Nerudovy betony.
     
    01:30
    Zatím sledujeme vyrovnanou a opatrnou hru. oba celky se spíše oťukávají a nechtějí udělat hned na začátku zbytečnou chybu. Na ledě dominují především obě pozorné obrany.
     
    01:07
    V dobré palebné pozici se ocitl jeden z hráčů Dukly, zřejmě to byl Polcar, jehož ránu z mírného úhlu na pravé straně vyrazil u přední tyčky gólman Neruda svými betony.
     
    00:32
    Hokejisté z krajského města se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, což se jim sice povedlo, ale za hranicí pravidel. Hlavní sudí odpískal jejich postavení mimo hru.
     
    00:21
    Rebelové sice byli úspěšnější na úvodním vhazování, jenže obrana Jihlavy jejich útok odrazila. Nyní sledujeme dlouhý a urputný boj o střed pole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na transparentu brodských fanoušků je stručný a velký nápis "Rebel".
     
    Hokejisté obou týmů už naskakují na hrací plochu, do začátku zápasu zbývají už jen okamžiky.
     
    Rozhodčí už jsou na ledové ploše, na hráče ještě čekáme. Uprostřed tribuny na stání mají už fanoušci Rebelů připravený k roztažení velký transparent.
     
    Sektor hostů už je z velké části zaplněn, ale početná enkláva do tohoto prostoru ještě zřejmě dorazí. Při odchodu na WC jsem zvenku zaslechl pokřiky dalších jihlavských fanoušků.
     
    Kotlina je už necelých 20 minut před začátkem velmi slušně zaplněna, což se týká i sektoru pro hosty. Zřejmě nás dnes čeká bouřlivá atmosféra se skvělou diváckou kulisou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Opršal) - Ostrčil, Morava (C), R. Novotný, Pavlík (A), A. Jelínek, Sova, Zítka, Stehlík - Vondráček, Voj. Němec (A), Kostourek - Polodna, Semorád, Meidl - Musil, Zábranský, Švaňhal - Křivohlávek, Štěpánek, Jankovič.

    HC Dukla Jihlava:
    Novotný (od 21. Halmoši) - Petráček, Dobrovolný, Kolda, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena - Karpov, Bezděk, Hubáček, Polcar, Maliník, Zeman, Vysloužil, Pometlo, Jeslínek, Čachotský, Domin, Hodek.

    Rozhodčí:
    Roman Svoboda - Tomáš Brejcha, Libor Suchánek.
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování prvoligového hokeje, který dnes bude mít sváteční příchuť. Na programu dnes máme prestižní derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava v rámci 34. kola 1. hokejové ligy.


    Pojďme se v rychlosti podívat na počínání obou táborů v minulém kole. Rebelové za sebou mají hodně nepovedenou výpravu do doupěte berounských Medvědů, kde prohráli vysoko 0:5. Hokejisté z krajského města hostili v domácím prostředí silné Benátky nad Jizerou, které udolali 4:1.


    Krajská bitva dvou velkých rivalů dnes napíše už svůj třetí díl. První dva vyzněly příznivěji pro brodskou družinu, jež se dvakrát radovala z cenného triumfu. Nejdříve slavila doma po výhře 4:2 a venku uspěla 3:2 po penaltové loterii.


    Co se týče postavení v tabulce, lépe je na tom Dukla Jihlava, jež má na 4. místě na sedmý Havlíčkův Brod 17 bodů k dobru. Kdo se bude radovat dnes?


    Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Zábranský (Musil), 9. Sova (Polodna, Semorád), 10. Křivohlávek (Jankovič, Štěpánek), 18. Musil (Morava), 19. Kostourek (A. Jelínek, Voj. Němec), 44. Polodna (Pavlík, Novotný), 46. Kostourek (Voj. Němec), 47. Ostrčil (Štěpánek, Polodna)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Opršal) - Ostrčil, Morava (C), R. Novotný, Pavlík (A), A. Jelínek, Sova, Zítka, Stehlík - Vondráček, Voj. Němec (A), Kostourek - Polodna, Semorád, Meidl - Musil, Zábranský, Švaňhal - Křivohlávek, Štěpánek, Jankovič.
    HC Dukla Jihlava: Novotný (od 21. Halmoši) - Petráček, Dobrovolný, Kolda, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena - Karpov, Bezděk, Hubáček, Polcar, Maliník, Zeman, Vysloužil, Pometlo, Jeslínek, Čachotský, Domin, Hodek.

    Rozhodčí: Roman Svoboda - Tomáš Brejcha, Libor Suchánek.

    Diváci: 2830
    bahis siteleri