Barcelona – Hospitalet 9:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
9:0 (5:0)
CE L.Hospitalet
Čtvrtek 22.12.2011, 22:00 • Camp Nou • Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Sudí González González nenastavoval ani minutu, a tak tu máme konec. V celkovém součtu obou zápasů domácí Barcelona vítězí 10:0, a tak se může těšit na osmifinále Španělského poháru. Samotný výsledek dnešního duelu odpovídá hře, která byla od první minuty v jasné režii celku trenéra Guardioly. Poločasových 5:0 bylo v druhé části podpořeno čtyřmi brankami, a tak se konečný účet zastavil na stavu 9:0. (23:48:16)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Svižná akce našla z levé strany Pedra, ale ten z hranice pokutového území pálí vedle. Domácí útočník tak kromě branky spaluje již dobrou třetí šanci.
     
    89
    Pedraza dostal za domácí obranu míč a utíkal na Pinta. Za zády měl dobíhajícího Puyola, a tak to z dvaceti metrů zkusil. Pro hosty to ale snížení nebude, když jde rána mimo.
     
    88
    Isaac Cuenca našel přesným pasem Puyola, který ve vzduchu výborně hlavičkuje. Bohužel pro domácí jde míč z hlavy nad Craviottovu branku.
     
    87
    Na pravé straně kombinoval Sergi Roberto s Cuencou a pro domácí to bude znamenat rohový kop.
     
    86
    Teď to vypadalo na ohrožení branky Pinta, ale k tomu po dobrém zákroku tělem od Puyola nedojde. Naopak Barcelona míří na útočnou polovinu.
     
    85
    Kombinace hostujícího L.Hospitaletu na pravé straně končí v zámezí. Míč tak bere Fontás, který dlouhým autem nachází Puyola.
     
    83
    Barcelona jakoby ještě znovu ožila a směřuje za desátou brankou. Centr Cuency ale odvrací Viale.
     
    83
    A málem tu byla desátá branka! Pedro ale nedává. Viale po špatném zakončení domácího útočníka ještě nabídl Pedrovi opakovačku, ale ten z úhlu nedává.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Devátý zásah do branky Craviotta vymyslel po nahrávce od Sergi Roberta domácí Cesc Fábregas. Ten našel na pravém křídle ISAACA CUENCU, který následnou prudkou ranou na zadní tyč zvyšuje na již opravdu velmi vysoký rozdíl.
     
    80
    Po nepřesné rozehrávce Hammoucha se do dobré pozice dostal Pedro, ale sám před Craviottem neuspěl. Hostující brankář totiž velmi dobře vyráží ránu z levého křídla mimo.
     
    79
    Utkání teď v posledních vteřinách nenabízí útočné akce domácích, kteří v poklidu kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    77
    Fábregas - Cuenca - Pedro. To mohla být rovnice deváté branky Barcelony, ale není. Posledně jmenovaný sám před Craviottem ze stoje míjí!
     
    76
    Hammouch teď zahrál v defenzívě na jedničku, když přečetl kličku Christiana Tella a k centru ho tak nepustil. Craviotto rozehraje od vlastní branky.
     
    74
    Cuenca znovu po dvou kličkách hledal na hranici velkého vápna připraveného Thiaga, ale míč teď končí u brankáře hostů, který ho má po teči ve svých rukavicích.
     
    72
    Svižný průnik Cuency zakončením neskončil, když domácí ofenzivní hráč ještě nahrál na hranici velkého vápna na Thiaga. Ten zkusil chytře zakončit jemným lobem, ale Craviottovu klec přestřelil.
     
    71
    Sergi Roberto krásně procházel na levém křídle přes hostující obranu, ale do centru se již nedostal. V rychlostním souboji totiž prohrává s Harem.
     
    70
    Třetí přímý kop hostů nebezpečí neznamenal. Ángel Sánchez totiž ze zhruba třiceti metrů míří hodně nad branku.
     
    69
    Druhý zásah pro Pinta, když přímý kop vyslal Sánchéz. Domácí brankář na míč viděl a vyráží mimo své tři tyče.
     
    68
    Útok hostů zastavil dobře se vracející Thiago, který poté z vlastního vápna raději odkopává do zámezí.
     
    67
    První zákrok pro domácího brankáře Pinta, který musí zasáhnout proti vysokém centru Corominase.
     
    65
    L.Hospitalet střídá. Pitu odchází a na jeho místo přijde Manel Gomez.
     
    64
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosty obral o míč na útočné polovině jistý Puyol a Barcelona šla do protiútoku. Sergi Roberto poslal ze středu hřiště na levé křídlo, kde se nacházel CHRISTIAN TELLO. Domácí mladík zpoza obránce zakončil ideálně, když jeho umístěný míč končí přesně u pravé tyče.
     
    63
    Po špatné rozehrávce hostů tu byla další nadějná možnost Barcelony. Thiago hledal za obranou Fábregase, který sice byl lehce držen, ale třetí penaltu zatím neuvidíme.
     
    62
    Hammouch na útočné polovině centroval z pravého křídla do vápna na Sáncheze. Před ním ale stačil odvrátit Puyol, který odkopává na rohový kop pro L.Hospitalet.
     
    61
    Po centru Cuency, kterému předcházela nahrávka Fábregase si hostující obrana připisuje jeden z mála světlých momentů, když odvrací.
     
    60
    Nyní již vidíme klasickou kombinaci domácích, kteří se snaží dostat narážečkami do zakončení.
     
    54
    Viale vidí za penaltový zákrok žlutou kartu.
     
    59
    Po dalších dvou brankách Barcelony to teď zkoušejí hosté, ale k zakončení to nevede. Po levé straně se neprosadil Corominas.
     
    57
    Jonathan dos Santos je posledním novým hráčem domácích v tomto utkání. Na hřišti nahrazuje Busquetse.
     
    57
    Sergi Roberto hledal mezi obranou hostí Thiaga, ale ten je chycen v ofsajdové pasti.
     
    56
    Fábregas posouval na levé straně na Cuencu, ale ten rychlou nahrávku pod své kopačky nezkrotil.
     
    55
    Barcelona právě vstřelila branku!
    THIAGO ALCANTARA z bílého puntíku nezaváhal a prudkou ranou k pravé tyči dává na 7:0! Brankář Craviotto neměl na přesnou exekuci nárok.
     
    54
    Uvidíme druhou penaltu večera. Sergi Roberto byl po narážečce zastaven za hranicí pravidel.
     
    54
    Haro nahradí na hřišti Moussu a hostující L.Hospitalet tak podruhé střídá.
     
    53
    Po pár vteřinách ale přišel rychlý únik po pravé straně, ze které centroval Cuenca. Spoluhráče nenašel, když brankář Craviotto nohou odvrací.
     
    53
    Barcelona v poklidu kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    52
    Teď to vypadalo na nadějnou akci hostů, ale ta je zastaven Piquém.
     
    46
    Hosté střídají. Pratse nahradí na hřišti Pedraza.
     
    49
    Barcelona právě vstřelila branku!
    O pár vteřin ale již branka přichází, a tak domácí zvyšují na 6:0! Christiano Tello prošel na levé straně a od postranní čáry našel na druhé straně ISAACA CUENCU. Ten zakončoval přízemním pokusem a Craviotta prostřelil. Rána končí u pravé tyče.
     
    48
    Další průnik po levém křídle se přes Christiana Tella a Fábregase dostal na Thiaga, jenže ten z hranice velkého vápna přestřeluje.
     
    47
    Sergi Roberto posouval na levé straně na Fábregase, ale i teď to nekončí zakončením.
     
    46
    Barcelona hned v úvodu druhé půle málem zvýšila náskok. Sergi Roberto poslal na pravé křídlo na Cuencu, který to zkusil ranou na zadní tyč. Bohužel pro něj ale míč branku netrefuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Očekávaný směr nabral první poločas již po dvanácti minutách, kdy se prosadil domácí Pedro. Po něm skóroval Iniesta, Thiago, Xavi a Christian Tello, a tak může být domácí tým spokojen, když vede 5:0. Jedinou nepříjemností tak je zranění Andrése Iniesty, který musel být po půlhodině hry nahrazen Christianem Tellem. U domácího záložníka to vypadá na problémy se stehenním svalem. Druhý poločas dnešního klání začne asi v 23:01.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Další akci domácích vezl po levém křídle Christian Tello, ale ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel, a tak může být rád za rohový kop.
     
    45
    Hosté zkoušejí kombinovat na vlastní polovině, ale pod tlakem Barcelony se na útočnou polovinu nemohou dostat.
     
    43
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Z následné akce domácí zvyšují již na propastných 5:0. Thiago z vlastního vápna našel CHRISTIANA TELLA, který pohodlně proběhl celým hřištěm po levém křídle a následnou ranou na zadní tyč prostřeluje Craviotta v brance L.Hospitaletu.
     
    42
    Na druhé straně se snad poprvé u míče objevil Piqué, který zkoušel u rohového praporku vyřešit situaci technicky, ale nevyšlo to, a tak L.Hospitalet bude kopat roh.
     
    42
    Po něm hlavičkuje Fontás, ale branku netrefil o dobrých pár metrů.
     
    41
    Rychlý útok domácích centroval z pravého křídla Cuenca na Pedra, ale míč přetáhl, a tak může Hammouch odvrátit na roh.
     
    40
    Velká šance Barcelony! Ve vápně pálil nejprve Fábregas a po něm i Sergi Roberto, ale brankář Craviotto výborně vyráží na rohový kop.
     
    39
    Svěřenci Josepa Guardioly střídají. Xaviho z taktických důvodů nahradí Christian Tello.
     
    38
    Barcelona se i po další brance tlačí to útoku, a teď to vypadalo opět nadějně. Na pravé straně páli Cuenca, ale bohužel pro něj pouze do Vialeho, který dobře prudkou ránu na zadní tyč zastavil.
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí v závěru první půle zvyšují již na 4:0! Fábregasova nahrávka našla z levé strany za obranou XAVIHO, který před Craviottem uspěl a ranou o tyč skóruje. Hostující obrana nechala domácím moc prostoru, a tak je za to potrestána čtvrtým zářezem.
     
    35
    Na druhé straně se zkoušel po pravé straně prosadit Sánchez, ale Fontás jeho úmysl přečetl a míč přes sebe nepustil.
     
    34
    Výborný Craviotto! Ten byl v těžké pozici, když pálil po nahrávce od Fábregase novic Sergi Roberto, ale uspěl, když na brankové čáře zázračně vykopává.
     
    33
    Fábregas se dostal po nahrávce Cuency do zakončení, ale ve skluzu s brankářem Craviottem míč za čáru nedostal. Těsně před ní odvrací Viale.
     
    33
    Chyba Sergi Roberta dostala hosty k šanci, ale Aday si neporadil dobře. Mohl nahrávat, ale zkusil to sám a tečovanou ránu Pinto v pohodě chytá.
     
    32
    Akci domácích následně zastavuje již pátý ofsajd, ve kterém je Fábregas.
     
    31
    Iniesta tedy v dnešním utkání již nebude pokračovat a nahradí ho Sergi Roberto.
     
    31
    Thiago na Xaviho, který zkoušel chytře posunout do uličky na Pedra, ale teď neuspěl. Obrana L.Hospitaletu si poradila.
     
    30
    Iniesta pravděpodobně dnes skončil, když to vypadá na poranění zadního stehenního svalu.
     
    29
    Barcelona v poklidu kombinuje na vlastní polovině a čeká na vhodný moment pro postup vpřed.
     
    27
    Z levého křídla posílal chytrý lob za obranu Fábregas. Za míčem běžel Iniesta, ale před Craviottem nestačil zakončit. Od hostujícího brankáře dostal solidně naloženo, a tak doufejme, že je fotbalový virtuóz v pořádku.
     
    26
    Cuenca z pravé strany našel ve vápně Pedra, který poskakoval nad míčem sice hbitě, jenže v rozhodující chvíli o něj spíše zakopl, a tak zakončení na branku neregistrujeme.
     
    25
    Na druhé straně to zkusil přes Puyola hostující Aday, jenže k ráně se nedostal. Míč poté bleskově získává domácí obrana, a tak jde Barcelona do útoku.
     
    23
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Chyba v rozehrávce hostí, kterou předvedl Castaňo zvyšuje náskok domácích již na tři branky! O míč obral váhajícího hostujícího stopera THIAGO ALCANTARA, který si již sám před brankáře Craviottem věděl rady. Barcelonský mladík v klidu zavěšuje do horní rohu branku.
     
    21
    Pěkná kombinace domácích na levé straně šla z kopačky Fábregase na Thiaga, který ale nechtěl ve vápně ještě zakončovat, a tak o míč přišel.
     
    19
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Geniální akce domácích, a tak tu máme 2:0! Režisér akce Xavi perfektně našel uličkou Fábregase, který za obranou hostů ještě našel před prázdnou brankou ANDRÉSE INIESTU, ten do prázdné branky v klidu zasouvá na dvoubrankový náskok orchestru trenéra Josepa Guardioly. O postupu do osmifinále Španělského poháru je tak z největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    19
    Hostující tým předvedl slušnou akci na levé straně, ale následný centr do vápna je pro brankáře Pinta lahůdkou. Vysoký míč v klidu sbírá do koše.
     
    17
    Thiago - Fábregas - Iniesta, ale domácí záložník z hranice velkého vápna nezakončuje přesně, když pálí pouze do obranného valu hráčů L.Hospitaletu.
     
    16
    O pár vteřin později je načapán v ofsajdu domácí Thiago. Z vlastní poloviny tak rozehrává Hammouch.
     
    15
    Následný centr Cuency z pravé strany odvrací zadák hostů Castaňo do zámezí.
     
    14
    Xavi našel přesným pasem na levém křídle Thiaga, který bleskově zkusil posunout na Pedra, jenže ten je přikryt.
     
    13
    Další snaha domácích po pravé straně nevyšla, tak si může Craviotto oddechnout.
     
    12
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Míč si postavil PEDRO RODRÍGUEZ a domácí tým vede 1:0. Nadějný forvard posílá míč do druhého kouta branky, když brankář Craviotto skočil k levé tyči. Tým Josepa Guardioly tak již vede v dvojutkání celkově 2:0 a má nakročeno za postupem.
     
    11
    Uvidíme pokutový kop! Moussa zbytečně sáhnul na Cuencu, který na pravé straně upadnul v pokutovém území, a tak sudí González González ukazuje na bílý puntík.
     
    10
    Ani teď se svěřenci kouče Guardioly nedostávají do zakončení. Xavi na Fábregase, který chtěl z jednoho doteku poslat na Cuencu. Míč zastavuje hostující obrana.
     
    9
    Fábregas hledal na levém křídle Pedra, ale ten se k míči přes dobrý zákrok Vialeho hlavou nedostal.
     
    8
    A nebyl kopnut vůbec zle! Střílený míč našel hlavičku Prata, ale ten bohužel pro hosty branku netrefil. I tak je to od hostů sympatický pokus.
     
    8
    Na druhé straně je faulován Puyolem hostující Pitu, a tak si Hospitalet zahraje z levého křídla přímý kop.
     
    7
    Signál z rohového kopu šel z kopačky Xaviho na Thiaga, který posouval na Busquetse. Jeho pokus ale mezi tři tyče neletí.
     
    5
    Z pravé strany teď zajímavě centroval do vápna Cuenca, ale Fábregas na míč nedosáhl. Brankář Craviotto tak v klidu rozehraje od vlastní branky.
     
    5
    Obvyklá kombinace domácích zatím úspěch neslaví. Na levé straně neuspěl Pedro a poté i Iniesta, který našel svého spoluhráče v ofsajdové pasti.
     
    3
    Snaží se i Hospitalet. Aday však na levé straně hraje v ofsajdu, a tak bude Barcelona rozehrávat.
     
    2
    Domácí začínají klasicky s míčem na svých kopačkách a snaží se o kombinaci na útočné polovině. Thiago se ale z levé strany do vápna neprosadil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již jsou na trávníku, a tak za malý okamžik může odvetné utkání Španělského poháru začít.
     
    Barcelona i přes chybějící hráče nasazuje velmi silnou jedenáctku, a tak můžeme čekat rozhodně zajímavý duel. Kouč Guardiola opět zkouší rozestavení 3-4-3 s tím, že na levém kraji obrany postavil Fontáse. V útoku pak dostává prostor vedle Pedra a Cesca Fábregase i Isaac Cuenca. Hosté pravděpodobně s jedním hrotem, kterým by měl být Prats.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Pinto - Puyol, Piqué, Fontás - Busquets, Xavi, Thiago, Iniesta - Pedro, Fábregas, Cuenca.

    Trenér: Josep Guardiola

    CE L.Hospitalet: Craviotto - Hammouch, Viale, Castaňo, Moussa - Ángel Sánchez, García - Corominas, Pitu, Aday - Prats.

    Trenér: Jordi Vinyals

    Rozhodčí: González González.
     
    V prvním duelu zvítězil jasný favorit pouze 1:0, když se krásně trefil Andrés Iniesta. Dnes půjde domácí tým do utkání s hráči širšího kádru, jelikož Pep Guardiola obdaroval delším volnem Lionela Messiho, Javiera Mascherana, Daniela Alvese, Adriana Correiu, Maxwella, Alexise Sáncheze a Seydou Keitu. I tak by měl být postup do dalšího kola pouhou formalitou.
     
    Pěkný večer u Španělského poháru! V odvetě šestnáctifinále přivítá FC Barcelona hostující CE L.Hospitalet.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 12. Pedro (pen.), 19. Iniesta, 23. Thiago, 36. Xavi, 43. Christian Tello, 49. Cuenca, 55. Thiago (pen.), 64. Christian Tello, 81. Cuenca

    Karty:   54. Viale (LHO)


    FC Barcelona: Pinto - Puyol, Piqué, Fontás - Busquets (57. J. dos Santos), Xavi (39. Christian Tello), Thiago, Iniesta (31. Sergi Roberto) - Pedro, Fábregas, Cuenca.

    Trenér: Josep Guardiola

    CE L.Hospitalet: Craviotto - Hammouch, Viale, Castaňo, Moussa (54. Haro) - Ángel Sánchez, García - Corominas, Pitu (65. Manel Gomez), Aday - Prats (46. Pedraza).

    Trenér: Jordi Vinyals

    Rozhodčí: González González