Celtic – Rangers 1:0 (kon.) | Hibernian – Inverness Caledonian 1:1 (kon.) | Motherwell – Dunfermline 0:0 (odl.)
St. Mirren – Dundee 2:2 (kon.)
konec
Hibernian FC
1:1 (1:1)
Inverness Caledonian Thistle FC
Středa 28.12.2011, 20:45 • Easter Road Stadium, Skotsko • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Utkání skončilo. Neviděli jsme nějakou nádhernou podívanou, ale utkání to bylo zajímavé už tím, že bylo těžké odhadnout, kdo by se mohl prosadit. Hra byla z obou stran vyrovnaná. Čekání Hibernianu na tříbodové vítězství tedy pokračuje a Inverness uhájil svůj čtyřbodový náskok před Hibs. (22:43:01)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Davis zblokoval střelu domácího hráče. Napodruhé se dostal ke střele Scott, ale jeho pokus zlikvidoval Esson. Pravěpodobně se již nic nestane.
     
    90+3
    Z dalšího rohu domácích nezapršelo. Hosté odvrátili míč pryč.
     
    90+2
    Letící míč byl odvrácen zpět k domácímu hráči, který ho vrátil do malého vápna. Tam se dostal k hlavičce domácí hráč, ale míč byl ztečován nad!
     
    90+2
    Domácí se dočkají dalšího rohového kopu, uvidíme, jak to celé dopadne...
     
    90+2
    Málem jim to vyšlo, ale dalekonosný pokus Piermayra ukryl do svých rukavic Stack. Hibernian může zaútočit.
     
    90+1
    Hosté drží míč na své polovině a snaží se něco vymyslet.
     
    90+1
    McLean opět nastavil tři minuty.
     
    90
    U míče opět Inverness. Celá akce se táhla po pravé straně a k zakončení se dostal Foran. Jeho ránu ukryl do svých rukavic Stack.
     
    89
    Hosté vybojovali roh. Ten byl rychle odvrácen a domácí mohou ještě ohrozit Essona na druhé straně. Opět se musím opakovat, nevěřím tomu.
     
    88
    Dlouhý nákop skončil v rukavici Stacka, na kterého ovšem mířil rozeběhnutý Tade a složil domácího brankáře. Nebyl v tom úmysl, tudíž neviděl za svůj prohřešek kartu.
     
    87
    Na druhé straně se provinil O'Hanlon a možná za zbytečnou diskuzi inkasuje žlutou kartu. Škoda tohoto prohřešku, udělalo to malou skvrnku na skvělém výkonu pravého beka Hibernianu.
     
    86
    Domácí si došli na útočné polovině pro faul a rychle rozehráli svou akci. Pokusili se jí táhnout po levé straně a centr letící do vápna skončil u Shinnieho. Domácí fanoušci se dožadovali ruky, ale píšťalka McLeana zůstává klidná.
     
    85
    Inverness opět ztratil míč bez nějakého efektu a Hibernian začíná opět od své branky. Uvidíme, zda z tohoto mráčku zaprší. Toho se ovšem obávám s herním projevem obou týmů.
     
    84
    Míč na kopačce Essona. Hra je velmi vyrovnaná. Tentokrát míč v moci Invernessu, kterému se ovšem nedaří přejít na útočnou polovinu. Stejné problémy mají také domácí.
     
    83
    Možná dosáhne branky domácí Ian Murray, který na hrací ploše vystřídal Ivana Sproulea.
     
    82
    Na druhé straně začali kombinovat hosté, ale vše bylo přerušeno po ofsajdu Tadeho. Inverness se musí bránit. Utkání začíná být celkem drama. Není lehko předvídatelné, kdo by mohl dát branku. Jestli vůbec ještě nějaká dnes padne...
     
    81
    Také domácí ovšem neoplývají velkou jistotou a dělají chyby. Každopádně jsou to aktuálně oni, kdo drží míč na útočné polovině. Domácím se ovšem stále nedaří dostat míč do vápna.

    Daniel Ryl

    Branky: 8. O'Connor - 41. Hayes

    Karty:   25. Stephenson (HIB), 44. O'Connor (HIB), 87. O'Hanlon (HIB) - 37. Golobart (INV)


    Hibernian FC: Stack - Towell (76. Palsson), Booth, Stephenson, O'Hanlon - Wotherspoon, Galbraith, Stevenson, Sproule (83. Murray) - Griffiths (63. Scott), O'Connor
    Inverness Caledonian Thistle FC: Esson - Golobart, Shinnie, Gillet - Davis, Cox (74. Tansey), Piermayr, Hayes - McKay (76. Doran), Tade, Foran

    Rozhodčí: Steven McLean (SCO)