Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:2 (0:1, 1:0, 3:0)
Carolina Hurricanes
Středa 28.12.2011, 01:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh (18 087 diváků) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ještě si vyjmenujme tři hvězdy utkání, všichni jsou ze strany Pittsburghu. Třetím hráčem zápasu je s dvěma asistencemi Tyler Kennedy. Druhou hvězdou byl vyhlášen James Neal a konečně nejlepším hokejistou utkání se stává Jordan Staal. Krásnou noc či brzké ráno vám přeje Tomáš Martínek. (03:41:58)
     
    Střely na branku: 52:18 (16:7, 21:3, 15:8).
    Domácí hokejisté Pittsburghu zaslouženě vítězí s Carolinou 4:2 i když podle výsledku by se zdálo, že to bylo drama. Hurikáni se sice dostali do vedení trefou Gleasona v první třetině. Pak ale stříleli branky domácí a vybudovali si tříbrankový náskok. Snížení Ruutua před koncem znamenalo jen kosmetickou změnu skóre. Ve výborném světlě se přesto dnes ukázal brankář Caroliny Justin Peters, který má na kontě 48 zásahů!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Do konce nám zbývá pár sekund a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:12
    Ofsajd Caroliny a Neal se vrací na led. To je asi definitivní konec nadějí Hurricanes v zápase. I když stále hrají odvážně bez gólmana...
     
    58:54
    Brána Caroliny je stále prázdná, Pittsburgh může navíc beztrestně vyhazovat přes celé kluziště.
     
    58:54
    Pittsburgh si na chvíli vydechne, trenér Dan Bylsma si bere time-out.
     
    58:58
    Špaček střílel od modré, ale ani nadvakrát nedostal puk před Fleuryho Brandon Sutter. Dvakrát trefil jen kalhoty Zbyňka Michálka, který mu obětavě padl do střely.
     
    58:15
    Carolina odvolala Peterse a zkouší přesilovou hru vylepšit na poměr 5 na 3! Nic jiného jí už nezbývá, ale icing a buly před jejich brankou vrací gólmana hostů mezi tři tyče.
     
    57:11
    Carolina zvýšila aktivitu a vynutila si faul Pittsburghu. Tuomo Ruutu sice zlomil hokejku vlastní vinou, následně mu ji ale úplně přelomil James Neal a za sekání si jde odpočinout na trestnou lavici.
     
    56:40
    Domácí si hlídají náskok, ale Orpik poslal puk přes celé hřiště. Bude se vhazovat před Fleurym.
     
    55:52
    Při komerční pauze stojí za zmínku statistika střel na branku - 51:16 pro Pittsburgh!
     
    54:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další nepřesná rozehrávka Fleuryho za brankou a je z toho gól Caroliny. Po přihrávkách Ponikarovského a Suttera se kotouč dostal na střed, kde číhal volný TUOMO RUUTU a ten skóruje! Asistence: Brandon Sutter, Alexej Ponikarovskij.
     
    54:17
    Dnes aktivní Tyler Kennedy si předával s Joe Vitalem puk v obranném pásmu "hurikánů". Branka z toho ovšem nebyla.
     
    53:35
    Allen teď zahákoval Steve Sullivana, ale sudí nepískají. Mohla z toho být další dobrá šance Pens. Buly se bude po krátné pauze vhazovat u brány Peterse.
     
    52:59
    Pascal Dupuis si mohl dopřát další samostatný únik, ale kotouč pod lapačku neprocedil.
     
    52:14
    Ponikarovskij konečně vyslal střelu v přesilovce, ale Marc-Andre Fleury byl pozorný. Carolina se sice drží v pásmu, ovšem bez střelby.
     
    50:40
    Ihned po buly v pásmu Pittsburgu uháněl sám na Peterse Jordan Staal, ale skulinu u levé tyče brankáře Caroliny nenašel. Hosté dělají velké chyby, proto prohrávají o tři branky.
     
    50:34
    Malkin ztratil puk u branky Peterse a Carolina se vrhla do útoku. Tam si pomohl prvním faulem Pittsburgu v zápase domácí Alexandre Picard, který zahákoval Tlustého.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 29. Neal (Kunitz, Malkin), 42. Sullivan (Malkin, Neal), 43. Dupuis (Kennedy, Michálek), 49. Staal (Kennedy) - 11. Brent (Gleason), 55. Ruutu (Sutter, Ponikarovskij)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Niskanen - Despres, Michálek - Picard, Lovejoy - Engelland - Kunitz, Malkin, Neal - Dupuis, Staal, Kennedy - Sullivan, Vitale, Cooke - Asham, Adams, Williams.
    Carolina Hurricanes: Peters (Ward) - Gleason, McBain - Harrison, Faulk - Špaček, Allen - Pitkänen, Joslin - Bowman, Staal, Larose - Ponikarovskij, Jokinen, Ruutu - Tlustý, Sutter, Dalpe - Nödl, Brent, Steeart - Dwyer.

    Rozhodčí: Morton, Van Massenhoven - Amell, Murphy
    bahis siteleri