Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:2 (0:1, 1:0, 3:0)
Carolina Hurricanes
Středa 28.12.2011, 01:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh (18 087 diváků) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ještě si vyjmenujme tři hvězdy utkání, všichni jsou ze strany Pittsburghu. Třetím hráčem zápasu je s dvěma asistencemi Tyler Kennedy. Druhou hvězdou byl vyhlášen James Neal a konečně nejlepším hokejistou utkání se stává Jordan Staal. Krásnou noc či brzké ráno vám přeje Tomáš Martínek. (03:41:58)
     
    Střely na branku: 52:18 (16:7, 21:3, 15:8).
    Domácí hokejisté Pittsburghu zaslouženě vítězí s Carolinou 4:2 i když podle výsledku by se zdálo, že to bylo drama. Hurikáni se sice dostali do vedení trefou Gleasona v první třetině. Pak ale stříleli branky domácí a vybudovali si tříbrankový náskok. Snížení Ruutua před koncem znamenalo jen kosmetickou změnu skóre. Ve výborném světlě se přesto dnes ukázal brankář Caroliny Justin Peters, který má na kontě 48 zásahů!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Do konce nám zbývá pár sekund a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:12
    Ofsajd Caroliny a Neal se vrací na led. To je asi definitivní konec nadějí Hurricanes v zápase. I když stále hrají odvážně bez gólmana...
     
    58:54
    Brána Caroliny je stále prázdná, Pittsburgh může navíc beztrestně vyhazovat přes celé kluziště.
     
    58:54
    Pittsburgh si na chvíli vydechne, trenér Dan Bylsma si bere time-out.
     
    58:58
    Špaček střílel od modré, ale ani nadvakrát nedostal puk před Fleuryho Brandon Sutter. Dvakrát trefil jen kalhoty Zbyňka Michálka, který mu obětavě padl do střely.
     
    58:15
    Carolina odvolala Peterse a zkouší přesilovou hru vylepšit na poměr 5 na 3! Nic jiného jí už nezbývá, ale icing a buly před jejich brankou vrací gólmana hostů mezi tři tyče.
     
    57:11
    Carolina zvýšila aktivitu a vynutila si faul Pittsburghu. Tuomo Ruutu sice zlomil hokejku vlastní vinou, následně mu ji ale úplně přelomil James Neal a za sekání si jde odpočinout na trestnou lavici.
     
    56:40
    Domácí si hlídají náskok, ale Orpik poslal puk přes celé hřiště. Bude se vhazovat před Fleurym.
     
    55:52
    Při komerční pauze stojí za zmínku statistika střel na branku - 51:16 pro Pittsburgh!
     
    54:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další nepřesná rozehrávka Fleuryho za brankou a je z toho gól Caroliny. Po přihrávkách Ponikarovského a Suttera se kotouč dostal na střed, kde číhal volný TUOMO RUUTU a ten skóruje! Asistence: Brandon Sutter, Alexej Ponikarovskij.
     
    54:17
    Dnes aktivní Tyler Kennedy si předával s Joe Vitalem puk v obranném pásmu "hurikánů". Branka z toho ovšem nebyla.
     
    53:35
    Allen teď zahákoval Steve Sullivana, ale sudí nepískají. Mohla z toho být další dobrá šance Pens. Buly se bude po krátné pauze vhazovat u brány Peterse.
     
    52:59
    Pascal Dupuis si mohl dopřát další samostatný únik, ale kotouč pod lapačku neprocedil.
     
    52:14
    Ponikarovskij konečně vyslal střelu v přesilovce, ale Marc-Andre Fleury byl pozorný. Carolina se sice drží v pásmu, ovšem bez střelby.
     
    50:40
    Ihned po buly v pásmu Pittsburgu uháněl sám na Peterse Jordan Staal, ale skulinu u levé tyče brankáře Caroliny nenašel. Hosté dělají velké chyby, proto prohrávají o tři branky.
     
    50:34
    Malkin ztratil puk u branky Peterse a Carolina se vrhla do útoku. Tam si pomohl prvním faulem Pittsburgu v zápase domácí Alexandre Picard, který zahákoval Tlustého.
     
    50:10
    Fantastický zákrok Peterse! James Neal už pomalu zvedal ruce nad hlavu, ale ještě jednávno gólmanská trojka Caroliny předvedla nádherný zákrok lapačkou. Rychlé přesunutí v brankovišti bylo ukázkové.
     
    49:35
    Peters musel vytáhnout důležitý zákrok, zase se na něj valil útok dvojice Jordan Staal a Pascal Dupuis.
     
    48:54
    Obrázek hry se nemění a Penguins si utkání užívají. Fleury si konečně sáhl na kotouč po ráně Dalpeho. Jinak moc práce nemá, byla to teprve třináctá střela Canes v utkání.
     
    48:05
    Trenér hostů si bere oddechový čas.
     
    48:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po buly uvolnil Tyler Kennedy úplně volného JORDANA STAALA, který měl dostatek času i prostoru namířit přesně za záda Justina Peterse. Asistence: Tyler Kennedy.
     
    47:49
    Tuomo Ruutu hledal hokejku Jussi Jokinena, ale obrana si s tímto "nahozením" před branku poradila. Carolina po komerční přestávce zvýšila tempo a pokouší se dostat ke střele. Buly před Marc-Andre Fleurym.
     
    46:08
    Svěřenci trenéra Kirka Mullera se konečně propracovali i do první šance v třetí třetině. Sutterova rána na Fleuryho ale nebyla důrazná. Ihned na druhé straně byla ještě větší příležitosti Kunitze a Peters měl štěstí.
     
    45:08
    Rád bych informoval i o šancích Canes, ty ale bohužel k vidění nejsou. Tučňáci se znovu tlačili k bráně Justina Peterse a ten raději přerušuje hru s kotoučem v lapačce.
     
    44:49
    Ben Lovejoy posílá kotouč od modré a Peters zasahuje. Stejně tak po střelách Vitaleho a Cooka. Na Peterse dnes šly již více než čtyři desítky střel.
     
    43:08
    Pittsburgh jasně drží zápas ve svých rukou. I když se dlouho nemohli prosadit nyní je dvě rychlé branky za sebou posadily ještě více na koně a Carolina nemá síly na odpor.
     
    42:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další trest pro Carolinu. Tyler Kennedy jel v tandemu s PASCALEM DUPUIS. Ten dostal přesnou přihrávku a tváří v tvář Petersovi si věděl rady ranou pod víko. Asistence: Tyler Kennedy, Zbyněk Michálek.
     
    41:57
    Domácí nepolevují a Hurricanes se ne a ne dostat do zápasu. Povětšinu času dnes jen brání.
     
    41:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovka je zužitkována takřka bleskově. Z pravé strany pásma přišla pobídka Malkina skrz celou šířku pásma na STEVA SULLIVANA a ten se trefil krásně na pravou stranu Petersovy branky. Asistence: Jevgenij Malkin, James Neal.
     
    40:38
    Snaha domácích bude podpořena třetí přesilovou hrou. Chad LaRose je na trestné lavici dnes podruhé. Tentokrát za nedovolené bránění proti Malkinovi.
     
    40:07
    Tyler Kennedy načíná další střelecké snahy Pittsburghu o vedení v zápase. Peters zasahuje a bude se vhazovat buly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pokud Canes nezvýší svou aktivitu, Pittsburgh bude i nadále v jejich pásmu a skvělý Peters na všechny střely určitě stačit nebude. Uvidíme, co nám nabídne poslední třetina dnešního duelu.
     
    Střely na branku v této třetině: 21:3 (37:10).
    Drtivý tlak Pittsburghu znamenal pouze vyrovnání díky Jamese Neala. Z několika pěkných akcí a šancí Penguins srovnávají ušmudlaným odrazem puku od Nealových bruslí po nešťastném vyhození kotouče od Allena. Poslední třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    První formace domácích drží puk na svých hokejkách, ale ke střele se ani jeden z trojice Malkin, Kunitz, Neal neodhodlal.
     
    39:15
    I po skončení přesilovky roztahuje Pittsburgh přesilovkový "deštník" a hlavně Matt Cooke je hodně aktivní. Jenže další rozehrávka Pens znamená ofsajd.
     
    37:56
    Carolině se povedlo dvakrát za sebou vyhodit až za branku Fleuryho. Tlak domácích na chvíli ustal. Navíc se Pittsburgh dopustil icingu.
     
    37:05
    Malkin s Nealem roztáčejí přesilovkový kolotoč ale i po střele Chrise Kunitze kraluje v brankovišti Caroliny Justin Peters. Ten je dnes opravdu vynikající!
     
    36:24
    Jaroslav Špaček se vrhl do střely Pittsburgu a leží na ledě. Carolina hraje obětavě, ale nyní i nečistě. Na dvě minuty si jde sednout Bryan Allen za nedovolné bránění.
     
    36:06
    Blesk z čistého nebe na druhé straně. Tuomo Ruutu vyrazil mezi obránce týmu z Pensylvánie, ovšem Marc-Andre Fleury si připisuje devítý zákrok.
     
    35:10
    Pittsburgh je nadále v tlaku ovšem přihrávku Neala a zakončení Kunitze vychytal Justin Peters. Carolina se dopředu vůbec nepouští a již vyhlíží konec třetiny. Obránce domácích Simon Despres teď míří do kabiny, asi nějaký problém s výstrojí.
     
    34:43
    Statistika střel je nyní v prostřední části 17:2 pro Pens a Carolina musí být ráda za nerozhodný stav. Následuje komerční pauza, kde si obrana hostů v čele s vynikajícím Petersem bude moci oddechnout...
     
    33:34
    Další střela domácích, ale Matt Cooke mezi tři tyče nenamířil. Fleury na druhé straně kluziště možná brzy umrzne, práci v této třetině téměř neměl.
     
    32:24
    Velká přiležitost Penguins, ale Malkin z pravé strany netrefil přesně. Justin Peters byl přilepený na své tyči a moc místa tam nenechal. Domácí mají nyní místy velkou převahu, ale hosté hrozí také z nebezpečných protiútoků.
     
    31:46
    Bratrský souboj Erica a Jordana Staalů vyzněl lépe pro centra Pittsburgu a domácí se dostávají do tlaku. Jordan Staal střílí a Peters raději přerušuje hru.
     
    30:49
    Drayson Bowman vyslal ostrou střelu na Fleuryho, dělovka ale mířila těsně vedle. Hra se opět otáčí a puk míří k brance Caroliny.
     
    30:23
    Po komerční přestávce začne druhá polovina dnešního zápasu. Statistika střel ve druhé třetině je prozatím jasná - 13:1 ve prospěch Pittsburghu!
     
    29:53
    Hosté snadno ztrácejí kotouče a to je voda na mlýn Penguins. Justin Peters ale chytá výborně a poradil si i s pokusem Jasona Williamse.
     
    28:44
    Svěřenci Dana Bylsmy si vyrovnání zasloužili a i nadále se hrnou dopředu. Vidíme velice "slušný" zápas, dosud museli hlavní rozhodčí trestat jen jednoho hokejistu.
     
    28:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po pěkné akce Ponikarovského se pronhal obranou Caroliny Chris Kunitz, po jeho střele se puk povaloval na brankové čáře. Ovšem vyhození nešťastníka Bryana Allena mířilo "jen" do bruslí JAMESE NEALA od kterých se kotouč odrazil do branky. Asistence: Chris Kunitz, Jevgenij Malkin.
     
    27:18
    Domácí Craig Adams ukázal svůj důraz, ale puk za Peterse neprocedil. Buly před brankářem Caroliny.
     
    26:40
    Hra má stále dobré tempo, ale vyložené šance nevidíme. Ben Lovejoy se s tím nakonec nepáral a poslal pozdrav na Peterse. Ten si ovšem připisuje zákrok číslo pětadvacet a bude následovat komerční pauza.
     
    24:08
    Z prava se zkoušel prosadit Neal, ale Jevgenije Malkina nenašel. Na druhé straně chtěl získat puk Tuomo Ruutu, ale puk byl dlouhý a rozehrávají opět Pens.
     
    22:58
    Útočník Caroliny Andreas Nödl teď držel na chvíli puk za brankou Fleuryho a dal tak ulevit obraně hostů. Pittsburgh je stále lepší, ale Justin Peters je nepřekonatelný.
     
    22:15
    Vitale se po své střele dostal do potyčky s Gleasonem. Peters si ovšem připisuje již třiadvacátý zákrok a to je považte teprve dvaadvacátá minuta zápasu...
     
    21:20
    Jordan Staal je dnes velice aktivní, ale gól se mu vstřelit nepodařilo. Puk je nyní za brankou Pittsburghu, který se po neúspěšně přesilovce budou pouštět do další ofenzivy.
     
    20:49
    Peters drží v oslabení šance Caroliny nad vodou. Steve Sullivan se pokoušel najít skulinu v jeho výstroji leč neúspěšně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pittsburgh bude na začátku druhé třetiny pokračovat 79 vteřin v přesilové hře, kterou Pens na konci té první po vyloučení Chada LaRose nevyužili.
     
    Střely na branku v této třetině: 16:7.
    V úvodní části zápasu byli možná aktivnější domácí, což dokazuje i statistika střel, ovšem do vedení se dostala Carolina. Střelu Gleasona od mantinelu šikovně tečoval Tim Brent a "hurikáni" dá se říci překvapivě vedou na ledě Pittsburghu 1:0. Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Sekáním se provinil útočník Caroliny Chad LaRose a Pittsburgh bude mít šanci první přesilovky zápasu.
     
    19:10
    Další příležitost Jordana Staal, ale dorážka jeho střely jen o pár centimetrů minula pravou tyč hostující branky!
     
    18:18
    Rozherávku Peterse vystihl za brankou Caroliny Jason Williams, ale puk před či do branky nedostal. Obránci hostů pomohli svému brankáři.
     
    17:13
    Hra má sice spád a moc se nepřerušuje, šance teď příliš nevidíme. Až nyní se hnal do brankoviště hostů Joe Vitale, ale puk mezi tři tyče nenasměroval.
     
    15:56
    Jordan Staal byl úplně volný na středu hřiště, ale proto aby jel sám na Peterse mu chybělo lepší zpracování kotouče. Škoda pro domácí, hosté měli docela štěstí.
     
    15:27
    Ben Lovejoy vyslal nepříjemnou ránu na Peterse, ten si nebyl moc jistý kde má kotouč. I když se jej pokoušel vyšťourat Joe Vitale, Peters měl puk ve své moci. Po komerční přestávce bude následovat buly v obranném pásmu Caroliny.
     
    14:23
    Velice pěkné zákroky Peterse teď drží Hurricanes nad vodou! Staal s Dupuisem neuspěli ani když Justin Peters již ležel na ledě.
     
    13:57
    Domácí hráči zahráli vysokou holí a po dotyku Niskanena s pukem sudí přerušují hru. Buly se bude vhazovat tentokrát před Fleurym.
     
    13:44
    Zakázané uvolnění Caroliny přesune hru před bránu Peterse.
     
    13:34
    Další komerční pauza. Diváci v Consol Energy Center jsou překvapeni vedením Caroliny. Ta zužitkovala jednu ze svých pěti střel. Penguins vyslali na Justina Peterse již devět pokusů, neujal se ale ani jeden.
     
    12:02
    Pittsburgh je inkasovaným gólem lehce zaskočen, ale pořád se snaží útočit. Pascal Dupuis teď vypálil hodně tvrdou střelu od modré, ovšem Peters nemusel zasahovat.
     
    10:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Fleury nerozehrál za svou brankou přesně a nabídl po mantinelu kotouč pro Tima Gleasona. Ten to napálil od levého mantinelu a tečovaný puk TIMA BRENTA prošel klubkem hráčů až za Fleuryho záda. Asistence: Tim Gleason.
     
    09:37
    Kapitán "hurikánů" Eric Staal se také nebál najet s pukem a vystřelit jenže Marc-Andre Fleury si s jeho střeleckým pokusem poradil. Do předu vyrážejí zase hráči Pens.
     
    09:01
    Jiří Tlustý posunoval puk zpoza branky na Suttera, ale obránci včas zabránili centrovi třetí formace ke střelbě.
     
    08:10
    Krátce po sobě je tady další šance Pittsburgu, ale James Neal střílel jen do výstroje Peterse.
     
    08:02
    Jason Williams s Craigem Adamsem si teď trochu vadili v mezikruží. Přesto vystřelil druhý jmenovaný a Peters musel vytáhnout dobrý zákrok.
     
    07:00
    Po komerční pauze budeme moci pokračovat ve hře buly před Justinem Petersem.
     
    06:52
    Další střely Pittsburghu, aktivita je na straně domácích. James Neal by určitě rád přidal další gól ke svým dvaceti brankám z letošní sezony.
     
    05:42
    Na druhé straně úřadovala hokejka Pascala Dupuise. Bekhendová klička na Peterse vyšla, před brankovou čárou ovšem zachránil situaci pozorný Faulk.
     
    04:53
    Hostující Zac Dalpe, který v sestavě nahradil Patricka Dwyera nebezpečně vystřelil na Fleuryho a Anthony Stewart mohl dát první gól zápasu.
     
    03:55
    Tentokrát je u puku elitní útok Penguins ve složení Kunitz - Malkin - Neal. Motali si kotouč po rozích, ale nakonec je z toho jen postavení mimo hru. Domácí tým má ale zatím puk častěji na svých hokejkách.
     
    03:10
    Tlustý se Sutterem si to namířili před Fleuryho, ten ale skryl kotouč ve své výstroji a bude s vhazovat po levici brankáře Pittsburghu.
     
    02:12
    Dopředu se vydalo křídlo čtvrté formace Hurricanes Andres Nödl, ale o kotouč přišel při překročení útočné modré lajny. Carolina se ke střele zatím nedostala.
     
    01:29
    Poprvé se puku dotkl i jeho protějšek Marc-Andre Fleury, ovšem jen díky rozehrávce puku u své branky. Na druhé straně rychle ujel Jordan Staal a za Petersem zvonila levá tyč!
     
    00:25
    První zákrok si připsal Justin Peters, který hájí branku Caroliny místo Cama Warda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Pittsburgh nastopí v modrých "retro" dresech, Carolina se na ledě objevuje v bílo-červených úborech.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Niskanen - Despres, Michálek - Picard, Lovejoy - Engelland - Kunitz, Malkin, Neal - Dupuis, Staal, Kennedy - Sullivan, Vitale, Cooke - Asham, Adams, Williams.

    Carolina Hurricanes: Peters (Ward) - Gleason, McBain - Harrison, Faulk - Špaček, Allen - Pitkänen, Joslin - Bowman, Staal, Larose - Ponikarovskij, Jokinen, Ruutu - Tlustý, Sutter, Dalpe - Nödl, Brent, Steeart - Dwyer.

    Rozhodčí: Morton, Van Massenhoven - Amell, Murphy.
     
    Dnes domácí tým Pittsburgh Penguins má za sebou i přes zranění několika opor v čele se Sydney Crosbym a Krisem Letangem tři vítězství a posunul se tak v tabulce Východní konference na čtvrtou pozici. Na vedoucí New York Rangers ztrácejí "tučňáci" čtyři body. Mezi zraněnými mají Penguins zapsány také Paula Martina, Richarda Parka a Dustina Jeffreyho.

    Paběrkující Carolina Hurricanes se v posledních dvou utkáních vzchopila a dokázala dvakrát za sebou zvítězit. Naposledy včera s New Jersey 4:2. Přesto se "hurikáni" krčí až na předposledním místě konference jen o dva body před New York Islanders. Na soupisce zraněných má Carolina svého nejproduktivnějšího hráče Jeffa Skinnera a také Joniho Pitkänena.

    V brance hostů se na začátku nepředstaví Cam Ward, který je čerstvým střelcem branky v duelu s New Jersey. Po chybné přihrávce Ilji Kovalčuka byl gól do prázdné branky připsán právě gólmanovi s číslem třicet na zádech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 29. Neal (Kunitz, Malkin), 42. Sullivan (Malkin, Neal), 43. Dupuis (Kennedy, Michálek), 49. Staal (Kennedy) - 11. Brent (Gleason), 55. Ruutu (Sutter, Ponikarovskij)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Niskanen - Despres, Michálek - Picard, Lovejoy - Engelland - Kunitz, Malkin, Neal - Dupuis, Staal, Kennedy - Sullivan, Vitale, Cooke - Asham, Adams, Williams.
    Carolina Hurricanes: Peters (Ward) - Gleason, McBain - Harrison, Faulk - Špaček, Allen - Pitkänen, Joslin - Bowman, Staal, Larose - Ponikarovskij, Jokinen, Ruutu - Tlustý, Sutter, Dalpe - Nödl, Brent, Steeart - Dwyer.

    Rozhodčí: Morton, Van Massenhoven - Amell, Murphy
    bahis siteleri