Manchester Utd. – Blackburn 2:3 (kon.) | Norwich – Fulham 1:1 (kon.) | Stoke – Wigan 2:2 (kon.)
Swansea – Tottenham 1:1 (kon.) | Arsenal – Queens Park 1:0 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 1:3 (kon.)
Bolton – Wolverhampton 1:1 (kon.)
konec
Bolton Wanderers FC
1:1 (1:0)
Wolverhampton Wanderers
Sobota 31.12.2011, 16:00 • Reebok Stadium • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že na nádhernou branku Sama Rickettse z prvního poločasu krátce po změně stran odpověděl Steven Fletcher a tím zařídil dělbu bodů, se loučím a přeji příjemně prožitý silvestrovský večer a posléze i úspěšný rok 2012. (17:54:50)
     
    Gary Cahill tleská ve středovém kruhu fanouškům Boltonu, s vysokou pravděpodobností tento klíčový stoper Boltonu odehrál poslední domácí zápas v dresu týmu z hrabství Lancashire.
     
    Záchranářská bitva mezi Boltonem a Wolves na Reebok Stadium nepřinesla nic nového pro dění v závěru tabulky, Bolton po dnešní dělbě bodů překračuje do následujícího roku na poslední příčce, Wolves zůstávají sedmnáctí se čtyřbodovým náskokem na svého soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z obou stran velmi neurovnané desítky sekund završil útočným faulem Tuncay.
     
    90
    Sudí Clattenburg nastavuje tři minuty.
     
    89
    Kevin Doyle unikl ofsajdové pasti, řítil se sám na Jääskeläinena, kterého se snažil oběhnout, ale finský brankář v klíčový okamžik stačil fantastickým a velmi riskantním zákrokem vytěsnit míč od kopačky Doyla, který už téměř zakončoval do odkryté branky.
     
    88
    Střídání domácích, do hry vstupuje veterán Kevin Davies, jemuž místo přepouští David N'Gog.
     
    86
    Štěstí v neštěstí teď měli domácí! Rohový kop Jarvise totiž Mark Davies namířil hlavou nekompromisně k bližší tyči vlastní branky, kde Jääskeläinen neměl sebemenší šanci zasáhnout, naštěstí pro Bolton však na brankové čáře stál Tuncay, od nějž se míč odrazil do tyče a ven z branky!
     
    85
    Hosté získali možnost dalšího rohového kopu, v posledních minutách jsou výrazně aktivnějším týmem.
     
    83
    Hosté naposledy střídají, ze hry je stažen Stephen Hunt, jehož místo zaujme Kevin Foley.
     
    83
    Po centru Jarvise od rohového praporku pak Ward hlavičkuje mimo branku.
     
    82
    Velmi důrazně si teď vysvětlují vzájemné nedorozumění Cahill s Jaäskeläinenem, kdy domácí stoper kryl míč před Ebanks-Blakem, aby pro něj mohl jeho spoluhráč v brance doběhnout, ten však zůstal stát na brankové čáře a Cahill měl poté plno práce, aby dokázal míč odkopnout před dotírajícím soupeřem na rohový kop.
     
    81
    Po Huntově centru na přední tyč se do zakončení dral Doyle a po jeho hlavičce, kdy míč mířil Jääskeläinenovi mezi nohy, měl finský brankář pořádnou kliku, že se mu míč od jeho nohy odrazil před něj a poté jej ukryl.
     
    80
    Tuncay s Berrou se nepříjemně srazili hlavami, hůře z tohoto souboje vylezl hostující stoper, který bude muset být ošetřen. Ale bude také schopen pokračovat ve hře.
     
    79
    Hosté nikam nespěchají, po rozehrávce ve středu hřiště do ní zpětnou přihrávkou zapojili i Hennesseyho.
     
    77
    Tuncay Sanli se skutečně zapojuje do dnešního zápasu, když na hrotu domácí sestavy nahrazuje Ivana Klasniče.
     
    77
    S Jarvisovým centrem si poradil Zat Knight.
     
    76
    Po Daviesově zákroku vůči Doylovi nařídil sudí Clattenburg nekompromisně standardní situaci proti domácím, ačkoliv se zdálo, že Davies svým skluzem odehrál především míč.
     
    75
    Steinsson z třiadvaceti metrů míjí hostující branku.
     
    74
    Po následném rohovém kopu Petrova "vyrostl" v pokutovém území Gary Cahill a dobře mířenou hlavičkou k tyči nechal vyniknout akrobatickým skokem Wayna Hennesseyho, který konečky prstů vytěsnil Cahillův pokus.
     
    73
    Velká nepříjemnost pro hosty, Steinsson parádním šedesámetrovým pasem napříč útočnou polovinou poslal míč přímo na kopačku Petrovovi, jehož centr našel hlavu N'Goga, ten pronikl i za brankáře Hennesseyho a pouze Berra hosty zachránil od inkasované branky!
     
    72
    Zatím se však Bolton musí bránit, Edwardsův centr zpracoval Ebanks-Blake pro Doyla, jehož střelu však srazil mimo branku právě jeho útočný druh.
     
    71
    Velmi pracovitě se u postranní čáry rozcvičuje duo domácích útočníků Kevin Davies a Tuncay Sanli. Je možné, že brzy alespoň jeden z nich přijde do hry.
     
    69
    Steinssonův centr stáhl ze vzduchu pozorný Hennessey.
     
    68
    Hosté podruhé střídají, ze hry je stažen střelec jejich jediné dosavadní branky Steven Fletcher, nahrazuje jej Kevin Doyle.
     
    66
    Další útočnou snahu domácích rázně uťal Mark Davies velmi nepřesnou přihrávkou do zámezí.
     
    65
    Ebanks-Blake hlavou sklepl míč pro Fletchera, ten poté z dálky výrazně míjí domácí branku.
     
    64
    Po následném rohovém kopu se v závaru před brankou protáhl ke střele Ricketts, ovšem v těžké pozici mířil pouze do Hennesseyho.
     
    63
    Klasnič s N'Gogem společnou souhrou uvolnili na levém křídle Petrova, který poté poslal do pokutového území nebezpečnou střílenou přihrávku, ovšem před Klasničem ji stačil uklidit za vlastní branku Berra.
     
    62
    Mimochodem ve statistice ofsajdů vedou hosté 6:0.
     
    62
    Po dlouhém pasu Johnsona byl nachytán v ofsajdu Ebanks-Blake.
     
    60
    Ricketts toho poté mohl využít povedenou individuální akcí po levém křídle, kdy se prosmýkl mezi třemi protihráči, následným centrem našel hlavu Klasniče, který se poté neúspěšně snažil ještě vylepšit pozici pro N'Goga.
     
    59
    N'Gog výborným presinkem Johnsonovy rozehrávky vybojoval na domácím stoperu autové vhazování v hloubi útočné poloviny.
     
    57
    Mark Davies svůj průnik do pokutového území zakončil střelou, s jejímž pokrytím neměl Hennessey sebemenší problém.
     
    55
    A Fabrice Muamba od ní nebyl daleko! Přetažený centr Steinssona sklepl Petrov pro Muambu, který ránou bez připravy pořádně protáhl Hennesseyho, jenž výborným zákrokem vytěsnil míč mimo svoji svatyni.
     
    54
    Domácí fanoušci se snaží hlasitými chorály nabudit své hráče k vedoucí brance.
     
    52
    Domácí získali standardní situaci v blízkosti pokutového území soupeře, ovšem krátká rozehrávka jim nevyšla a Petrovovu střelu hosté zblokovali.
     
    51
    Nad Reebok Stadium se spustila průtrž mračen, uvidíme jak tento liják ovlivní další průběh zápasu.
     
    49
    Wolves právě vstřelili branku!
    Jarvisův centr na zadní tyč prodloužil hlavou do sítě STEVEN FLETCHER!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po úvodním dějství vede Bolton nad vlky z Wolverhamptonu 1:0. o jedinou branku se fantastickou ranou postaral při návratu po desetiměsíčním zranění obránce Sam Ricketts. Domácí zatím vedou zaslouženě, neboť jsou přímočařejším a také aktivnějším týmem. Na střelecké pokusy vedou 5:2, mimo branku pak 2:1. Hosté i přes tento fakt měli na Wardově kopačce vyrovnání, ovšem středopolař Wolves namířil svůj projektil i s pomocí Jääskeläinenova zákroku do břevna a proto budou mít v druhém poločase co dělat, pokud si chtějí z Reebok Stadium v důležité záchranářské bítvě odvézt nějaký bod.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí Clattenburg k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu minutu.
     
    45
    Anglický reprezentační stoper však bude v pořádku a může ve hře pokračovat.
     
    44
    Ebanks-Blakem v hlavičkovém souboji velmi nesportovně atakoval loktem do obličeje Gary Cahilla, který je pořádně otřesený. Nutno podotknout, že Ebanks-Blake svému lokti hodně pomohl a s vysokou pravděpodobností nešlo o náhodný úder.
     
    43
    Jarvis si nedokázal udržet míč v souboji s Cahillem, který jej obelstil a míč doslova ukradl z kopačky.
     
    41
    A hned z protiútoku vyrazil dopředu podél levé postranní čáry Martin Petrov, centrem před branku nalezl Klasniče, ten v těžké pozici mířil do Hennesseyho.
     
    41
    Domácí obraně se povedlo zblokovat dva centry Ebankse-Baleka během několika sekund.
     
    39
    Jarvisův pas na Ebankse-Blakea zastavil a míč posléze odkopl Gary Cahill.
     
    36
    Na parádní Petrovův pas za obranu hostů si naběhl defenzivní záložník Muamba, míč mu však při zpracování utekl, navíc jej zpracovával rukou, což neuniklo pozornosti rozhodčího Clattenburga.
     
    35
    Opakované záběry ukazují obrovskou spoluúčast Jussiho Jääskeläinena, který konečky prstů dokázal lehoučce nadzvednout dráhu míče po skvělé ráně Warda a vytěsnit jej do břevna. Krásný moment od střelce i brankáře, domácí si vybrali pořádnou porci štěstí.
     
    34
    O pár sekund později mohlo být vyrovnáno! Ward napřáhl z dobrých třiceti metrů a svůj dělový projektil namířil do břevna, které se pořádně otřáslo za Jussi Jääskeläinenem, odražený míč dokázal odkopnout do bezpečí Knight.
     
    34
    Rohový kop Hunta domácí snadno odvrací.
     
    32
    Parádní kombinační souhru domácích zakončil David N'Gog střelou ze sedmi metrů vedle hostující svatyně. Ovšem způsob, jakým se domácí dostali až téměř do "kuchyně", znázornil typickou hru týmu pod Owenem Coylem plnou právě souhry po zemi.
     
    31
    Po odkopu Stearmana, na nějž dotíral N'Gog, bouří ochozy Reebok Stadium při údajném zpracování rukou v podání Stevena Hunta ve středu hřiště, sudí Clattenburg však nechává ve hře pokračovat.
     
    29
    Na druhé straně Petrov nebezpečně vyhlížející střelou bez přípravy míjí hostující branku zhruba o půl metru.
     
    28
    Elokobiho autové vhazování do pokutového území bylo příliš dlouhé pro Fletchera a Cahill neměl problém pokrýt míč na jeho cestě za domácí branku.
     
    27
    Rohový kop Hunta odvrací stožár v obraně Boltonu Knight.
     
    25
    A domácí jsou při chuti, Petrovovu střelu pokryl Hennessey.
     
    23
    Fotbal dokáže psát dojemné příběhy, těžko by někdo před zápasem tipoval, že skóre dnešního zápasu otevře právě waleský navrátilec Ricketts.
     
    22
    Bolton právě vstřelil branku!
    Domácí obránce SAM RICKETTS deset měsíců byl mimo hru kvůli zranění a dnes se do zápasového režimu vrací úžasným způsobem, když z dvaceti metrů vyslal nádhernou střelu ke vzdálenější tyči, brankář Hennessey na ní nedosáhl a v důležité záchranářské bitvě vede Bolton!
     
    20
    Po N'Gogově lobovaném pasu se do pokutového území probíjel Klasnič, i s trochou štěstí jej však stačila dvojice hostujících stoperů včas zastavit.
     
    17
    Ebanks-Blake vyhraným hlavičkovým soubojem sklepl míč pro Fletchera, který přízemní ránou provětral rukavice Jääskeläinena. Finský brankář poté vyrazil míč do rohu hřiště, kde jej Jarvis ještě stačil zastavit na hrací ploše, ovšem centr před branku odhlavičkoval Knight.
     
    16
    Po autovém vhazování Steinssona prodloužil míč za sebe Cahill, N'Gog však byl poté pokrytý Sambou, který hlavou nadrazil míč pro brankáře Hennesseyho, který jej poté ukryl do rukavic.
     
    15
    Nepovedeným vysokým odkopem přímo nad sebe přisvítil na stadiónu Roger Johnson, poté zvládl vyhrát hlavičkový souboj s N'Gogem a napravil tím své zaváhání.
     
    13
    Domácí přišli o míč u soupeřova pokutového území, vznikající protiútok však v samém zárodku zastavil skvělým obranným skluzem Mark Davies a obral tím o míč Henryho.
     
    12
    N'Gogova slabá střela se dokutálela do rukavic Hennesseyho.
     
    12
    Ani další rohový kop Petrova si netykal s úspěchem.
     
    11
    Od rohového praporku poslal míč před branku právě Petrov, kulatý nesmysl poté propadl ke Cahillovi, ten si však nedokázal najít místo ke střele a hosté odkopávají.
     
    10
    Na druhé straně pronikl po levé straně Petrov, musel však počkat na své protihráče a tím si zaseknout míč na svoji slabší pravou nohu, následný centr zblokoval na rohový kop Stearman.
     
    9
    Po Fletcherově přihrávce patičkou centroval do pokutového území Hunt, ovšem před Ebanks-Blakem včas odehrál míč do bezpečí Zat Knight.
     
    7
    Dlouhý nákop Gary Cahilla do pokutového území ukryl do svých rukavic Hennessey před dotírajícím N'Gogem. V kuloárech se hovoří, že Cahill, modla fanoušků Boltonu, hraje svůj poslední zápas za klub před chystaným přestupem do Chelsea. Ta by měla na severozápad Anglie poslat sedm miliónů liber za stopera, kterému v létě končí smlouva.
     
    6
    Hunt se na pravém křídle neprobil kolem Zata Knighta, vykopávat od své branky bude Jussi Jääskeläinen. Už neuvěřitelných třináct let je tento finský brankář jedničkou mezi tyčemi Boltonu.
     
    4
    Po Jarvisově pasu se v postavení mimo hru ocitl Ebanks-Blake.
     
    3
    N'Gog si proti Henrymu s Berrou naložil příliš veliké sousto a proti početní převaze o míč přišel.
     
    2
    Domácí zahajují úvodní desítky sekund s míčem na svých kopačkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují v tolik tradičních barvách, domácí "Whites" v bílé, hosté v oranžové.
     
    Trojice sudích v čele s Markem Clattenburgem přivádí hráče na zelené jeviště před ochozy Reebok Stadium, kde se bude odehrávat tvrdá řež v záchranářské bitvě.
     
    Domácí také drží jednu úctyhodnou sérii, už 36 ligových zápasů v řadě, z toho 19 domácích, neuhráli jedinou remízu. Druhou nejdelší sérii bez remízy ve čtyřech nejvyšších anglických ligách drží jejich lokální rival z Burnley, ovšem jejich série čítá 18 zápasů, pouhou polovinu.
     
    Do sestavy domácích se po dlouhém zranění vrací univerzální obránce Sam Ricketts, naopak stále chybí dlouhodobě zranění klíčoví záložníci Stuart Holden s Lee Chun-Yongem, mimochodem Holden si ve vzájemném zápase před dvěma lety odbyl debut, při němž byl vyhlášen hráčem zápasu, ovšem od té doby mu už různí protihráči dvakrát zlomili nohu a druhou zlomeninu si v úvodu sezóny znovu obnovil.
     
    Úvodní sestavy:

    Bolton Wanderers FC: Jääskeläinen - Steinsson, Cahill, Knight, Ricketts - M. Davies, Reo-Coker, Muamba, Petrov - N'Gog, Klasnič

    Wolverhampton Wanderers: Hennessey - Stearman, Johnson, Berra, Elokobi - Hunt, Henry, Ward, Jarvis - Fletcher, Ebanks-Blake

    Rozhodčí: Mark Clattenburg.
     
    Obzvlášť, když před pár sekundami Bolton klesl na poslední příčku prvoligové tabulky, neboť Blackburn šokoval celou Anglii výhrou 3:2 na Old Trafford proti Manchesteru United a svého rivala z hrabství Lancashire přeskočil na osmnáctou pozici. Hosté z Wolverhamptonu na tom nejsou o moc lépe, do zápasu vstupují ze sedmnácté příčky, tedy první nesestupové a na svého soupeře mají čtyřbodový náskok.
     
    Osobně jsem měl možnost navštívit souboj těchto dvou týmů na Reebok Stadium v předloňské sezóně, kdy Bolton zdolal svého soupeře 1:0 brankou Zata Knighta a podobný výsledek by v záchranářském boji potřeboval i letos.
     
    Příjemné silvestrovské odpoledne, bitvy na anglických trávnících pokračují šesti odpoledními zápasy devatenáctého kola, všechny nabízíme v textových přenosech. A mezi nimi nechybí ani souboj dvou Wanderers, Bolton přivítá Wolverhampton.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 22. Ricketts - 49. Fletcher


    Bolton Wanderers FC: Jääskeläinen - Steinsson, Cahill, Knight, Ricketts - M. Davies, Reo-Coker, Muamba, Petrov - N'Gog (88. K. Davies), Klasnič (77. Tuncay)
    Wolverhampton Wanderers: Hennessey - Stearman, Johnson, Berra, Elokobi (46. Edwards) - Hunt (83. Foley), Henry, Ward, Jarvis - Fletcher (68. Doyle), Ebanks-Blake

    Rozhodčí: Mark Clattenburg

    Diváci: 20 354