Ajaccio – Auxerre 2:1 (kon.) | Bordeaux – Valenciennes 2:1 (kon.) | Brest – Nice 1:0 (kon.)
Caen – Rennes 0:2 (kon.) | Dijon – Évian TG 3:1 (kon.) | Montpellier – Lyon 1:0 (kon.)
Nancy – Lorient 2:2 (kon.) | PSG – Toulouse 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Sochaux 1:0 (kon.)
konec
SM Caen
0:2 (0:1)
Stade Rennes
Sobota 14.01.2012, 21:00 • Stade Michel-d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 McDonald’s
Předzápasové kurzy
     
    Už jen fakt, že rozhodčí neudělil ani jednomu hráči žlutou kartu ukazuje malou aktivitu a nasazení obou celků. Přesto Rennes si počínali zkušeněji, více drželi míč na svých kopačkách a co je hlavní: vstřelili díky svým nejlepším střelcům Kembo-Ekokovi a Montaňovi dvě branky a po zásluze si domů do Bretaně vezou tři body. Ty se jim budou hodit v boji o Evropské poháry. Krásný zbytek večera a dobrou noc vám přeje Tomáš Martínek. (22:54:55)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za malou chvíli bude sudí pískat konec utkání. Zápas se jen dohrává, ani Caen už nemá sílu vstřelit alespoň jeden čestný úspěch...
     
    90+1
    Yacine Brahimi hledal na hranici šestnáctky Victora Montaňa, který padl k zemi. Dostal pořádnou ránu na kotník, ale bude vpořádku. Hra se opět vrací před branku Rennes.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby nám díky světelné tabulce čtvrtého sudího prozrazuje, že se bude hrát ještě dvě minuty navíc.
     
    89
    Opět v šanci caenský Kandia Traoré, jenže zpracování bylo nyní tou největší bolestí. Costil byl u balonu dříve, než stačil hráč z Pobřeží slonoviny zakončit.
     
    86
    Poslední střídání zápasu. Na hřiště se ještě podívá Nor Alexander Tettey, z hrací plochy odchází střelec dnes nejspíše vítězné branky Jirés Kembo-Ekoko.
     
    86
    Do Benoita Costila, brankáře Rennes, teď vletěl domácí Traoré. Oba si již podali ruce a hraje se dále. Bude se střídat...
     
    84
    Caen se tlačí dopředu a s tím přicházejí i další brankové příležitosti! Traorému chybělo několik centimetrů aby tečoval střelu Romaina Hamouma do branky!
     
    82
    Fajr zahrával standardní situaci z levé strany hřiště a tečovaný balon skvěle vyrazil na roh Benoit Costil. Po rohu vytáhl ještě lepší zákrok po hlavičce Doumbii.
     
    81
    Třiadvacetiletý Francouz Faycal Fajr to také zkusil zpoza šestnáctky, ovšem skončil se zakončením podobně jako jeho spoluhráč Heurtaux.
     
    79
    Na nemohoucnost svých ofenzivních hráčů se již nemohl dívat stoper Caen Thomas Heurtaux a vyslal dalekonosný pokus asi ze třiceti metrů. Míč ale proletěl asi tři metry nad prostorem, který stráží Benoit Costil.
     
    77
    Nivet se dostal až do šestnáctky, ovšem zakončení nezvládl stejně jako před chvílí Hamouma. Jeho střela na branku z úrovně penaltového puntíku dokonce znamenala aut pro hosty. To je opravdu rarita.
     
    76
    Domácí Stade Malherbe po vystřídání lehce ožili a jsou na polovině Rennes. Jenže letošní účastník Evropské ligy hraje to, co potřebuje a zápas kontroluje.
     
    73
    Hned dvojité střídání a asi poslední pokus trenéra Francka Dumase udělat něco s výsledkem. Ze hřiště stáhl Josepha Yanick Mboneho a Frédérica Bulota, na jejich posty se zařadili Benjamin Nivet s Kandia Traorém.
     
    73
    Kembo-Ekoko mohl přidat druhý gól zápasu kdyby lépe zvládl zakončení na malém vápně. Pěkný míč mu předložil střídající Doumbia.
     
    71
    Caenský Nicolas Seube si na středu hřiště našel balon, potáhl si jej k velkému vápnu a jeho dělovce k pravé tyči scházelo asi půl druhého metru.
     
    70
    Fotbalisté Cean zaútočili díky dvojice Hamouma - Nangis, ovšem míč putující na penaltový puntík našel jako první kopačky Onyekachi Apama.
     
    68
    Nadále jsou u balonu hosté a domácí hrají v křeči. Kembo-Ekoko našel na levé straně pokutového území volného Yacine Brahimiho jehož zakroucený míč mezi tři tyče nezamířil.

    Tomáš Martínek

    Branky: 22. Kembo-Ekoko, 65. Montaňo


    SM Caen: Thébeaux - Vandam, Heurtaux, Wague, Sorbon - Bulot (73. Traoré), Seube, Mbone (73. Nivet), Hamouma - Fajr, Nabab (64. Nangis). Trenér: Franck Dumas.
    Stade Rennes: Costil - Theophile-Catherine, Apam, Kana-Biyik, Danzé - Pajot (58. Doumbia), Féret, M'Vila - Boukari (35. Brahimi), Montaňo, Kembo-Ekoko (86. Tettey). Trenér: Frédéric Antonetti.

    Rozhodčí: Chapron - Boisdenghien, Bremont