Ajaccio – Auxerre 2:1 (kon.) | Bordeaux – Valenciennes 2:1 (kon.) | Brest – Nice 1:0 (kon.)
Caen – Rennes 0:2 (kon.) | Dijon – Évian TG 3:1 (kon.) | Montpellier – Lyon 1:0 (kon.)
Nancy – Lorient 2:2 (kon.) | PSG – Toulouse 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Sochaux 1:0 (kon.)
konec
SM Caen
0:2 (0:1)
Stade Rennes
Sobota 14.01.2012, 21:00 • Stade Michel-d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 McDonald’s
Předzápasové kurzy
     
    Už jen fakt, že rozhodčí neudělil ani jednomu hráči žlutou kartu ukazuje malou aktivitu a nasazení obou celků. Přesto Rennes si počínali zkušeněji, více drželi míč na svých kopačkách a co je hlavní: vstřelili díky svým nejlepším střelcům Kembo-Ekokovi a Montaňovi dvě branky a po zásluze si domů do Bretaně vezou tři body. Ty se jim budou hodit v boji o Evropské poháry. Krásný zbytek večera a dobrou noc vám přeje Tomáš Martínek. (22:54:55)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za malou chvíli bude sudí pískat konec utkání. Zápas se jen dohrává, ani Caen už nemá sílu vstřelit alespoň jeden čestný úspěch...
     
    90+1
    Yacine Brahimi hledal na hranici šestnáctky Victora Montaňa, který padl k zemi. Dostal pořádnou ránu na kotník, ale bude vpořádku. Hra se opět vrací před branku Rennes.
     
    90
    Poslední minuta řádné hrací doby nám díky světelné tabulce čtvrtého sudího prozrazuje, že se bude hrát ještě dvě minuty navíc.
     
    89
    Opět v šanci caenský Kandia Traoré, jenže zpracování bylo nyní tou největší bolestí. Costil byl u balonu dříve, než stačil hráč z Pobřeží slonoviny zakončit.
     
    86
    Poslední střídání zápasu. Na hřiště se ještě podívá Nor Alexander Tettey, z hrací plochy odchází střelec dnes nejspíše vítězné branky Jirés Kembo-Ekoko.
     
    86
    Do Benoita Costila, brankáře Rennes, teď vletěl domácí Traoré. Oba si již podali ruce a hraje se dále. Bude se střídat...
     
    84
    Caen se tlačí dopředu a s tím přicházejí i další brankové příležitosti! Traorému chybělo několik centimetrů aby tečoval střelu Romaina Hamouma do branky!
     
    82
    Fajr zahrával standardní situaci z levé strany hřiště a tečovaný balon skvěle vyrazil na roh Benoit Costil. Po rohu vytáhl ještě lepší zákrok po hlavičce Doumbii.
     
    81
    Třiadvacetiletý Francouz Faycal Fajr to také zkusil zpoza šestnáctky, ovšem skončil se zakončením podobně jako jeho spoluhráč Heurtaux.
     
    79
    Na nemohoucnost svých ofenzivních hráčů se již nemohl dívat stoper Caen Thomas Heurtaux a vyslal dalekonosný pokus asi ze třiceti metrů. Míč ale proletěl asi tři metry nad prostorem, který stráží Benoit Costil.
     
    77
    Nivet se dostal až do šestnáctky, ovšem zakončení nezvládl stejně jako před chvílí Hamouma. Jeho střela na branku z úrovně penaltového puntíku dokonce znamenala aut pro hosty. To je opravdu rarita.
     
    76
    Domácí Stade Malherbe po vystřídání lehce ožili a jsou na polovině Rennes. Jenže letošní účastník Evropské ligy hraje to, co potřebuje a zápas kontroluje.
     
    73
    Hned dvojité střídání a asi poslední pokus trenéra Francka Dumase udělat něco s výsledkem. Ze hřiště stáhl Josepha Yanick Mboneho a Frédérica Bulota, na jejich posty se zařadili Benjamin Nivet s Kandia Traorém.
     
    73
    Kembo-Ekoko mohl přidat druhý gól zápasu kdyby lépe zvládl zakončení na malém vápně. Pěkný míč mu předložil střídající Doumbia.
     
    71
    Caenský Nicolas Seube si na středu hřiště našel balon, potáhl si jej k velkému vápnu a jeho dělovce k pravé tyči scházelo asi půl druhého metru.
     
    70
    Fotbalisté Cean zaútočili díky dvojice Hamouma - Nangis, ovšem míč putující na penaltový puntík našel jako první kopačky Onyekachi Apama.
     
    68
    Nadále jsou u balonu hosté a domácí hrají v křeči. Kembo-Ekoko našel na levé straně pokutového území volného Yacine Brahimiho jehož zakroucený míč mezi tři tyče nezamířil.
     
    65
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Umístěnou střelu Féreta brankář Alexis Thébaux zázračně vyrazil. U vyraženého míče byl nejdříve ze všech hráčů VICTOR MONTAŇO a Kolumbijec střelou pod břevno zaznamenává do statistik osmý gól v sezoně.
     
    64
    Lenny Nangis je pro domácí útok novou čerstvou krví. Vystřídal jediné útočné tykadlo Caen, Livio Nababa.
     
    62
    Fajr měl možnost reparátu, ale po standardní situaci z rohu hrací plochy nakopl míč pouze na přední tyč, kde byla hlava zadáka Rennes.
     
    60
    Rohový kop pro Cean, který zahrával Faycal Fajr neznamenal větší nebezpečí pro Costila. Na druhou stranu rychle pádil Victor Montaňo jehož nepřesná střela Thébauxe neohrozila ani v nejmenším.
     
    58
    A Pajot již opouští hřiště, na kterém jej nahrají Tongo Hamed Doumbia. Smůla při zraněních dnes provází celek z Bretaně.
     
    57
    Defenzivní záložník Rennes Vincent Pajot si při přihrávce na střed hřiště trochu ublížil a vypadá to podobně jako v případě Boukariho. Tedy svalové zranění...
     
    55
    Obránce Sorbon pěkně zavařil domácímu brankáři Thébauxi a Jirés Kembo-Ekoko neměl daleko aby na přihrávku zpět dosáhl.
     
    54
    Opět Livio Nabab u balonu, jenže v osobním souboji s Kana-Biyikem si počínal proti pravidlům a fauloval.
     
    53
    K balonu se častěji začínají dostávat domácí takže jejich snaha o vyrovnání může začít. Livio Nabab se několikrát nabízel k přihrávce ovšem obránci Rennes jsou pozorní.
     
    51
    Po přihrávce Féreta středem se po míči marně natahoval Victor Montaňo. Balon má opět Rennes, domácí snaha je jalová.
     
    48
    Antifotbal pokračuje i ve druhé poločase. Z pětadvaceti metrů napřáhl záložník Yann M'Vila, jenže rána ohrozila jen diváky za brankou...
     
    47
    Julien Féret padá k zemi po zásahu kopačkou domácího Thomase Heurtauxe. Sudí hru přerušuje a záložník Rennes bude moci být ošetřen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám nabídl prakticky jen dobrou pětiminutovku, ve které dokázali ze tří nadějných šancí proměnit ve vedoucí branku hráči Rennes. Útočník Jirés Kembo-Ekoko si na hranici velkého vápna pohrál se třemi obránci a jeho přesná střela k pravé tyči znamená jeho již desátý zásah v Ligue 1. Domácí podle statistik vyhráli na střely 5:4, jenže v držení míče jsou horší 45:55. Druhý poločas začne zhruba ve 22:04.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Caen kombinuje na středu hřiště ovšem dále než na třicet metrů se hráči ze Stade Michel-d'Ornano nedostanou.
     
    45+1
    Tak nakonec dvě minutky budou přidány k původním pětačtyřiceti.
     
    45
    Hra se kouskuje a zaplaťpánbůh bude za pár desítek sekund konec poločasu. Zápas příliš pohlednou hru nenabízí, snad se to zlepší ve druhém dějství. Uvidíme kolik rozhodčí Chapron nakonec nastaví.
     
    43
    Victor Montaňo centroval na Yacine Brahimiho, jenže v poslední chvíli zasáhl skluzem domácí Thomas Heurtaux.
     
    41
    Rohový kop Caen zahrával Bulot a Livio Nabab se málem dostal k nebezpečné hlavičce. Chvíli potom zkoušel Nabab ránu mezi Costilovy nohy, ty ovšem franouzský gólman včas sklapl k sobě.
     
    40
    Mbone ve středu hřiště při hlavičkovém souboji zfauloval Kembo-Ekoka. Sudí píská faul a u míče zůstanou aktivnější fotbalisté Les Rouges et Noire.
     
    38
    Nakopávaný balon Nicolase Seubeho si stahuje ze vzduchu Benoit Costil a padá na zem. Míč má ovšem bezpečně ve své náruči.
     
    37
    Pěkná akce Caen po pravé straně, ale přízemní nahrávka na Romaina Hamoumu končí na poslední chvíli u kopačky Nigerijce Onyekachi Apamy.
     
    35
    Místo Boukariho vbíhá na hřiště Yacine Brahimi a trenér Antonetti tak musí poprvé nuceně střídat.
     
    34
    Malý konflikt mezi Jérémy Sorbonem a Jirés Kembo-Ekokem uklidňuje rozhodčí. U postranní čáry si oba dali loktem a nelíbí se to ani jednomu.
     
    33
    Jedná se nejspíše o svalový problém a Boukari se již na hrací ploše neukáže. U střídačky Rennes se urychleně rozcvičuje Yacine Brahimi a půjde na plac...
     
    31
    Caenský Joseph Yanick Mbone se odhodlal k dalekonosnému pokusu, jenže střela neměla přesnost ani razanci. K zemi se teď složil Tožan Abdoulrazak Boukari a na hřiště přibíhají lékaři Rennes.
     
    30
    Standardka ze čtyřiatřiceti metrů pro Stade Rennes, konkrétně Yann M'Vila. Nakopnutý míč pouze vyhlavičkovali domácí zadáci a nadějná příležitost přichází vniveč.
     
    28
    Během pěti minut jsme mohli vidět tři zajímavé šance Rennes, ale nyní zápas opět upadá do průměrné šedi. Více jsou aktivnější hosté a domácí zbytečně faulují stejně jako nyní Fajr.
     
    25
    Opět letěl míč na agilního Montaňa. Ten se ale podle hlavního sudího Tonyho Chaprona provinil proti pravidlům. Domácí Caen jsou jako opaření, nejsou schopni si dát kloudnou přihrávku.
     
    23
    V zápětí mohl přidat druhý gól Rennes kolumbijský snajpr Victor Montaňo, jenže obránce Thomas Heurtaux byl proti.
     
    22
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Už první střela M'Vily z hranice šestnáctky měla skončit brankou. Poté Victor Montaňo posunul míč JIRÉS KEMBO-EKOKOVI a ten střelou ze sedmnácti metrů uklízí balon k pravé tyči Thébauxe.
     
    20
    Středem hřiště si to namířil Romain Hamouma a jeho pumelice jen o několik desítek centimetrů přeletěla přes Costilovo břevno. První situace o které se dá říci, že byla nebezpečná. Po hříchu to byla první střela zápasu...
     
    18
    První rohový kop utkání má na svědomí Stade Rennes. Z něj celek z Bretaně nic nevytěžil, ale dva následné centrované míče M'Vily a Boukariho letěly nebezpečně skrz pokutové území.
     
    17
    Držení míče vyznívá lépe pro hosty. Rennes má míč z osmapadesáti procent u svých nohou, jenže pořádnou střelu natož gólovou šanci jsme prozatím neviděli ani od jednoho celku.
     
    16
    Vzrušení domácích tribun může opět utichnout. Unikající forvard Caen Livio Nabab se nacházel v době přihrávky v ofsajdu a akce je přerušena.
     
    14
    Domácí Nicolas Seube hledal obloučkem na hranici šestnáctky Romaina Hamoumu, jenže tomu míč utekl a nezpracoval jej. Pro míč si bez problému zašel Benoit Costel.
     
    12
    Dobrá kombinace před šestnáctkou Stade Rennes, jenže Frédéric Bulot poslal vzduchem ani střelu, ani přihrávku. Balon letěl metr vedle branky Thébauxe.
     
    10
    Přeci jen se k míči dostali i fotbalisté Caen. Levou stranou hřiště uháněl Frédéric Bulot jenže brankář Costil neměl práci. O chvíli později se tentokrát zprava dostával balon do vápna Hamouma, ale o míč přišel.
     
    8
    Dlouhá přihrávka záložníka Rennes Juliena Féreta útočníka Montaňa nenašla takže ze trávníku si jej jednoduše sebral Alexis Thébaux.
     
    7
    Rennes je u rohového praporku týmu z Normandie. Jenže Kembo-Ekoko s Yannem M'Villou nic nevymysleli.
     
    6
    Zápas zatím nemá tempo, domácí se k míči ještě prakticky nedostali. Nyní má míč u nohy obránce Jean-Armel Kana-Biyik a bude rozehrávat postupný útok.
     
    3
    U míče jsou Stade Rennes, který jsou v dnešním utkání mírným favoriem. Hosté hrají v bílých dresech s černým křížem na hrudi. Domácí celek vyběhl na trávník v modrém úboru s červenými pruhy.
     
    2
    Atmosféra i tempo hry se zatím rezehřívá. Na trávníku leží hostující Vincent Pajot.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Thébeaux - Vandam, Heurtaux, Wague, Sorbon - Bulot, Seube, Mbone, Hamouma - Fajr, Nabab. Náhradníci: Bosmel, Leca, Nangis, Nivet, Raineau, Tandia, Traoré. Trenér: Franck Dumas.

    Stade Rennais FC: Costil - Theophile-Catherine, Apam, Kana-Biyik, Danzé - Pajot, Féret, M'Vila - Boukari, Montaňo, Kembo-Ekoko. Náhradníci: Diallo, Brahimi, Doumbia, Mandjeck, Mavinga, Sane, Tettey. Trenér: Frédéric Antonetti.

    Rozhodčí: Chapron - Boisdenghien, Bremont.
     
    Domácí tým Stade Malherbe Cean na tom není v tabulce zrovna dvakrát vesele. V současné době patří týmu trenéra Francka Dumase až čtrnáctá pozice. Navíc na předposlední místo tabulky má Cean náskok jen dvou bodů. Kádr tohoto celku je složen takřka výhradně z francouzských fotbalistů. V prvním letošním vzájemném zápase s dnešním soupeřem utrpěl Cean ve čtvrtém kole Ligue 1 porážku 2:3.

    Oproti tomu letošní účastník Evropské ligy Stade Rennes by rád na tento úspěch navázal. V tabulce okupuje páté místo v je v přímém boji o evropské poháry. V týmu se střelecky daří především dvojici Jirés Ekoko a Victor Montaňo, kteří v lize dohromady nastříleli již šestnáct branek. V týmu jejich dnešního soupeře by měl nastoupit odchovanec Rennes Aurélien Montaroup, který se na přelomu roku vrátil do Francie z Dinama Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Martínek

    Branky: 22. Kembo-Ekoko, 65. Montaňo


    SM Caen: Thébeaux - Vandam, Heurtaux, Wague, Sorbon - Bulot (73. Traoré), Seube, Mbone (73. Nivet), Hamouma - Fajr, Nabab (64. Nangis). Trenér: Franck Dumas.
    Stade Rennes: Costil - Theophile-Catherine, Apam, Kana-Biyik, Danzé - Pajot (58. Doumbia), Féret, M'Vila - Boukari (35. Brahimi), Montaňo, Kembo-Ekoko (86. Tettey). Trenér: Frédéric Antonetti.

    Rozhodčí: Chapron - Boisdenghien, Bremont