Havlíčkův Brod – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Most 2:0 (kon.) | Třebíč – Olomouc 5:3 (kon.)
Šumperk – Chomutov 2:3 (kon.) | Písek – Hr. Králové 4:0 (kon.) | Litoměřice – Beroun 4:5 (kon.)
Kadaň – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pondělí 23.01.2012, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkovu Brodu nebylo dnes souzeno vyrovnat, Lvi se radují z hodně vydřených tří bodů. Rebelové však i přes těsnou porážku zaslouží uznání, dnes předvedli velmi dobrý a bojovný výkon, přičemž jim chybělo i štěstí.


    Hráči obou mužstev se teď loučí se svými tábory fanoušků. Sluší se podotknout, že z Ústí nad Labem přijela hostům početná skupinka příznivců. Havlíčkobrodští ještě sympaticky vyvolali útočníka Miroslava Třetinu, který na v Kotlině populární pokřik "Superstar!" reaguje děkovnými gesty.


    Pokud bychom měli vybrat muže dnešního zápasu, na brodské straně by se jednalo jednoznačně o brankáře Stanislava Nerudu, který předváděl skvělé zákroky a držel až do posledních sekund svůj tým ve hře o body. Z kádru Severočechů zaslouží velkou pochvalu rovněž gólman, Vladislav Koutský dnes odolal velkému náporu havlíčkobrodských střelců.


    Děkuji vám za pozornost a přeji vám úspěšný týden. (19:52:51)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Pavlík vypálil v posledních sekundách od modré čáry, kde měl dostatek času a prostoru. Z mohutného nápřahu však otřel puk jen o boční síťku!
     
    59:45
    Meidl přešel do útočného pásma, puk však nahodil do rohu pásma, kam míří jeho spoluhráči. Domácí ještě mají čas něco vymyslet.
     
    59:27
    Ústecké vyhození z obranného pásma směřovalo pomalu do brodské branky, ale nakonec se odchýlilo od toho kurzu a došouralo se za přítomnosti brodských beků na zakázané uvolnění.
     
    59:10
    Havlíčkův Brod je v útočném pásmu a kombinuje na dostřel gólmana Koutského. Zatím bez úspěchu. Lvi jsou při bránění hubeného náskoku pozorní.
     
    59:04
    Hosté získali po buly puk a vytlačili jej do středního pásma. Havlíčkův Brod se však nastěhoval zpět a zahrozil z hole Semoráda. Jeho ránu z levého kruhu schoval pohotový brankář Koutský do své lapačky a přerušil hru.
     
    58:40
    Domácí sázejí vše na jednu kartu a hrají power-play. Gólman Neruda zůstal na své střídačce a rebelové jsou na ledě v šesti hráčích. Buly po Koutského levici.
     
    58:40
    Fanoušci sympaticky ženou své oblíbence na zteč. Vyrovnání by si Havlíčkův Brod zasloužil za svou obrovskou snahu, potřeboval by však větší klid a přesnost při zakončení. I trochu více hokejového štěstí. Gólman koutský zalehl puk před dojíždějícím útočníkem Švaňhalem, Rebelové si berou oddechový čas.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty poslední třetiny. Hosté trpělivě čekají na možnosti k rychlým brejkům. Nyní to ukázal lev, jehož rána z levé strany minula pravou Nerudovu tyč.
     
    57:15
    Opět si brodská družina vytvořila slibný závar kolem brankáře Koutského, který byl chvíli dezorientovaný, ale znovu nikdo z brodských hráčů nedotlačil puk za brankovou čáru.
     
    56:45
    Meidl si najel do útočného pásma, zasekl si puk mezi kruhy, čímž se zbavil dotírajícího protihráče, a z dobré pozice vypálil těsně vedle pravé Koutského tyčky.
     
    56:18
    Obrázek hry zůstává stále stejný. Rebelové dobývají útočné pásmo a následně i branku gólmana koutského. Čas se ale bojovníkům z Kotliny povážlivě krátí.
     
    55:10
    Domácí teď svírají hosty v hloubi jejich obranného pásma. Snaží se co nejčastěji střílet, ale jejich rány buď pochytá gólman koutský, nebo skončí mimo tři tyče.
     
    55:00
    Havlíčkovu Brodu se nedá upřít snaha. V těchto chvílích má o něco více ze hry, daří se mu pravidelně držet puk v útočném pásmu a ohrožovat gólmana Koutského. Ten měl práci i teď, když nejdříve Pavlíkova nahrávka z pravé strany nenašla nikoho v předbrankovém prostoru. Následná rána Zítku od modré čáry doplachtila do Koutského náruče.
     
    54:00
    Gólman Neruda předvedl další sérií skvělých zákroků, když na něj doráželo nebezpečně z dorážek hned několik ústeckých hráčů. Maskovaný muž však situaci ustál a podržel v důležité chvíli svůj tým.
     
    53:05
    Musil o sobě dal vědět, když jej ústecká obrana trochu pozapomněla na pravém křídle. Z mírného úhlu však nastřelil u bližší tyčky číhajícího gólmana Koutského.
     
    52:24
    Zítka si počkal na modré čáře na odražený puk, který se k němu dokutálel podél pravého mantinelu. Jeho následná rána z nápřahu přeletěla horní tyčku!
     
    51:40
    Domácí rozehrávají od své branky, ale obránci marně čekají na pohyb svých kolegů z útoku. Obrana Ústí nad Labem si velmi dobře hlídá hráče, kteří by se mohli dostat do nebezpečného úniku.
     
    51:17
    Semorád si ještě přiťukl dlouhou přihrávku do jízdy a v útočném pásmu dojel puk, ale podle sudích se i přes jeho teč jednalo o zakázané uvolnění. Situace to byla velmi těsná. Buly před gólmanem Nerudou.
     
    50:48
    Úspěšný zákrok musel vytáhnout ze svého arzenálu také gólman Neruda, který si poradil s nepříjemným projektilem. Buly před jeho brankou.
     
    50:00
    Zábranský vypálil hodně tvrdě z rychlosti na levém křídle, ale ke vzdálenější tyčce stihl strčit svůj beton brankář koutský, jenž vytěsnil puk do rohu pásma, kde zůstal ležet Štěpánek. Už je ale zřejmě v pořádku.
     
    49:36
    Rebelové se teď tlačí ze všech sil do koncovky, ale jejich počínání chybí i trochu více štěstí. Puk se vždy nebezpečně potuluje před gólmanem Koutským, ale nakonec za brankovou čarou neskončí.
     
    48:26
    Velice dobrou pozici měl na své holi osamocený Polodna, ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal gólmana Koutského, který byl v rozkleku! Utkání sleduje 1027 diváků.
     
    48:00
    Domácí stále diktují tempo hry a hýří snahou s nepříznivým stavem něco co nejrychleji udělat. Jejich počínání zatím schází větší přesnost při kombinaci a důraznější zakončení.
     
    47:30
    Až teď to změnil útočník Zábranský, který vypálil z mezikruží, ale puk mu příliš nesedl na hůl a nepříliš povedený projektil zmařil připravený gólman koutský uprostřed brankoviště.
     
    47:00
    Rebelové pořád manipulují s kusem černé gumy ve své moci a hnáni fanoušky se pokoušejí probít na dostřel branky soupeře. Zatím bez úspěšného výsledku.
     
    46:00
    Domácí se pokoušejí něco vymyslet s pukem na holi. Držení kotouče ale zatím v žádnou vážnější příležitost kolem gólmana koutského nepřineslo.
     
    45:39
    Hra zatím nedosahuje taková úrovně, jako tomu byli fanoušci zvyklí z předchozích třetin. Jako kdyby se hráči teprve zahřívali na provozní teplotu.
     
    44:50
    Zeman se ocitl ve skvělé střelecké pozici před brankou, ale brankáře Nerudu, který se roztáhl v pozemním prostoru svého brankoviště, prostřelit nedokázal!
     
    44:00
    Hra se nám přelévala ze strany na stranu, oba tábory si pravidelně měnily puk, ale ani jeden z nich se do útoku neprobil. Zakázané uvolnění domácích.
     
    43:00
    Obrovskou šanci teď promarnili domácí, jimž nebylo ani štěstí nakloněno. Morava si sjel před bránu a bekhendem trefil gólmana koutského, od nějž se puk odrazil ještě ke Stehlíkovi, jenže ten nedošťouchal zblízka puk za brankovou čáru. Kolem ní se kotouč dlouho potuloval, ale naneštěstí pro domácí vše skončilo dobře pro ústecké barvy!
     
    42:10
    Jako kdyby to teď slyšela dvojice Handlovský - Kovář. Prvně jmenovaný se opřel do puku a trefil od modré čáry Nerudovu hruď, druhý nepřesně dorážel.
     
    41:49
    Poslední dvacetiminutovka zatím není tolik atraktivní. Sledujeme spíše bojovnou partii, hráči si rychle mění puk. Šance se prakticky nevyskytují.
     
    41:14
    Hořava nahazoval puk směrem na Nerudovu bránu ihned po vyhraném vhazování, ale puk srazila skrumáž hráčů před brankou mimo tři červené tyče.
     
    41:07
    V levém kruhu brodského pásma zůstal ležet po Kovářově ráně otřesený útočník Křivohlávek. Puk ho zřejmě trefil do oblasti krku. Nyní je za doprovodu lékaře doprovázen na střídačku, snad nepůjde o nic vážného.
     
    40:17
    Oba celky se rychle po zahájení poslední třetiny pokusily rychle přejít do útočného pásma ale obránci byli pozorní. Stále se puk stěhuje ze strany na stranu, bez zajímavějších momentů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stále se čeká na začátek závěrečné dvacetiminutovky. Hráči jsou připraveni na hrací ploše, problémem je však osvětlení, jež nemá potřebnou intenzitu.
     
    Ledová plocha už se nám hemží hokejisty obou táborů. Čeká se ještě na trojici sudích.
     
    Prostřední část s sebou přinesla zajímavé příležitosti na obou stranách ledové plochy, ale oba brankáři se překonat nenechali. Havlíčkův Brod promarnil obrovskou příležitost na vyrovnání při pětiminutové přesilovce po vyloučení Treilleho, ale Severočeši předvedli precizní defenzivní činnost a svého soka z Vysočiny skoro k ničemu nepustili. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:15, vedou Lvi v Kotlině stále 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    A pětiminutová přesilovka domácích je u svého konce. Vhazovat se bude ve středním pásmu a do uplynutí trestu Treilleho zbývá už jen jedna sekunda.
     
    39:20
    Z gólového postavení střílel zápěstím Štěpánek, jenž měl na chvíli dost času a prostoru v mezikruží. Trefil však jen velmi dobře postaveného brankáře Koutského, jenž zachytil puk ve své výstroji!
     
    38:58
    Havlíčkův Brod se opět začíná trápit, Ústí nad Labem předvádí opravdu skvělou obranu, jež výrazně usnadňuje práci gólmanu Koutskému.
     
    38:00
    Domácí teď sevřeli svého severočeského soka pod zámek. Nejdříve se dostával za obranu soupeře Meidl, ale nestihl se rychle zorientovat a hosté potenciální požár uhasili.
     
    37:19
    Při nesouvislé útočné snaze domácích zachytil prudkou a dlouhou nahrávku Protivný, který z rychlosti vypálil v mírném úhlu na levé straně do Koutského náruče u přední tyčky.
     
    36:47
    Svěřencům trenérského tandemu Dvořák - Chalupa se sice daří pronikat na dostřel brankáře Koutského, ale vůbec se zde nemohou usadit. Ústí nad Labem stále vyhazuje puky s železnou pravidelností do bezpečí.
     
    36:15
    Havlíčkův Brod si tentokrát vypomohl proti kompaktnímu ústeckému bloku nahozením do útočného pásma, ale hosté velmi dobře bruslí a rychle přistupují ke svým protihráčům.
     
    35:48
    Série ústeckých vyhození neustává. Opět vyhnala hostující družina Rebely dlouhým vyhozením ze svého pásma až do hájemství brodského gólmana Nerudy.
     
    35:17
    Domácí mají velkou příležitost vyrovnat při pětiminutové přesilovce 5 na 4. Zatím se však jejich útoky rozbíjejí o pevnou obranu Lvů na modré čáře.
     
    34:57
    Treille (UNL) nakonec vyfasoval 5 minut a trest do konce utkání za úder do oblasti halvy a krku. Trest odpykává jeho spoluhráč Pajič (UNL).
     
    34:57
    Ve středu hrací plochy zůstal ležet po tvrdém souboji z řad Rebelů otřesený A. Jelínek a hodně těžce se zvedal z ledu. Sudí bude po konzultaci s kolegy vylučovat.
     
    34:37
    Při hře 4 na 4 má zatím mírně navrch Ústí nad Labem, které drží kotouč více na svých holích a probíjí do koncovky. Domácí se soustředí především na obranu a o to, aby gólmanu Nerudovi co nejlépe usnadnili jeho práci.
     
    34:00
    Brankář Neruda musel několikrát zasahovat, ústečtí hráči ho zasypali několika nepříjemnými projektily ze všech možných koutů útočného pásma. Opora domácích odolala náporu na svou osobu.
     
    33:14
    Oba celky předváděly v posledních minutách atraktivní a svižný hokej plný šancí, nyní by jej při hře 4 na 4, kdy je na ledě více času a prostoru pro to něco vymyslet, mohly využít.
     
    32:45
    Oba týmy vyloučeny současně na 2 minuty. Poživil (UNL) za sekání a Pavlík (HBR) kvůli hrubosti.
     
    32:10
    Tak to je z obou stran hokejová paráda. Nejdříve se snažili o zakončení aktivní hosté, ale Rebelové odpověděli z rychlého protiútoku a přečíslení stejnou mincí. Ránu z pravého kruhu od jednoho z Rebelů, zřejmě Švaňhala, vytěsnil gólman Kovář v rozkleku betony. Poté ustál nepříjemnou situaci i brankář Neruda.
     
    31:29
    Rebelové teď předvádí velmi aktivní hokej a tlačí se do zakončení. Fanoušci jejich snahu a hlad po gólu oceňují zaslouženým potleskem. Vondráčkova rána z mezikruží byla sražena do ochranné sítě.
     
    31:00
    Vondráček se ocitl v dobré střelecké příležitosti ihned po vhazování, když vypálil z mezikruží bekhendem do hrudi gólmana koutského a tlačil se i k dorážce, ale společně s Meidlem v této činnosti neuspěli!
     
    30:45
    Havlíčkův Brod sice přešel rychle ze středu pole do útočného postavení, jenže nevyvaroval se postavení mimo hru, které nyní hlavní sudí odpískal. Buly ve středním pásmu.
     
    30:27
    Hra se nám teď rychle přelévá z jedné strany hrací plochy na druhou. Chvíli zkoušejí něco vymyslet domácí jindy pro změnu útočí Severočeši. Šancí je k vidění minimum.
     
    29:53
    Již při hře 5 na 5 přispěl se svou troškou do mlýna útočník Handlovský, jehož projektil z levé strany kluziště zkrotil nadvakrát pozorný gólman Neruda v náruči.
     
    29:20
    V závěru přesilovky se Rebelové dostali do dobré příležitosti, ale nedokázali se dobře zorientovat v předbrankovém prostoru a nebezpečnější zakončit z dobrého postavení.
     
    28:45
    Další vyhození ústecké družiny. Domácí si marně hledají cestu do Koutského blízkosti a k následnému zakončení. Série vyhozené Lvů neustává.
     
    28:15
    Obrázek hry se nemění, domácí se stále trápí s aktivně napadajícím a dobře bruslícím soupeřem, který drží puk převážně v útočném nebo středním pásmu.
     
    27:48
    Domácí soubor se zatím snaží marně probít do palebné pozice, Ústí nad Labem pravidelně získává puky a vyhazuje je pryč ze svého obranného pole.
     
    27:12
    Dvouminutový trest za sekání vyfasoval Rod (UNL).
     
    27:00
    Hodně nebezpečné situace na obou stranách barikády. Nejdříve Štěpánek nalákal gólmana koutského k přední tyčce a rychle objel bránu, ale mimo brankoviště vyjetého maskovaného muže soupeře překonat nedokázal. Na druhé straně v úniku ztratil rovnováhu těsně před brankářem Nerudou Kovář a nezakončil!
     
    26:15
    Domácím se dařilo pravidelně vyhazovat puky do bezpečí ústeckého pásma, ale nakonec se k hodně nebezpečné ráně z mezikruží protlačil F. Pavlík. Gólman Neruda pohotově zasáhl betony.
     
    25:50
    Ústí nad Labem zasypalo gólmana Nerudy sérií razantních a nebezpečných střel, gólman Neruda si ale ve všech případech poradil na výbornou.
     
    25:17
    Treille, který se vrátil z lavice hanby, se okamžitě zapojil do centra dění a dal o sobě vědět. Po překročení modré čáry se opřel do puku a trefil dobře postaveného brankáře Nerudu uprostřed brankoviště.
     
    24:40
    Od modré čáry zkoušel pálit z dobré pozice F. Pavlík, ale neprostřelil před sebou dobře postaveného protihráče. Domácí přesunuli záhy hru do středu pole.
     
    24:10
    Severočeši vyhráli vhazováním před brankářem Nerudou a teď hýří v útočném pásmu pohybem, přičemž domácím nepůjčují puk. Zřejmě si zde chtějí počkat na návrat vyloučeného hráče a zkrácenou přesilovku.
     
    24:02
    Domácí se přeci jen probili přes ústeckou hradbu ve středním pásmu na Koutského dostřel, ale na konci kombinace na modré čáře A. Jelínek zlomil hůl. Rebelové navíc hráli v šesti, trest odpyká Křivohlávek (HBR).
     
    23:29
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu uťali snahu Rebelů v útočném pásmu a okamžitým odpálením puku do Nerudovy blízkosti se osvobodili.
     
    23:02
    U ústecké střídačky se provinil krosčekem Treille (UNL).
     
    22:58
    Souboj za brankou gólmana Nerudy vítěze neměl. Po zašlápnutí puku se přerušuje a vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže pásmu Rebelů.
     
    22:50
    Pokračuje se v rozpačitém a nepřesném výkonu na obou stranách. Tentokrát si vypomohli po odražení útoku Severočechů domácí vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    22:10
    Tak teď stáli při Rebelech všichni svatí. Gólman Neruda se dnes už podruhé vydal z brankoviště na výlet, ale tentokrát neúspěšně. V mezikruží nezasáhl puk! Ústí nad Labem se ale dostalo za branku a maskovaná opora rebelů se vrátila včas zpět mezi tyče.
     
    21:42
    Domácí vyhráli buly a dostali puk do Koutského blízkosti, po čemž rychle odjeli střídat a pustili na led čerstvé síly. Ústí nad Labem rozehrává od své brány.
     
    21:30
    Nyní přišla nepříliš zajímavá pasáž hry. Nejdříve vyhodili na zakázané uvolnění Lvi, zanedlouho po urputném souboji i Rebelové. Vhazování po Nerudově levici.
     
    20:40
    Slibné palebné pozice na ústecké straně. Nejdříve střílel z útoku na levé straně Ludvík, ale jen do Nerudovy náruče. Posléze to zkoušel od modré čáry tvrdou ranou Rod, jehož pokus vytěsnil brankář Neruda svou lapačkou! Kovářova dorážka byla zblokována brodským hráčem.
     
    20:12
    Hosté sice byli úspěšnější na úvodním vhazování, ale drobnou nepřesností si pustili napadající Rebely k tělu. ti uspěli, když získali puk v útočném pásmu do své moci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči Ústí nad Labem už jsou na hrací ploše, nyní už do ledového kolbiště naskakují i Rebelové.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Přinesla v první půlce především aktivitu Lvů z Ústí nad Labem, kteří svou aktivitu vyjádřili dvěma vstřelenými brankami z holí Robina Kováře a Davida Ludvíka. Havlíčkův Brod zlepšil svůj herní projev směrem dopředu především ve druhé polovině úvodního dějství, kdy měl dostatek přesilových her. Při jedné z nich se podařilo snížit Aleši Jelínkovi. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:21, vedou Severočeši v Kotlině 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    V posledních sekundách opět zajímavé situace na obou stranách ledové plochy. Nejdříve vypálil z levé strany jeden z dvojice F. Pavlík - Boháč, zřejmě to byl druhý jmenovaný, ale podle zastrčeného dresu to nejde přesně určit. Narazil však jen na Nerudovy betony. Na druhé straně stejnou částí výstroje zasáhl proti tvrdé dalekonosné ráně i brankář Koutský.
     
    19:24
    Lvi už jsou v volném počtu na ledové ploše, ale zbytek oslabení se museli bránit náporu svého soupeře, který je při chuti. Nyní opět zkouší na ústeckou obranu něco vymyslet, zatím neúspěšně.
     
    18:20
    Hosté nejdříve vyhodili, po čemž se k puku dostal za obráncem Moravou Klobouček. Ještě před ním ale puk zachytil do betonů daleko ze svého brankoviště vyjíždějící gólman Neruda, který asi pořádně zabrnkal na nervy brodských příznivců. Na opačné straně hned z brejku pálil Semorád z levé strany těsně vedle!
     
    17:38
    Havlíčkův Brod zahrozil znovu bezprostředně po vyhraném buly, když kotouč vyletěl z nepřehledné skrumáže hráčů v levém kruhu a o kousek minul vzdálenější Koutského tyčku! Následně se přerušuje pro přihrávku rukou.
     
    17:21
    Ústí nad Labem si samo komplikuje nedisciplinovaností situaci. Zeman (UNL) je znovu potrestán, tentokrát za vysokou hůl.
     
    16:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A domácí soubor už za 5 sekund přesilovku využívá ve svůj prospěch, čímž snižuje na nejtěsnější rozdíl! Po vyhraném vhazování vypálil z prostoru u modré čáry ALEŠ JELÍNEK, jehož rána zapadla mezi betony gólmana koutského, který puk zřejmě viděl až na poslední chvíli! Asistence: Petr Polodna, Milan Kostourek.
     
    16:51
    Na lavici hanby je vykázán Zeman (UNL) za sekání.
     
    16:10
    Skvělou práci na modré čáře odvedl Protivný, z čehož těžil z mezikruží zakončující Vondráček. V dobré palebné pozici při dostatku času však na brankáře Koutského rychlou střelou nevyzrál!
     
    15:52
    Do třetice už to Rebelům vyšlo, když po několika nahrávkách pálil od modré čáry tvrdě do Koutského betonů kapitán a obránce Morava. Domácí pokračují v tlaku.
     
    15:18
    Havlíčkobrodský soubor si sice proklestil cestu do útočného postavení, jenže zde prohrál za brankou souboj a Ústí nad Labem opět vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    14:49
    Lvi vyhráli vhazování před svým gólmanem Koutským a okamžitě se podél mantinelu osvobodili dlouhým vyhozením do Nerudovy blízkosti. Domácí začínají znovu.
     
    14:34
    Havlíčkův Brod si zahraje přesilovku, protože na lavici hanby je sudím vykázán Handlovský (UNL) za hákování.
     
    14:10
    Rebelům se v dosavadním průběhu hry rozhodně nedá upřít snaha, ale je znát, že proti nim dnes stojí opravdu silný soupeř. Ten si zatím počíná sebevědomějším dojmem, což vyjádřil dvěma přesnými zásahy.
     
    13:32
    Svěřenci kouče Rosola se opět usídlili na Nerudův dostřel. Obrana maskovaného muže v brankovišti však nebezpečí včas rozehnala, po čemž si vypomohla icingem.
     
    13:00
    Šagát nabral rychlost na pravém křídle a vyslal z tohoto prostoru na brodskou bránu štiplavý projektil. Gólman Neruda byl dobře postavený a zasáhl svou vyrážečkou.
     
    12:25
    Havlíčkův Brod sice odrazil útok svého soka, jenže následně si neporozuměl při rozehrávce. Hrát tak může znovu soupeř, ale až ze svého obranného pole.
     
    11:57
    Havlíčkův Brod se stále držel v útočném pásmu, ale o puk musel spíše bojovat se svým soupeřem u mantinelů. Tuto přetlačovanou nakonec zvládli lépe Lvi, kteří se ženou kupředu.
     
    11:26
    Morava se dostal k puku na modré čáře při havlíčkobrodském útoku, jenže nepropálil zápěstím hradbu těl, jež se vytvořila v prostoru mezi kruhy.
     
    10:57
    Ústí nad Labem má zatím více ze hry, daří se mu držet puk na svých holích a operovat s ním v příznivém palebném prostoru. Domácí se tak musejí zaměřovat především na pečlivou defenzívu.
     
    10:27
    Nahozený puk hravě ukryl ve své výstroji gólman Neruda, který přerušil tímto způsobem hru. Sudí za chvíli vhodí kus černé gumy zpět do hry v jeho blízkosti.
     
    09:50
    Lvi rozvinuli další nebezpečnou akci kolem brodské brány, ale ta skončila nepřesnou přihrávkou. Severočeši se dostali při kombinaci pod tlak protihráčů a chybovali.
     
    09:00
    Domácí nakonec vše ustáli bez úhony, když ke konci oslabení se jim dařilo vyhazovat puky do Koutského blízkosti. brankář Neruda už se nezapotil tolik jako v předešlých chvílích. Hraje se 5 na 5.
     
    08:16
    Ústí nad Labem si zatím v přesilovce počíná hodně aktivně a zasypává gólmana Nerudu spoustou nepříjemných střel. Teď to doložili svými projektily Černý a Lev. Strážce brodské svatyně nejdříve zasáhl betony, poté puk letěl mimo jeho tyče.
     
    07:40
    Havlíčkovu Brodu se daří už kouskovat tlak svého soupeře ze severu Čech, ale ten teď nevyužil slibnou šanci. Při Rebelech stálo při střele F. Pavlíka i štěstí, gólman Neruda nevěděl, kde má puk. Ten se postupoval kolem brankové čáry, ale v síti nakonec neskončil!
     
    07:10
    Ústí nad Labem zvládlo lépe vhazování a drží se v přesilovkovém postavení na dostřel gólmana Nerudy, který zatím zasahovat nemusel.
     
    06:53
    Kostourek (HBR) je potrestán za vysokou hůl dvěma minutami.
     
    06:45
    Brodská družina se pokouší o rychlou odpověď, jíž by se dotáhla na nejtěsnější rozdíl. Obrana lvů si však zatím počíná organizovaně a kompaktně.
     
    06:10
    Lvi právě vstřelili branku!

    Severočeši teď tahají za delší konec pomyslného provazu, což vyjádřili navýšením svého náskoku! Martin Šagát přihrál při ústeckém útoku na hůl DAVIDA LUDVÍKA, který si vyjel zpoza branky do příhodnější palebné pozice v pravém kruhu a přesnou střelou k tyčce prostřelil gólmana Nerudu! Asistence: Martin Šagát, Tomáš Rod.
     
    05:54
    Hra byla v těchto chvílích značně neurovnaná a puk se rychle stěhoval po ledové ploše, přičemž rychle střídal svého majitele. Nakonec Rebelové vyhodili na odpískané zakázané uvolnění, buly proběhne v jejich pásmu.
     
    05:00
    Lev nebezpečně vypálil z prostoru levého kruhu, ale brankář Neruda byl připravený utěsnit včas prostor u bližší tyčky. Hrát mohou Rebelové.
     
    04:30
    A Severočeši jsou při chuti. Pokračují v útočné aktivitě a pokoušejí se přidat druhou branku, brodská defenzíva má plné ruce práce. Hosté zatím nezakončili.
     
    03:46
    Lvi právě vstřelili branku!

    A Lvi jdou do těsného vedení! Při rozehrávce Rebelů zaváhal v obranném pásmu obránce Petr Zítka a namazal puk na hůl ROBINA KOVÁŘE, jenž si sjel úplně sám až do předbrankového prostoru a zblízka propálil bezmocného gólmana Nerudu! Bez asistence.
     
    03:33
    Sledujeme tuhý a dlouhý boj o střed pole. Zatím mají mírně navrch Rebelové, jenže nedaří se jim přejít do útočného pásma přes obranný val Lvů.
     
    03:00
    Šagát se opřel do kotouče v levém kruhu a jeho schovanou střelu za těla hráčů viděl gólman Neruda až na poslední chvíli. Puk vyrazil betony od bližší tyčky k Roubíkovi, ten z dorážky neuspěl!
     
    02:34
    Do akce se dostal také brodský brankář Neruda, který musel likvidovat nepříliš povedený pokus z pravé strany ledové plochy. Po přerušení se vhazuje po jeho levici.
     
    01:50
    Švaňhal se opřel do puku v pravém kruhu a gólman Koutský musel zasahovat betony,. K dorážce se hrnul důrazný Štěpánek, ale byl zpacifikován včas ústeckou defenzívou.
     
    01:20
    Rozhodčí přerušil hru kvůli přihrávce rukou, vhazovat se bude v kruhu před gólmanem Nerudou.
     
    00:50
    Po přetlačované ve středu hřiště se znovu domácí soubor probil do blízkosti brankáře Koutského, ale při slibně se rozvíjející kombinaci opět nedokázal ohrozit ústeckou bránu. Lvi mohou sami něco vymyslet.
     
    00:18
    Rebelové se usadili v útočném pásmu, ale ústecká obrana v první zkoušce úspěšně obstála a zažehnala nebezpečí dříve, než musel gólman Koutský zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev už jsou na hrací ploše, zápas hned začne. Rebelové se musejí obejít i bez své opory Vojtěcha Němce.
     
    Do dnešního zápasu nemůže naskočit brodský zadák Radek Novotný, jenž se nepříjemně zranil v minulém utkání na ledě Chomutova. Podle dostupných informací by měl mít mladý obránce otřes mozku. Pokud sleduje náš on-line přenos, rádi bychom ho touto cestou pozdravili a popřáli mu brzké uzdravení


    Dnešní duel bude mít speciální náboj pro zkušeného útočníka Miroslava Třetinu. Ten zakotvil v Ústí nad Labem právě z Havlíčkova Brodu, s nímž spojil velkou část své dosavadní kariéry. Dnes se tak znovu vrací na místo činu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Suchan) - Morava (C), Zítka, Protivný, A. Jelínek, M. Blažek, Pavlík - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Vondráček, Semorád, Wasserbauer, Meidl, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Křivohlávek.

    HC Slovan Ústečtí Lvi:
    Koutský (Orct) - Zeman, Boháč, F. Pavlík, Poživil, Černý, Klobouček (C), Hořava, Růžička - Čermák, Rod, Treille, Lev, Roubík, Šagát, Handlovský, Kovář, Pajič, Třetina, Ludvík, Sklenička.

    Rozhodčí:
    Radek Wagner - Jakub Frodl, Josef Špůr.
     
    Příjemný pondělní podvečer, vážení příznivci prvoligového hokeje. Vítáme vás ze zimního stadionu v Kotlině znovu u druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Dnes spolu budeme sledovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi v rámci 42. kola.


    Pojďme se podívat na to, jak si počínali oba dnešní soupeři v minulém kole. Havlíčkův Brod se představil v zátoce Pirátů z Chomutova, jimž podlehli vysoko 1:5. Ústí nad Labem se natrápilo v duelu s Benátkami nad Jizerou, které udolalo 3:2 po samostatných nájezdech.


    Oba tábory se v dosavadním průběhu soutěže utkaly třikrát, přičemž pokaždé slavili tříbodový zisk Lvi. Kdo se bude radovat dnes? Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 17. A. Jelínek (Polodna, Kostourek) - 4. Kovář, 7. Ludvík (Šagát, Rod)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Morava (C), Zítka, Protivný, A. Jelínek, M. Blažek, Pavlík - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Vondráček, Semorád, Wasserbauer, Meidl, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Křivohlávek.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Koutský (Orct) - Zeman, Boháč, F. Pavlík, Poživil, Černý, Klobouček (C), Hořava, Růžička - Čermák, Rod, Treille, Lev, Roubík, Šagát, Handlovský, Kovář, Pajič, Třetina, Ludvík, Sklenička.

    Rozhodčí: Radek Wagner - Jakub Frodl, Josef Špůr.
    bahis siteleri