Šumperk – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Olomouc 2:1 (po s.n.)
Litoměřice – Kadaň 3:2 (kon.) | Chomutov – Most 10:2 (kon.) | Písek – Beroun 3:2 (po pr.)
Třebíč – Jihlava 2:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Královští lvi Hradec Králové
Sobota 28.01.2012, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. I když to tak dlouho nevypadalo, velké drama do posledních sekund duelu se Kotlině nevyhnulo. Hosté z Hradce Králové smazali po trefách Jana Bergra a Adama Rufra smazat své manko. Rebelové však využitou přesilovkou, již proměnil ve třetí přesný zásah svého týmu Jan Křivohlávek, nakonec vítězí těsně 3:2 a připisují si veledůležité tři body do prvoligové tabulky.


    Pokud bychom měli dnes vybrat hráče utkání, na straně Rebelů by se jednalo o útočníka Jana Křivohlávka, střelce vítězné branky domácích. Z řad Hradce Králové zaslouží pochvalu gólman Jakub Čech, který předváděl po celý zápas skvělé zákroky. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:28:41)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tak to je velmi důležité vyhození Rebelů do středního pásma. Tlak Hradce Králové musí počkat minimálně několik vteřin.
     
    59:25
    Vhazovat se bude v prostoru před brodským gólmanem Suchanem. Hradecká branka zůstává prázdná, hosté mají však šest hráčů na ledové ploše.
     
    59:25
    Koudelka se na chvíli ocitl úplně sám před brankou, ale nedokázal přesně zakončit. Velká škoda pro hradecké barvy! Po souboji v rohu pásma se nechal vyloučit Protivný (HBR) za krosček. To bude ještě velké drama. Oddechový čas pro Východočechy.
     
    58:59
    Hraje se nahoru - dolů, Hradci Králové se nedaří získat útočné pásmo. Přesto hosté odvolali brankáře zkoušejí štěstí při power-play!
     
    58:11
    Rebelové vyvezli puk z obranného pásma a teď se snaží získat postavení kolem golmana Čecha. hradecká obrana je však rezolutně proti a zodpovědně pomáhá brankáři Čechovi.
     
    57:48
    Tak to budou ještě hodně perné chvilky pro domácí barvy. Havlíčkův Brod zastavil sice hradecký útok, aloe puk poslal jen na odpískaný icing. Buly před brankářem Suchanem.
     
    57:36
    Spoustu prostoru dostal v prostoru kruhů střílející Záhorovský, který vypálil zápěstím jen doprostřed branky, kde čekala na puk Suchanova nachystaná náruč.
     
    57:17
    Brodská družina se pokusila o bleskový přechod do útočného pásma, ale zastavilo ji postavení mimo hru na útočné modré čáře. Buly ve středu pole.
     
    56:52
    Hradec Králové neztrácí zbytečně čas a vrhá své síly do útoku, na vyrovnání už mu tolik času nezbývá. Brodská obrana teď zasáhla včas a přesouvá hru do středního pásma.
     
    55:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nakonec využili hru v početní převaze po zbytečném faulu útočníka Bergera a znovu vedou! Po Petru Polodnovi a Milanu Kostourkovi pálil do tyčky JAN KŘIVOHLÁVEK, puk se pak odrazil ještě zpět do předbrankového prostoru a po nepřehledné situaci byl posledně jmenovaný z bekhendové dorážky už přesný! Asistence: Milan Kostourek, Petr Polodna.
     
    55:12
    Hosté získali puk a okamžitě ho vyhodili, co nejdále to jen šlo. Havlíčkův Brod musí začít nový útok až ze svého obranného pásma, od brankáře Suchana.
     
    54:51
    Teď si ale hosté vybrali slabší chvilku, když se provinili proti pravidlům a darovali domácím přesilovku. Berger (HKR) jede na trestnou lavici za napadení.
     
    54:43
    Hradec Králové je o poznání aktivnější a po vstřelené brance je na koni. Častěji drží puk na svých holích a neustává v útočné aktivitě, Rebelové se musí bránit.
     
    54:25
    Rozhodčí přerušuje kvůli hře vysokou holí. Kotouč vhodí zpátky na led v brodském pásmu, po pravé ruce havlíčkobrodského gólmana Suchana.
     
    53:58
    Hradec právě vstřelil branku!

    Tak to je tvrdá rána pro Rebely, hosté srovnávají stav zápasu! Po zaváhání při rozehrávce se v pásmu Havlíčkova Brodu dostal k puku ADAM RUFER, najel si do předbrankového prostoru, po čemž svižnou a přesnou střelou trefil prostoru u levé tyčky! Bez asistence.
     
    53:25
    Havlíčkův Brod po zisku puku v obranném pásmu založil rychlý útok, který však přibrzdila nepřesná nahrávka. Domácí se sice dostali do útočného pásma, ale zde zaúřadovali hradečtí obránci.
     
    52:39
    Opět bylo hodně rušno kolem hradecké branky. Rebelové si rozhýbali obranu Východočechů, jenže následně vypálili od modré čáry jen do Čechových betonů.
     
    52:18
    Zohorna si sjel po levé straně do palebné pozice a ještě posunul puk na Vondráčka, který z bezprostřední blízkosti úplně sám střílel. Trefil však jen klečícího gólmana Čecha!
     
    52:02
    Kubica zachytil nahozený puk a pokoušel se uvolnit na pravém křídle. To se mu sice podařilo a stihl vystřelit, ale trefil jen Vondráčkovu hůl. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    51:20
    Hradec Králové teď převzal otěže zápasu do svých rukou a tahá za delší konec pomyslného provazu. Z pravého kruhu vypálil rozjetý Moskal, našel však jen Suchanovu lapačku.
     
    50:45
    Hosté zažehnali rozvíjející se požár ve svém pásmu a přesunuli hru do Suchanovy blízkosti. Zatím se neprobili do zakončení přes důslednou obranu celku z Kotliny.
     
    50:10
    Kempný dostal puk na modrou čáru ihned po vhazování a zkoušel prostřelit hradbu těl mezi kruhy. Tečovaný puk od jednoho z hráčů skončil v rohu hradeckého pásma.
     
    50:03
    Hráči obou táborů spolu sváděli urputný a dlouhý souboj u mantinelu hradeckého pásma. Sudí nakonec zadul do píšťalku a přerušil hru, buly po Čechově pravé ruce.
     
    49:17
    Rebelové uzmuli puk svému soupeři v prostoru kolem gólmana Suchana a založili rychlý protiútok, který vedl trochu překvapivě dnes velmi dobře hrající Ostrčil. Zaseknutím puku se zbavil mezi kruhy obránce a vypálil zápěstím těsně vedle!
     
    48:30
    Kubica stál na konci hradecké útočné akce, když po několika přihrávkách pálil z území v levém kruhu pásma. Nastřelil však jen Suchanovy připravené betony.
     
    47:58
    Rebelům nevyšla v útočném pásmu kombinace podle představ, hrát tak mohou hosté z východu Čech, kteří získali puk a derou se směrem kupředu.
     
    47:42
    Rebelové se snaží o rychlou odpověď. Ihned po vhazování v hradeckém pásmu zkoušel štěstí bleskovou střelou Kostourek, ovšem gólman Čech rychle utěsnil prostor u přední tyčky.
     
    47:24
    Hradec právě vstřelil branku!

    Východočeši jsou nakonec odměněni za svou aktivitu a využívají přesilovku! Z práce dvojice Václav Čížek - Michal Tvrdík profitoval po přesné nahrávce JAN BERGER, který pálil z prostoru kruhů přesně a mimo Suchanův dosah! Asistence: Michal Tvrdík, Václav Čížek.
     
    47:00
    Puk se hodně rychle stěhoval po ledové ploše, nakonec se hostům přeci jen podařilo získat území kolem gólmana Suchana, kde rozjíždějí kombinaci.
     
    46:27
    Nakonec uspěli domácí Rebelové, kteří vyhodili. Další útok Hradce Králové se rozbil o brodskou obranu jako vlna o příkrý útes, domácí se znovu osvobodili.
     
    45:57
    Pozorujeme velký boj o puk v blízkosti gólmana Suchana, který stále nemá svého vítěze. Do přetlačované už se zapojilo hodně hráčů, ale výsledek zatím neznáme.
     
    45:30
    Východočeši mají k dispozici přesilovku. Za sekání obdržel 2 minuty Štěpánek (HBR).
     
    44:50
    Zmatků v obraně Hradce Králové Rebelové nevyužili. Bendík trefil při rozehrávce jen záda ve středním pásmu bruslícího Moskala, po čemž sice Polodna přesunul hru do útočného pásma, zde byl však brzy odzbrojen.
     
    44:33
    Hosté si chtěli po zisku kotouče pomoci k zisku útočného pásma dlouhým nahozením, ale odražený puk od zadního mantinelu rychle schoval ve své lapačce gólman Suchan, který přerušil hru.
     
    43:46
    Rebelům uzmul puk v hradeckém pásmu obránce Hendrich, po čemž rychle a přesně rozehrál. Při protiútoku pálil z mezikruží Berger, který byl tísněný protihráč, prověřil tak jen Suchanovy nastavené betony.
     
    43:20
    Rebelové bojují o puk v útočném pásmu, zatím s hradeckou defenzívou svádějí v četných soubojích u mantinelů vyrovnanou a nerozhodnou partii.
     
    43:02
    Hradec Králové si po zisku kotouče v Čechově blízkosti znovu vypomohl vyhozením na zakázané uvolnění. Dnešnímu utkání přihlíží 1109 diváků.
     
    42:49
    Domácí útočníci se hodně vehementně tlačili k puku před Čechovým brankoviště. Kotouč sice trefit nedokázali, ale hosté následně jen vyhodili pro jistotu na zakázané uvolnění.
     
    42:20
    Východočeši nepřestávají útočit. Opět manipulují s pukem na dostřel gólmana Suchana, ale díky dobře bruslící obraně Rebelů se jim nedaří zakončit.
     
    42:00
    Hradec Králové vstoupil do závěrečného dějství pevnějším krokem a má na své straně územní převahu. Kadlec střílel z prostoru mezi kruhy, pálil však jen doprostřed brány, kde byla nastavena Suchanova náruč.
     
    41:10
    Rufer se dostal k dobré střele z levého kruhu, jíž scházelo jen jediné - větší přesnost. Puk proletěl kolem Suchanovy pravé tyčky a odrazil se od zadního mantinelu k Rebelům.
     
    40:50
    Moskal si připisuje první ránu v poslední třetině. Tvrdou ránu vyslal od modré čáry ze své hole Moskal, gólman Suchan pohotově zasáhl svou vyrážečkou.
     
    40:24
    Hradec Králové zvládl o něco lépe situaci na úvodním vhazování, jenže puku se záhy chopili ve svém pásmu Rebelové. Provinili se však zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani prostřední část ochozy Kotliny nenudila, opět se urodilo na obou stranách ledového kolbiště několik slibných šancí. Oba brankáři, hradecký Jakub Čech a brodský Jaroslav Suchan, však puk za svá záda nepustili.Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 18:46, mají Rebelové v zádech stále dvoubrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Hradci Králové se nedá upřít rozhodně chuť do hry a velká snaha poprat se s nepřízní hokejového osudu. Jejich útočnému snažení však teď chybí větší přesnost a nějaký nápad.
     
    39:25
    Zdařilou hradeckou kombinaci v pásmu Rebelů zakončil ostrou ranou od modré čáry dnes střelecky velmi aktivní obránce Bendík. Nastřelil jen Suchanovu vyrážečku. Další icing domácích.
     
    39:11
    Rebelové jsou si dobře vědomi toho, že dnes potřebují získat co nejvíce bodů. Proto se nikam nehrnou a spíše nechávají hrát soupeře, přičemž číhají na šance k protiútokům. Zakázané uvolnění domácích.
     
    38:57
    přetlačovanou, která dlouho neměla svého vítěze, nakonec ovládli domácí Rebelové. Jejich útok však příliš nebezpečí nevytvořil, opět zakročila pevná defenzíva Východočechů.
     
    38:24
    Tato slova teď přesně potvrdil havlíčkobrodský útok, který zmařila zkonsolidovaná hradecká obrana. Hosté následně vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Čechem.
     
    37:50
    Stále sledujeme svižný hokej, který připomíná svým vzezřením přesýpací hodiny. Kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale k vidění jsou teď především dalekonosné projektily, neboť na ledě dominují obě pozorné obrany.
     
    37:00
    Bojovníci z Kotliny měli teď navrch, ale přišli o puk a museli se bránit. Ostrou ranou se prezentoval z levé strany Moskal, trefil však jen Suchanovu vyrážečku.
     
    36:26
    Rebelové teď sevřeli východočechy pod chvilkový tlak a nahrávali si v dobrých palebných pozicích. Švaňhal byl při tom hodně aktivní, ale nezamířil přesně.
     
    35:47
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, chvíli útočí Rebelové, jindy pro změnu jejich soupeř z Hradce Kárlové. Puk se pohybuje hodně nebezpečně blízko obou gólmanů, ale bez přesnější koncovky útočníků.
     
    34:56
    Z mezikruží střílel volný Záhorovský, ale trefil jen betony dobře postaveného brankáře Suchana. Kubica se tlačil důrazně k dorážce a nakonec skončil na brankáři Rebelů puk však vyšťourat z jeho výstroje nedokázal!
     
    34:15
    Zatím jsme svědky hodně vyrovnaného hokeje, plného bojovnosti. Hráči soupeři prakticky o každý kousek ledu. Nyní útočí hosté, ale nedaří se jim posunout puk do lepší palebné pozice.
     
    33:30
    Už při hře 5 na 5 se dostali do přečíslení 2 na 1 Polodna se Štěpánkem, ale prvně jmenovaný nečekal už poslední nahrávku svého parťáka a v mezikruží jen jemně lízl puk svou holí. Kus černé gumy skončil mimo tyče brankáře Čecha!
     
    33:12
    Dlouhou přetlačovanou kolem branky, jíž stráží Jaroslav Suchan, nakonec vyhráli domácí Rebelové, kteří za potlesku své části publika vyhazují.
     
    32:36
    Po několika nepřesných projektilech vyslaných z blízkosti modré čáry zakončoval v dobré pozici před brankou Kubica, který byl sice tísněný, ale přesto vystřelil. Brankář Suchan však byl připravený schovat puk ve své moci.
     
    32:15
    Domácím se sice podařilo dostat puk z bezprostřední blízkosti své brány, kde se puk potuloval, ale vyhozený puk hradečtí hráči dojeli a už s ním kombinují znovu v přesilovkvoých pozicích.
     
    31:41
    Rychlý útok Východočechů, kteří se nastěhovali na Suchanův dostřel, zastavili sice domácí Rebelové, jenže vypomohli si při tom zakázaným způsobem. Na lavici hříšníků musí chtě nechtě zamířit Štěpánek (HBR) za podražení Suchana (HBR).
     
    31:18
    Pokračující nápor domácích vyústil v další obrovskou šanci, jíž mohl využít aktivní Kostourek, jenže trefil zblízka jen před sebou velmi dobře postaveného brankáře Čecha, jenž přerušil hru.
     
    30:54
    Rebelové teď mají značnou územní převahu a hrozí ze všech možných pozic nepříjemnými projektily. Hodně nebezpečnou ránu vyslal od modré čáry Ostrčil, ale puk byl mezi kruhy tečován těsně vedle levé Čechovy tyčky!
     
    30:15
    Hradec Králové se nakonec osvobodil a nechal na chvíli vydechnout své obranné řady v čele s gólmanem Čechem, který měl spoustu práce.
     
    29:40
    Protivný stál na konci bleskové kombinace a pálil úplně sám od modré čáry. Nepropálil však hradbu těl v prostoru mezi kruhy. Domácí však pokračují v náporu.
     
    29:20
    Domácí okamžitě po buly rozjeli v útočném pásmu svůj přesilovkový kolotoč a puk se rychle pohybuje v těsné blízkosti gólmana Čecha. Střelbu jsme zatím neviděli.
     
    29:09
    Meidl se dostal za záda hradeckých beků a byl v evidentní pozici zastaven nedovoleně. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout Chmelíř (HKR), provinil se hákováním.
     
    28:20
    Nyní přihlížíme v Kotlině útočné snaze havlíčkobrodských barev, jež sice drží puk a manipulují s ním na dostřel hradecké branky, ovšem k zakončení se neprotlačily. Alespoň prozatím.
     
    27:40
    Obrovskou šanci měl na své holi Poživil, který střílel po krásné kombinaci svých spoluhráčů z bezprostřední blízkosti. Ránu Kubicy však nedokázal zblízka poslat za brankovou čáru. Gólman Suchan se natáhl za letícím pukem a zázračně mu zamezil i s pořádnou dávkou štěstí v cestě do své sítě!
     
    27:09
    Brodští hokejisté vytlačili svého soka ze svého obranného pásma do středu pole, odkud se snažili Východočeši vrátit zpět, ovšem neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    26:55
    Sledujeme spíše vyrovnanou a bojovnou partii, s minimem šancí na obou stranách. Tempo hry je oproti první dvacetiminutovce výrazně nižší a oba týmy kupí dost nepřesností.
     
    26:30
    Postiženým hráčem byl Václav Meidl, který se hodně těžko zvedá z ledu. Po svých však odjíždí na střídačku, nemělo by jít o nic vážného. Buly před gólmanem Suchanem.
     
    26:27
    Za hradeckou brankou zůstal po souboji ležet jeden z Rebelů. Sudí však nepochopitelně nepřerušil hru a nechal v ní pokračovat k velké nelibosti celého stadionu. Následný brejk hostů naštěstí pro Rebely ničím nebezpečným neskončil.
     
    25:29
    Meidl uháněl sám na gólmana Čecha, ale vítr z plachet mu sebral hvizd sudího, který odpískal postavení mimo hru. Čárový sudí Skopal následně po svém verdiktu k velké radosti brodského publika uklouzl.
     
    25:21
    Po nepřesné střele z prostoru mezi kruhy a modrou čarou se hosté ujali kotouče a bez váhání ho poslali až k zadnímu hrazení brodského pásma.
     
    24:48
    Tak přeci jen Rebelové dobyli útočné pásmo, kde nyní kombinují. Zatím se jim nepodařilo proklouznout do lepší palebné pozice. Brankář Čech spíše sleduje dění před sebou.
     
    24:27
    Brodská družina se znovu pokusila po svém dalším icingu přejít do soupeřova území, ovšem vypomohla si přitom postavením mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    24:00
    Havlíčkovu Brodu se nepovedla kombinace v útočném pásmu, soupeř se zmocnil kotouče a okamžitě se osvobodil tím, že kus černé gumy odstřelil daleko od svého gólmana Čecha.
     
    23:35
    Nyní sledujeme počínání obranného tandemu Kempný - Morava v prostoru kolem Suchanovy brány. Hosté zatím aktivně napadají, ale bez úspěchu.
     
    23:17
    Morava obdržel puk v útočném pásmu a přes napadajícího protihráče nedokázal vrátit kotouč svým spoluhráčům. Dostal se navíc do středního pásma, Rebelové musejí vyklidit prostor v čechově blízkosti.
     
    22:57
    Na trestnou lavici usedá Vágner (HKR), jehož trestem je podražení.
     
    22:38
    Kubeš se po sérii několika nahrávek opřel do puku v pravém kruhu, ale trefil jen dobře postaveného brankáře Suchana, od něhož kotouč opustil hřiště a zamířil do ochranné sítě.
     
    22:10
    Oba týmy jsou již v ledovém kolbišti v plném počtu hráčů. Nyní zkouší něco vymyslet směrem kupředu hosté z Hradce Králové. Vyměňují si teď puk v útočném pásmu.
     
    22:00
    Havlíčkův Brod si neporozuměl při přechodu do útočného pásma a vyhodil kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Suchanem.
     
    21:26
    Domácí hrají už přesilovku 5 na 4, ale proti dobře bránícímu soupeři z východu Čech se zatím prosazují horko těžko. Puk se potuluje především ve středu pole.
     
    21:14
    Nahozený puk z velké dálky gólman Suchan ve svém brankovišti přes dobrý výhled velmi dobře viděl a schoval ho ve své náruči. Dojel k němu velmi rychle jeden z protihráčů.
     
    20:56
    Se svou troškou do mlýna přispěl krátce po svém kolegovi od modré čáry také Protivný, jehož dělovku vyrazil od své pravé tyčky pohotovým zásahem brankář Čech. Kus černé gumy opět končí v ochranné síti.
     
    20:50
    Na konci kombinace kolem gólmana Čecha stál od modré čáry střílející Ostrčil, jehož rána byla mezi kruhy ještě zblokována. Kotouč skončil v ochranné síti.
     
    20:12
    Po vyhraném vhazování ve středovém kruhu nahazoval puk do útočného pásma o mantinel Polodna, ale nikdo z jeho spoluhráčů se ke kotouči už nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Připomeňme si před začátek 2. třetiny, který se už kvapem blíží, ještě to, že se začne na ledě v poměru bruslařů 4:3 ve prospěch domácích Rebelů.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla vyrovnaný hokej, který nakonec vnesl více radost do havlíčkobrodských řad. Rebelové totiž vedou po přesných trefách Hynka Zohorny a Petra Štěpánka o 2 branky. Spoustu šancí však měli i hosté, především při přesilovce 5 na 3, ale na rozdíl od svého soka z Vysočiny je využít nedokázali. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:55, vede Havlíčkův Brod nad Hradcem králové 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Fanouškům Rebelů teď asi pořádně zatrnulo. Od modré čáry se prezentoval nepříjemnou a svižnou ranou Bendík, jíž gólman Suchan vyrazil betony těsně vedle své tyčky. Záhy ještě dorážel Kubeš (HKR), ale maskovaná opora domácích utěsnila prostor u své tyčky. Právě hradecký útočník je vyloučen za sekání, zřejmě ještě udeřil gólmana Suchana po odpískání.
     
    19:15
    Bude se teď hrát nějaký čas ve vyrovnaném počtu 4 na 4, po čemž začne hostům zkrácená hra v početní převaze. uvidíme, zda dokáže některý z týmů využít více volného prostoru, který teď na ledě je.
     
    19:05
    Ovšem přesilová hra Rebelů měla doslova jepičí život, když hned po vhazování se provinil evidentním podražením mladík Křivohlávek (HBR).
     
    18:54
    Havlíčkův Brod vytěžil ze své útočné aktivity a pobytu na dostřel brankáře Čecha přesilovou hru. Na trestnou lavici sudí vykázal Poživila (HKR) za držení protihráče.
     
    18:25
    Musil se objevil v dobré palebné pozici mezi kruhy a měl chvíli času na kvalitní koncovku, jenže puk netrefil ideálně. Úspěšnější tak byl gólman Čech u bližší tyčky.
     
    18:00
    Protivný zavezl puk do útočného pásma, kde teď kombinuje se svými spoluhráči. Zatím bez přesnějšího zakončení mezi tři tyče Čechovy klece.
     
    17:45
    Hradec Králové chce do první sirény alespoň snížit na nejtěsnější rozdíl a tlačí se kupředu. Tentokrát jeho snaha skončila na havlíčkobrodských holích, z nichž puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    17:22
    Semorád vlétl do útočného pásma jako utržený ze řetězu a uzmul kotouč hradeckým obráncům, přičemž se dostal do samostatného úniku, jenže zblízka svým blafákem neprostřelil betony gólman Čecha, jenž podržel svůj tým!
     
    17:00
    Východočeši kombinují v útočném pásmu, ale puk rozhodně nemají pevně ve svém držení. Spíše o něm musejí často svádět souboje se svými protihráči u hrazení.
     
    16:50
    Zahanbit se nenechali ani Havlíčkobrodští, jejich útok vedl obránce Ostrčil, jehož rána z levé strany kluziště skončila v moci gólmana Čecha, jenž číhal u přední tyčky.
     
    16:20
    Nepříjemný zmatek před brankou způsobil důrazný Rufer, ale gólman Suchan těžil ze svého ´dobrého postavení a důrazu svých spoluhráčů před svým územím. Hradecký útočník nedokázal lépe zamířit!
     
    16:06
    Východočeši se nahrnuli v hojném poštu do Suchanovy blízkosti, a i když o puk přišli, zůstanou na dostřel soupeřovy brány. Domácí si totiž pomohli vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    15:46
    Havlíčkobrodský soubor se pokusil o rychlý přesun do útočného pásma, jenže jeho útok končí jen postavením mimo hru na útočné modré čáře.
     
    15:34
    Hradci Králové se útok nepovedl, když se do něj dostal v menším počtu hráčů a dopustil se nepřesnosti. Daroval tak nechtěně puk svému soupeři.
     
    15:15
    Domácí se marně snažili probít přes kompaktní hradecký blok na modré čáře. Zkusili tak dalekonosnou ránu, ale gólman Čech se zaskočit nenechal a schoval puk do náruče.
     
    14:49
    Havlíčkův Brod vše přečkal bez inkasované branky, ale stálo při něm i potřebné štěstí. Nyní už má puk a chystá se založit útočnou akci z hloubi obranného pole.
     
    14:00
    Koudelka se ocitl v obrovské šanci, když na něj Rebelové tak trochu pozapomněli v předbrankovém prostoru. V pádu však trefil u tyčky beton přesouvajícího se brankáře Suchana!
     
    13:30
    Tvrdík s Bendíkem pálili od modré čáry. A hodně nebezpečně. Gólman Suchan nejdříve měl štěstí, rychlý puk se odrazil od jeho tyčky! Ve druhém případě zasáhl betony.
     
    13:02
    Postupný útok hostů slavil úspěch, když se nastěhovali do Suchanovy blízkosti a ke střele od modré se protlačil Bendík, jehož ránu schoval maskovaný muž rebelů do náruče.
     
    12:44
    Okamžitě po vhazování se však ujali kusu černé gumy a bez dlouhého otálení ho odpálil tak daleko, jak jen to bylo možné. Hosté začínají až ze zákrytu Čechovy svatyně.
     
    12:39
    Tak to je hodně nepříjemné pro havlíčkobrodské barvy. Na lavici hanby je vykázán Kempný (HBR) za krosček, domácí se budou bránit 32 sekund ve třech.
     
    12:21
    Hradec Králové už se usídlil v útočném pásmu a teď při postupné kombinaci zkouší střílet ze všech možných pozic útočného pásma. Zatím však mají Východočeši nepřesnou mušku.
     
    11:48
    Domácí mají zatím i při vlastním oslabení puk častěji ve své moci, teď jej dokonce drží v útočném pásmu a šetří cenné vteřinky z Moravova dvouminutového trestu.
     
    11:11
    Hosté se pokusili o bleskovou odpověď. Získali útočné pásmo a od modré čáry pálil Roupec. Nastřelil však jen připravené Suchanovy betony. Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Morava (HBR), který to přehnal s důrazem v předbrankovém prostoru.
     
    10:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A domácí soubor brzy navyšuje svůj hubený náskok! Václav Meidl parádně sehrál situaci zpoza branky, když nahrál z tohoto prostoru velmi rychle PETRU ŠTĚPÁNKOVI, který bleskovou střelou bez přípravy v mírném úhlu na levé straně propálil gólmana Čecha pod betonem! Asistence: Václav Meidl.
     
    10:00
    Nahozený puk dobře viděl brankář Čech a schoval ho po ztlumení betony ve své výstroji dříve, než mohl některý z dojíždějících útočníků Rebelů udeřit.
     
    09:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    rebelové se nakonec radují ze vstřelené branky a těsného vedení! Kotouč putoval po ose Tomáš Protivný - Jan Semorád - HYNEK ZOHORNA, přičemž posledně jmenovaný si s přihrávkou do předbrankového prostoru poradil skvěle, když zblízka prostřelil gólmana Čecha a připsal si ve druhém utkání už druhou přesnou trefu! Asistence: Jan Semorád, Tomáš Protivný.
     
    09:00
    Kostourek zaváhal a nechal puk Koudelkovi, který se hnal k Suchanově bráně. Sám Kostourek však zařadil zpátečku a puk vypíchl útočníkovi hostů v pravý čas!
     
    08:28
    Domácí jsou opět sroceni do postavení velkého pětiúhelníku v útočném pásmu a rychle si vyměňují puk. Hosté zatím dobře brání, gólman Čech nezasahoval.
     
    08:00
    Bojovníci z Kotliny se sice probili zpět do útočného postavení, ovšem po nepřesné střele od modré čáry se odraženého puku ujali Hradečtí a vyhodili.
     
    07:32
    Svěřenci trenérského tandemu Dvořák - Chalupa prohráli vhazování, puk se dostal do prostoru za Čechovou branku a hosté okamžitě odpálili kus černé gumy do bezpečí.
     
    07:27
    Bude se vylučovat. U hradecké střídačky si vypomohl za hranicí pravidel Chmelíř (HKR), jenž si odsedí 2 minuty za vysokou hůl.
     
    07:20
    Domácí hráči mají puk ve své moci a pokoušejí se přes dobře napadající Východočechy projít do útočného pásma. Zatím bez úspěchu.
     
    06:46
    Havlíčkův Brod odrazil útok svého soupeře a sám se nastěhoval do útočného pásma, kde zahrozil nepříjemným nahozením od modré čáry Ostrčil. Gólman Čech vyrazil puk betony do rohu pásma.
     
    06:27
    Brodská družina se dvakrát v krátkém časovém sledu dokázala osvobodit vyhozením, ale Hradec Králové se probil zpět do pásma. Přerušuje se kvůli brankáři Suchanovi, který zůstal ležet otřesený vedle svého brankoviště.
     
    05:40
    Vágner stál na konci hradecké kombinace a od modré čáry vypálil. Trefil však jen připravenou Suchanovu hruď uprostřed brankoviště Rebelů.
     
    05:10
    Dobře bruslící obranný blok Rebelů dostal hosty pod tlak a ti vyrobili při kombinaci nepřesnost, po níž se Havlíčkův Brod osvobozuje vyhozením až do Čechovy blízkosti.
     
    04:47
    Kadlec vypálil mezi kruhy a modrou čarou, trefil však jen dobře postaveného brankáře Suchana. Ten měl drobné problémy a puk zkrotil až na druhý pokus před číhajícími útočníky na dorážku.
     
    04:39
    Hosté zvládli lépe situaci po vhazování v útočném pásmu a rozestavili se do přesilovkového postavení, v němž teď kombinují kolem gólmana Suchana.
     
    04:22
    Východočeši se nastěhovali do útočného pásma, kde drželi hru a vytěžili z toho hru v početní převaze. Knesl (HBR) se v rohu pásma provinil nedovoleným bráněním.
     
    04:00
    S kotoučem na holích teď už manipulují hradečtí beci a čekají na pohyb svých spoluhráčů z útoku. Rebelové si zatím útočné hráče svého soupeře dobře hlídají.
     
    03:38
    Havlíčkův Brod má zatím i díky hře v početní převaze navrch, ovšem nedaří se mu vyzrát na gólmana Čecha, který už vytáhl několik podařených zákroků.
     
    03:18
    Přetlačovanou mezi kruhy vyhráli domácí hráči a Meidl vypálil z mírného úhlu na pravé straně. Střela mu však nesedla a skončila ve výstroji brankáře Čecha.
     
    03:00
    Musil nabral rychlost a probil se ke střele z prostoru levého kruhu, jeho přízemní ránu vytěsnil betony gólman Čech pohotově do rohu pásma.
     
    02:30
    Hradec Králové se ubránil bez úhony a pokusil se sám něco nebezpečného vymyslet. Rovněž brodská obrana si dokázala
    poradit.
     
    01:59
    Domácí se marně snaží sevřít soupeře pod souvislejší tlak. Dostávají se k nárazovým útokům, které však zakončují nepřesně. Hosté pravidelně získávají puk a vyhazují.
     
    01:22
    Rebelové rozvinuli v přesilovkovém vzorci rychlou kombinaci, ale hradecká obrana si počínala velmi dobře a po zisku kotouče nechává vydechnout svého brankáře Čecha vyhozením.
     
    00:56
    Gólman Čech vyrazil betony tvrdou ránu od modré čáry a jeho spoluhráči se okamžitě osvobodili dlouhým vyhozením. Domácí už jsou však zpět v útočných pozicích.
     
    00:27
    Havlíčkův Brod zéískal v útočném pásmu a ze souboje za Čechovou svatyní vytěžil přesilovku. Na lavici hanby usedá Bendík (HKR) za držení protihráče.
     
    00:06
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování a okamžitě ze středního pásma zkusili překvapit gólmana Čecha. Ten letící projektil z velké dálky viděl a bez potíží jej ztlumil holí pro své obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V ledovém kolbišti už bruslí i Rebelové, zápas za pár okamžiků začne.
     
    Hokejisté Hradce Králové už nám naskakují na ledovou plochu, přičemž se oba fanouškovské tábory v hledišti sympaticky zdraví.
     
    Rozhodčí už jsou na ledové ploše, na hráče obou mužstev zatím v kotlině čekáme.
     
    Dnešní utkání bude pro oba tábory velmi důležité. Rebely čeká tuhý boj o play-off. Velkou roli bude hrát i to, z jakého místa do vyřazovacích bojů jednotlivé týmy půjdou. Kdo skonči na 7. a 8. místě, ten se utká s největší pravděpodobností s Ústím nad Labem či Chomutovem. Proto i pro Hradec Králové bude hrát velký význam to, aby se udržel v nejlepší šestce, aby se oběma těmto prvoligovým hegemonům vyhnul.
     
    Uvidíme, kolik si dnes najde fanoušků cestu do ochozů Kotliny. Už nyní registrujeme v sektoru hostů skupinu hradeckých fanoušků, kteří přijeli povzbudit svůj tým a určitě přispějí k dobré atmosféře dnešního klání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Pavlík, Ostrčil, Protivný, Kempný, M. Blažek - Vondráček, Semorád, Zohorna - Křivohlávek, Polodna, Kostourek - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - O. Stehlík.

    HC VCES Hradec Králové:
    Čech (Blažek) - Poživil, Bendík, Čížek, Chmelíř, Lesák, Vágner, Roupec, Hendrich - Budínský, Tvrdík, Berger, Kubeš, Macháň, Karpov, Kubica, Koudelka (C), Kadlec (A), Rufer, Záhorovský, Moskal (A).

    Rozhodčí:
    Jiří Dvořák - Tomáš Klein, Přemysl Skopal.
     
    Příjemní sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování prvoligového hokeje. Dnes máme na programu zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové v rámci 44. kola. Pojďme se v rychlosti podívat na výchozí pozici obou dnešních soupeřů.


    Rebelové se naposledy představili na ledě posledního Mostu a potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři v probíhající sezoně nedaří, když prohráli 3:4. Hradec Králové se představil v domácím prostředí a nevedl si o moc lépe, když podlehl silným Benátkám nad Jizerou 2:4.


    Co se týče postavení v tabulce, Havlíčkův Brod vypadl po středečním neúspěchu z elitní osmičky, z níž se postupuje do prestižního play-off. Svěřencům trenérského tandemu Dvořák - Chalupa tak jde v dnešním duelu o hodně, protože pokud nechtějí ztratit nejtěsnější kontakt se soupeři před sebou, měli by dnes v každém případě bodovat. Východočechům patří zatím 6. místo, přičemž na páté Benátky n. J. ztrácejí 3 body.


    Pokud se podíváme na vzájemnou bilanci z tohoto soutěžního ročníku, dvakrát se radovali z vítězství za tři body svěřenci kouče Mičky, když pokaždé vyhráli o 4 branky. Bojovníci slavili plný zisk jen v jednom případě.


    Kdo bude mít úsměv na tváři po dnešním střetnutí? Nechme se překvapit. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Semorád, Protivný), 11. Štěpánek (Meidl), 56. Křivohlávek (Kostourek, Polodna) - 48. Berger (Tvrdík, Čížek), 54. Rufer


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Pavlík (A), Ostrčil, Protivný, Kempný, M. Blažek - Vondráček, Semorád, Zohorna - Křivohlávek, Polodna, Kostourek - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - O. Stehlík.
    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Poživil, Bendík, Čížek, Chmelíř, Lesák, Vágner, Roupec, Hendrich - Budínský, Tvrdík, Berger, Kubeš, Macháň, Karpov, Kubica, Koudelka (C), Kadlec (A), Rufer, Záhorovský, Moskal (A).

    Rozhodčí: Jiří Dvořák - Tomáš Klein, Přemysl Skopal.

    Diváci: 1109
    bahis siteleri