Waalwijk – Arnhem 1:0 (kon.)
konec
RKC Waalwijk
1:0 (1:0)
SBV Vitesse Arnhem
Pátek 24.02.2012, 20:00 • Mandemakers Stadion, Waalwijk • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den. Nizozemská liga dnes má na svém programu předehrávku 23. kola, v níž do Waalwijku zavítá Vitesse Arnhem.
     
    Dvanáctý Waalwijk dnes nemůže počítat se záložníkem Evanderem Sno, jenž si odpykává čtyřzápasový zákaz startu. Stejně tak hrát nebudou ani Sigourney Bandjar a Adil Auassar.
     
    Sedmé Vitesse jede do Waalwijku pro první letošní výhru venku s navrátilcem Anthonym Annanem a také se svým nejlepším střelcem Wilfriedem Bonym, jenž včera prodloužil stávající smlouvu do roku 2015.
     
    Úvodní sestavy:

    RKC Waalwijk: Zoet - van Peppen, Ramos, Drost, Martina - Meijers, Braber, Duits - ten Voorde, Németh, Schet.

    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen - Büttner, Kalas, Kashia, Yasuda - van der Heijden, Annan, van Ginkel - Hofs, Bony, Ibarra.

    Rozhodčí: Janssen - De Vree, Brondijk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Poprvé zahrozili hosté, Büttner vypálil zpoza šestnáctky, jeho střelu ale zastavil Drost.
     
    2
    Vitesse stále svému soupeři nepůjčuje míč.
     
    3
    Kashia se vepředu snažil nákopem najít Bonyho, na toho ale jednak míč neprošel a jednak se stříbrný medailista z nedávného skončeného Afrického poháru národů v době přihrávky nacházel za obranou linií Waalwijku.
     
    4
    Waalwijk se pokoušel překvapit Arnhem rychlým rozehráním standardní situace, Némethovi ale chybělo půl kroku, aby na míč dosáhl a šel sám na Velthuizena.
     
    5
    Míč se odrazil k Bonymu na šestnáctku, útočník hostí ale po Ibarrově akci zakončil velmi ležérně a branku vysoko přestřelil.
     
    6
    Vitesse stále hraje s míčem na kopačkách, momentálně ovšem ve velké vzdálenosti od Zoeta.
     
    7
    Na Mandemakers Stadion panuje skvělá atmosféra.
     
    8
    Büttner se rozběhl po postranní čáře, hledal v šestnáctce Ibarru s Bonym, centr se mu ale nepovedl a Ramos ve spolupráci s Dostem míč odklidil do bezpečí. Vitesse ale opět velmi lehce přešlo do útoku.
     
    9
    Důležitý zákrok si připsal Kalas, který pohotově vpadl do rány Németha z pětadvaceti metrů.
     
    10
    Waalwijk se pokoušel projít dopředu rychlým přenesením hry, Meijers ale nezachytil ten Voordeho v náběhu a míč tak skončil jen u Velthuizena.
     
    11
    Hofs si skvěle zpracoval míč na prsa, byl mu však odpískán ofsajd. Sudí Ed Janssen mu musel následně domluvit, neboť arnhemský křídelník po hvizdu píšťalky zlostně zakopl míč.
     
    11
    Van Ginkel skvěle přebral míč na půlce, zatáhl jej ke koncové čáře, odkud před brankou hledal Bonyho. K tomu se sice míč nedostal, nicméně v domácí šestnáctce nastal velký zmatek, který uklidnil až finálním odkopem kapitán van Peppen.
     
    12
    Rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    13
    Van Ginkel jej ale na přední tyči odhlavičkoval do bezpečí.
     
    13
    Kalas musel na zem, aby odhlavičkoval centr mířící do šestnáctky Vitesse, to se mu nakonec povedlo, avšak pouze na kopačku Duitse. Ten to zkusil z velké dálky, klubko hráčů před sebou ale nepropálil.
     
    14
    Van der Heijden si dobře všiml vepředu nabíhajícího Bonyho a pokusil se jej dlouhým pasem vyslat vpřed, vše však ztroskotalo na nepřesnosti, která míč darovala vybíhajícímu Zoetovi.
     
    15
    Schet dostal skvělou přihrávku za obranu, dokázal se dokonce zbavit i Büttnera, který při souboji s ním upadl, domácí útočník ale dlouho váhal se střelou, navíc neměl moc rychlosti a Kalas tak včasným skluzem zasáhl v poslední chvíli!
     
    16
    K nebezpečnému centru od rohového praporku se propracoval ten Voorde, žádného ze svých spoluhráčů ale nenašel a situaci vyřešil stáhnutím si míče do koše Velthuizen.
     
    17
    Bony mohl opět zakončovat, Ibarra mu ale hodil míč na paty a útočník hostí si tak v šestnáctce neporadil.
     
    18
    Schet se znovu svou typickou akcí osamostatnil, před šestnáctkou ale zvolil nejhorší možné řešení a Kashia skluzem zastavil jeho nepříjemný kontr.
     
    19
    Oproti prvním minutám je teď hra mnohem vyrovnanější, i když je to z velké části díky Arnhemu, jenž si hru poměrně znechutil.
     
    20
    Autového vhazování zajímavě před malým vápnem prodloužil za sebe Németh, nabíhající ten Voorde ale míč nedokázal zachytit a Velthuizen tak jednoduše schoval míč do svých rukavic.
     
    20
    Bony byl faulován zhruba deset metrů před šestnáctkou Waalwijku.
     
    21
    Van der Heijdenův centr se nakonec podařilo Braberovi posunout na roh.
     
    22
    Arhnem roh rozehrál zajímavě, z velké dálky střílel van Ginkel, jeho střela sice byla tečovaná, k Zoetovi ale neprošla a domácí obrana nakonec situaci uklidnila.
     
    23
    Waalwijk mírně polevil v napadání a Arnhem se toho okamžitě snaží využít k opětovnému ovládnutí hry.
     
    24
    Németh si proti Annanovi před šestnáctkou hostí poradil nedovolený způsobem a další nekonstruktivní akce domácích vzala za své.
     
    25
    Annan si dělal na hranici šestnáctky prostor, nakonec si míč dobře nachystal na střelu, pak ale trefil pouze Ramose.
     
    26
    Schet byl nepatrně postrčen Hofsem, sudí Jansen ihned odpískal faul. Záložníkovi Arnhemu se to nelíbilo a zahodil míč, za což si vysloužil slovní napomenutí a pískot tribun.
     
    27
    Duitsův ajímavě se kroutící míč nakonec hosté dokázali odvrátit. Hofs se pak prodíral buldočím stylem dopředu, jenomže fauloval Duitse a za druhý nedovolený zákrok v krátkém časovém rozmezí uviděl žlutou kartu.
     
    28
    Další roh pro Waalwijk.
     
    28
    Bony vše vyřešil nůžkami v pokutovém území a dostal míč do bezpečné zóny.
     
    29
    Ibarra si ale krátce nato poradil špatným způsobem s Martinou a Waalwijk má další volný kop z uctivé vzdálenosti.
     
    29
    Duits to trochu nepochopitelně zkusil přímo na branku, navíc ji ani netrefil.
     
    30
    Büttner hloupě ztratil míč a rýsuje se nadějný protiútok domácích.
     
    31
    Németh jej ale před šestnáctkou doslova zadupal.
     
    31
    Braber v ofsajdu.
     
    32
    Van Ginkel neviděl jiné řešení situace, než nákop na Bonyho, ten by ale k úspěšné hlavičce potřeboval dva či tři schody, ze kterých by si naskočil.
     
    33
    Bony dostal příležitost ke střele zpoza šestnáctky, svou ránou ale pouze potvrdil, že po návratu z Afriky není ve své kůži a Zoetovu branku minul.
     
    34
    Hra ve středu pole.
     
    35
    Ten Voorde měl ideální střeleckou pozici, za šestnáctkou mu ale míč nepříjemně uskočil a Velthuizen neměl problém. Brankářovi hostí se pro změnu nepodařilo znovuuvedení míče do hry.
     
    37
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Domácí točili soupeře kolem jeho šestnáctky, Velthuizen se vyznamenal skvělým zákrokem, potom ale na zakončení KRISZTIÁNA NÉMETHA byl krátký a maďarský útočník tak otevřel svůj gólový účet ve Waalwijku.
     
    38
    Ibarrův pokus o centr od rohového praporku chytře hledal spoluhráče nabíhající z druhé vlny, Braber se ale dobře postavil a míč zastavil.
     
    39
    Van Peppen si ve středu pole tvrdě vyšlápl na van Ginkela, žlutá ale nepřišla.
     
    40
    Van Peppen své zaváhání napravil odklizením míče na rohový kop.
     
    40
    Zoetovi centrovaný míč vypadl z rukou, spoluhráči jej ale podrželi a odkopli míč co nejdál.
     
    40
    Ten Voorde si při následném útoku znovu vyvedl míč do středu pole, opět se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, ta tentokrát mířila na branku, Velthuizen ale míč vyrazil.
     
    41
    Ibarra se výborně rozběhl po lajně, pronikl do šestnáctky, kde se zjevil tváří v tvář Zoetovi, jenž udělal jediné možné a to, že si lehl pod nohy arnhemského záložníka, který nakonec střelu otřel právě o něj a trefil břevno!
     
    42
    Hofs musel s volným opem kvůli nesrovnalostem v šestnáctku Waalwijku chvíli počkat a pauza mu nakonec uškodila, protože nikoho v tmavém dresu Vitesse nenašel.
     
    43
    Németh se snažil prorvat míč do šestnáctky, už mohl zkusit i střelu, místo ní se ale pokusil oklamat Annana, jenž situaci s přehledem zvládl.
     
    44
    Van Ginkel chytře našel do prostoru se rozbíhajícího Büttnera, jemuž se krásně podařilo překonat obranu a najít Hofse, jenž ale ve velkém předklonu a ve velké tísni míč jen dokopl za koncovou čáru.
     
    45
    Hofs znovu těžkým centrem hledal v šestnáctce Bonyho, k tomu se míč nedostal.
     
    45
    Po průniku van der Heijdena zůstal ležet Ramos, následuje rohový kop.
     
    45+1
    Po něm mohl na zadní tyči míč do brány prorvat Bony, na souboj si ale nevěřil a tak míč nechal propadnout na odkop. Hrát se bude jedna minuta navíc.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První polovinu utkání na Mandemakers Stadion tedy máme za sebou. V typickém utkání nizozemské ligy jsme viděli několik zajímavých situací, gól však vstřelil i díky útočnému trápení Arnhemu Waalwijk. Druhá půle začne krátce po deváté hodině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání domácích: Scheta nahradil Stans.
     
    46
    Za míčem se neohroženě hrnul Ibarra, ten ale proti sobě měl dvojnásobnou převahu a van Peppen ve spolupráci s Ramosem zasáhl.
     
    47
    Hosté do druhého poločasu rozhodně vstoupili aktivně, domácí ale dobře vykrývají prostory a Arnhem tak nemá příliš možností na kombinaci.
     
    48
    Tentokrát to Vitesse vyšlo nádherně, roztáhlo si Waalwijk do šířky, Büttner poslal nadýchaný centr na malé vápno, kde však van Ginkel hlavou branku přestřelil.
     
    49
    Annan začal nepochopitelně kličkovat před vlastní šestnáctkou a měl velké štěstí, že nebyla jeho ztráta míče potrestána.
     
    50
    Bonyho faul ve středovém kruhu. Pohyb Waalwijku dělá Arnhemu stále problém.
     
    51
    Rohový kop domácího celku.
     
    51
    Štiplavý centr na přední tyč dokázal Velthuizen vyrazit a proti následnému vrácení míče zasahovat nemusel.
     
    52
    Bony dostal naloženo od van Peppena, Arnhem ale s rozehrávkou překvapivě nespěchá.
     
    53
    Tentokrát si v kombinaci nerozuměli domácí hráči a Duits nešťastně odevzdal míč na odkop.
     
    54
    Ibarra se pokoušel utéct van Peppenovi po lajně, to se mu ale nepodařilo a domácí kapitán byl odměněn potleskem tribun.
     
    55
    Dnešní utkání sleduje 6000 diváků.
     
    56
    Ibarra znovu nedokázal projít přes svého strážce van Peppena a v nouzi se pokusil odcentrovat. Svým centrem však nalezl pouze boční síť Zoetovy branky.
     
    57
    Ricky Ten Voorde nedokázal Hofse zastavit jinak, než faulem v posledním momentě.
     
    57
    Nepříjemnou situaci před brankou Waalwijku vyřešil vyběhnutím a zmocněním se míče Zoet.
     
    58
    Waalwijk ale, jak čas plyne, začíná čím dál více vsázet na jistotu a do útoku již zdaleka nechodí v takovém počtu lidí, jako v první půli.
     
    59
    Kashia hledal na levém okraji hřiště Büttnera, poslal však velmi mizernou přihrávku.
     
    60
    Arnhem nadále hraje alibisticky a pokouší se procházet hlavně po pravé straně. Tam ale cokoliv důrazně odmítá van Peppen.
     
    61
    Navíc se Waalwijku daří držet míč na polovině Arnhemu.
     
    62
    Arnhem se pokoušel přejít přes obranný blok Waalwijku křižnými přihrávkami, které nakonec skončily u Ramose.
     
    63
    Németh výborně předal míč ten Voordenovi, tomu ale dlouho trvalo, než si míč srovnal na kopačkách a nakonec nedokázal vystřelit.
     
    64
    Ibarra se stále jako zadrhnutý mlýnek na kafe snaží obelstít van Peppena stejnou kličkou, domácí kapitán mu to ale zatím nesnědl ani jednou.
     
    65
    Van der Heijden vyzkoušel Zoetovu pozornost krásnou ránou z velké vzdálenosti, brankář Waalwijku si poradil.
     
    65
    Annan podťal Stanse, jenž si zalaškoval s míčem a skoro o něj přišel. Nakonec vše dobře pro Waalwijk dopadlo a bude mít výhodu zajímavé standardní situace.
     
    66
    Ještě předtím ale střídání hostí: van der Heijdena nahradil Havenaar.
     
    67
    Annan se pokoušel vpadnout Stansově střele z volného kopu do dráhy, nakonec to ale nebylo třeba, protože domácí novic branku přestřelil a ohrozil pořadatele na tribunách. Ti se ke všemu štěstí dokázali skrčit a minimalizovali tak újmy na zdraví.
     
    68
    K Braberovi se do středu pole odrazil míč, domácího záložníka nenapadlo nic jiného, než jej vrátit Velthuizenovi, jenž si vprostřed branky na čáře poradil.
     
    68
    Waalwijk začíná svými štiplavými protiútoky přikládat pod kotlem.
     
    69
    Jeden dlouho trvající zakončil nepřesnou střelou Duits.
     
    70
    Arnhem stále není vpuštěn na dostřel Zoetovi a musí se spokojit s kombinací v okolí půlící čáry.
     
    71
    Büttner od půlky rozehrával volný kop, Havenaar si ale v šestnáctce poradil prostředkem, který fotbalová pravidla zakazují. Pozornému sudímu Janssenovi to samozřejmě neuniklo.
     
    71
    Kalas vpadl na poslední chvíli do střely Némethovi, jenž mířil za druhým gólem v utkání.
     
    72
    Meijers výborně našel rozběhnutého Németha, ten se ještě pokusil o narážečku se Stansem, to se ale ukázalo jako chybné rozhodnutí, protože maďarský hrot po této akci Velthuizena příliš neprověřil.
     
    73
    Arnhem se stále nedokáže postupně propracovat před Zoeta a s přibývajícím časem čím dál více vsází na nákopy dopředu.
     
    74
    Annan pokazil rozehrávku před soupeřovou brankou, Waalwijk rozvinul rychlý protiútok, Németh si ale ve finálním momentu počínal stejně jako Annan na druhém konci hřiště před chvílí.
     
    75
    Ozvaly se i tribuny, které dnes příliš pohledný fotbal nevidí.
     
    76
    Kvalitu trávníku ve Waalwijku otestoval na vlastní kůži Annan, kterého chladnokrevně skopl vracející se Németh.
     
    76
    Standardní situace Vitesse ale opět skončila jedním velkým fiaskem.
     
    77
    Ibarra se znovu odhodlal k individuální akci, pochopení pro ni neměl Sander Duits, jenž jej ostře zkosil a putuje za to do žluté podmínky.
     
    78
    Arnhem střídá: Ibarru nahrazuje Chanturia.
     
    79
    Střídají i domácí: odešel Németh a přišel Castillion.
     
    79
    Arnhem krátce po obou střídáních propásl další standardní situace a pokračuje v žalostném výkonu.
     
    80
    Chanturia se ihned pokoušel pohnout s ledy, místo toho ale skončil v ofsajdu a ještě nechtěně kopl do Zoeta.
     
    81
    Waalwijk se dostal díky faulu ten Voordena k dalšímu míči zadarmo a s jeho uvedením do hry nespěchá.
     
    81
    Duits našel jen rukavice Velthuizena. Ten toužil po okamžité rozehrávce, nikdo se mu ale nenabídl.
     
    82
    Castillion si vybojoval míč pět metrů před šestnáctkou, našteloval si jej na pravou a pak nadějným obloučkem minul Velthuizenovu branku.
     
    83
    Castillion si skvěle zaběhl za obranu, dostal se ale do moc velkého úhlu, pokusil se obejít Velthuizena, ten však vydržel na nohou a jeho pozdní zakončení srazil do zámezí.
     
    84
    Castillion byl v další šanci, když k němu po krásné kombinaci Waalwijku prošel na malé vápno centr Brabera, domácí útočník ale překvapen nastalou situací míč jen hrudním košem spracoval pro Velthuizena. Castillion je každopádně velkým oživením hry.
     
    85
    Castillion drze rozvíjel další akci svého týmu, za svůj šibalský úmysl byl ale potrestán rychlým odebráním míče.
     
    85
    Zoet před Havenaarem stáhl míč ze vzduchu a chvíli jej podrží.
     
    86
    Bony se s míčem otočil třicet metrů před domácí brankou, Zoet ale nadvakrát míč přilehl. Zoufalá snaha Arnhemu o vyrovnání tak pokračuje.
     
    86
    Domácí se trochu zlobí, že sudí Janssen mírně necitlivě odpískal faul, budou však mít dost času vrátit se ze soupeřovy poloviny na svou a zformovaně čelit útočným snahám hostí.
     
    87
    Bony měl velkou smůlu, že se nakonec neprodral k míči. Útočník Arnhemu by prakticky šel sám na Zoeta, hrstka hráčů ve žlutém jej ale na šestnáctce zastavila.
     
    88
    Na program přišel i Bonyho ofsajd a Waalwijk tak odčítá další cenné vteřinky.
     
    89
    Havenaar dostal jedinečný míč za obranu, stačilo jen ťuknout do míče, Zoet ale tygřím skokem neohroženě skočil do souboje a míč vyboxoval ven.
     
    89
    Bony nepříjemně srazil na zem Dosta, další přerušení.
     
    90
    Střídání Waalwijku: Duitse nahradil van Mosselveld.
     
    90
    Meijers měl dostatek času na hranici šestnáctky, přiťukl si míč na pravou nohu a pak těsně minul pravou Velthuizenovu tyč.
     
    90+1
    Toto utkání bude trvat ještě tři minuty.
     
    90+1
    Castillion před pokutovým územím Arnhemu ztratil míč, to jej však nemuselo vůbec mrzet, neboť Vitesse následný přechod do útoku velmi pokazilo.
     
    90+2
    Arnhem se stále nemůže dostat k potřebnému tlaku a soudě dle předešlých minut lze očekávat, že k němu ani nedojde.
     
    90+3
    Poslední minuta.
     
    90+3
    Nakonec se Arnhem přeci jen propracoval k zakončení, Hofsův centr od postranní čáry zpracoval Havenaar, obtočil se kolem svého strážce a ze šesti metrů minul branku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Na Mandemakers Stadion po závěrečném hvizdu propukly mohutné oslavy. Není divu, domácí zvládli utkání s Arnhemem a díky gólu posily Krisztiána Németha dnes berou tři body. Já se s vámi pro dnešek loučím, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a těším se u dalších on-line přenosů. (21:50:09)

    Daniel Polách

    Branky: 37. Németh

    Karty:   57. Ten Voorde (WAA) - 27. Hofs (ARN)


    RKC Waalwijk: Zoet - van Peppen, Ramos, Drost, Martina - Meijers, Braber, Duits (90. van Mosselveld) - ten Voorde, Németh (79. Castillion), Schet (46. Stans)
    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen - Büttner, Kalas, Kashia, Yasuda - van der Heijden (66. Havenaar), Annan, van Ginkel - Hofs, Bony, Ibarra (78. Chanturia)

    Rozhodčí: Janssen - De Vree, Brondijk

    Diváci: 6000
    bahis siteleri