Žižkov – Sparta 0:2 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha
Pátek 09.03.2012, 20:15Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Další střídání hostů, Kerič nahrazuje Grajciara.
     
    90
    Sparťanskou souhru nervově nevydržel Valenta a po odehrání míče poslal k zemi Hušbauera. Je tak pátým žlutě napomenutým hráčem Viktorky.
     
    88
    Za velkého potlesku sparťanských fandů Krejčí přepouští své místo veteránu Sionkovi.
     
    82
    Po Krejčího rohovém kopu zazvonilo břevno domácí branky a to vskutku kuriózním způsobem, když Jarošík vyhrál hlavičkový souboj s Lafrancem, Hílek poté prodloužil míč pouze za sebe, kde jej zastavila až horní tyč Ticháčkovy branky.
     
    80
    Domácí naposledy střídají, Jurčo nahrazuje Slobodu.
     
    79
    Sparťané hrají s lehkostí, na přízemní centr Kweukeho si naběhl Přikryl a jemnou tečí posunul míč vedle vzdálenější tyče domácí branky.
     
    75
    Slodowy sestřelil sprintujícího Přikryla a je dalším žlutým viníkem.
     
    74
    Kweuke se snadno zbavil Kropíka a pelášil vstříc brankáři Ticháčkovi, kterého i prostřelil, míč ale o pár decimetrů minul tyč domácí branky.
     
    68
    Dlouhý nákop Jarošíka na Přikryla odvrátil Lafrance pouze ke Grajciarovi, jenž poté předal míč právě Přikrylovi, mladá posila z Olomouce se efektně obtočila kolem francouzského obránce a pouze vynikající zákrok Ticháčka udržel domácí na dvoubrankovém rozdílu.
     
    66
    A další nebezpečí pro domácí branku, Krejčí si uvnitř pokutového území narazil míč s Grajciarem, technickou střelou mířící pod břevno si ale na brankáře Ticháčka nepřišel.
     
    64
    Sparťané jsou při útočné chuti, Matějovský připravil střeleckou pozici pro Přikryla, jehož ránu ke vzdálenější tyči vytěsnil brankář Ticháček.
     
    63
    Sparťané měli na kopačkách třetí branku, na kolmici z hloubi pole si naběhl Kweuke, předal míč do vyložené pozice Grajciarovi, který přehodil Ticháčka, ovšem senzačním zákrokem dokázal míč z brankové čáry vykopnout Bartl.
     
    62
    Střídání domácích, Sivriče nahrazuje Kotyza.
     
    60
    Rychlý protiútok Sparťanů přerušil svým hvizdem sudí Drábek a za hru bez chráničů uděluje žlutou kartu Krejčímu. Rozehrávat budou ze středu hřiště domácí.
     
    58
    Lafrance vyrobil další pořádnou hrubku! To když Kweuke vyslal na levé křídlo Krejčího, francouzský obránce ale měl k míči výrazně blíže, ovšem velmi nezdařilou "malou domů" posunul míč ke Grajciarovi, který z úhlu nepřekonal brankáře Ticháčka. Místo střely z nepříliš vhodné pozice měl volit přihrávku nabíhajícímu Krejčímu, který by poté mířil před odkrytou svatyni.
     
    50
    Sparta právě vstřelila branku!
    O minutu později už je LEO KWEUKE pro sparťanskou hru daleko prospěšnější a po Grajciarově centru si nikým nehlídán vychutnal razantní hlavičku z bezprostřední blízkosti, kterou namířil pod břevno domácí branky. Ticháček neměl sebemenší šanci zasáhnout. Tentokrát zaspal jeho spoluhráč Lafrance při bránění kamerunského hromotluka.
     
    45+1
    Zajímavý přízemní centr Miloslavljeva prodloužil Bálek, brankář Vaclík reflexivním zákrokem stačil míč vyrazit.
     
    42
    Valentova povedená střela prosvištěla těsně vedle horního rohu sparťanské branky.
     
    38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Premiérovou trefou ve sparťanském dresu se do historie dnešního zápasu zapisuje TOMÁŠ PŘIKRYL! Juniorský reprezentant z boční hranice pokutového území přehodil brankáře Ticháčka a Sparta vede v pražském derby na Žižkově 1:0!
     
    20
    Nadále se hra velmi kouskuje, dalším faulem se ve středu pole provinil Hušbauer. Krátce po něm i Sivrič a vidí žlutou kartu.
     
    18
    Hosté u rohového praporku sehnali velmi nepodařený signál, souhru Milosavljeva s Hílkem zastavil sudí Drábek a ukázal prvnímu jmenovanému žlutou kartu. Míč se dle něj po přiťuknutí Miloslavjleva neotočil kolem své osy.
     
    14
    Jaroslav Hílek podrazil Matějovského, což sudí Drábek ocenil žlutým napomenutím. Domácí středopolař poté rozhodčímu pořádně vyčinil.
     
    10
    Domácí musí velmi brzy vynuceně střídat, Kevina Lafrance nahrazuje zraněného stopera Bodečka.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 38. Přikryl, 50. Kweuke

    Karty:   14. Hílek (ZIZ), 18. Milosavljev (ZIZ), 20. Sivrič (ZIZ), 75. Slodowy (ZIZ), 90. Valenta (ZIZ) - 60. Krejčí (SPA)


    FK Viktoria Žižkov: Ticháček - Valenta, Bodeček (10. Lafrance), Kropík, Slodowy - Sloboda (80. Jurčo), Hílek, Bartl, Miloslavljev - Bálek, Sivrič (62. Kotyza)
    AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička, J. Brabec, Jarošík, Pamič - Grajciar (90. Kerič), Hušbauer - Přikryl, Matějovský, Krejčí (88. Sionko) - Kweuke

    Rozhodčí: Drábek - Chytil, Lakomý

    Diváci: 4 218
    bahis siteleri