Hr. Králové – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Žižkov – Jablonec 4:2 (kon.) | Teplice – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:0 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 25.03.2012, 17:00 • Všesportovní stadion Hradec Králové • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný slunečný den Vám přeji z Hradce Králové! Pod historickými lízátky se dnes odehraje jeden ze zápasů dvaadvacátého kola zdejší nejvyšší fotbalové soutěže. Domácí Votroci přivítají Mladou Boleslav. Oba celky jsou od sebe v tabulce vzdáleny na propastných čtrnáct bodů. Lépe na tom jsou hosté, kteří se nachází na čtvrté příčce, Hradec je naopak až jedenáctý. Kdo se dnes posune směrem vzhůru?
     
    Dosavadní průběh:

    Od začátku jarní části již uplynulo pět kol. Hradečtí si zatím vedou podprůměrně. Za tu dobu dokázali zvítězit jen jednou, avšak paradoxně právě proti lídrovi tabulky, Spartě. Pražané neuspěli na soutoku Labe a Orlice, odkud si odvezli porážku 0:1. Hradec pak padl s Libercem a Duklou. Remízu si odvezl z Příbrami a Bohemians, kde svěřenci trenéra Václava Kotala hráli v minulém kole 0:0.

    Mladoboleslavští měli famózní nástup do druhé poloviny soutěže. Z prvních tří duelů totiž získali rovnou devět bodů. Spanilou jízdu Boleslavi zastavil až Liberec, který si uhlídal domácí hřiště. Mladá Boleslav se naposledy představila před vlastním publikem, kde přivítala Příbram. Utkání bohaté na góly nakonec skončilo 2:2 a týmy se tak rozdělily po jednom bodu.
     
    Vzájemné podzimní střetnutí:

    Nynější utkání bude druhé měření sil těchto dvou kádrů v letošní sezóně. Na podzim se již jeden duel konal. Konkrétně tomu bylo na konci září v Mladé Boleslavi. Domácí se v úvodu druhého dějství dostali do vedení, to však mladoboleslavským fotbalistů vydrželo pouze do 65. minuty, kdy Hradec srovnal. Do konce zápasu už žádná branka nepadla, a tak skončil zápas smírným výsledkem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Fukal "K", Šisler, Poděbradský – Zelený, Hochmeister, Holeš, Jaroušek – Štěpán, Černý.

    FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko "K", Šírl, Ščuk – Zahustel, Kúdela, Janíček, Fillo – Chramosta, Mareš.

    Rozhodčí: Jílek – Mencl, Makovička.
     
    Lavička náhradníků:

    FC Hradec Králové: Koubek – Schwarz, Malinský, Voltr, Dvořák, Jedunov, Pávek.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Brunclík, Táborský, Dimitrovski, Bořil, Štohanzl, Kysela.
     
    Absence:

    Královéhradeckým chybí v dnešním zápase dlouhodobě zraněný kapitán Roman Fischer s Filipem Klapkou. Do sestavy se naopak po karetním trestu vrací Pavel Černý.

    Na hostující straně nemůže nastoupit zkušený a cenný forvard Marek Kulič. Ten totiž přesáhl limit žlutých karet a zápas tak bude muset sledovat pouze z tribuny.
     
    Peprný zápas to možná bude pro Adriana Rolka, jenž dnes zaujme roli kapitána Mladé Boleslavi. Urostlý stoper totiž na východě Čech v minulosti působil. Jaký bude jeho výkon pod lízátky hradeckého stadionu?
     
    Oba celky už se pohybují na travnaté ploše a pečlivě se rozcvičují. Do ochozů se pomalu trousí fanoušci.
     
    Můžeme konstatovat, že na fotbal je dnes opravdu ideální počasí. Rtuť teploměru ukazuje něco kolem šestnácti stupňů. Uvidíme, zda se to odrazí na návštěvnosti.
     
    Trojice sudích již přivádí aktéry dnešního střetnutí na trávník. Utkání začne za několik málo okamžiků.
     
    Domácí tým nastoupí tradičně v bílých dresech, Mladoboleslavští pak obléknou červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté to zkouší ihned po výkopu. Jasmin Ščuk posílal dlouhý míč na někoho ze svých spoluhráčů, jeho přihrávka se mu však nezdařila.
     
    1
    Na druhé straně pelášil dopředu Vojtěch Štěpán, dlouhý balón ale nedoběhl. Miroslav Miller tak bude odkopávat od své branky.
     
    2
    Sledujeme poměrně opatrný začátek. Jakub Mareš chtěl uličkou prostrčit na někoho ze svých spoluhráčů, ani on se nepotkal s přesností.
     
    3
    Hradečtí se vydali dopředu. Jiří Janoušek si ale předkopl míč až příliš moc, ten nakonec ještě sice doputoval k Vojtěchu Štěpánovi. Avšak ani jednomu ze zmiňovaných fotbalistů se nepodařilo nic vymyslet.
     
    4
    V úvodu utkání jsme svědky dlouhých bezvýznamných míčů. Obrany zatím pracují bezchybně.
     
    5
    Diváci se zatím musí nudit. Sledují totiž velmi taktický a statický fotbal.
     
    6
    Na levé straně si počínal jeden z Mladoboleslavských nedovoleně. Východočeši tak mají k dispozici přímý volný kop.
     
    7
    Role exekuce se ujal Vojtěch Štěpán. Nebezpečně kroutil balón do pokutového území, tam jej nikdo netečoval. Kulatý nesmysl pak minul branku zhruba o půl metru.
     
    8
    Znovu Vojtěch Štěpán v akci. Tentokrát jej ale čárový sudí zastavil. Dravý forvard Votroků se totiž nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    9
    Na pravé straně se díky odrazu dostal k balónu Radek Šírl. Poté centroval do ohně, tam ale úřadovali obránci domácího mužstva.
     
    9
    Jan Šisler nevybíravě fauloval na půlící čáře Tomáše Janíčka. Hlavní sudí ihned vytahuje žlutou kartu. Janíček se těžce zvedá, vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    10
    Středočeši pak centrovali do velkého vápna Hradeckých, k zakončení se ale nedostali.
     
    11
    Ačkoliv měl teď Jiří Lindr čas, nepřesně rozehrál, za což si nevysloužil dvakrát velký obdiv u domácího publika.
     
    12
    Mladá Boleslav je nastěhovaná před pokutovým územím Hradce. Co vymyslí?
     
    12
    Vznikl pouze nepřesný centr, který východočeská defenzíva zažehnala bez větších problémů.
     
    13
    Pavel Černý postupoval po pravé straně trávníku, nedočkal se však podpory od svých spoluhráčů. Nakonec se tedy odhodlal k centru, jenž ale mezi ty nejpřesnější rozhodně nepatřil.
     
    14
    Pavel Černý pak ještě srdnatě bojoval o míč. Balón pak skončil v zámezí a domácí se dožadovali rohového kopu, arbitři však ukazují, že se bude odkopávat od branky hostů.
     
    15
    Vojtěch Štěpán stál opět za bukem. Rozehrávat bude Mladá Boleslav.
     
    16
    Hostům se podařilo vybojovat první roh v zápase. Jak s ním naloží?
     
    17
    K zakončení se propracoval Ščuk. Výhodná pozice ale tohoto fotbalistu nejspíše překvapila, jelikož nezakončil zcela ideálně.
     
    18
    Jan Šisler vytáhl ze svého reperotáru takřka excelentní pas. Před Pavlem Černým byl zcela otevřený prostor, nakonec ale míč nedoběhl.
     
    19
    Ščuk takovým lehkým obloučkem vybízel Ondřeje Zahustela, jenž šel do souboje s Jiřím Lindrem. Hradecký strážce svatyně vyšel z tohoto souboje lépe.
     
    20
    Typický začátek na hradeckém stadionu. Přehršel zajímavých šancí jsme doposud neviděli a diváci by si v klidu mohli dojít na párek.
     
    21
    Hra je velmi rozkouskovaná. Votroci se většinou dopouští taktických faulů, Mladá Boleslav se také nikam nežene.
     
    22
    Vojtěch Štěpán odcentroval z pravé strany hřiště na Jaroslava Zeleného. Druhý jmenovaný se natahoval po míči, ještě jej stihl trefit, ten ale zamířil do zámezí.
     
    23
    Nyní je to právě Hradec, kdo se snaží tlačit na pilu. Výsledek? Nulový. Boleslavští dobře brání a domácí se tak k ničemu nedostávají.
     
    24
    Stále stejná písnička. Jedna nepřesná přihrávka vedle druhé teď rozhodně hru neozdobí.
     
    25
    Červení obléhají pokutové území Lindra. Kromě dvou centrů se ale nic světoborného nenarodilo.
     
    26
    Jakub Mareš už už se hnal do brejku, v tom ho ale zastavil praporek pomezního rozhodčího. Mladoboleslavskému útočníkovi je odmáván a následně i odpískán ofsajd.
     
    28
    Největší šance zápasu! V té se zjevil Ondřej Zahustel, před ním se totiž rozestoupila domácí obrana a boleslavský fotbalista tak postupoval sám do šestnáctky. Zahustel volil přízemní zakončení, na které stihl Jiří Lindr zareagovat a balón za svá záda nepustil!
     
    29
    Záhy na to centroval z pravé strany před Lindra Radek Šírl, tentokrát však hosté zakončit nedokázali.
     
    30
    Jiří Janoušek napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho rána ale na místo určení nedošla, zastavila se totiž o prvního bránícího hráče.
     
    31
    Málem se narodila další šance Mladé Boleslavi. Ščuk parádní uličkou vybídl ke sprintu Jana Chramostu. Ten by se řítil sám na hradeckou branku, avšak byl mu odmáván velmi těsný ofsajd.
     
    32
    Mladá Boleslav je na útočné polovině Hradce. Domácí chtějí těžit z rychlých brejků, to by si ale museli přesně přihrát.
     
    33
    Další nepovedená rozehrávka Votroků. Obráncům Mladé Boleslavi stačí být v pozoru a žádné nebezpečí je nepotká.
     
    34
    Pavel Černý se marně hnal za míčem. Ten skončil za až za postranní čarou, u kulatého nesmyslu budou Středočeši.
     
    35
    Oba celky si vzájemně půjčují balón, čeká nás něco zajímavějšího?
     
    36
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom gól! Domácí se prosazují jako blesk z čistého nebe! VOJTĚCH ŠTĚPÁN nejprve ztratil míč v pokutovém území Boleslavi, nic však nezabalil. Aktivně napadal rozehrávku hostů, až se mu podařilo získat balón. Následně měl před sebou výbornou pozici, se kterou naložil tak, jak nejlépe mohl. Štěpán totiž chladnokrevně zakončil do horního růžky vzdálenější tyčky Millerovy klece!
     
    37
    Hradec chce přidat další branku! Nyní se neohroženě tlačí dopředu, celou snahu však znovu zmařila nepřesná rozehrávka.
     
    38
    Mladoboleslavští ale chtějí odpovědět. Teď mají k dispozici rohový kop, podaří se jim to?
     
    39
    Z avizovaného kopu od rohového praporku se nic nestalo. Balón jen prolétl velkým vápnem domácích.
     
    41
    Neúnavný Vojtěch Štěpán se hnal do otevřené obrany Středočechů. Byl zastaven pouze za cenu faulu. Tomáš Janíček si za tento zákrok vysloužil od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    42
    Domácí měli k dispozici přímý volný kop z pravé strany. Ten rozehrál Jaroslav Zelený, přičemž našel hlavu Jiřího Janouška. Druhý jmenovaný fotbalista mířil jen o kousek vedle Millerovy branky!
     
    43
    V závěru první půle to Mladá Boleslav ještě zkouší dopředu. Celou snahu ale překazil zbytečným útočným faulem Ondřej Kúdela.
     
    44
    Hradec jde ještě dopředu, vymyslí něco zajímavého?
     
    45
    Hlavní rozhodčí nepřidá ani jednu minutu nad rámec regulérních pětačtyřiceti.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas dnešního utkání. Obraz hry byl vcelku vyrovnaný a nezáživný. Udeřili však domácí, a to díky aktivitě Vojtěcha Štěpána, který vybojoval zdárně ztracený míč a chladnokrevně zakončil. Největší šanci Boleslavi měl Ondřej Zahustel, v nadějné příležitosti ale selhal. Uvidíme, co nám přinese druhá polovina tohoto střetnutí, ta začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mladá Boleslav se snažila vstoupit do druhé půle aktivněji. Jakub Mareš hledal hlavou Chramostu, míč ale skončil až za pomezní čarou.
     
    47
    Černý krásně vyslal Vojtěcha Štěpána, ten se odhodlal na levé straně k centru. Z druhé vlnu do malého vápna vbíhal Jiří Janoušek a málem se dostal k zakončení. Jeden z mladoboleslavských obránců vytěsnil míč mimo.
     
    41
    Martin Fillo se až moc zbytečně oháněl, za což také dostává žlutou kartu.
     
    48
    Hradečtí se udrželi vepředu, dva slepené centry ale Miroslava Millera neohrozily.
     
    49
    Podobným způsobem hrozili i hosté na druhé straně trávníku. Jakub Mareš ale nenasměroval svůj centr tam, kam by si býval přál.
     
    50
    Dnešnímu utkání v Hradci Králové přihlíží 3982 diváků.
     
    51
    Mladá Boleslav se na chvíli usadila před pokutovým územím. Zahustel ale nepřihrál přesně, to znamená, že se Votroci mohou vydat dopředu.
     
    53
    Jasmin Ščuk si počínal na půlící čáře až příliš neobratně a musel zastavit jednoho z Hradeckých nedovoleným způsobem. Sudí je neoblomný a uděluje mladoboleslavskému hráči kartu barvy žluté.
     
    54
    Před Východočechy se otevřel volný prostor a snad šest se jich hnalo do šestnáctky Boleslavi. Tomáš Holeš ale celou akci zastavil nepřesnou přihrávkou.
     
    55
    Na opačné straně se pokoušel vystřelit z voleje Václav Kalina, hradečtí obránci ale dobře vystoupili.
     
    56
    Další rychlý kontr v podání domácího celku. Vojtěch Štěpán se šikovně uvolnil na levé straně, naběhl na střed hrací plochy, posunul balón na Holeše. Ten si počínal stejně jako v předchozím případě, přišel o míč.
     
    57
    Druhá půle zatím přináší daleko více zajímavých šancí, než ta první. Hradec se tlačí dopředu a mladoboleslavská obrana musí být ostražitá!
     
    58
    Teď Východočeši svou aktivitou vybojovali roh. Co vznikne?
     
    59
    Pavel Černý obral o míč Rolka a po výměně balónu se ještě málem dostal do zakončení. Hradeckému forvardovi chyběly dva kroky!
     
    60
    Máme tu první střídání. Ze hry odchází Martin Fillo, jehož místo zaujme Jan Štohanzl.
     
    61
    Mladá Boleslav se nechce smířit s tímto výsledkem, a proto se bude častěji tlačit směrem k Lindrově bráně. Teď mají hosté k dispozici rohový kop.
     
    62
    Po zahrání rohového kopu se zrodila v královéhradeckém vápně trma-vrma. Hosté se pak dožadovali odpískání pokutového kopu, jelikož se domnívali, že někdo z domácích zahrál rukou. Píšťalka hlavního rozhodčího však zůstává zcela němá.
     
    62
    A máme zde další střídání. Opět na mladoboleslavské straně. Na hřiště se podívá Jan Bořil. Dolů naopak putuje Jan Chramosta.
     
    63
    Hradec zahrával další rohový kop. Miroslav Miller si ale nebojácně došel pro míč a schoval jej do svého vlastnictví.
     
    64
    Před Jiřím Janoušek se otevřel volný prostor. Hradecký záložník tak nad ničím nepřemýšlel a vystřelil. Jeho rána se ale rozhodně nezařadí do kategorie nejpřesnějších, skončila totiž úplně mimo.
     
    65
    Nový článek na hřišti Jan Bořil se pokoušel vystřelit z ostrého úhlu, jeho pokus na místo určení nedošel.
     
    66
    Mladá Boleslav se znovu pokouší o vstřelení vyrovnávací branky. V ponechané výhodě se ale Středočeši do střeleckého pokusu nepropracovali.
     
    68
    Hradečtí se v těchto chvílích zatáhli. Jan Bořil hrozil znovu svým únikem po pravé straně hřiště. Jeho centr nebyl přesný.
     
    69
    Do slibné pozice se málem dostal Ondřej Zahustel, tomu chyběl krok k tomu, aby byl sám s míčem na penaltovém puntíku!
     
    70
    Milan Fukal si počínal ne zrovna šťastně a dopustil se přestupku. Rozhodčí je dnes nemilosrdný a každou podobnou věc trestá žlutou kartu, výjimku nedostane ani hradecký kapitán.
     
    71
    Vždy už to vypadá, že se hosté dostanou do blízkosti Lindra, pokaždé se ale proviní taktickým faulem.
     
    72
    Hradec disponuje jednobrankovým náskokem a nikam se nežene. Je si vědom toho, že může získat tři body.
     
    74
    Václav Kalina chtěl upláchnout všem svým strážcům po pravé straně, nakonec byl ale přistižen v ofsajdové pasti.
     
    75
    Stejný přestupek i na opačné straně. V ofsajdu se nacházel Vojtěch Štěpán a u míče budou hosté.
     
    76
    Tomáš Janíček se pokoušel najít dlouhým nákopem někoho v červeném, ale hradecká defenzívá pracuje kompaktně a odvrátila balón.
     
    77
    Nepříjemně se teď hlavou střetli Vojtěch Štěpán s Václavem Kalinou. Oba dva budou po krátkém ošetření v pořádku.
     
    77
    Avšak právě Vojtěch Štěpán jde za bouřlivého potlesku střídat. Na místo zatím jediného střelce nastoupí Tomáš Malinský.
     
    78
    Černý si parádně vyměnil míč s Tomášem Malinským. Druhý jmenovaný se pak dostal do zakončení z velmi ostrého úhlu a poslal míč někam do kytek.
     
    79
    Poslední střídání na hostující straně. Z trávníku se poroučí Jasmin Ščuk, přičemž jeho místo zaujme David Brunclík.
     
    81
    Pavel Černý zastavil lehce za půlkou akci soupeře a dostane žlutou kartu.
     
    82
    Teď to v pokutovém území Hradeckých hořelo. Nejprve jím prolétly dva nebezpečné centry a nakonec se do zakončení dostal i Jan Bořil. Jiří Lindr ale včas vyběhl a šanci zlikvidoval dobrým zákrokem!
     
    82
    Do rychlého brejku se hnal aktivní Tomáš Malinský, ten byl ostře zastaven Václavem Kalinou a narodila se další žlutá karta.
     
    82
    V té samé minutě přichází střídání na královéhradecké straně. Trenér Václav Kotal na plac posílá Pavla Dvořáka, dohrál naopak Pavel Černý.
     
    84
    Mladá Boleslav se odhodlaně dere dopředu, teď vybojovala rohový kop.
     
    85
    Ten ale nějaké výraznější nebezpečí pro Východočechy nepředstavoval. Ti vyvážejí míč daleko od své svatyně.
     
    86
    Středočeši to zkoušejí dlouhými míči, které ale bezprecedentně zastavuje domácí defenzíva.
     
    87
    A další míč, jenž skončil v zámezí. Jiří Lindr bude rozehrávat od své branky.
     
    88
    Hradečtí se na malou chvíli dostali na polovinu hostů, tam ale fauloval Tomáš Malinský. Nyní nejspíše přijde další dlouhý míč.
     
    88
    Ten také přišel, hosté z něho vybojovali rohový kop. Co vymyslí v závěru utkání? Podaří se jim vyrovnat?
     
    89
    Nejvýše vyskočil Jan Bořil, avšak Jiří Lindr byl ve střehu a pro balón rychle vystartoval.
     
    89
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí si pojišťují tři body! Lví podíl na této brance má Tomáš Malinský, jenž prošel po levé straně a pak našel nezištnou přihrávkou PAVLA DVOŘÁKA, kterému zbývalo jediné – poslat míč z malého vápna do branky.
     
    90
    Ještě jedno střídání na domácí straně. Odstupuje Jaroslav Zelený, na poslední minutky zápasové tempo okusí Radek Voltr.
     
    90
    Rozhodčí stejně jako v první půli nenastaví ani jednu minutu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí tým si připisuje cenné tři body do tabulky, když se mu podařilo na svém hřišti porazit čtvrtou Mladou Boleslav. Ta si vypracovala pouze jednu šanci, a to v první půli. Hradečtí byli produktivnější. Za domácí se trefil nejprve Vojtěch Štěpán, v závěru utkání přidal pojistku střídající Pavel Dvořák. Nejlepším hráčem utkání je vyhlášen kapitán Milan Fukal. To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (18:51:32)

    Sanny Muharem

    Branky: 36. Štěpán, 89. Dvořák

    Karty:   9. Šisler (HKR), 70. Fukal (HKR), 81. Černý (HKR) - 41. Janíček (MBL), 41. Fillo (MBL), 53. Ščuk (MBL), 82. Kalina (MBL)


    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Fukal "K", Šisler, Poděbradský – Zelený, Hochmeister, Holeš, Jaroušek – Štěpán (77. Malinský), Černý (82. Dvořák).
    FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko "K", Šírl, Ščuk (79. Brunclík) – Zahustel, Kúdela, Janíček, Fillo (60. Štohanzl) – Chramosta (62. Bořil), Mareš.

    Rozhodčí: Jílek – Mencl, Makovička

    Diváci: 3982
    bahis siteleri