Alkmaar – Valencia 2:1 (kon.) | Schalke – Ath. Bilbao 2:4 (kon.) | Sporting – Met. Charkov 2:1 (kon.)
Atlético – Hannover 2:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
2:1 (0:0)
Metalist Charkov
Čtvrtek 29.03.2012, 21:05 • Estadio Jose Alvalade • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Po skutečně velmi bídné úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se dočkali výborné podívané. Sporting se ujal dvoubrankového vedení zásluhou Izmajlova a Insúy, poté přežil několik nebezpečných okamžiků, než hosté vybojovali v samém závěru pokutový kop, který proměnil kapitán Cleiton Xavier a pořádně tak zdramatizoval odvetu, která se uskuteční na Ukrajině. Nutno však podotknout, že Metalist v ní bude postrádat oba vykartované stopery, Torsiglieriho i Gueyeho. (23:00:38)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté ještě jednou střídají, Valjajev nahrazuje Sosu.
     
    90+2
    Charkov právě vstřelil branku!
    CLEITON XAVIER poslal brankáře Patrícia k opačné tyči než míč a střílí velmi důležitou branku pro další průběh celého dvojzápasu!
     
    90
    Rui Patrício vyrazil střelu Marlose, ovšem u odraženého míče byl Marko Devič, kterého domácí brankář podrazil a sudí Stark s odpískáním penalty neváhá!
     
    90
    PENALTA PRO CHARKOV!
     
    88
    Taisonovu nepřesnou přihrávku vystihl Fernandez a předává míč na pravé křídlo Jeffrenovi k protiútoku, španělský středopolař však nepřesně vracel míč svému spoluhráči.
     
    85
    Další zajímavá možnost hostů, Taison po vběhnutí do pokutového území nepřesně hledal Marlose, domácí však odrazili míč pouze k osamocenému Devičovi, jenž byl pomezním rozhodčím zachycen v ofsajdu, nutno však podotknout, že rozhodnutí Guida Kleveho na postranní čáře bylo nepřesné.
     
    83
    Hosté jsou nadále nebezpeční, Taison hledal přízemním pasem před brankou Deviče, tomu včas ukopl míč od nohy Anderson Polga.
     
    82
    Domácí měli možnost zajímavého protiútoku do otevřené obrany, Carrillo po průniku podél pokutového území přenechal míč Fernandezovi, jenž střílel pouze do středu branky. Tam Gorjanov míč snadno zkrotil.
     
    80
    Sosa se neohroženě vřítil do pokutového území, ovšem včasným vyběhnutím mu stačil skočit pod nohy brankář Rui Patrício a udržet postupové naděje Sportingu na velmi vysoké hodnotě!
     
    79
    Marat Izmajlov se do historie dnešního zápasu nesmazatelně zapsal otevírací brankou, jedenáct minut před koncem už vpouští na hřiště Carrilla.
     
    77
    Hosté podruhé střídají, Blanco přepouští místo na hřišti Marlosovi.
     
    75
    Hosté si vypracovali první vyloženou příležitost! Po rohovém kopu na vzdálenější tyč zůstal v pokutovém území zcela osamocený Villagra, přesnou přihrávkou našel před brankou Deviče, proti němuž vytáhl skvělý reflexivní zákrok z bezprostřední blízkosti brankář Rui Patrício!
     
    74
    Taisonovu nebezpečně vyhlížející střelu k tyči brankář Rui Patricio vyrazil.
     
    72
    Další střídání domácích, Diego Capel přepouští svůj post Jeffrenu Suarézovi.
     
    70
    Domácí střídají Renato Neto nahrazuje Carrica, ovšem střídání mělo velmi zajímavou předehru, neboť čtvrtý rozhodčí ukázal na tabuli číslo čtyři coby odcházejícího hráče a držitel tohoto dresu, kapitán Anderson Polga, velmi nechápavě zíral na domácí lavičku, už se chystal k předání pásky brankáři Rui Patriciovi, když se přišlo na chybu, místo čtyřky měla být trojka a ze hry je tak stažen Daniel Carrico.
     
    69
    Následný rohový kop domácí branku neohrozil.
     
    69
    Do bránění domácího celku se sympaticky zapojuje i koncový útočník Van Wolfsvinkel, teď srazil za vlastní branku centr Villagry.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 51. Izmajlov, 64. Insúa - 90+2. Xavier

    Karty:   43. Izmajlov (SPL), 57. Carrico (SPL) - 34. Torsiglieri (CHA), 53. Gueye (CHA), 53. Xavier (CHA)


    Sporting Lisabon: Rui Patricio - Pereira, Xandao, Anderson Polga, Insúa - Fernandez, Carrico (70. Renato Neto), Schaars - Diego Capel (72. Jeffren), Izmajlov (79. Carrillo) - Van Wolfsvinkel
    Metalist Charkov: Gorjanov - Obradovič, Gueye, Torsiglieri, Villagra - Torres, Xavier - Sosa, Blanco (77. Marlos), Taison - Cristaldo (65. Devič)

    Rozhodčí: Stark - Salver, Kleve (vš. Německo)
    Čtvrtek 05.04.2012
    Met. Charkov - Sporting 1:1

    Branky: 57. Cristaldo - 44. Van Wolfsvinkel

    Karty:   41. Berezovčuk (CHA), 60. Sosa (CHA), 69. Torres (CHA), 90+2. Obradovič (CHA) - 63. Xandao (SPL), 90. Evaldo (SPL)

    bahis siteleri