USA – Francie 7:2 (kon.) | Německo – Itálie 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bělorusko – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Bělorusko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Pátek 04.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena, Helsinky (FIN) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    A další hráč jde na trestnou. Tak nakonec je toho více. Za Stase si odpyká druhý dvouminutový trest Kolosov (BLR).
     
    59:18
    A vylučuje se také na straně Finů. Na trestnou zamířil Järvinen (FIN), který se pustil do Stase po odpískání.
     
    59:18
    A rozhodčí si nakonec tohoto faulu všimli a nakonec je to Stas (BLR), kdo opouští hrací plochu, což je celkem překvapivé. Inkasuje dvě plus dvě minuty za faul svého kolegy.
     
    50:09
    Hra je přerušena a na trestnou tedy zamířil Jaakola (FIN), který si odpyká menší trest za držení. Přesilová hra Bělorusů.
     
    45:30
    Další faul, tentokrát na straně domácí reprezentace. Kulakov se pokoušel dostat ze své třetiny a byl podražen Jokinenem (FIN). Finský centr elitní formace dostal menší trest.
     
    41:05
    Další střela Finska skončila v Kovalově výstroji a vhazovalo se po levici běloruského brankáře. Následně si pro faul došel Immonen. Možná trochu přísný faul udělal Denisov (BLR).
     
    37:16
    Velký závar před Kovalem končí trestem Běloruska. Nadvakrát se pokoušel zakončit Granlund, ale ani jednou neuspěl. Koval ležící na zemi byl pod palbou Pesonena, což se nelíbilo Goroškovi (BLR), který za cenu faulu přerušil hru.
     
    21:39
    Další faul Bělorusů končí již druhým trestem. Opět po pravé straně ujížděl finský hráč, kterého zatáhl Kolcov (BLR) a odpyká si menší trest.
     
    11:36
    Komarov na pravé straně zabral a ujížděl obrancům. Obránce Denisov (BLR) ho musel zatáhnout a Finové si zahrají první přesilovou hru v tomto utkání.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 20. Niskala (Koivu , Granlund)


    Bělorusko: Koval (Mezin) - Korobov, Denisov, Kosťučenok, Goroško, Černook, Stasenko, Graborenko - Grabovskij, Ugarov, Stepanov - Kovyršin, Kaljužnyj, Kolcov - Drozd, Meleško, Stas - Kolosov, Kulakov, Kitarov.
    Finsko: Lehtonen (Vehanen) - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström.

    Rozhodčí: Johansson, Larking (oba SWE) - Schulz (GER), Wilmot (CAN)