USA – Francie 7:2 (kon.) | Německo – Itálie 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bělorusko – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Bělorusko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Pátek 04.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena, Helsinky (FIN) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za domácí Finy si pro cenu za nejlepšího hráče odjíždí Kari Lehtonen. Na druhé straně nebylo, co řešit. Výtečný večer má za sebou Vitalij Koval, který předvedl výtečný výkon a 37 zákroky držel naděje svého mužstva. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:31:40)
     
    Tak pokud jsem mluvil o utíkajících medvědech, po tomto výsledku by se zatočily oči také všem hokejovým odborníkům. Utkání končí tím nejtěsnějším rozdíl, jakým může skončit. Domácí vítězí po boji 1:0, když vítěznou branku vstřelil Niskala. Přesto je nutno dodat, že Bělorusové mohou za dnešní výkon poděkovat Kovalovi, který předvedl úžasný výkon.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě jsme viděli zajímavou situaci. Koval již opouštěl branku a najednou se řítil puk na branku Běloruska. Brankář Bělorusů po puku radši skočil a přerušil hru.
     
    59:37
    Bělorusové pravděpodobně přišli o šanci srovnat. Ve čtyřech mužích na ledě se jim to zřejmě nepodaří.
     
    59:18
    Time-out Bělorusů.
     
    59:18
    A další hráč jde na trestnou. Tak nakonec je toho více. Za Stase si odpyká druhý dvouminutový trest Kolosov (BLR).
     
    59:18
    A vylučuje se také na straně Finů. Na trestnou zamířil Järvinen (FIN), který se pustil do Stase po odpískání.
     
    59:18
    A rozhodčí si nakonec tohoto faulu všimli a nakonec je to Stas (BLR), kdo opouští hrací plochu, což je celkem překvapivé. Inkasuje dvě plus dvě minuty za faul svého kolegy.
     
    59:18
    Utkání v posledních vteřinách začíná být hodně vyhrocené. Tržnou ránu má pod okem Joensuu po jasném zásahu Grabovského hole. Útočník Finů opustil hrací plochu a odešel do kabiny na šití.
     
    58:53
    Kaljužnyj nahazoval kotouč před branku, kde se pokoušel zaclonit Stas. Jejich souhra Lehtonena neohrozila.
     
    58:39
    Hezký individuální pokus Koiva. Ten naznačil, že půjde za brankou, ale udělal s ním otočku do beckhendu, pokoušel se zasunout za tyčku Kovalovy branky. Běloruský brankář se nachytat nenechal.
     
    58:05
    Finové se dostali ke kotouči a kombinují v útočné třetině. Pyörälä tam s Koivem dělají problémy obraně Běloruska.
     
    57:35
    Stepanov zkoušel překvapit Lehtonena. Střele běloruského forvarda chyběla přesnost a také razance.
     
    56:54
    Jde znát, že se Finové začínají bát o výsledek. V útočné fázi polevili a Bělorusové jsou více u kotouče. Finsko se brání a zatím se mu to daří.
     
    56:16
    Po své chybě ztratili Bělorusové útočné pásmo a na druhé straně kombinuje třetí útočná řada Suomi. Ani ta ovšem nenachází recept na pozornou obranu Bělorusů.
     
    55:52
    Grabovskij se na útočné modré objevil v obklopení pěti Finů. Pokoušel se zakončit, což se mu ovšem nepodařilo. Střela Goroška od modré skončila v náručí Lehtonena.
     
    54:50
    Největší šance Bělorusů v tomto utkání. Kovyršin přiťukl kotouč najíždějícímu Kaljužnému, který ho ihned beckhendem poslal před branku, kde stál Kolcov. Jeho střela skončila na betonu Lehtonena. Ten zachoval ledový klid a puk si v závaru před svou brankou našel.
     
    54:40
    Meleškova rána z ostrého úhlu vypadla Lehtonenovi z výstroje, ale k puku se dostali domácí. Na druhé straně neuspěl po své střele Pesonen.
     
    54:07
    Mäenpää teď obětoval kotouč, aby domácí mohli vystřídat. Bělorusové se dostali ke kotouči a dostali se do zakončení. Lehtonen měl s touto střelou malé problémy, ale zvládl to. Po odpískání vznikla další menší strkanice.
     
    53:05
    Finové již v plném počtu získali kotouč a vydali se dopředu. Elitní formace domácích ovšem neohrozila Kovala v brance Běloruska.
     
    52:27
    Nejdříve se do zakončení prodral Kaljužnyj, jehož ránu vyrazil Lehtonen. Z následné dorážky Ugarova také nezapršelo.
     
    51:46
    Obranná čtyřka Finů zatím důsledně a dobře brání svou modrou čáru.
     
    51:22
    Černook zakládá další útok Bělorusů.
     
    51:07
    Další ofsajd Bělorusů. Tentokrát se provinil Drozd. Bělorusům se nedaří vybojovat útočnou třetinu a je to škoda. Stav je stále přijatelný a jedinou brankou by mohli výrazně zdramatizovat závěr utkání.
     
    50:37
    Finové se úspěšně osvobodili a Bělorusové museli začít od své branky. Jejich další útok skončil ofsajdem.
     
    50:09
    Hra je přerušena a na trestnou tedy zamířil Jaakola (FIN), který si odpyká menší trest za držení. Přesilová hra Bělorusů.
     
    49:56
    Kolcov vybojoval útočné pásmo a také faul. Bělorusové se snaží podržet kotouč, ale nedaří se jim to.
     
    49:23
    Individuálně se pokoušel prosadit Komarov, kterého zastavili běloruští obránci. Hráči Suomi stále drží kotouč ve své moci.
     
    48:20
    Okolo Kovala teď křupal led, že by se i polární medvědi dali na útěk. Jokinenův útok zamotal Bělorusům hlavu, vymáchal Kovala, ale chybělo tomu zakončení. Bělorusko se osvobozuje.
     
    48:12
    Krásná akce Finů skončila neúspěšně. Granlund výbornou kličkou obešel bránícího hráče a našel v mezikruží Koiva. Tomu kotouč dojel až k patám, tudíž se mu nepodařilo zakončit z první. Útočník Suomi ještě dokázal zkrotit kotouč, ale jeho střele chyběla razance.
     
    47:32
    Finové se ubránili a již v pěti lidech bojují o puk ve středu kluziště. Zatím drží kotouč Bělorusové.
     
    47:15
    Bělorusům nadělalo problémy získat útočné pásmo, což se jim nakonec povedlo. Ke střele se dostal Stasenko, jehož rána mířila nad.
     
    46:45
    Finové výborně brání střední pásmo a hlavně svou modrou čáru. Bělorusové s tím mají velké problémy. Po dalším přerušení vznikla potyčka, která ovšem neskončila ničím velkým.
     
    46:09
    První útočný výpad Bělorusů skončil na skvělé obraně Finska. Napodruhé to zkoušel individuálně Kaljužnyj, ale proti obráncům Suomi neuspěl.
     
    45:30
    Další faul, tentokrát na straně domácí reprezentace. Kulakov se pokoušel dostat ze své třetiny a byl podražen Jokinenem (FIN). Finský centr elitní formace dostal menší trest.
     
    44:48
    Celá její snaha končí zákrokem Grabovského. Jeho střela zápěstím skončila v lapačce Lehtonena. Ten zatím likviduje všechny šance Bělorusů.
     
    44:27
    Elitní útočná formace Bělorusů se snaží zamotat hlavy finským hráčům kolem Lehtonena.
     
    44:05
    Lapačka Kovala dostává v dnešním utkání zabrat. Další jedovatou střelu vyslal Niskala, jehož rána skončila právě v lapačce běloruského strážce svatyně.
     
    43:15
    Na konci přesilovky se k puku dostával Granlund, ale neustál souboj s běloruskými hráči, kteří dostali puk až k Lehtonenovi. Následně svým napadáním vybojovali zakázané uvolnění.
     
    42:57
    Niskalova střela od modré prosvištěla okolo levé tyče běloruské branky.
     
    42:25
    Granlundovu střelu z velkého úhlu zlikvidoval Koval. Finsko nadále v útočném pásmu a roztáčí další kolotoč v obranné třetině Bělorusů.
     
    41:27
    Výtečný Koval. Tentokrát se z mezikruží dostal do zakončení Jokinen a jeho rána byla velmi jedovatá. Běloruský brankář ovšem vytasil semafor a zlikvidoval tuto dělovku.
     
    41:05
    Další střela Finska skončila v Kovalově výstroji a vhazovalo se po levici běloruského brankáře. Následně si pro faul došel Immonen. Možná trochu přísný faul udělal Denisov (BLR).
     
    40:15
    Pokud by od Vás Koivu slyšel, že do třetice všeho dobrého, tak by se Vám pravděpodobně vysmál. Také na začátku třetí třetiny to byl on, kdo se prodral do zakončení, ale ani napotřetí neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Bělorusko rozjíždělo svůj tlak, který byl přerušen druhou přestávkou. Druhá třetina byla daleko vyrovnanější. Ze hry měli stále více Finové a opět to byl Koval, kdo se musel často ohánět. Přesto také Bělorusové dokázali zatlačit a vytvořit si několik šancí. Ani jedna z nich se neujala a stav se tedy nemění. Třetí třetina začne přibližně ve 20:51.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Bělorusko kombinovalo v rohu útočné třetiny a Ugarov našel Stepanova. Ten se dokázal vymanit z tlaku finského obránce a z otočky vystřelit. Lehtonen musel proti této střele vystrčit svůj pravý beton.
     
    39:15
    Kapanen nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu a Bělorusům se podařilo zaútočit. Ke střele se dostal Stepanov. S jeho střelou neměl Lehtonen problémy.
     
    38:31
    Bělorusům se podařilo získat kotouč a vyhodit až za branku Lehtonena. Finsko se dostalo do útočné třetiny, kde se puk objevil na holi Koiva, jehož rána olízla levou tyč běloruské branky.
     
    38:00
    Finové jdou ze svého pásma opět do útoku.
     
    37:33
    Obrovská šance Immonena! Finský centr se dostal k puku, který vypadl z Kovala a povyjel si do strany. V brance již stáli dva obránci a jednoho z nich dělovka finského hráče trefila do brusle.
     
    37:16
    Velký závar před Kovalem končí trestem Běloruska. Nadvakrát se pokoušel zakončit Granlund, ale ani jednou neuspěl. Koval ležící na zemi byl pod palbou Pesonena, což se nelíbilo Goroškovi (BLR), který za cenu faulu přerušil hru.
     
    36:12
    Do šance se zprava dostal Koivu. Puk mu skočil na beckhend, ale finský forvard si s kotoučem poradil, dostal se před Kovala, který ho tváří v tvář vychytal.
     
    35:27
    Tempo hry celkem uvadá. Hra se zpomalila a oba týmy se střídají v držení kotouče. Je to ovšem kolem vlastní branky nebo ve středu hřiště.
     
    34:39
    Bělorusové drží kotouč na svých hokejkách a snaží se něco vymyslet. Přesto se jim zatím nepodařilo ohrozit Lehtonena.
     
    34:19
    Další jednoduchý zákrok lapačkou na účet Lehtonena po střele z hokejky Stase. Krátce po vhazování skončil puk v hledišti.
     
    33:24
    ... z toho nezapršelo a elitní formace Běloruska se pokusila ohrozit Lehtonena. Její snaha skončila na útočné modré a na druhé straně se krátce poté dostal do zakončení Koivu, když se pokusil objet branku a překvapit Kovala - neúspěšně.
     
    32:31
    Lehtonen se musel ohánět po nahození Běloruska a uspěl. Vhazování po jeho levici skončilo v moci Finska, které se vydalo do útoku...
     
    32:17
    Nahozený kotouč od finské obrany skončil na hokejkách Bělorusů, kteří dokázali zakombinovat, ale ke střele se nedostali.
     
    31:43
    Bělorusové ovšem vydrželi a podařilo se jim vyhodit kotouč. Krátce poté je kotouč opět před Kovalem a v moci čtvrté útočné řady domácích.
     
    31:06
    Finsko kombinuje v útočné třetině. Bělorusko drží obranné rozestavení a domácí fanoušci ženou potleskem své reprezentanty.
     
    30:31
    Souhra stejných mužů nevyšla ani napodruhé.
     
    29:59
    Granlundova přihrávka hledala Pesonena, který se po puku nedokázal natáhnout a zakončit.
     
    29:37
    Po přetahování ve středním pásmu zaútočili nakonec domácí hráči, jejichž akci zakončoval Komarov. Koval byl pozorný a podržel kotouč.
     
    28:41
    Stas se po levé straně dostal do zakončení a jeho střelu Lehtonen pouze vyrazil před sebe. K doražce se dostal Korobov a jeho rána proletěla nad brankou Finů.
     
    28:14
    Bělorusové se opětovně prodrali do útočné třetiny, kde se po přihrávce dostal ke střele Goroško. Jeho dělovka ovšem trefila pouze hruď Lehtonena.
     
    27:11
    Bělorusko zažívá znovuzrození. V přepočtu přes půl minuty vydrželo v útočné třetině. Zmohlo se pouze na kombinaci, po které se Finsko osvobozuje.
     
    26:33
    Ke střele se dostal Salmela, ale jeho ráně chyběla razance. Neuspěl ani dorážející Immonen a Bělorusko mohlo jít do protiútoku, při kterém fauloval Niskala (FIN). Přečíslení 3 na 2 přerušil zbytečný ofsajd Bělorusů. Ti si zahrají první početní výhodu v tomto utkání.
     
    26:13
    Kombinace Finska byla přerušena a Bělorusko vyhazuje.
     
    25:26
    Další Kovalův zákrok, tentokrát po nahozeném kotouči. Ihned po vhazování se Bělorusko osvobozuje a Finsko musí začít od Lehtonena.
     
    24:52
    Výtečný Koval drží naděje svého mužstva. Ke střele se dostal Koivu a prudkou ranou ohrozil běloruskou svatyni. Její strážce úspěšně vytasil svou lapačku.
     
    24:40
    Zbytečná chyba Korobova (BLR). Obránce Bělorusů nabral kotouč na "lopatu" a nesmyslně ho poslal mimo hřiště.
     
    24:33
    Ke střele se dostal Graborenko a jeho prudká rána skončila na výstroji Lehtonena.
     
    24:20
    Bělorusové již v plném počtu drží kotouč a zakládají útok.
     
    23:33
    Finsko stále kombinuje v útočné třetině. Koval je stále bez práce a Bělorusko se úspěšně brání. Svým napadáním se snaží přerušit souhru Finska.
     
    22:55
    Další souhra Finů skončila pasem Koiva, který hledal Filppulu vedle branky Bělorusů. Útočník Detroitu nedokázal dorazit kotouč do branky, protože mu poskočil.
     
    22:23
    Finové si přihrávají v útočné třetině a Bělorusové se úspěšně brání.
     
    21:39
    Další faul Bělorusů končí již druhým trestem. Opět po pravé straně ujížděl finský hráč, kterého zatáhl Kolcov (BLR) a odpyká si menší trest.
     
    21:17
    Na druhé straně vystřelil Kolcov a Lehtonen vyrazil kotouč do hloučku hráčů před sebou. K puku se dostával Grabovskij, ale nedokázal zakončit.
     
    20:47
    Střela Jokinena byla vyražena Kovalem a finský centr hledal ještě Filppulu, číhajícího před brankou. To se mu ovšem nepodařilo.
     
    20:14
    Jsme opět v tom a pravděpodobně se scénář utkání příliš nezmění. Ke střele se ihned dostal Koivu a jeho rána skončila na vyrážečce Kovala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Co k první části říci. Finsko je jednoznačně lepším týmem. Mělo řadu šancí a enormní tlak. V brance Běloruska ovšem stál Koval, který dnes chytá výborný zápas. Nebýt jeho, tak svítí naprosto jiný stav utkání. Vše změnil až v poslední minutě svou dělovkou Niskala. Třetí třetina začne přibližně ve 20:08.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Korobov se ještě pokusil po menším tlaku ohrozit Lehtonena, ale jeho slabá střela byla sražena.
     
    19:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak domácí se nakonec dočkali. Chybu na obranné modré využil první útok. Koivu nabil na modrou čáru a JANNE NISKALA svou dělovku vyslal přímo pod horní tyč Kovalovy branky - 0:1! Asistence: Mickael Granlund, Mikko Koivu
     
    18:53
    Denisovova tečovaná střela od modré pouze prosvištěla těsně kolem branky Lehtonena. Bělorusko musí začít od své branky.
     
    18:49
    Kolcov se po levé straně prodral až přes útočnou modrou, stáhl si puk do kruhu pro vhazování a tahem vystřelil. Jeho ránu ukryl Lehtonen do lapačky.
     
    18:14
    Finové trochu ubrali, přesto se Bělorusové nezmohli na víc, než na napadání v rohu kluziště a naháněním kotouče.
     
    17:34
    Bělorusové sice podrželi kotouč okolo Lehtonena, jenže o puk rychle přišli. Finsko se osvobodilo a Bělorusko musí začít opět u své branky.
     
    16:47
    Nadvakrát musel zasahovat Lehtonen a připsal si první dva zákroky v utkání. Z protiútoku se dostal do zakončení Stas, jehož ránu Lehtonen vyrazil před sebe. K dorážce se prodral ještě Kolosov. Ani on nedokázal uspět. Stav se tedy nemění.
     
    15:41
    Ke střele se dostal na pravé straně Granlund, který nejdříve ustál tvrdý souboj a nahodil kotouč na Kovala. Před tím kontroloval situaci ještě Immonen, ale bylo to zbytečné, jelikož Koval kotouč podržel.
     
    15:01
    Jokinen zachyboval na útočné modré a Bělorusové se mohli vydat dopředu. Dva hráči v červeném toho využili, ale obránci Finska napravili chybu svého kolegy odebráním kotouče.
     
    14:34
    Dělovka Jokinena skončila na výstroji Kovala. Bělorusko se následně osvobodilo. Bude se vhazovat vedle branky Běloruska.
     
    14:22
    Vtipná situace nastala v obranném pásmu Běloruska. Nahozený kotouč Finska skončil v dresu Denisova, který se snažil vyklepat touš na led, ale nepodařilo se mu to. Hra je přerušena.
     
    13:36
    Na závěr přesilovky se dostal ke střele Mäenpää, ale jeho dělovka pouze prosvištěla nad hlavou běloruského brankáře.
     
    13:20
    Ofsajd Granlunda. Finsku zbývají poslední vteřiny početní výhody a zatím nenavázali na svůj tlak z dosavadního průběhu utkání.
     
    12:47
    Oba týmy vystřídaly a Finové musí začít od své branky. Bělorusko se zatím úspěšně brání a Koval je bez práce.
     
    12:12
    Bělorusko se po kombinaci Finska dokázalo vymanit z tlaku.
     
    11:36
    Komarov na pravé straně zabral a ujížděl obrancům. Obránce Denisov (BLR) ho musel zatáhnout a Finové si zahrají první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    11:07
    Další střela Finů a opět pozorný Koval zabránil inkasované brance.
     
    10:17
    Další zákrok Kovala po střele Komarova. Finsko ovšem stále kombinuje a čeká na šance...
     
    09:12
    Dlouho motalo Finsko hlavu Bělorusů, až vznikla mela před brankou. Nejdříve zakončoval po nahození Filppula, ale neuspěl. Následně se po puku natahoval Koivu, jež nedokázal usměrnit puk do sítě. Vhazování v obranném pásmu Běloruska.
     
    07:59
    Finové svým důrazem vybojovali kotouč za brankou Bělorusů, dostali puk na modrou čáru, odkud střílel Jaakola. Jeho ránu ovšem netečoval nikdo z hráčů v bílém.
     
    07:29
    Komarov se po pravé straně prodral až k brance, našel před ní stojícího Kapanena, který nedokázal usměrnit kotouč do sítě.
     
    07:23
    Nahození na Meleška skončilo zakázaným uvolněním Běloruska. Vhazuje se po levici Kovala.
     
    06:42
    Protiútok vedený Kovyršinem skončil fiaskem a domácí mohli opět zaútočit. Ke střele se dostal na levé straně Salmela a Koval musel být pozorný.
     
    06:12
    Elitní útok Finů kombinuje v útočném pásmu. Čeká na zaváhání Bělorusů a skulinku v brance Kovala. Bělorusko se ovšem úspěšně brání. Finové jsou každopádně jasně lepším týmem.
     
    05:39
    Obrovský tlak Finů. Střela od modré se odrazila od horní tyče. Poté se do zakončení dostal Komarov, jehož ránu zlikvidoval Koval.
     
    05:11
    Nejdříve Joensuu nejdříve neúspěšně hledal Kapanena a poté se k němu opět kotouč vrátil. Finský křídelník z mezikruží vyslal střelu, kterou skvěle zlikvidoval Koval!
     
    04:28
    Taktita Běloruska je víceméně jasná. Hráči v červených dresech brání útočné pásmo, nechávají hrát Finy a čekají na brejky. Zatím jim to vychází, ale s trpělivými Finy na to mohou doplatit.
     
    04:12
    Na druhé straně musel zasahovat Koval - úspěl.
     
    03:34
    Bělorusko se opět dostalo dopředu a tentokrát i zakončilo. Z dělovky Denisova od modré čáry nezapršelo.
     
    02:54
    Finsko roztáčelo kolotoč v obranné třetině Běloruska, ale nepodařilo se mu přidělat práci Kovalovi v brance Bělorusů. Ti se dostali do protiútoku. Skončili opět na červené čáře.
     
    01:43
    Bělorusové se brání a čekají na brejky. Do jednoho se dostal Stas, který ovšem nedokázal pořádně vystřelit. U puku opět Finsko.
     
    01:29
    Finové stále drží útočné pásmo, ostřelují brankáře Kovala. Ani jedna z střel ovšem nebyla příliš nebezpečná. Bělorusům se daří napadat.
     
    01:03
    Střelu Salmely od modré čáry nedokázal Koval zastavit a pouze ho srazil před sebe. Napodruhé domácí neuspěli. Opět se vhazuje po pravici běloruského brankáře.
     
    00:48
    To samé se jim podařilo i napodruhé. Dokonce se k nahozené střele dostal Kaljužnyj.
     
    00:37
    Finové si vybojovali ihned po vhazování útočné pásmo a vhazovalo se po pravici Kovala. Bělorusům se ovšem podařilo osvobodit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po slavnostním ceremoniálu slyšíme běloruskou hymnu, po které příjde na řadu ta finská.
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Koval - Korobov, Denisov, Kosťučenok, Goroško, Černook, Stasenko, Graborenko - Grabovskij, Ugarov, Stepanov - Kovyršin, Kaljužnyj, Kolcov - Drozd, Meleško, Stas - Kolosov, Kulakov, Kitarov.

    Finsko: Lehtonen - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström.

    Rozhodčí: Johansson, Larking - Schulz, Wilmot.
     
    Druhé střetnutí přineslo zajímavé střetnutí mezi Kanadou a Slovenskem. Zápas skončil nízkým vítězstvím Kanady - 3:2. Utkání mezi Běloruskem a Finskem startuje v 19:15.
     
    Třetí utkání skupiny A vypukne v Helsinkách, kdy se proti sobě postaví Bělorusové a domácí obhájci titulu. V prvním utkání finské skupiny zvítězilo USA nad Francií v poměru 7:2.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 20. Niskala (Koivu , Granlund)


    Bělorusko: Koval (Mezin) - Korobov, Denisov, Kosťučenok, Goroško, Černook, Stasenko, Graborenko - Grabovskij, Ugarov, Stepanov - Kovyršin, Kaljužnyj, Kolcov - Drozd, Meleško, Stas - Kolosov, Kulakov, Kitarov.
    Finsko: Lehtonen (Vehanen) - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström.

    Rozhodčí: Johansson, Larking (oba SWE) - Schulz (GER), Wilmot (CAN)