Kortrijk – Anderlecht 2:0 (kon.) | Standard – Gent 2:1 (kon.) | Genk – Club Bruggy 1:2 (kon.)
konec
KRC Genk
1:2 (1:1)
Club Bruggy KV
Čtvrtek 10.05.2012, 20:30 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Hoefkense nakonec nahradil Camozzato.
     
    90+1
    Carl Hoefkens nevyvíjel příliš aktivity při střídání a dostal za to žlutou.
     
    86
    Žlutou si vysloužil Niki Zimling.
     
    89
    Refaelova nahradil Meunier.
     
    88
    Definitivně rozhodnout mohl Akpala, který šel skoro sám na Kötelese, svou střelu ale příliš přetočil a branku netrefil.
     
    87
    Vadis Odidja-Ofoe si takticky nechal udělit žlutou kartu.
     
    79
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Genk má to, o co si dlouho koledoval a lavička Brugg pod vedením Christopha Dauma začíná pořádat oslavy! Lestienneho centr propadl na zadní tyč k nepochopitelně volnému JOSEPHU AKPALOVI, jenž na přední tyč překonal Kötelese. Ten ani při druhém gólu nebude mít čisté svědomí.
     
    76
    Žlutou kartu si vysloužil Anele Ngongca.
     
    75
    Refaelov sám neví, co teď nedal! Krásný pas ze středu pole si zpracoval na prsa, byl sám před Kötelesem, pak ale ani netrefil branku!
     
    67
    Nwanganga nahradil Vossena.
     
    65
    Střídá také Club Brugge, ze hřiště odešel Vazquez a nahradil Refaelov.
     
    64
    Croux nakonec na hrací ploše nahradil Grimiho.
     
    57
    No už jsem si říkal, že rozhodčí prohráli karty před utkáním v mariáši. Po pravé straně se rozběhl Odjidja, Leandro Grimi jej ukázkovou kosou poslal k zemi a po zásluze uviděl žlutou kartu.
     
    55
    Skvělý zákrok vytáhl Jorgacevic! Tentokrát se do střely opřel z levé strany Tshimanga, zamířil technicky pod břevno, brankář hostí ale míč vytáhl.
     
    53
    A zatahaly pořádně! Do centru Hoefkense od postranní čáry se parádně položil Figueras, volej ještě odrazil o zem a nakonec trefil břevno.
     
    45
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tento gól jde na vrub jinak skvělému Kötelesovi. Ten totiž mírně podcenil situaci, srazil se s jedním spoluhráčem, do druhé vyboxoval míč a společně tak umožnili MAXIME LESTIENNEMU, aby pohodlně srovnal do prázdné branky.
     
    40
    Akpala si narazil míč o Odjidju, pak se překvapivě dostal ze sedmi metrů tváří v tvář Kötelesovi, jenomže snad zavřel oči a ve vyložené šanci přestřelil branku!
     
    34
    Köteles opět výrazně podržel naděje svého týmu, tentokrát dali obránci příliš času Odjidjovi a maďarský brankář znovu bravurně vytáhl míč na rohový kop!
     
    30
    Hoefkens krásně pronikl do šestnáctky, střílel na zadní tyč, branku by zřejmě minul a tak se do jeho rány vložil Akpala, jenž míč posunul jen do Kötelesových rukavic!
     
    29
    Konečně jsme pochopili význam netradiční rozehrávky Brugg, Zimlingova střela zpoza šestnáctky byla sama o sobě hodně nebezpečná, navíc však byla tečovaná, Köteles přesto v těžké zkoušce obstál!
     
    28
    Vazquez si krásně vyměnil míč s Akpalou, vystřelil zpoza šestnáctky a donutil Kötelese, aby se natáhl ke své pravé tyči a vytáhl míč na roh!
     
    23
    Genk právě vstřelil branku!
    Najednou z ničeho nic udeřilo. Nezištnou přihrávkou se prezentoval Benteke, který v šestnáctce našel naprosto volného JELLEHO VOSSENA, který si přehodil míč na levou nohu, oklamal Almebäcka a poslal svůj tým do vedení.
     
    17
    Už to vypadalo, že jej hosté zdárně odvrátí, místo toho se míč záhadně odrazil k Vossenovi, jenž s nepochopitelnou laxností vyřešil celou situaci a místo nekompromisní rány z malého vápna chtěl snad ještě přihrávat, což bylo upřímně velmi hloupé řešení!

    Daniel Polách

    Branky: 23. Vossen - 45. Lestienne, 79. Akpala

    Karty:   57. Grimi (GNK), 76. Anele (GNK) - 86. Zimling (BGY), 87. Odidja (BGY), 90+1. Hoefkens (BGY)


    KRC Genk: Köteles - Anele, Nadson, Simaeys, Grimi (64. Croux) - Dugary, Hyland, Tözser, Tshimanga - Vossen (67. Nwanganga), Benteke
    Club Bruggy KV: Jorgacevic - Hoefkens (90+2. Camozzato), Almebäck, Figueras, Høgli - Odjidja, Donk, Zimling, Vazquez (65. Refaelov, 89. Meunier) - Akpala, Lestienne

    Rozhodčí: Johan Verbist
    bahis siteleri