Kazachstán – USA 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 0:6 (kon.) | Finsko – Kanada 3:5 (kon.)
Rusko – Švédsko 7:3 (kon.)
po prodl.
Kazachstán
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
USA
Pátek 11.05.2012, 15:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:38
    USA právě vstřelilo branku!
    Ale neuvidíme je. Zachráncem Spojených států je JUSTIN FAULK, který si dvacet dva vteřin před koncem prodloužení připisuje vítěznou branku. Pacioetty poslal bekhendem puk právě na tohoto beka, který nekompromisně propálil Kolesnika - 2:3! Asistence: Max Pacioretty a Paul Stastny.
     
    55:54
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro Spojené státy! Hrdinou Kazachstánu je TALGAT ŽAJLAUOV, který dostal ve středním pásmu kotouč, dostal se před obránce a perfektní forhendovou kličkou vykoupal Bachmana - 2:2! Asistence: Konstantin Puškarjov a Vitali Novopašin.
     
    44:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Jenže to už nyní neplatí. Když to nejde kombinací, půjde to střelou.Kolesnik přes obránce neviděl, a tak za jeho záda prošla střela JUSTINA FAULKA - 1:2! Asistence: Alex Goligoski.
     
    38:15
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ale nyní byl i Bachman krátký! Opravdu překrásná kombinace Kazachstánu, který vyústila v křižnou přihrávku na volného KONSTANTINA PUŠKARJOVA a ten přesnou ranou z první nedal přesouvajícímu se gólmanovi Spojených států žádnou šanci - 1:1! Asistence: Talgat Žajlauov a Dmitri Upper.
     
    34:12
    USA právě vstřelilo branku!
    Obrovský kámen, alespoň prozatím, spadl ze srdce americkým fanouškům, hráčům, trenérům... Hrdinou je J.T. BROWN, který se protáhl podél levého mantinelu a nekompromisní střelou do šibenice Kolesnikovy branky otevírá skóre dnešního zápasu - 0:1! Asistence: Dustin Abdelkader.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 39. Puškarjov (Žajlauov, Upper), 56. Žajlauov (Puškarjov, Novopašin) - 35. Brown (Abdelkader), 45. Faulk (Goligoski), 65. Faulk (Pacioretty, Stastny)


    Kazachstán: Kolesnik (Ivanov) - Novopašin, Šemelin, Trošinski, Jakovenko, Savčenko, Litvinenko, Korabeinikov, Fadějev, Kolesnikov - Žailajuov, Upper, Puškarjov - Dudarev, Krasnoslobodcev, Rymarev - Polišuk, Bumagin, Romanov - Spiridonov, Voroncov
    USA: Bachman (Curry) - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Paciorety - Lasch, Slater, Okposo - Atkinson, Abdelkader, Brown - Crabb, Smith, Dwyer - Thompson

    Rozhodčí: Levonen (Finsko), Lewis (Kanada) - Blümel (ČR), Schräder (Německo)
    bahis siteleri