Slovensko – Bělorusko 5:1 (kon.) | Norsko – Lotyšsko 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Francie 2:4 (kon.)
Německo – Dánsko 2:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 0:8 (kon.) | Itálie – Švédsko 0:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Francie
Sobota 12.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena, Helsinky (13 349 míst) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Dobré odpoledne, dalším zápasem pokračuje Mistrovství světa 2012. Přesněji zápas skupiny A mezi Švýcarskem a Francií. Hráči helvéckého kříže potřebují vyhrát, aby se dotáhli na Slovensko a v dalším utkání, ve kterém se potkají pravě se Slováky se pokusí zvítězit a dostat se do čtvrtfinále. Nejdříve jim stojí v cestě Francie, která jim rozhodně nedá nic zadarmo. Francouzi naopak bojují o přežití v elitní skupině, takže o svou motivaci mají také velmi dobře postaráno. Pojďme se podívat na sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Stephan (Berra) - Bois, Bezina, Blindenbacher, Streit, Sbia, Josi, Seger, Furrer, Gunten - Hollenstein, Romy, Brunner - Ambuhl, Wick, Bieber - Pluss, Niederreiter, Trachsler - Monnet, Ruthemann.

    Trenér: Sean Simpson

    Francie: Huet (Lhenry) - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian, Moisand - Treille, Meunier, Desrosiers - da Costa S., Bellemare, Guttig - Henderson, Bertrand, Roussel - Fleury, Raux, da Costa T..

    Trenér: David Henderson

    Rozhodčí: Jablukov (GER), Larking (SWE) - Shelyanin (RUS), Wilmot (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Švýcarsko v začátku první třetiny aktivnějším týmem, Brunner hledal přihrávkou ped bránu Romyho, ale tomu se puk zamotal mezi nohama a francouzští obránci stačili touš vyhodit do bezpečí.
     
    02:25
    Nahození Niederreitera raději Huet schoval v lapačce a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    03:16
    Švýcaři se usadili v útočném pásmu a drželi dobrou půlminutu Francouze v zámku, ale do žádně šance se nedostali.
     
    04:02
    Bellemare se pustil do útoku a z pozice levého kruhu vypálil na Stephana, který vyrazil puk vedle sebe, kde byl znovu první Bellemare a ještě napodruhé to zkusil na švýcarského gólmana, ale i tentokrát Stephan pozorný a chytá, tentokrát však raději nechal hru přerušit.
     
    04:28
    Francouzi měli nyní velmi dobré střídání, ve kterém nepustily Švýcary z pásma a ti musejí pod tlakem vyhodit na icing.
     
    05:03
    Seger jen tak nastřelil puk na Hueta a ten raději opět přidržel puk na vhazování, které proběhne po jeho levici.
     
    06:19
    Švýcaři opět aktivnějšími na hřišti a nyní to dali svému soupeři znát, když jej zamkli v pásmu, ale jejich útočná snaha končí v ochranné síti po střele Blindenbachera, kterou vyrazil Huet.
     
    06:57
    Bois s Blindenbacherem kombinovali před Huetem, ale do šance se nedostali, hra je přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti a Švýcaři jsou vykázáni z útočného pásma.
     
    08:11
    Raux přihrál do tandemu Auvitovi, který neváhal a řádně napřáhl proti Stephanovi, ale branku netrefil.
     
    10:45
    Luca Sbisa tvrdou ranou prověřil Hueta, ale ten byl opět pozorný a skvělým zákrokem nechává skóre stále uzavřené.
     
    10:15
    Nino Niderreiter trefil po střele po vhazování tyč Huetovy brány!
     
    13:12
    Hraje se zatím velmi čistě, ani u jednoho celku nebyl viděn žádný tvrdší zákrok a možná i proto je stav stále 0:0.
     
    14:05
    Raux se prokličkoval hřištěm až k Stephanovi, na kterého vypálil, ale švýcarský gólman pozorný a nechává hru přerušit.
     
    16:02
    Zatím je hra velmi vyrovnaná, kdo čekal jasnou převahu Švýcarů, tak ta se zatím nekoná.
     
    16:16
    Predátor Roman Josi se po přihrávce na modrou čáru opřel do puku a vypálil na Hueta, ale ten měl lapačku na správném místě a chytá.
     
    16:38
    Máme tady první vyloučení v zápase. Potrestán je Matthias Bieber (SUI), který dostává dvě minuty za držení.
     
    17:11
    Francie právě vstřelila branku!
    A Francie se dostává do vedení 1:0 po vstřelené brance v početní převaze! YOHANN AUVITU dostal přihrávku na střed modré čáry, odkud napřáhl a vypálil na Stephana, který nic neviděl, protože měl zakrytý výhled a na francouzskou ránu, tak nemohl reagovat. Asistence: Kevin Hecquefeuille, Laurent Meunier.
     
    17:49
    Švýcaři se okamžitě snaží vyrovnat, zrychlili pohyb a dělají svým protivníkům velké problémy v obraně, Huet zatím drží čisté konto.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:49
    Švýcaři se drží v pásmu Francie, ale nedaří se jim dostat se do šance přes dobře bránící hráče Francie.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vede Francie nad Švýcarskem 0:1. Hráči helvéckého kříže byli lepším mužstvem na ledě, ale přes dobře bránící Francii a zatím stoprocentního Hueta se nedokázali prosadit. Naproti tomu Francie z minima vytěžila maximum, když v přesilové hře na konci třetiny propálil chumel před brankou Auvitu a otevřel skóre zápasu. Po první třetině vede Francie a ve druhé třetině se dá očekávat tlak Švýcarů na branku Hueta. Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 16:01.
     
    Střely na bránu po první třetině: 15 - 7.
     
    Oba celky přicházejí na led a během pár chvil začne druhá třetina dnešního klání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Aktivněji druhou dvacetiminutovku začali hráči Francie, Meunier se dvakrát snažil vypálit na Stephana, ale v obou případech mu jeho střelu zastavily brusle stojícího hráče před ním.
     
    22:12
    Švýcaři se oklepali a na asi tak půl minuty obsadili pásmo Francie, ale ke střele se dostal jen Roman Josi, který trefil chumel před Huetem, Francouzi raději pod tlakem vyhazují na icing.
     
    23:29
    Krásnou přihrávkou přes celé hřiště našel na útočné modré čáře Bezina Brunnera, který šel sám na Hueta, ale jeho paráda, kdy si povodil francouzského gólmana na druhou tyč a pak puk jen tak nahodil na vzdálenější tyč se neujala, ale pouze těsně prolétla kolem tyče Huetovy brány. Brunner šel okamžitě střídat a vztekle třískl holí o lavici na střídačce, čímž ji zlomil a vzal si novou.
     
    26:30
    Francii se zatím daří bránit švýcarské výpady, díky dobrému přístupu k hráčům v červených dresech.
     
    27:09
    Teddy da Costa hledal přihrávkou před bránu najíždějícího Flueryho, ale ten na puk nedosáhl, načež si Stephan oddychl, jelikož by jinak Francouz byl sám proti jemu.
     
    28:15
    Roman Josi tvrdě vypálil na Hueta, ale ten se jen reflexivně sehl před pukem, který letěl nad horní tyč jeho brány.
     
    29:19
    Roussel si skvěle najel do útočného pásma a přihrál na druhou do jízdy Bertrandovi, který okamžitě pálil do protipohybu přesouvajícího se Stephana, ale švýcarský gólman stačil puk ramenem vyrazit.
     
    30:09
    Těžké chvíle pro Stephana, Fluery našel přihrávkou před Stephana nastavenou hůl Rauxe, který tečoval puk jen těsně nad horní tyč švýcarské klece.
     
    31:07
    Francie je nyní jasně lepší, jak v bruslení tak v osobních soubojích a zavání to druhou brankou, nyní pálil Auvitu, ale druhé branky v utkání se zatím nedočká, Stephan chytá do lapačky a přerušuje se.
     
    31:39
    Po dlouhé době se zahřál v brance Huet, když se uvolnil ke střele z mezikruží Ruthemann, ale opět francouzský gólman pozorný a šanci s jistotou likviduje.
     
    32:44
    Francie právě vstřelila branku!
    Fanoušci Švýcarska s obličejem v dlaních, protože Francie vede 2:0! TEDDY DA COSTA dostal přihrávku zpoza brány před Stephana, který stačil přesunout pouze beton k druhé tyči, ale francouzský útočník zamířil přesně pod horní tyč, takže sudí si byli ještě branku ověřit u videorozhodčího, ale ten branku potvrdil a Francie oficiálně vede 2:0. Asistence: Charles Bertrand, Antoine Roussel.
     
    33:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesně po minutě od doby, kdy Francie dala druhý gól se konečně prosazuje i favorit zápasu Švýcarsko, které snižuje na 1:2! DAMIEN BRUNNER dostal přihrávku před Hueta, který se nestačil přesunout a Švýcaři se radují. Asistence: Philippe Furrer, Severin Blindenbacher.
     
    35:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno 2:2! Švýcary kontaktní branka natolik nastartovala, že se jim daří vstřelit i vyrovnávací gól! Opět jej vsítil DAMIEN BRUNNER z obdobné pozice, jako branku první poté co si vyměnil puk s Romym, tak zamířil přesně k tyči nad beton Hueta, který nemohl nic dělat. Asistence: Kevin Romy.
     
    38:30
    Švýcaři jsou jako vyměnění a je jich plný led.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta divoké druhé třetiny.
     
    39:57
    Ještě poslední rána ve třetině, o kterou se postaral Bachet, ale Stephan pozorný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách je stav zápasu 2:2. Francie šla do vedení 2:0, což kupodivu Švýcary neuzemnilo, ale naopak ještě více nakoplo a během minuty a dvaceti vteřin srovnali stav zápasu ze dvou obdobných akcích, jejíchž střelcem byl Damien Brunner. Ve třetí třetině půjde o vše a dá se očekávat úporná bitva, který začne přibližně v 16:45.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině: 17 (32) - 11 (18).
     
    Hráči nastupují na led a třetí třetina za okamžik začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Yorick Treille se dostal před Hueta a snažil se zakončit, ale byl atakován obránci Francie, kteří si ovšem nevšimli dojíždějícího Stephana da Costy, který mohl vsítit branku, ale netrefil se.
     
    41:49
    Také střela na druhé straně v podání Hendersona, ale Stephan pozorný a puk raději přikryl na vhazování, které proběhne po jeho levici.
     
    43:49
    Hraje se opatrně na obou stranách, Švýcarsko i Francie si uvědomují, že chyba v obraně může znamenat rozhodující branku.
     
    45:17
    Monnet tvrdou ranou trefil horní tyč Huetovy brány!
     
    45:21
    Goran Bezina (SUI) zničil u mantinelu Guttiga, který se jen těžce zvedal z ledu a odchází za doprovodu lékařů dezorientovaný a otřesený do kabiny, švýcarský obránce dostává 5+KO za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    46:21
    Francie právě vstřelila branku!
    Přesně po minutě přesilové hry střílí branku LAURENT MEUNIER, který si najel do mezikruží a tvrdou ranou na lapačku propálil Stephana. Bez asistence.
     
    47:05
    Francie právě vstřelila branku!
    No a další branka v přesilovce Francie, která vede už 4:2! Tentokrát se prosadil STEPHANE DA COSTA po kombinaci před Stephanem, kdy dostal křížnou přihrávku přes prostor před Stephanem a přesně trefil horní prostor brány. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare, Baptiste Amar.
     
    49:30
    Necelou minutu před koncem trestu Beziny se podařilo vyhodit puk švýcarům, ale dvě inkasované branky je velmi mrzí a nejvíce budou Bezinu pro zbytečný faul, za který dostal vysoký trest, ovšem odpovídající a kdo ví, jestli se mu ještě neprodlouží po přezkoumání disciplinární komise.
     
    50:21
    Švýcarsko je v plném počtu a má co dohánět.
     
    53:05
    Švýcaři se ovšem do žádných útoků po hlavě nehrnou a jako kdyby jim ztuhly nohy.
     
    54:29
    Roussel vybojoval puk a nyní šetří vteřinky v útočném pásmu.
     
    54:44
    Bude se vylučovat poprvé na straně Francie a to je šance pro Švýcary na kontaktní branku. Laurent Meunier (FRA) dostává dvě minuty za držení.
     
    55:30
    Švýcaři se ještě nedostali do pásma.
     
    55:50
    Nyní už se jim podařilo sestavit útočný pětiúhelník v pásmu Francie a dobývání branky Hueta může začít.
     
    56:05
    Jenomže Francie se opět osvobozuje a Švýcaři to musí zkusit na novo.
     
    57:04
    Ještě jedna šance pro Švýcary, jelikož Francie je opět vyloučena. Julien Desrosiers (FRA) dostává dvě minuty za hákování.
     
    57:25
    Bude se opět vylučovat, protože po zákroku Hueta se to před brankou Francie začalo mydlit a sudí budou trestat.
     
    57:27
    Felicien du Bois, Nino Niderreiter (SUI) a Yorick Treille, Laurent Meunier všichni po dvou minutách za hrubost.
     
    57:58
    Další vyloučení na straně Francie po vyhození puku ze hřiště, které odpyká Bellemare (FRA).
     
    57:29
    Švýcaři hrají bez brankáře!
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny a Švýcarům se stále nedaří dát branku.
     
    59:21
    Další zákrok Hueta pár vteřin před koncem zápasu a Švýcaři už to nezvládnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Francouzská radost propuká naplno se závěrečnou sirénou a Švýcaři smutní. Vděční Francii budou také Slováci, kteří tak mají větší jistotu, že postoupí do čtvrtfinále.
     
    Hráčem zápasu je vyhlášen za Švýcarsko Damien Brunner a za Francii Baptiste Amar.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině: 11 (43) - 9 (27).
     
    Zápas končí a já se s vámi tímto loučím, ale určitě zavítejte i na naše další textové onlajn přenosy, které vám přinesou hru až k vám domů. Přeji vám příjemný zbytek dne, napočtenou. (17:28:07)
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Filip Bazala

    Branky a nahrávky: 34. Brunner (Furrer, Blindenbacher), 36. Brunner (Romy) - 18. Auvitu (Hecquefeuille, Meunier), 33. da Costa T. (Bertrand, Roussel), 47. Meunier, 48. da Costa S. (Bellemare, Amar)


    Švýcarsko: Stephan (Berra) - du Bois, Bezina, Blindenbacher, Streit, Sbia, Josi, Seger, Furrer, Gunten - Hollenstein, Romy, Brunner - Ambuhl, Wick, Bieber - Pluss, Niederreiter, Trachsler - Monnet, Ruthemann.

    Trenér: Sean Simpson

    Francie: Huet (Lhenry) - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian, Moisand - Treille, Meunier, Desrosiers - da Costa S., Bellemare, Guttig - Henderson, Bertrand, Roussel - Fleury, Raux, da Costa T..

    Trenér: David Henderson

    Rozhodčí: Jablukov (GER), Larking (SWE) - Shelyanin (RUS), Wilmot (CAN)
    bahis siteleri