Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
USA
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 17.05.2012, 17:30Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepším hráčem USA je Jimmy Howard, na druhé straně je to pochopitelně dvoubrankový hrdina Jesse Joensuu! Touto zprávou se s Vámi loučím a žádný jiný zápas nemohl být pozvánkou na večerní souboj Čechů se Švédy! (19:42:27)
     
    Američané to již nestihli, v tomto strhujícím čtvrtfinále se nakonec radují Finové brankou Jesse Joensua osm vteřin před koncem! Spojené státy jen smutně koukají, nic jiného jim ostatně ani nezbývá.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě je to icing Finů a poslední vhazování před Vehanenem!
     
    59:52
    Howard pochopitelně na střídačce.
     
    59:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je rána pro Spojené státy americké! Osm vteřin před koncem základní hrací doby přišlo Kontiolovo nahození na branku, které nakonec Joensuu tečoval nad. Za brankou se ale k němu opět dostal Kontiola a přesnou přihrávku na hokejku JESSE JOENSUA posílá Finy do semifinále mistrovství světa - 2:3! Asistence: Petri Kontiola.
     
    59:11
    Poslední minuta se zatím odehrává před americkou brankou...
     
    58:48
    Kiiskinen mohl rozhodnout zápas, nahozený Komarovův puk se odrazil právě k tomuto finskému útočníkovi, který ho v pádu trefil ze vzduchu! Howard drží!
     
    57:38
    Opět hrajeme velmi dlouho bez přerušení, obě mužstva již spíše vyhlížejí prodloužení.
     
    57:00
    Palmieri obešel na pravé straně dva hráče, ale nakonec se sám s pukem dostal až za brankovou čáru. Střela z nulového úhlu v tomto případě neměla úspěch.
     
    55:48
    Na druhé straně vyslal zajímavou ránu Pacioretty, ani on ale prostor branky netrefil.
     
    55:13
    Mäenpää nahazoval puk na branku, směr střely ještě změnil Mikko Koivu. Nakonec to vše skončilo mimo tři tyče.
     
    54:11
    Ještě nás čeká velice zajímavý šest minut a možná nějaké ty minuty v pordloužení. Finové pokračují v tlaku a chtějí vše ukončit ještě v základní hrací době.
     
    53:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Branka platí! Tlak gradoval a je vyrovnáno! Americký obránce Dwyer ztratil hokejku, obránci Spojených států nemohli po zakázaném uvolnění vystřídat a Finové toho využili. Obrovský tlak vyústil přihrávkou Jussiho Jokinena před brankoviště na MIKKA KOIVA, který ho nastavenou bruslí poslal za záda bezmocného Howarda - 2:2! Asistence: Jussi Jokinen a Valteri Filppula.
     
    Mikko Koivu dostal puk do sítě bruslí, volá se videoorozhodčí!
     
    52:26
    Nyní přichází zakázané uvolnění Američanů, na led jde nejlepší pětka trenéra Jalonena.
     
    51:13
    Jarvinenovo nahození vystihl Butler, obránci Spojených států si mohou na moment oddychnout.
     
    50:40
    Poslední dvě minuty Finové strávili pouze před Timem Howardem. Schyluje se nám k neuvěřitelnému závěru...
     
    49:27
    A další velká šance severského týmu! Hietanen si sjel od modré, dostal přihrávku, ale jeho pumelice opět trefila pouze rameno amerického gólmana!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 34. Palmieri (Petry, Crabb), 42. Ryan - 34. Joensuu (Pihlström, Kukkonen), 54. Koivu (Jokinen, Filppula), 60. Joensuu (Kontiola)


    USA: Howard (Bachman) - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Atkinson, Stastny, Pacioretty - Ryan, Okposo, Smith - Lasch, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Slater, Dwyer - Thompson
    Finsko: Vehanen (Rämö) - Mäenpää, Hietanen, Vaananen, Jarvinen, Kukkonen, Jaakol, Niskala - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Joensuu, Kontiola, Pyörala - Pihlström

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rusko) - Blümel (ČR), Wilmot (Kanada)