Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
USA
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 17.05.2012, 17:30Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je rána pro Spojené státy americké! Osm vteřin před koncem základní hrací doby přišlo Kontiolovo nahození na branku, které nakonec Joensuu tečoval nad. Za brankou se ale k němu opět dostal Kontiola a přesnou přihrávku na hokejku JESSE JOENSUA posílá Finy do semifinále mistrovství světa - 2:3! Asistence: Petri Kontiola.
     
    53:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Branka platí! Tlak gradoval a je vyrovnáno! Americký obránce Dwyer ztratil hokejku, obránci Spojených států nemohli po zakázaném uvolnění vystřídat a Finové toho využili. Obrovský tlak vyústil přihrávkou Jussiho Jokinena před brankoviště na MIKKA KOIVA, který ho nastavenou bruslí poslal za záda bezmocného Howarda - 2:2! Asistence: Jussi Jokinen a Valteri Filppula.
     
    41:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Jenže první nakouknutí Spojených států do útočné třetiny znamená otočení skóre! Vedoucí branku zaznamenl BOBBY RYAN, ke kterému se od Vehanena odrazil kotouč po střele svého kolegy a americký ostrostřelec svým pátým gólem na šampionátu posílá Američany blíže k semifinále - 2:1! Asistence:
     
    33:47
    USA právě vstřelilo branku!
    Jak velký řev tu byl po vstřelené brance, tak hluboké ticho je v Globenu nyní. Americká odpověď přišla po dvaceti vteřinách! Petry potáhl puk po pravém mantinelu a výstavně ho předložil KYLU PALMIERIMU, který se před prázdnou brankou nemýlil - 1:1! Asistence: Jeff Petry a Joey Crabb.
     
    33:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu možná zlomový moment dnešního duelu! Říkal jsem, že to bude o tom, kdo vstřelí první branku a ta nyní přichází! Do jízdy dostal kotouč JESSE JOENSUU, zastavil se s ním a přízemní střelou k tyči otevírá skóre čvrtifinálového zápasu - 0:1! Asistence: Antti Pihlström a Lasse Kukkonen.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 34. Palmieri (Petry, Crabb), 42. Ryan - 34. Joensuu (Pihlström, Kukkonen), 54. Koivu (Jokinen, Filppula), 60. Joensuu (Kontiola)


    USA: Howard (Bachman) - Johnson, Fowler, Goligoski, Faulk, Petry, Butler, Braun - Atkinson, Stastny, Pacioretty - Ryan, Okposo, Smith - Lasch, Abdelkader, Palmieri - Crabb, Slater, Dwyer - Thompson
    Finsko: Vehanen (Rämö) - Mäenpää, Hietanen, Vaananen, Jarvinen, Kukkonen, Jaakol, Niskala - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Joensuu, Kontiola, Pyörala - Pihlström

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rusko) - Blümel (ČR), Wilmot (Kanada)