Polsko – Andorra 4:0 (kon.) | Dánsko – Austrálie 2:0 (kon.) | Anglie – Belgie 1:0 (kon.)
Norsko – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 6:0 (kon.) | Portugalsko – Turecko 1:3 (kon.)
konec
Anglie
1:0 (1:0)
Belgie
Sobota 02.06.2012, 18:15 • Wembley Stadium, Londýn - Současný moderní svatostánek anglického fotbalu vyrostl místo starého Wemb • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    83
    Anglické střídání. Do hry půjde Jordan Henderson a nahradí svého spoluhráče z Liverpoolu Stevena Gerrarda, takové generační střídání.
     
    82
    Belgičané už otevírají více zadní vrátka a to je šance pro domácí. Defoe teď trefil svojí střelou uvnitř vápna levou vzdálenější tyč!
     
    78
    Gillet se s tím nepáral a bez přípravy trefil z dvaceti metrů levou tyč! Hart za míčem jen ohlédl, vyrovnání bylo blízko.
     
    72
    Dries Mertens opouští hřiště a do hry přichází Romelu Lukaku, mladý belgický talent hrající za Chelsea. I když to hrající je v letošní sezóně hodně zavádějící. Lukaku toho za londýnský klub příliš nenahrál.
     
    69
    Do hry se dostane Phil Jagielka, který nahradí Johna Terryho. Jagielka nahradil v nominaci zraněného Barryho.
     
    66
    Dvojité anglické střídání. Ze hry odchází Young a nahradí ho Defoe. Další střídání je pak ryze arsenalské. Walcott nahrazuje svého spoluhráče Chamberlaina.
     
    59
    Belgické střídání. Ze hřiště odchází Kevin Mirallas a pustí do hry hráče Twente Nacera Chadliho.
     
    53
    Máme tu druhé anglické střídání. Ze hry odchází Danny Welbeck a nahradí ho Wayne Rooney, který bude na EURU Angličanům k dispozici kvůli karetnímu trestu až na poslední zápas základní skupiny.
     
    36
    Anglie právě vstřelila branku!

    Anglie je sice nevýrazná, ale velkou chybu dokáže potrestat. Belgičané přišli před půli o míč, díky dobrému napadání Angličanů, Dembélé zbytečně dlouho držel loptu. Míč se dostal k Youngovi, který poslal kolmicí do gólovky DANNYHO WELBECKA. Ten si v situaci poradil skvěle a přehodil vybíhajícího brankáře Mignoleta.
     
    30
    Parker ustřihl akci Vertonghena pouze za cenu žluté karty a bylo to úplně zbytečné, protože Vertonghen byl s míčem ještě na své polovině.
     
    19
    Cahill odchází trochu otřesený k ošetření a nakonec musí střídat, do hry tak přichází Lescott. Cahill dnes dohrál a přejme mu, aby to nemělo další následky.
     
    17
    Zajímavá situace před anglickou brankou. Za míčem se řítil Cahill, na kterého dorážel Mertens. Hart vybíhal proti míči a srazil se přitom s Cahillem a Mertens uklidil míč do prázdné brány. Píská se však faul belgického hráče a gól tak neplatí. Mertens navíc dostává žlutou kartu, no moc se mi to nezdálo jako faul, ale rozhodčí je pánem na hřišti.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 36. Welbeck

    Karty:   30. Vertonghen (ENG) - 17. Mertens (BEL)


    Anglie: Hart - Johnson, Cahill (19. Lescott), Terry (69. Jagielka), A.Cole - Milner, Gerrard (K) (83. Henderson), Parker, Oxlade-Chamberlain (66. Walcott) - Young (66. Defoe), Welbeck (53. Rooney).
    Belgie: Mignolet - Gillet, Kompany, Vermaelen (K), Vertonghen - Mertens (72. Lukaku), Fellaini, Witsel - Mirallas (59. Chadli), Hazard, Dembélé.

    Rozhodčí: Peter Rasmussen (DEN)

    Diváci: 90000
    bahis siteleri