Brazílie – Mexiko 0:2 (kon.) | Španělsko – Čína 1:0 (kon.)
konec
Španělsko
1:0 (0:0)
Čína
Neděle 03.06.2012, 22:00 • Estadio Olímpico de La Cartuja • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše, u dalšího on-line přenosu brzy nashledanou. Příjemný zbytek večera a dobrou noc. (00:19:00)
     
    Španělsko doslova a dopísmene vyválčilo těsně vítězství. Hosté můžou být spokojeni, soupeře před blížícím se EURO 2012 určitě prověřili se vší parádou a za svůj výkon se proti mistrům světa a Evropy rozhodně nemusí stydět. Ti měli velké problémy, aby pevnou obranu Číny prolomili. Jedinou branku nakonec zařídil šest minut před koncem David Silva.
     
    85
    Zřejmě poslední střídání hostů, za Shenga nastupuje Liu.
     
    74
    Střídání Číny, v záloze nahradí Haie hráč Šandongu Luneng a zatím mladičky Zheng Zheng.
     
    70
    Střídání Číny, Xuriho nahradí Lü Peng.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rados Maty je předčasná. Sice vsítil druhou branku utkání, ale z ofsajdové pozice. A asistent to moc dobře viděl, takže neváhal zamávat praporkem.
     
    90+1
    Už jen jedna minuta přes čas se bude hrát.
     
    90
    Do morku kosti, takhle hraje Čína! Mata dostával přihrávku před Chenga, Španěl byl by úplně sám, kdyby mu ve skluzu nezabránil skvělým zákrokem Xiang.
     
    89
    Tohle už si Španělsko pohlídá. Čína se sice snaží útočit a je to vidět, ale zřejmě již nenalezne recept na mistry světa. Španělsko je totiž také nejlepší na světě v držení míče.
     
    87
    Čína přece jenom ještě jednou střídá. Ze hry jde útočník Lin, do hry Yu Dabao.
     
    86
    Torres se ocitl nebezpečně před brankou Chenga. akonec se k odraženému balónu dostával Mata, toho ale čistě tělem odstavil jeden z čínských obránců.
     
    84
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak se Španělé přece jenom dočkali. Vše zařídil Iniesta, který se neohroženě vrhnul do vápna, v pravý moment přihrál pod sebe na DAVIDA SILVU, který měl více než snadnou práci trefit prázdnou branku.
     
    83
    Silva byl u zadní tyčky úplně volný. Jenže v koncovce se mu prostě dnes nedaří. Hlavou zamířil trestuhodně jen nad bránu.
     
    82
    Španělsko zahrálo rohový kop nakrátko. Iniesta opět zamotal hlavy všem Číňanům, z blízkosti tvrdě vypálil, ale na brilantního Chenga v bráně si ani on nepřišel.
     
    81
    Torres se řítil úplně sám na Chenga! Ale na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Xiaoting. Skluzem vjel pod nohy španělského forvarda a skvěle ho zastavil.
     
    80
    Čína měla k dispozici standardku. Bek Xiang volil střelu po zemi, Valdés jí ale v pohodě lapil do své moci.
     
    79
    A žlutá karta také na straně Španělska, obdržel jí Torres za faul na Jingadaa.
     
    77
    Španělsko a jeho další velká šance. Cheng ale drží svůj tým nad vodou. Silva se ocitl po kolmici Alby přímo před ním, trefil však následně pouze jeho nohy.
     
    78
    Silva znovu selhal v koncovce. Torres mu poslal nadýchaný centr do vápna, jenže on šancí pohrdl a hlavou zamířil jen mimo.
     
    76
    Torres se po standarce dostal k hlavičce, nebyl ovšem úspěšný v koncovce a zamířil jen nad bránu.
     
    75
    Žlutá karta pro střídajícího Lü Penga. Ten přitom není na hřišti tak dlouho...
     
    74
    Navas to nemyslel špatně, poslal dloubáčkem hezký centr. Jenže našel jen hlavu bránícího Xiaotinga, který ho odvrátil do bezpečí.
     
    73
    Hra se nyní trochu uklidnila. Španělsko jako by po desetiminutovém tlaku trochu polevilo. Cheng si hodně zachytal, ale teď má určitě o poznání méně práce.
     
    71
    Hai se srazil se spoluhráčem a je z toho celkem otřesený. Na hřišti jsou zdravotníci. Ale čínský záložník už vběhl na hřiště, normálně může pokračovat.
     
    69
    Torres ve velké tutovce! Krásně si naběhl na kolmici, ocitl se sám před Chengem, jehož mezeru mezi nohami neprostřelil. O pár vteřin později se k míči dostal znovu, ale zase si na Chenga ve stoprocentní pozici nepřišel.
     
    68
    Střídání Španělska. Mata jde do hry za Cazorlu.
     
    67
    Druhé střídání Číny. Odchází Zhi, do hry jde Liu Jian.
     
    66
    Torres v ofsajdu, pokračovat nemůže. Teď je Čína pod velkým tlakem, má i hodně štěstí. Jako by nyní Španělé našli na soupeře ten správný recept...
     
    64
    A další břevno, které nastřelilo Španělsko! Iniesta ukázal, jaký že je to kouzelník a jaké že to čáry máry umí. Linpeng s Xiaotingem nevěděli, kde jim hlava stojí, jak je Iniesta vyškolil, a pak zamířil zase smolně jen do horní tyčky.
     
    63
    ... břevno! Na centr z rohového kopu si naběhl úplně volný Albiol a z blízkosti trestuhodně zamířil jen do brankové konstrukce.
     
    60
    Střídání také na straně Číny. Xiaolong jde do hry za Junmina.
     
    62
    Jaj, to byla ale smůla! Cazorla posílal klomici na Silvu, kterému to ale uklouzlo. Ale i tak Španělsko bude mít k dispozici rohový kop...
     
    61
    Od Navase se míč z pravé strany dostal zpátky do středu hřiště k Xabimu Alonsovi. Tak skvěle Číňané brání, že soupeře nutí takto hrát.
     
    60
    Velice slabý projektil, který nyní vyslal Cazorla. Na tohle nemusel Cheng ani reagovat. A Cazorla klopí hlavu, ví, že se mu to šeredně nepovedlo.
     
    59
    První žlutá karta zápasu. Už toho bylo dost. Ve středu hřiště fauloval Xuri.
     
    56
    Další střídání Španělska. Ze hry jde Ramos, do hry Piqué.
     
    54
    Největší šance Španělska ve druhém poločase! Silva zakombinoval s Iniestou, druhý jmenovaný tvrdě vypálil asi z dvaceti metrů a Cheng jeho dělovku skvěle vyrazil nad branku.
     
    53
    Španělsko mělo k dispozici další standardku. Jenže Xabi Alonso jí zahrál hodně mizerně. Našel hned první hlavu čínského protihráče.
     
    52
    Silva byl proti přesile, Junmin společně se Zhim ho nakonec faulovali. Standardku zahráli Španělé nakrátko, leč bezúspěšně.
     
    50
    Navas podruhé během krátké chvíle v šanci. Špatně ho stíhal Hai, domácí záložník stačil odcentrovat, jenže na míč si nenaběhl vůbec nikdo. Hai přitom v běhu narazil o reklamní bariéry za postranní čárou. Měl by být ale v pořádku.
     
    49
    Navas v ráži, z levé strany hledal ve vápně Torrese. Jenže ten na pas nedosáhl, byl navíc i velice dobře bráněn.
     
    48
    A mizérie pokračuje. Čínská zeď byla už v historii nedobytnou pevností a dnes to ukazuje i ve fotbale. Obránci dva ryhlé centry skvěle přizvedla nad sebe.
     
    47
    Číňané do toho umí zajet a teď to pocítil Alba. Opravdu hodně tvrdě si proti němu počínal Xiaoting, jehož faul zůstal bez udělení žluté karty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Čtyři střídání si připravila španělská reprezentace. Přichází Torres, Iniesta, Navas a do branky jde Valdés za Casillase. Odešel Xavi, Busquets a Negredo.
     
    Mistři světa ze Španělska by se měli pořádně probudit ve druhé půli. Čína hraje opravdu a překvapivě skvěle a soupeři až na dvě, tři šance nedovolila vůbec nic. Uvidíme, kdo půjde po přestávce do hry oživit španělskou hru. Pokud si Čína udrží tenhle standart, mohla by získat velice dobrý výsledek.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Xuri se dostal k odraženému míči, jenže střela z velké dálky mu prostě nesedla. Odkopávat od branky bude Casillas.
     
    44
    Další Shengův dlouhý aut do vápna. Místo hlavy Lina našel tu Ramose, který odhlavičkoval balón do zámezí.
     
    43
    Cazorla hezky zabojoval u lajny, Junminovi tak zabránil v podnikání. Vhazovat bude Čína.
     
    42
    ... Silva zeď neobstřelil, od ní se balón odrazil do zámezí. Rohový kop Xaviho sice hlavou trrefil Busquets, ale jeho střela zamířila rovněž jen mimo bránu.
     
    41
    Negredo chtěl kombinovat se Silvou, toho ale fauloval před vápnem nevybíravě Hai. Standardka pro Španělsko...
     
    40
    Číňané stále neúnavně dotírají na Španěle, kteří se nemůžou pod tlakem prosadit. V tom je zatím podle mého názoru základ úspěchu.
     
    39
    Lin leží na zemi. Tvrdě dopadl na zem po neúspěšné hlavičce. Ale měl by být v pořádku. U míče zůstanou domácí.
     
    38
    Španělsko se během uplynulých dvou minut do blízkosti branky Chenga nedostalo. Asi ani ono samo nečekalo, že soupeř vedený rovněž španělským trenérem Camachem bude takhle vzdorovat.
     
    36
    Čína v dalším brejku, Lin se probíjel do vápna, tam ale ztratil balón. Nakonec Zhi fauloval a je po akci.
     
    35
    Španělsko je u míče, obléhá házenkářsky bránu soupeře, jak je jejím zvykem. Ale prosadit se přes čínskou zeď jde těžce. Teď letěly do vápna dva centry od Arbeloy a Negreda, jenže ani jeden se neujal.
     
    34
    Španělé chtějí moc, jako by hodlali dostat míč do prázdné branky. Jenže soupeř není najivní. Takhle si s ním hrát nemůžou.
     
    32
    A v tutovce nyní domácí mužstvo, konkrétně Negredo. Silva mu poslal nádhernou kolmici do vápna, Negredo si zaběhl za obranu, jenže selhal v koncovce. Z úhlu minul bránu.
     
    31
    Teď to Španělé překombinovali. Silva ještě patičkou vracel Cazrolovi, jenže jeho střela nebyla přesná ani tvrdá, takže Cheng jí v pohodě chytá.
     
    30
    Panečku, to byla gólovka! A Čína mohla jít do vedení. Z rychlého brejku přihrával zleva Hai na nabíhajícího Zhiho, ten možná nečekal, že se k němu dostane balón a šance jako by se zalekl. Vystřelil jen do Casillase.
     
    29
    Xavi si narazil se Silvou a vypálil. Jeho střela ale byla zablokována na rohový kop...
     
    27
    Další dlouhý aut Shenga. A opět byl nebezpečně blízko Casillase. Tentokráte ale z něho Čína výrazněji nezahrozila.
     
    26
    Světové parametry, čínští hráči nejsou vůbec, ale vůbec špatní. Přes Shenga a Xiaotinga se dostal míč k Junminovi. Škoda pro něj, že s centrem zaváhal. Takhle je z toho jen rohový kop.
     
    25
    Cazorla posílal kolmici do vápna, tu ale tečoval jeden ze soupeřů. Takže ani Silva, ani Negredo se k ní nedostali. Cheng má míč v moci.
     
    24
    Pískot z domácích tribun se ozývá stále častěji. Vždyť gólman Cheng si zatím vůbec nezachytal! Čína předvádí zatím skvělý výkon.
     
    22
    Xuri si nepočínal v rukavičkách proti Albovi. Žlutá karta byla na místě. Holandský sudí jimi ale šetří. Jde přece jenom o přátelák.
     
    21
    Wow! To byl ale dlouhý aut ze strany Shenga. To bych nečekal, že ho hodí až do malého vápna. Tam operoval hodně nebezpečně Zhi, trefit do míče se ale nakonec nedokázal. Ramos ho ubránil s velkým štěstím.
     
    20
    Hosté v dalším útoku, po pravé straně utíkal Junmin. Jeho centr nebyl špatný, Španělé pro jistotu odvrátili na rohový kop. Junminův centr z něho se ale neujal.
     
    19
    Je to ale zatím velká bída ze stran mistrů světa a Evropy. A stadion la Cartuja je dost tichý. Asi nečkal, že Čína bude takhle dobře vzdorovat.
     
    17
    Držení míče jasně na straně Španělska, které ho mělo v moci v 71% hry. Čína je na tom o několik desítek procent přece jenom hůře.
     
    16
    Čína zatím velice dobře brání. Peng teď zastavil dobře Albu. Další roh pro Španělsko, musí se dodat, že znovu neúspěšný.
     
    15
    Linpeng předal míč Zhimu, ten svým pasem hledal nabíhajícího Lina, jenže ten na míč nedosáhl. Toho se tak v pohodě zmocnil Casillas.
     
    14
    Škoda- Čína zachytila soupeřovu kombinaci, Linpeng však ve středu hřiště zazmatkoval a ztratil míč.
     
    13
    Nádherná kombinace Španělska na jeden dotek, ve vápně se během pár vteřin odcitl volný Negredo. Na poslední chvíli však odvrátil míč do zámezí Xiang. Z následného rohového kopu domácí nevytěžili nic.
     
    10
    Španělsko se na druhé straně nenechalo zahanbit. David Silva srší aktivitou, přihrával do vápna Negreda, který však z blízkosti ve skluzu Chenga nepřekonal.
     
    11
    Domácí se dostávali do útoku, přihrávku z pravé strany od Silvy však zachytil v pohodě Cheng. U míče bude Čína.
     
    8
    Čína kouše a rozhodně nepůsobí špatným dojmem. Kapitán Zhi si naběhl na krásný centr, Casillas proti němu špatně vyběhl. Zhi tak měl poloprázdnou branku před sebou, ale napálil trestuhodně boční síť.
     
    6
    Také Španělé se dostali ke střele. Konkrétně to byl David Silva, který si narovnal míč na levačku, tvrdě vystřelil po zemi, jenže balón skončil jen vedle tyčky Chengovy brány.
     
    4
    Casillas si musel poprvé šáhnout na míč! I když nebylo moc co řešit. K odraženému balónu se dostal Xuri, který ho z první napálil asi z třiceti pěti metrů, jeho střela ale neměla potřebné parametry, aby nějak výrazněji ohrozila španělského gólmana.
     
    3
    Linpeng pronikal po pravé straně, ale Ramos ukázal, že je to zkrátka řízný obránce. Čistý a perfektní skluz.
     
    2
    Lin se dostával do dobré pozice, chtěl proniknout do středu hřiště, byl ale podražen. Čína se poprvé dostala k míči a Španělsko mu ho hned sebralo, byť za cenu faulu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Casillas - Arbeloa, Albiol, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Xabi Alonso - Cazorla, Negredo, Silva

    Čína: Cheng - Linpeng, Xiaoting, Peng, Xiang - Xuri, Sheng - Junmin, Zhi, Hai - Lin

    Rozhodčí: Bas Nijhuis.
     
    Oba týmy jsou již připraveny na hrací ploše. Zní čínská hymna, po ní bude následovat španělská a pak už vše vypukne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Viktor Sandev

    Branky: 84. Silva

    Karty:   79. Torres (ESP) - 59. Xuri (CHI), 75. Lü Peng (CHI)


    Španělsko: Casillas (46. Valdés) - Arbeloa, Albiol, Ramos (56. Piqué), Alba - Xavi (46. Navas), Busquets (46. Iniesta), Xabi Alonso - Cazorla (68. Mata), Negredo (46. Torres), Silva
    Čína: Cheng - Linpeng, Xiaoting, Z. Peng, Xiang - Xuri (70. Lü Peng), Sheng (85. Jianye Liu) - Junmin (60. Xiaolong), Zhi (67. Liu Jian), Hai (74. Zheng) - Lin (87. Yu Dabao)

    Rozhodčí: Bas Nijhuis (NED)
    bahis siteleri