Olomouc B – FKM Vysočina Jihlava 0:1 (kon.) | Hulín – Hlučín 5:0 (kon.) | Ostrava B – Zábřeh 1:3 (kon.)
Brno jun. – Uničov 0:1 (kon.) | Slovácko B – Břeclav 1:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno jun.
0:1 (0:0)
SK Uničov
Středa 06.06.2012, 17:00 • fotbalový stadion na Srbské, v Brně • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, vítejte u sledování MSFL. Dnes naposledy před domácím publikem odehraje zápas brněnská Zbrojovka, která hostí Uničov. Je to rovněž derniéra ve třetí nejvyšší soutěži, protože Zbrojovka od příštího soutěžního ročníku bude hrát společnou ligu juniorek.
     
    Dnes by se Brňané chtěli rozloučili s touto soutěži důstojně, poslední zápasy se jim vůbec nedaří a výsledková mizérie je provází prakticky celé jaro. Dokonce musel být pod debaklu v Jihlavě odvolán kouč Kafka, kterého nahradil Ludevít Grmela. Jasný cíl mají Brňané v tomto duelu, tedy vyhrát.
     
    Čeká je však soupeř, který je ve špičce tabulky. Uničov je na pátém místě a předváděl na jaře solidní fotbal. Ligovou soutěž tak dohrává prakticky v klidu, nemohl ani postoupit a o sestupových problémech řeč nemůže být už vůbec. V tomto mači je mírným favoritem. Uvidíme, co od zápasu můžeme vůbec očekávat, jde v něm pouze o čest a prestiž.
     
    Jak jistě vítě, Zbrojovka dnes oficiálně postoupila do nejvyšší soutěže, "A" tým tam bude hrát Gambrinus ligu, "B" mužstvo pak již zmíněnou ligu juniorek. Nejvyšší fotbalová soutěž odstartuje koncem července. Ze Srbské se samozřemě přihlásíme.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno B: Veselý - Varaďa, Lapeš, Stáňa, Stehlík, Kršák, Drbal, Matyska, Huška (K), Frimmel, Janoščin. Trenér: Ludevít Grmela.

    SK Uničov: Uvízl - Ulma, Kyselý, Hrubý, Švajda (K), Jeřábek, Nuc, Koutek, Krč, Juřátek, Konečný. Trenér: Miroslav Machálek.

    Rozhodčí: Černý - Machát, Talpa.
     
    Hráči jsou již na hřišti, utkání může za malou chvíli začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    6
    Hosté zahrávali první rohový kop zápasu, ale poté se dopustil ve vápně faulu Nuc a rozhodčí píská do píšťalky. U míče jsou zatím častěji hráči z Uničova.
     
    11
    Hanáci byli v dalším náznaku šance, ale v rozletu je zastavil praporem sudího Macháta. Zbrojovka se zatím před Uvízla prakticky nedostala.
     
    13
    Velká šance Zbrojovky. Drbal krásným pasem našel rozběhnutého Stehlíka, který se řítil z levé strany sám na bránu, ale nepodařila se mu střela. Byla slabá, navíc po zemi a Uvízl tak s jistotou kryje.
     
    16
    V tísni hlavičkoval Drbal a jeho pokus likviduje Uvízl. Nutno pochválit obránce Koutka, který ho na těsno hlídal.
     
    18
    Standardku zahrával z levé strany a dobrých pětadvaceti metrů Varaďa, míč se solidně kroutil, nakonec končí dva metry vedle Uvízlovy brány.
     
    22
    Olomoucký kapitán Švajda nestřílel z velké vzdálenosti vůbec špatně, leč do náruče Veselého.
     
    25
    Nebezpečný rohový kop Zbrojovky zakončoval po odraženém míči Stehlík, gólman Uničova míč vyboxoval před sebe.
     
    26
    Na druhé straně bude Uničov kopat trestný kop z velice slibné vzdálenosti.
     
    27
    Souhra hostům vůbec nevyšla, byla zahrána lajdácky.
     
    32
    Gólovou šanci měl také Uničov. Hostující Švajda unikl po pravé straně a z hranice velkého vápna tvrdou ránou prověřil pozornost Veselého, ten úspěšně zasahuje a vyráží na roh.
     
    34
    Poté se již domácí dokázali ubránit.
     
    35
    Krásná akce Zbrojovky, která mohla jít do vedení. Stehlík přiťukl míč na Kršáka a jeho přízemní střela z dobré pozice vyloženě volala po gólu. Proti byl však Uvízl, jenž výborně zásahl nohou. Tak zatím své týmy drží oba strážci brankoviště.
     
    40
    Lapeš nevěděl co udělat s míčem, tak to vzal na sebe a technickou střelou vystrašil Uvízla, který musel kontrolovat pokus brněnského háče. Míč zapadl jen těsně vedle.
     
    42
    Domácí v závěru poločasu tlačí, chtělí docílit branky. K dispozici mají roh.
     
    43
    Od Varadi byl hodně přetažený a končí v zámezí.
     
    43
    První žlutou kartu dnešního zápasu inkasuje hostující Tomáš Nuc, který zatáhl ve středu hřiště za dres Lapeše.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme branku neviděli. Obě mužstva měly šance, ty však nedokázaly přetavit v branku. Celkově to nebyl špatný fotbal, takový uvolněný a poklidný. Zatím jsou jistotami brankáři.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    49
    Dvacet metrů před vápnem srazil Jeřábka brněnský Drbal a dostává po zásluze žlutou kartu. Hosté navíc mají velkou šanci, budou zahrávat trestný kop.
     
    50
    Tomáš Nuc svou šanci zahodil, nápálil míč vysoko nad.
     
    55
    Další žlutou kartu dostává brněnský Jindřich Stehlík, který zcela zbytečně poslal k zemi Juřátka.
     
    62
    Hra postrádá kvalitu, spíše se bojuje. Stále čekáme na nějakou vážnější šanci. Střela Krče byla spíše propagační.
     
    64
    Domácí trenér poprvé zasahuje do sestavy. Odchází Denis Frimmel, místo něj přišel na hrací plochu Tomáš Kunc.
     
    65
    Střídá také Uničov. Dohrál Krč, zbytek zápasu absolvuje Lukáš Heinz.
     
    66
    Domácím se povedla vstřelit branka, když Uvízl špatně vyběhl, nicméně Lapeš dorážel do prázdné brány z ofsajdu. Radost Brna byla tedy zbytečná.
     
    69
    Střídající Lukáš Heinz je potrestán žlutou kartou, když zastavil unikajícího Stehlíka. Pro Zbrojovku se rýsuje zajímavá standardka.
     
    70
    Té se ujal Janoščin a Uvízl musel zasahovat. Míč však viděl a v pohodě ho vyrazil.
     
    72
    Hostující trenér Machálek podruhé střídá. Z placuje stahuje Nuce, na něj pak vstupuje Tomáš Řehák.
     
    75
    Patnáct minut do konce a nic nenasvědčuje tomu, že bychom měli registrovat nějakou změnu stavu. První poločas byl ještě koukatelný, v tom druhé se hrstka diváků musí hodně nudit.
     
    76
    Uničov právě vstřelil branku!

    Tak to vidíte, úplně jsem to přivolal a možná i zakřikl. Kousek za půlící čárou udělal neskutečnou chybu domácí Drbal, hostům tak vznikl brejk dva na jednoho, kterého využil MAREK KYSELÝ. Pro něj nebyl žádný problém dopravit míč do prázdné brány. Uničov kompletně vyšachoval brněnskou obranu, včetně gólmana Veselého. Pátý tým MSFL tak jde do vedení.
     
    79
    A Brno pokračuje ve výsledkové mizérii. Předminule podlehlo Jihlavě 6:1, o víkendu doma Zábřehu 3:0 a dnes to nevypadá znovu příliš vesele a radostně.
     
    81
    Trenér Brna střídá. Ze hry stahuje Stáňu, na zelený pažit nastupuje Jan Hajn.
     
    85
    Dnešní duel sleduje 61 diváků.
     
    87
    Varaďa zahrál trestný kop z velice solidní vzdálenosti, ale ta koncovka. Ta byla přímo strašidelná. Čas se pro domácí krátí a nějaký tlak nepřichází. Naopak u míče jsou hosté, kteří vybojoval roh.
     
    90
    Poslední změna v týmu hostů, odešel Jeřábek, přišel Vejvoda. Na straně Brna rovněž závěrečná změna. Přišel Černý, odešel Matyska.
     
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí ani nenastavil a rovnou ukončil tento duel. Brňané v něm prohráli 0:1. Uničov rozhodl o své výhře v 76. minutě Kyselým. Já se pro dnešní den loučím a v příští sezóně se budu těšit z městského fotbalového stadionu na Srbské na počtenou. (18:46:32)

    Roman Zajíček

    Branky: 76. Kyselý

    Karty:   49. Drbal (BNB), 55. Stehlík (BNB) - 43. Nuc (UNI), 69. Heinz (UNI)


    FC Zbrojovka Brno jun.: Veselý - Varaďa, Lapeš, Stáňa (81. Hajn), Stehlík, Kršák, Drbal, Matyska (90. Černý), Huška (K), Frimmel (64. Kunc), Janoščin. Trenér: Ludevít Grmela.
    SK Uničov: Uvízl - Ulma, Kyselý, Hrubý, Švajda (K), Jeřábek (90. Vejvoda), Nuc (72. Řehák), Koutek, Krč (65. Heinz), Juřátek, Konečný. Trenér: Miroslav Machálek.

    Rozhodčí: Černý - Machát, Talpa

    Diváci: 61
    bahis siteleri