Nizozemsko – Dánsko 0:1 (kon.) | Německo – Portugalsko 1:0 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1)
Dánsko
Sobota 09.06.2012, 18:00 • Metalist Stadion Charkov, Ukrajina - Základní kámen stadiónu byl položen v roce 1925 a už o rok pozd • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    89
    Huntelaar operoval s míčem ve vápně a chtěl zakončit, či přihrát. Kolem něj se však prohnal dánský hráč a nejspíše zahrál rukou. Rozhodčí však nechává hru pokračovat a musí se bránit nálet nizozemského ostrostřelce.
     
    85
    Poslední trumf Holanďanů. Na hřiště přichází dříč Dirk Kuijt nedávno přestoupivší do Fenerbachce Istanbul a ze hry odchází obránce Ajaxu Gregory van der Wiel.
     
    84
    Dánové podruhé střídají. Ze hry mizí Dennis Rommedahl a na hřiště vstoupí Tobias Mikkelsen.
     
    81
    Kvist zahrál rukou a to znamená jediné žlutou kartu, ve vápně by to samozřejmě mělo daleko horší následky.
     
    78
    Druhou žlutou kartu dnes vytahuje rozhodčí a tentokrát ji ukazuje dánskému Simonu Poulsenovi.
     
    74
    Velká šance pro Huntelaara krátce po jeho střídání, když ho našla přihrávka od Sneijdera. Proti němu však dobře vyběhl brankář Andersen a nizozemský útočník ho trefil. Pak sice mohli Holanďané dorážet, ale to už přišel faul právě na Andersena.
     
    74
    Střídají i Dánové. Ze hřiště odchází Eriksen a nahrazuje ho Schöne.
     
    71
    Nyní přichází čas pro nejlepšího střelce letošní sezóny Bundesligy. Druhým střídajícím je totiž Huntelaar, který nahradí Afellaye.
     
    71
    Avizované střídání. Do hry jde nejprve Rafael van der Vaart, který nahrazuje defenzivního záložníka Nigela de Jonga. Tedy jednoznačné posílení ofenzivy.
     
    70
    To Krohn-Dehli si zápas užívá, vstřelil gól a teď vyslal nebezpečnou střelu na Stekelenburga. Ten musel vytáhnout proti přízemnímu pokusu k levé tyči zákrok.
     
    67
    Co by to byl za zápas, kdyby van Bommel nedostal žlutou kartu. Dnes je to první udělená karta. Radost z ní defenzivní záložník však rozhodně nemá.
     
    52
    Se zajímavými možnostmi se roztrhl pytel. Nyní pálil zpoza vápna Ibrahim Afellay a jeho střela po zemi jen těsně minula levou tyč.
     
    51
    Van Bommel napřáhl a zvětší vzdálenosti donutil Andersena k zákroku, když míč mířil k levé tyči...
     
    50
    Robin van Persie v šanci. Dostal se k míči ve vápně na levé straně, ale stala se mu neobvyklá věc. Míč promáchl.
     
    43
    Daniel Agger blokoval dlouhý centr do vápna, míč se však odrazil ke Sneijderovi, který vyslal do gólovky van Persieho. Toho však vystínoval brankář Andersen a van Persie pálil pouze do něj.
     
    39
    Projevují se velké individuální dovednosti Nizozemců. Hráč Barcelony Ibrahim Afellay teď předvedl opět krásný kousek, uvolnil se ke střele a zpoza vápna napálil míč ostře na bránu. Lopta proletěla jen těsně nad břevnem.
     
    36
    Velká chyba Dánů v rozehrávce, kterou má na svědomí brankář Andersen a Holanďané mohli trestat. K míči se dostal Robben, který míč přivedl až na hranici vápna a ačkoliv mohl nahrávat, nikoho nepřekvapilo, že jako soukromník střílel. Ovšem střílel velmi dobře a chybělo málo, orazítkoval levou tyč!
     
    24
    Dánsko právě vstřelilo branku!

    Tak se podívejme, jaký umí být fotbal. Nizozemci byli doposud lepší, ale hraje se na góly a ten vstřelil soupeř. Skvělou akci provedl MICHAEL KROHN-DEHLI, který naznačil před vápnem střelu a následně pronikl do vápna a střelou mezi nohy vybíhajícího Stekelenburga rozvlnil síť.
     
    7
    K van Persiemu se odrazil míč po pasu Robbena a ihned pálil zhruba z penalty na bránu. Mezi tři tyče se však netrefil. První vážnější šance utkání.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 24. Krohn-Dehli

    Karty:   67. van Bommel (NED) - 78. Poulsen (DEN), 81. Kvist (DEN)


    Nizozemsko: Stekelenburg - van der Wiel (85. Kuijt), Heitinga, Vlaar, Willems - van Bommel (C), N. de Jong (71. van der Vaart) - Robben, Sneijder, Afellay (71. Afellay) - van Persie. Trenér: Bert van Marwijk.
    Dánsko: Andersen - Kjaer, Agger (C), S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Zimling - Eriksen (74. Schöne), Rommedahl (84. Mikkelsen), Krohn-Dehli - Bendtner. Trenér: Morten Olsen

    Rozhodčí: Damir Skomina - Primož Arhar, Matej Žunič (všichni SVN) - Pavel Královec (CZE)

    Diváci: 35923
    bahis siteleri