Řecko – Česko 1:2 (kon.) | Polsko – Rusko 1:1 (kon.)
konec
Řecko
1:2 (0:2)
Česko
Úterý 12.06.2012, 18:00 • Městský fotbalový stadion Miejski ve Vratislavi. • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vážení fanoušci kopané, vítejte u sledování EURA 2012, které se v letošním roce odehrává v Polsku a na Ukrajině. A právě u našich severních sousedů, konkrétně ve Vratislavi, táboří česká fotbalová reprezentace. Polsky je toto město psáno jako Wroclaw - jedná se o čtvrté největší město Polska a současně i jedno z nejstarších polských měst. Má přibližně 633 tisíc obyvatel a nyní je hostilem naší skupiny "A".
     
    Pohled do týmu Řecka:

    Řekové mají za sebou duel s domácím Polskem a nutno uznat, že to byl hodně ostrý start pro oba soupeře. Vyprodaný stadion ve Varšavě sledoval fantastický duel, který nabídl neuvěřitelnou zápletku. Pro spolupořadatele EURA 2012 začalo utkání velice dobře, již v osmnácté minutě brnkl do míče hlavou kanonýr Róbert Lewandowski a domácí vedli 1:0. Natěšené publikum navíc "potěšil" Papastathopulos, jenž se nechal v závěru poločasu vyloučit po druhé žluté kartě. Řekové se zdáli být bezradní, leč šest minut po pauze vyrovnal Salpingidis a totálně zmrazil místní tribuny.

    To nebylo rozhodně vše. Drama totiž pokračovalo a mohlo vygradovat v solidní zápletku. Jedenadvacet minut před koncem se Polsko muselo pořádně modlit k fotbalovému bohu. Ten jeho prosby nakonec vyslyšel. Brankář Szczesny stáhl v pokutovém území k zemi řeckého střelce Salpingidise a byl rovnou vyloučen. Velkou tutovku však Karagunis nedokázal proměnit, když jedenáctku nekopl dobře. Náhradní brankář Tyton se tak stal takřka národním hrdinou. Řekové získali bod, přičemž mohli mít klidně i tři.
     
    Pohled do týmu Česka:

    Opačné starosti má kouč Michal Bílek, který se po zápase s Ruskem ocitl pod velkým tlakem médií a celé fotbalové veřejnosti. Bohužel debakl s Ruskem (4:1) pasuje naše hráče do poměrně prekérní situace. Nikoliv však neřešitelné. Stále je o co hrát a ve vzduchu poletuje šest bodů. Naši musí už v tomto utkání každopádně bodovat, to je prostě fakt a nezbytná nutnost s ohledem na postup ze skupiny. Sami hráči uznali, že musí zlepšit herní výkon a celkový obraz. Rovněž se vyvarovat velkým dírám v obraně a tlačit se důrazněji před soupeřovu bránu.

    Je jasné, že lodivod národního týmu Michal Bílek bude muset udělat změny v sestavě. Očekávají se dvě až tři, především v obraně chybující duo Kadlec - Hubník pravděpodobně někdo nahradí. Hovoří se také záložní řadě, tak se nechme překvapit, co trenéři nakonec do tohoto nesmírně důležitého zápasu vymyslí. Bude to boj a v podstatě odveta za EURO 2004, kdy nás Řekové porazili v semifinále 1:0. Gól tehdy vstřelil v nastevení prvního prodloužení Traianos Dellas.
     
    Kde se bude hrát?

    Podruhé se české mužstvo představí na fotbalovém stadionu Miejski ve Vratislavi. Tento krásný skvost byl otevřen 17. září 2011, kdy zde vystoupil zpěvák George Michael. O týden později se na něm o mistrovský titul v boxu utkali Vitaliy Klitschko a Tomasz Adamek. Z centra města se na stadion, jehož střecha připomíná lampion, fanoušci dostanou díky nově vzniklé tramvajové lince. Součástí komplexu je mnoho kanceláří, konferenčních místností, fitnes centrum, kasino a také muzeum. Kapacita je 42 700 diváků. Prostě nádhera, klobouk dolů.
     
    Rozhodčí:

    Tento duel bude řídit dvaačtyřicetiletý Stéphane Lannoy z Francie, který už na turnaji rozhodoval sobotní zápas Německa s Portugalskem. Rozdal dvě žluté karty a nedopustil se žádné větší chyby. Civilním povoláním je distributor počítačových her a na listině FIFA figuruje od roku 2006. Pískal už na olympijských hrách 2008, mistrovství Evropy 2008 i světovém šampionátu 2010.
     
    Poslední vzájemný duel:

    Nikdo se nemůže nevzpomenout na tehdejší krutou porážku 0:1 po prodloužení v Portugalsku v roce 2004. V našem týmu ho má v živé paměti trio Baroš, Čech, Rosický. Dnes by nebylo špatné tuto porážku našemu soupeři oplatit. Duel to bude nesmírně napínavý a důležitý, neboť oba týmy potřebují vyhrát, aby si zachovaly šance na postup. Především prohra českého výběru by znamenala konec nadějí a poslední zápas s domácím Polskem by byl pouze formalitou.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Chalkias - Holebas, Katsuranis, Papadopulos, Torosidis - Karagunis (K), Maniatis, Fotakis - Fortunis, Salpingidis, Samaras. Trenér: Fernando Santos.

    Náhradníci: Tzorvas, Sifakis - Tzavellas, Malezas - Makos, Ninis, Fetfatzidis - Lyberopulos, Mitroglu, Gekas.

    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Jiráček, Hübschman, Plašil, Rosický (K), Pilař - Baroš.Trenér: Michal Bílek.

    Náhradníci: Laštůvka, Drobný - Suchý, Hubník, Rajtoral, Rezek, Petržela, Kolář, Darida - Necid, Pekhart, Lafata.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy - Frédéric Cano, Michael Annonier (všichni FRA) .
     
    Je tu den D a hodina H, úterý krátce před 18 hodinou. Start druhého zápasu českého týmu se blíží. Jde skutečně o hodně, prohra nás posílá domů, remíza dává naděje, nejlepší variantou je samozřejmě výhra. Hráči a rozhodčí nastupují na hrací plochu, kde si vyslechnou státní hymny obou zemí. Podle odhadů je v ochozech zdejšího stadionu něco kolem 12 tisíc fanoušků z Česka. Z Řecka pak podstatně méně. 42 tisícový kotel doplňuje většina domácích diváků, komu však budou fandit, to je otázka. Můžeme jen doufat, že stejně jako v úvodním duelu nám.
     
    Francouzský arbitr za pár chvil zahájí svým úvodním hvizdem tento duelu. Městský stadion ve Vratislavi je do posledního místečka zaplněn, atmosféra je fantastická. Čeští fanoušci jsou natěšeni a věří v jasné zlepšení a nápravu za propadák s Ruskem. Všichni věří, že Michal Bílek měl při svém výběru dobrou ruku. Mimochodem lodivod Česka byl před záčátkem duelu vypískán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do první akce se tlačili Řekové, kteří měli výkop. Jenže míč končí u Petra Čecha, jenž si tak mohl osahat míč.
     
    2
    V útoku jsou také naši. Jiráček dostal míč od Pilaře a toho už dál nepustili. V obraně působí hodně pevně.
     
    3
    Slyšíme pískot, pokud tedy drží míč na kopačkách fotbalisté z Řecka. Máme tedy důkaz, že se fandí našemu mužstvu.
     
    3
    Česko právě vstřelilo branku!

    Fantastický úvod pro český národní tým. PETR JIRÁČEK využil obrovských zmatků v řecké obraně, proklestil si cestu až na hranici vápna, kde propálil nekompromisně Chalkiase. Ten si sice na míč sáhl, ale ta rána byla dostatečně prudká, že na ni nemohl zareagovat. To je skvělý úvod, pro nás by to mělo být obrovské pozitivum, hráčům by vedení mělo dodat klid a sebedůvěru.
     
    4
    Pokud jsem chválil pevnost řecké obrany, tak měla pouze jepičí život. Zcela ponechala volného Jiráčka a ten ukázal, proč je tak úspěšným hráčem.
     
    6
    Česko právě vstřelilo branku!

    Neuvěřitelné. Úvod z říše snů. Takřka plzeňská spolupráce ve složení Jiráček a VÁCLAV PILAŘ se znovu ukázala. Autor první branky hraje v obrovské pohodě a nyní poslal přihrávku na pravou stranu, kde krásně odcentroval do vápna liberecký Gebre Selassie a náš mladý štírek podruhé dopravil míč do sítě. Dokázal se procpat mezi dvěma hráči, nebyla to snadná úloha, ale povedla se. Řekové jsou v šoku, takový úvod vůbec nemohli čekat. Pro Vencu Pilaře je to druhá branka na tomto turnaji. Fantazie.
     
    8
    Kritika fanoušků a médií zřejmě zabrala, předvádíme skvělý fotbal. Neustále útočíme a tlačíme se před Chalkiase. Řecká obrana vůbec neví, kam dřív skočit. Hraje se pouze na polovině našeho dnešního soupeře. Vůbec se to pochopitelně nelíbí portugalskému kouči ve službách Řecka, Fernandu Santosovi.
     
    10
    Petr Čech zatím nemusel řešit nic ošemetného, je však možné, že nyní si bude muset připsat zákrok. Z klidu by ho mohl vyrušit Fotakis, který zahrává standardku...
     
    11
    ...nakonec to byl kapitán Karagunis, který trestný kop zahrával, ale Petr Čech bezpečně stahuje míč do svých rukou.
     
    12
    Řekové se postupně probouzejí z úvodního kolapsu, ale stále to není ono. Pro nás samozřejmě výhoda. Nyní to zkoušel Samaras, jenž se cpal před Sivoka, ale vše bylo zbytečné. Odpískán a odmáván ofsajd.
     
    13
    Na zemi leží Jaroslav Plašil, který dostal evidentně loktem do tváře. Fotakis jej udeřil, ale je nepotrestán.
     
    15
    Publikum žene český tým kupředu, ve zdejších komplexu probíhá mexická vlna. Kdo by to po patnácti minutách čekal. Ovšem, nic není hotovo. Před námi je hromada času, chce to vytrvat v nastaveném tempu.
     
    16
    Skvěle Pilař, vybojoval pro nás rohový kop. Tomáš Rosický si jde pro míč.
     
    17
    Nejstarší hráč turnaje Konstantinos Chalkias až nadvakrát lapil míč do náruče. Osmatřicetiletý veterán měl problémy, tlačila se na něj dvojice našich borců, nakonec uspěl a rozehrává od své svatyně.
     
    18
    Další standardka pro Řecko. Zahrával ji Cholevas, ale jeho centr byl příliš nízký.
     
    19
    Nebylo by dobré nechat Řecko hrát, Petr Čech musí znovu chytat do náruče vysoký centr Maniatise. Vše v naprostém klidu.
     
    20
    Pilař je v obrovském laufu. Nyní to zkusil z dvaceti metrů a Konstantinos Chalkias se musel proletět. Naštěstí pro něj už nemusel zasahovat, míč letěl metr vedle. Nicméně velice pohledný pokus našeho supertalentu.
     
    21
    Baroš už toho sice tolik nenaběhá, jako před pár lety, ale teď popletl řeckého gólmana, který před ním poměrně nešikovně odkopává do zámezí. Chalkias se gestem svým spoluhráčům omlouvá.
     
    22
    Chvíli se hrát nebude, Konstantinos Chalkias má nějaký problém...
     
    22
    ...tak Chalkias musí mít zdravotní problém, protože po dvadvaceti minutách dochytal. Nahrazuje ho Michalis Sifakis.
     
    23
    Řekové mají tedy pořádný kopec smůly. Nejen, že prohrávají 0:2, ale ještě si zřejmě natáhl sval jejich strážce brány. Příležitost tedy dostává brankář Aris Soluň Michalis Sifakis.
     
    27
    Karagunis dostal pořádně naloženo od Tomáše Rosického, který vyfasoval žlutou kartu. Řecký fotbalista zůstává stále na hřišti, dostal kopačkou do hlavy. Pravdou také je, že kapitán soupeře dokáže hodně věcí náležitě přibarvit, což se stalo i nyní. Každopádně Rosický měl nohu hodně vysoko a karta je asi udělena správně.
     
    28
    Tomáš Rosický se dostal do palebné pozice, vystřelil z hranice velkého vápna velice přímočaře a střídající Sifakis se musel protáhnout skokem k levé tyči. Míč tam dokázal vytěsnit konečky prstů. K dispozici budeme mít rohový kop.
     
    29
    Po něm se řecká defenziva dokázala koncetrovat na naše útočné hráče.
     
    31
    Naštěstí ojedinělé brejky Řecka zastavuje sudí na čáře. Samaras se z ničeho nic ocitl za naší čtveřicí beků, ale ti si situaci pohlídali. Ofsajd systém zahrán zkušeně a s jistotou.
     
    33
    Opět roh pro Česko. Zahrával jej Tomáš Rosický, který ale ani napodruhé neprocedil míč k němu z našich hráčů. Míč odhlavičkoval Holebas.
     
    34
    Źlutí se i na druhé straně a na karty máme vyrovnáno. Hodně nepříjemně si došlápl na Pilaře Torosidis a sudí Lannoy okamžitě tasí z rukávu, přesně řečeno z kapsičky.
     
    36
    Velká škoda. Zbytečný faul výborně hrajícího Jiráčka. Petr zajel ostře do Maniatise a ani tentokrát rozhodčí dlouho na nic nečekal.
     
    37
    Řekové stále čekají na svou šanci a nekoná se ani teď. Fortunis hledal svého kolegu Salpingidise, ale ten byl znovu v ofsajdu. Jakákoliv akce našeho soupeře je přerušena čárovým sudím. Nemůžeme rozhodně říci, že by nám to nějak vadilo. Žádnou radost z toho nemá pochopitelně jedenáctka v bílém.
     
    39
    Naopak sestava v červeném hraje naprosto s přehledem. Ve všech statistikách jasně dominuje.
     
    40
    Stále je však před námi poločas a pět minut. Nepolevit a hrát stále v tomto stylu. Gebre Selassie vybojoval míč a následně ho o něj obral Fortunis.
     
    41
    Velké varování pro český celek. Řekové dali branku, když se po centru Maniatise prosadil na malém vápně hlavičkující Fortunis. Naštěstí je radost Řecka zbytečná, branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. Máme obrovskou kliku, protože dle všeho to ofsajd nebyl a sudí Cano celou situaci posoudil špatně. To už musí být pro soupeře hodně frustrující, všechy akce končí zvednutým praporkem. Tato být rozhodně neměla.
     
    43
    Nicméně zbytek poločasu patří Řecku, které dokázalo zvýšit aktivitu. Je nebezpečné a snaží se hrát po pravé straně.
     
    45
    Rozhodčí Stéphane Lannoy nastavuje nad rámec poločasu jednu minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úžasný první poločas, ve kterém jsme dokázali vstřelit hned dvě branky. Ve třetí minutě se prosadil Jiráček, o tři minuty ho napodobil Pilař. Naši byli čtyřicet minut lepším týmem. Poté se však dostalo ke slovu také Řecko a nutno uznat, že bylo hodně nebezpečné. Dokonce vstřelilo dle všeho regulérní branku Fortunisem, svěřencům Michala Bílka pomohl prapopek lajnového sudího. Pokud to byl ofsajd, tak to bylo opravdu o prsa mladé vietnamské dívky.
     
    Druhý poločas začíná krátce po 19 hodině a vstoupíme do něj s výborným vedením. Jenže není nic hotové, soupeř bude zcela jistě kousat. Předvedl to také proti Polsku. Dejte si kávičku, pivečko nebo něco ostřejšího, bude to nervák. Za pár minut se opět přihlásím.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Střely na bránu: 0:3
    Střely mimo: 2:3
    Rohy: 0:3
    Fauly: 3:11
    Žluté karty: 1:2
    Ofsajdy: 5:0
    Držení míče: 50:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Bohužel registrujeme u našeho týmu jedno střídání. Ze hřiště odešel pravděpodobně zraněný kapitán Tomáš Rosický, jeho místo musí zaujmout Daniel Kolář.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločase se dostával do šance Baroš, jemuž předložil ideálně míč Gebre Selassie. Řecký gólman nemusel zasahovat.
     
    47
    Trenér Fernando Santos podruhé střídá. Na lavičku usedá Fotakis, prakticky celý druhý poločas odehraje Theofanis Gekas.
     
    48
    Českým kapitánem je tak Petr Čech. Jak vidno, na obou stranách utrpěio jedno z mužstvem ujmu. U Řeku to byl gólman Chalkias, u nás pak Tomáš Rosický. Doufejme, že bude hráč Arsenalu proti Polsku připraven nastoupit.
     
    50
    Hraje se ve středu hřiště. Řekové se snaží vytvořit si tlak, ale naše obrana zatím otupila veškeré naděje protivníka.
     
    53
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Bohužel je sníženo. Petr Čech udělal fatální chybu, která se mu stane tak jednou za deset let. Střílený centr Samarase neudržel v rukavicích, propadl mu mezi rukama a THEOFANIS GEKAS byl ve správný čas a na správném místě. Chopil se míče a dopravil ho do prázdné brány. Vůbec nám nezafunfovala spolupráce Čech - Sivok. Druhý jmenovaný možná měl hrát, prostě se nedomluvil s vítězem Ligy mistrů a jsme za to potrestání hodně brzo.
     
    55
    Musíme věřit, že tato hodně laciná branka s našim týmem neotřese. To byla neskutečná hrubice.
     
    57
    Na karty máme opět vyrovnáno, Salpingidis pravděpodobně za mluvení vidí žlutý kartonek.
     
    59
    Naši se dostávají pod tlak, a to není vůbec dobré.
     
    60
    Fanoušci našich barev vycítili potřebu přidat na hlasivkách, je to jen dobře.
     
    62
    U míče náš kapitán Petr Čech, který do této doby neměl jediný zákrok. Když to vezmeme celkově i s utkáním s Ruskem, stal se z něj prakticky pouhopouhý rybář. Zákroky žádné neměl, o to je to pro něj horší, že se gólman Chelsea nemůže dostat do klidu a pohody.
     
    63
    Tomáš Sivok musel řešit situaci ve vzduchu. Pomohl mu i Petr Čech, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    64
    Je pravda, že poměrně dlouhou dobu postrádáme i nějakou útočnou akci našeho výběru. U míče jsou pouze Řekové. Naštěstí Samarase důrazně a hlavně čistě odclonil skvěle hrající Gebre Selassie.
     
    64
    Je tu druhé střídání kouče Bílka. Za mohutného pískotu odchází Milan Baroš, na jeho místo jde naopak za bouřlivého potlesku Tomáš Pekhart.
     
    65
    Hned se dostával střídající Pehkart do brejku. Připravoval pozici Kolářovi, ten však nezakončil přesně.
     
    66
    A právě autor nepodařené střely Daniel Kolář inkasuje žlutou kartu. Je to již naše třetí v duelu.
     
    67
    Pilař se šikovně protáhnul po levé straně a dokázal nacentrovat do pokutového území, ale Pekhart tam byl příliš pozdě. Je dobré, že jsme po dlouhé době potrápili řeckou obranu.
     
    68
    Petra Čecha chtěl prověřit z dálky Maniatis, míč mu ale příliš nesedl na kopačky a můžeme být pro tuto chvíli klidní.
     
    70
    Čas běží, ale stále ho mají Řekové dostatek.
     
    70
    Jiráček musel hlavičkovat do bezpečí. Už se na něj dotíral Torosidis. Každopádně je tu roh pro našeho soka.
     
    71
    Jsme stále pod tlakem. Holebas centruje jeden míč za druhým a Petr Čech je hodně nejistý. Vůbec nechodí sbírat míče a nechává vše na obráncích.
     
    72
    Není to ono, vázne kombinace a souhra. Budou to ještě hodně perné minuty.
     
    72
    Máme zde třetí a poslední střídání Řecka. Odešel Fortunis a o vyrovnání se pokusí Konstantinos Mitroglou.
     
    73
    Řekové zvýšili pohyb, tlačí se stále před naši bránu. Bude to obrovská dřina. Bohužel zbytečně ztrácíme míče.
     
    75
    Mitroglu ve vápně fauloval Sivoka. Čech může odkopávat od své brány.
     
    76
    Gekas napálil míč z levé strany a propadl až před Čecha, který ho chytá do náruče. Opět to nebyla žádná střela, ale spíš centr.
     
    77
    Na druhé straně se tlačil do hlavičky Pekhart, toho ubránil v hlavičkovém souboji Papadopulos.
     
    79
    Pekhart je hodně aktivní, chce se ve své premiéře na šampionátu ukazát divákům a trenérovi, zatím se to daří. Drží míč a pokouší se probudit zbytek týmu, který se druhý poločas většinou brání.
     
    80
    Je před námi posledních deset minut základní hrací doby. Hraje se ve středu hřiště, kde dostává žlutou kartu Papadopulos.
     
    82
    Sivok hraje velice dobře. Bezpečně čistí prostor v pokutovém území. Nyní ubránil dotírajícího Mitrogla.
     
    82
    Velká škoda, mohla to být dobrá šance. Václav Pilař má zřejmě stále dostatek sil a předběhl dva hráče, bohužel si v klíčový okamžik míč ukopl příliš před sebe a Sifakis rozehraje od svého pracoviště.
     
    83
    Držení míče je nyní 54:46 pro soupeře. Ale to není podstatné, stále jsme na tom výsledkově lépe.
     
    84
    Nebezpečí, Řecko má standardku...
     
    85
    ...našeho obrana v hlavičkových soubojích pracuje na jedničku. Odražený míč si navíc vzal na starost Pilař a rovnou ho odpaluje daleko pryč z našeho území.
     
    86
    Jiráček má už jednu žlutou kartu, dvakrát po sobě si koledoval. Sudí Lannoy byl benevolentní.
     
    86
    Už se zdálo, že se do brejku dostane Kolář s Pilařem, nepodařilo se. Sifakis následně chybně vykopává míč do autu.
     
    87
    Pekhart jako tank dohrál souboj s Torosidisem, dělá to dobře. Sbírá nesmírně důležité vteřinky.
     
    88
    Držíme míč, to je hodně důležité.
     
    88
    Plašil vybojoval přes clonícího Katsuranise roh.
     
    89
    Byl zahraný na krátko a Pilař posléze fauloval.
     
    90
    Je tu taktické střídání. Poslední vteřinky zápasu si užije František Rajtoral, odchází Daniel Kolář.
     
    90
    Vypršela základní hrací doba, nastavovat se budou tři minuty. Naši jsou u míče a nemusí zatím čelit tlaku soupeře.
     
    90+1
    Nebezpečná kombinace v řeckém provedení, naštěstí se srdnatě bráníme.
     
    90+2
    Řecko nakopává míče do našeho vápna, bráníme perfektně. Navíc Mitroglu fauloval a bude se kopat proti mužům v bílých dresech.
     
    90+3
    Poslední vteřinky utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovská dřina je u konce. Český tým nakonec získal tři body, když především v prvním poločase hrál skvělý fotbal a vytvořil si dvoubrankový náskok. V tom druhém se spíš bránil a po chybě Petra Čecha musel bojovat o těsný výsledek až do posledních vteřin.

    Pochválit musíme naprosto skvělou obranu, která oproti minulému duelu nechybovala. Nakonec všechno dobře dopadlo a fanoušci mohou slavit. Paráda, nádhera. Hráči utkání odbojovali a ukázali sílu a charakter. Jsme zpátky ve hře o postup do další fáze. Jedinou kaňkou na poměrně vydařeném duelu je zranění kapitána Tomáše Rosického, který má problémy s patou.
     
    Moment utkání:

    Druhý gól Václava Pilaře, který se svým klasickým způsobem procpal mezi dvěma hráči a dodal našemu týmu potřebný klid.
     
    Hráč zápasu:

    Pochvalu zaslouží celý tým za parádní kolektivní výkon. Obrana pracovala kompaktně, záloha také. Vyzvednout je třeba Petra Jiráčka, kterého bych tímto označil jako muže zápasu Řecko - Česko. Bránil, útočil a dal první branku.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 2:4
    Střely mimo: 4:3
    Rohy: 1:3
    Fauly: 9:20
    Žluté karty: 3:3
    Ofsajdy: 6:0
    Držení míče: 54:46
     
    To je tedy pro dnešní den vše, u dalších fotbalových dramat se budu těšit zase příště. Pěkný zbytek dne. (20:05:17)
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Roman Zajíček

    Branky: 53. Gekas - 3. Jiráček, 6. Pilař

    Karty:   34. Torosidis (GRE), 57. Salpingidis (GRE), 80. Papadopulos (GRE) - 27. Rosický (CZE), 36. Jiráček (CZE), 66. Kolář (CZE)


    Řecko: Chalkias (22. Sifakis) - Holebas, Katsuranis, Papadopulos, Torosidis - Karagunis (K), Maniatis, Fotakis (46. Gekas) - Fortunis (72. Mitroglu), Salpingidis, Samaras. Trenér: Fernando Santos.
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Jiráček, Hübschman, Plašil, Rosický (46. Kolář, 90. Rajtoral), Pilař - Baroš (64. Pekhart). Trenér: Michal Bílek.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy - Frédéric Cano, Michael Annonier (všichni FRA)

    Diváci: 42 000
    bahis siteleri