Řecko – Česko 1:2 (kon.) | Polsko – Rusko 1:1 (kon.)
konec
Řecko
1:2 (0:2)
Česko
Úterý 12.06.2012, 18:00 • Městský fotbalový stadion Miejski ve Vratislavi. • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    90
    Je tu taktické střídání. Poslední vteřinky zápasu si užije František Rajtoral, odchází Daniel Kolář.
     
    80
    Je před námi posledních deset minut základní hrací doby. Hraje se ve středu hřiště, kde dostává žlutou kartu Papadopulos.
     
    72
    Máme zde třetí a poslední střídání Řecka. Odešel Fortunis a o vyrovnání se pokusí Konstantinos Mitroglou.
     
    66
    A právě autor nepodařené střely Daniel Kolář inkasuje žlutou kartu. Je to již naše třetí v duelu.
     
    64
    Je tu druhé střídání kouče Bílka. Za mohutného pískotu odchází Milan Baroš, na jeho místo jde naopak za bouřlivého potlesku Tomáš Pekhart.
     
    57
    Na karty máme opět vyrovnáno, Salpingidis pravděpodobně za mluvení vidí žlutý kartonek.
     
    53
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Bohužel je sníženo. Petr Čech udělal fatální chybu, která se mu stane tak jednou za deset let. Střílený centr Samarase neudržel v rukavicích, propadl mu mezi rukama a THEOFANIS GEKAS byl ve správný čas a na správném místě. Chopil se míče a dopravil ho do prázdné brány. Vůbec nám nezafunfovala spolupráce Čech - Sivok. Druhý jmenovaný možná měl hrát, prostě se nedomluvil s vítězem Ligy mistrů a jsme za to potrestání hodně brzo.
     
    47
    Trenér Fernando Santos podruhé střídá. Na lavičku usedá Fotakis, prakticky celý druhý poločas odehraje Theofanis Gekas.
     
    46
    Bohužel registrujeme u našeho týmu jedno střídání. Ze hřiště odešel pravděpodobně zraněný kapitán Tomáš Rosický, jeho místo musí zaujmout Daniel Kolář.
     
    41
    Velké varování pro český celek. Řekové dali branku, když se po centru Maniatise prosadil na malém vápně hlavičkující Fortunis. Naštěstí je radost Řecka zbytečná, branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. Máme obrovskou kliku, protože dle všeho to ofsajd nebyl a sudí Cano celou situaci posoudil špatně. To už musí být pro soupeře hodně frustrující, všechy akce končí zvednutým praporkem. Tato být rozhodně neměla.
     
    36
    Velká škoda. Zbytečný faul výborně hrajícího Jiráčka. Petr zajel ostře do Maniatise a ani tentokrát rozhodčí dlouho na nic nečekal.
     
    34
    Źlutí se i na druhé straně a na karty máme vyrovnáno. Hodně nepříjemně si došlápl na Pilaře Torosidis a sudí Lannoy okamžitě tasí z rukávu, přesně řečeno z kapsičky.
     
    28
    Tomáš Rosický se dostal do palebné pozice, vystřelil z hranice velkého vápna velice přímočaře a střídající Sifakis se musel protáhnout skokem k levé tyči. Míč tam dokázal vytěsnit konečky prstů. K dispozici budeme mít rohový kop.
     
    27
    Karagunis dostal pořádně naloženo od Tomáše Rosického, který vyfasoval žlutou kartu. Řecký fotbalista zůstává stále na hřišti, dostal kopačkou do hlavy. Pravdou také je, že kapitán soupeře dokáže hodně věcí náležitě přibarvit, což se stalo i nyní. Každopádně Rosický měl nohu hodně vysoko a karta je asi udělena správně.
     
    22
    ...tak Chalkias musí mít zdravotní problém, protože po dvadvaceti minutách dochytal. Nahrazuje ho Michalis Sifakis.
     
    6
    Česko právě vstřelilo branku!

    Neuvěřitelné. Úvod z říše snů. Takřka plzeňská spolupráce ve složení Jiráček a VÁCLAV PILAŘ se znovu ukázala. Autor první branky hraje v obrovské pohodě a nyní poslal přihrávku na pravou stranu, kde krásně odcentroval do vápna liberecký Gebre Selassie a náš mladý štírek podruhé dopravil míč do sítě. Dokázal se procpat mezi dvěma hráči, nebyla to snadná úloha, ale povedla se. Řekové jsou v šoku, takový úvod vůbec nemohli čekat. Pro Vencu Pilaře je to druhá branka na tomto turnaji. Fantazie.
     
    3
    Česko právě vstřelilo branku!

    Fantastický úvod pro český národní tým. PETR JIRÁČEK využil obrovských zmatků v řecké obraně, proklestil si cestu až na hranici vápna, kde propálil nekompromisně Chalkiase. Ten si sice na míč sáhl, ale ta rána byla dostatečně prudká, že na ni nemohl zareagovat. To je skvělý úvod, pro nás by to mělo být obrovské pozitivum, hráčům by vedení mělo dodat klid a sebedůvěru.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Roman Zajíček

    Branky: 53. Gekas - 3. Jiráček, 6. Pilař

    Karty:   34. Torosidis (GRE), 57. Salpingidis (GRE), 80. Papadopulos (GRE) - 27. Rosický (CZE), 36. Jiráček (CZE), 66. Kolář (CZE)


    Řecko: Chalkias (22. Sifakis) - Holebas, Katsuranis, Papadopulos, Torosidis - Karagunis (K), Maniatis, Fotakis (46. Gekas) - Fortunis (72. Mitroglu), Salpingidis, Samaras. Trenér: Fernando Santos.
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Jiráček, Hübschman, Plašil, Rosický (46. Kolář, 90. Rajtoral), Pilař - Baroš (64. Pekhart). Trenér: Michal Bílek.

    Rozhodčí: Stéphane Lannoy - Frédéric Cano, Michael Annonier (všichni FRA)

    Diváci: 42 000
    bahis siteleri