HC Slovan – Sparta 3:5 (kon.) | Liberec – Fribourg 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (0:0, 3:2, 2:1)
Fribourg-Gottéron
Úterý 14.08.2012, 18:30 • Svijanská aréna, Liberec. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer z Liberce! Bílí Tygři dnes vstoupí do prestižního turnaje European Trophy, soupeřem jim bude švýcarský Fribourg-Gottéron.
     
    Severočeši si letními souboji s evropskými protivníky zpestřili přípravu také v loňské sezoně, připsali si však pouze tři vítězství a na finálový turnaj do Salzburgu se nepodívali. Pro Fribourg bude dnešní duel v European Trophy premiérový.
     
    Fribourg bude chtít navázat na své předchozí vystoupení. V pátek odehrál na svém ledě přátelský zápas s Ženevou a vyhrál 3:2. Tygři ve svém prvním přípravném střetnutí nestačili na Lva Praha, následně ale ve dvou neoficiálních duelech přemohli Mladou Boleslav a Benátky nad Jizerou.
     
    Dnešní klání bude pro oba celky první ostřejší zkouškou. Trenéři budou od svých svěřenců požadovat maximální nasazení. Liberecký celek může povzbudit zpráva, že kapitán a nejproduktivnější hráč loňského ročníku extraligy Petr Nedvěd podepsal s týmem smlouvu na další rok. Jeho start v tomto zápase je ale ještě nejistý.
     
    Týmy spolu změří síly ve Svijanské aréně, která leží v těsné blízkosti modernějšího stánku. Slouží především liberecké mládeži, A-tým se do těchto míst přesouvá pouze na tréninky.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Blažíček) – Výtisk "A", Čakajík, Derner, Cebák, Havíř, A. Jánošík, Holub – Víšek, Dušek, Kudrna "A", R. Vlach, Filippi, T. Urban, Špaček, Nedvěd "C", Bárta, Kica, Galamboš, Krejčík, Vantuch.

    HC Fribourg-Gottéron: Conz (Rytz) – Gerber, Kwiatkowski, Heins "A", Loeffel, Birbaum, Schilt, Wiedmer, Ngoy – Sutter, Plüss, Brügger, Vauclair, Rosa "A", Mauldin, Merola, Knoepfli, Jeannin "C", Hasani, Bykov, Botter, Dubé.
     
    V liberecké sestavě nakonec čtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd oproti předchozím prognózám figuruje. Ponese kapitánské céčko.
     
    Hráči jsou nastoupeni na ledové ploše. Liberec v tmavě modrém, hosté v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Zakázané uvolnění švýcarského týmu. Mauldin prudkou přihrávku od spoluhráče ve středním pásmu netečoval.
     
    00:55
    Vzápětí se do útočného pásma vřítil Heins. Na křídle se mu nabízel Brügger, přihrávku však dostal na paty. K zakončení se vůbec nedostal.
     
    01:40
    Na druhé straně poprvé zakrožil Conz. Tygři obléhali jeho svatyni, nakonec vypálil z dálky Cebák. Brankář zastavil puk na hrudi a přerušil hru.
     
    02:13
    V akci znovu gólman Fribourgu. Nedvěd chytře přenechal kotouč rozjetému Bártovi, jenž pálil z vrcholu kruhu a mířil mezi betony. Conz si mezírku pohlídal.
     
    03:04
    Loeffel dostává menší trest za nedovolené bránění. Přesilovka domácích.
     
    03:37
    Dušek se svým pokusem o založení útoku neuspěl, hosté se již podruhé osvobodili.
     
    04:40
    Vlach v ofsajdu, hra je přerušena. Liberci se zatím početní převaha vůbec nedaří, soupeř se brání na výbornou.
     
    05:05
    Švýcarský celek v pěti.
     
    05:28
    Zajímavý pokus domácího kapitána! Petr Nedvěd přejel útočnou modrou čáru a přes obránce švihem vypálil. Conz měl zakrytý výhled, ale reflexivním zákrokem lapačkou kotouč lapil.
     
    06:49
    Již od úvodních minut se hraje hodně svižně. Hra plyne, zbytečně se nekouskuje.
     
    07:43
    Častěji u kotouče je nyní hostující celek. Jeho útočné akce ovšem většinou končí již ve střední třetině, nyní dokonce Fribourg přibrzdila nepřesná rozehrávka – icing.
     
    08:35
    Švýcarský tým si zahraje v přesile. Za držení si jde odpočinout Havíř.
     
    09:12
    Zatím poněkud zbrklá přesilovka Fribourgu. Hosté se několikrát vlastní vinou vyhnali z pásma.
     
    10:12
    Mohli ale vstřelit úvodní branku. Kwiatkowski pálil od modré čáry a od betonů Pince se černá pryž odrazila přímo k Dubému. Ten byl na okamžik sám u brankoviště, neposedný kotouč ovšem nezpracoval.
     
    10:36
    Liberec v pěti, Havíř už krouží po ledové ploše.
     
    11:42
    Další trest, tentokrát na hostující straně. Krejčík se natlačil k brance a byl nedovoleně zastaven Gerberem. Menší trest za krosček.
     
    13:10
    Dvakrát napřáhl na modré čáře Cebák. Nejprve orazítkoval brankářovy betony, posléze rozezvučel mantinel.
     
    13:28
    Juraj Cebák potřetí! Slovenskému zadákovi tentokrát střela vůbec nesedla, Conz reagoval na předpokládaný směr letícího puku. Z následných zmatků u brankoviště mohl těžit Havíř, leč neuspěl.
     
    13:43
    Fribourg hraje v plném počtu.
     
    15:29
    Strkanice mezi Dernerem a Hasanim. Domácimu obránci se nelíbilo, jak protivník i po odpískání osekával Pince. Hlavní sudí vše vyřešil pouze domluvou.
     
    15:46
    Nyní už se ale trestá. Špaček pyká za hákování.
     
    16:36
    Hosté mají v pásmu tlak. Několika rychlými přihrávkami vyšachovali libereckou obranu. Vše zakončil ranou z dálky Kwiatkowski, do střely padl obránce Výtisk.
     
    17:34
    Plüss zůstal trestuhodně neobsazen u Pince! Číhal mezi kruhy, kde následně převzal spoluhráčovu přihrávku. V přímém souboji s brankářem ale neuspěl. Pince si položil, jenže puk nezvedl.
     
    17:47
    Švýcaři sehráli přesilovku dobře, ale Špačkův faul nepotrestali. Severočeši v pěti.
     
    19:33
    Několik důrazných soubojů u hrazení, borci se důrazně přetahovali o kotouč v útočném pásmu domácích. Conz nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je minulostí, k vidění je zatím vcelku pohledný hokej. Šance si vytvořily oba celky, skóre ale zůstalo bezbrankové.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Zakázané uvolnění. Domácí vyhráli úvodní vhazování, Výtisk ale z vlastní třetiny nikoho ze spoluhráčů prudkou přihrávkou nenašel.
     
    20:40
    Loeffel si jde odpočitnou za sekání. Početní převaha Severočechů.
     
    21:16
    Bykov osvobodil svůj tým, hostující čtveřice může vystřídat.
     
    21:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení. Nedvěd přihrál zpoza branky na přední tyč, kde číhal TOMÁŠ URBAN. Vysoký útočník již neměl problém z těsné blízkosti prostřelit Conze. Asistence: Petr Nedvěd, Lukáš Derner – 1:0.
     
    22:08
    HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Švýcarský celek si však přichystal bleskovou odpověď. Rychlou akci zakončil GREG MAULDIN, jenž se prohnal po levém křídle a svižnou střelou z kruhu propálil Pince. Mířil přesně, puk ještě škrtl o tyčku. Asistence: Christian Dubé, Sandro Brügger – 1:1.
     
    24:20
    Atraktivní podívaná pokračuje, slavit mohli opět Tygři. Urban se v útočném pásmu uvolnil a přenechal puk Čakajíkovi, ten zprava mířil jen do přesouvajícího se gólmana.
     
    25:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři znovu svému soupeři odskakují. Bárta nahazoval z rohu kluziště kotouč před Conzovu klec, kde následně vnikl zmatek. Nejlépe se v něm zorientoval DANIEL ŠPAČEK, z brankoviště zacílil přesně. Asistence: Michal Bárta, Petr Nedvěd – 2:1.
     
    25:43
    Trest pro domácí. Výtisk pyká za hrubost.
     
    26:48
    Nechybělo mnoho a v hloučku švýcarských příznivců mohlo být znovu veselo. Loeffel vystřelil z dálky, dorážkou se snažil prosadit Knoepfli. Ani nadvakrát ovšem neuspěl.
     
    27:43
    Další Pincův zákrok, před jeho teritoriem nepříjemně šermoval holí Mauldin. Domácí gólman nakonec přikryl puk lapačkou, Liberec v pěti.
     
    28:39
    Série nepřesností na obou stranách, hra je přerušena pro liberecký icing.
     
    28:54
    Lukáš Derner zůstal otřesený na ledové ploše. Ve středním pásmu byl sražen protihráčem, ze hřiště se však zvedá a v zápase by měl pokračovat.
     
    29:06
    Podruhé v krátkém časovém sledu sedí na trestné lavici domácí bek Výtisk. Potrestán je za krosček.
     
    30:03
    Fribourgu se nedaří. Bílí Tygři aktivně napadají soupeřovu rozehrávku, několik cenných vteřin našetřil Urban.
     
    30:41
    Až nyní rozestavěli hosté přesilovkový vzorec. Jeanninovi rána vůbec nesedla, Pinc ale raději přerušil hru.
     
    31:07
    Domácí v pěti.
     
    31:56
    Pince následně pozlobil Ngoy. V pásmu dostal hodně prostoru, k jeho smůle zakončoval bekhendem. Střele chyběla přesnost.
     
    32:04
    Vyloučení na straně hostujícího výběru. Trest pro Hasaniho za faul loktem.
     
    33:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají dnes již druhou přesilovku. Soupeře přitlačili, ze všech střel se ovšem ujalo lehké nahození DAVIDA HAVÍŘE. Zkušený bek nachytal Conze slabou střelou z dálky. Asistence: Petr Nedvěd, Tomáš Urban – 3:1.
     
    33:45
    Hraje se hodně nečistě, opět se bude pokračovat v nestandardním počtu hráčů na ledové ploše. Dvě minuty pro Duška za nedovolené bránění.
     
    35:24
    HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Hosté jsou stále svému sokovi na dosah, trefou v přesilovce snižují ze svého pohledu na 2:3. ROMAIN LOEFFEL propálil brankáře střelou od modré čáry. Asistence: Andrei Bykov, Pavel Rosa.
     
    37:20
    Pohotový zákrok Conze! Z kruhu střílel ostře Havíř, hostující gólman vyškrábl černou pryž do ochranné sítě nad svoji svatyní.
     
    38:04
    Nedvěd svým typickým způsobem kroužil v útočném pásmu, spoluhráčům ale šanci nepřipravil. Do protiútoku se vydal Rosa, akci zastavil ofsajd.
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta prostředního dějství. Kotouč na holích hokejistů ze Švýcarska.
     
    39:59
    Současně s klaksonem se ještě snažil došťouchat puk za brankáře Urban, Mauldin jej důrazně z těsné blízkosti vlastního gólman vyhnal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skvělých dvacet minut! Svižný hokej, pět branek, nechyběly ani důrazné střety. Tygři vedou nejtěsnějším možným rozdílem, poslední části slibuje zajímavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Brügger našel v přečíslení liberecké obrany na pravém křídle volného Mauldina a mohlo být vyrovnáno! Druhý jmenovaný střílel bez přípravy, těsně minul.
     
    42:03
    Střela Kwiatkowskiho byla zblokovaná. U hrazení posléze vznikla potyčka, do které se zapletl Nedvěd a hostující Ngoy. Bude se vylučovat.
     
    42:03
    Oba kohouti dostávají 2+2 minuty za hrubost. I tak se však pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    42:48
    Znovu se vylučuje. 2+10 minut pro hostujícího Heinse, početní převaha pro Severočechy.
     
    43:21
    A opět, další výměna názorů. Tentokrát u brankoviště Conze. Dvě minuty pro Urbana a Loeffela.
     
    44:13
    Havířův příklep z dálky Conze nepozlobil, nicméně domácí stále drží útočné pásmo.
     
    45:06
    Pinc na druhé straně před dotírajícími protihráči raději puk přikryl. Oba týmy hrají ve stejném počtu.
     
    45:55
    Holub postrčil kotouč rukou, hra je přerušena. Vhazování ve středním pásmu.
     
    46:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí tým navyšuje svůj náskok. JAROSLAV KUDRNA se dostal k odraženému kotouči, na pravém kruhu si střelu připravil a švihem posléze pokořil Conze. Bez asistence – 4:2.
     
    48:08
    Brügger sice puk do útočné třetiny postrčil, ale zpět na svoji hůl jej už nezískal. Bílí Tygři začínají kontrolovat hru.
     
    49:26
    Hlavní sudí ztratil mezi klubkem těl u mantinelu černou pryž z dohledu, raději tak hru přerušil.
     
    50:02
    Zápas trošku ztratil náboj. Necelých deset minut do konce základní hrací doby, střeleckých pokusů výrazně ubylo.
     
    52:56
    Wiedmar spatřil volný puk v útočném pásmu a nic složitého nevymýšlel. Napřáhl k příklepu, Pinc ale zasahovat nemusel. Střela mezi tři tyče nemířila.
     
    53:42
    Hosté nyní Tygry přitlačili. Delší čas okupovali jejich pásmo, domácí gólman si těžší zákrok nepřipsal.
     
    54:39
    Cebák přihrával o mantinel, puk byl tečovaný za plexisklo. Buly v neutrálním pásmu.
     
    55:46
    HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Drama je na světě, hosté snižují na rozdíl jediné trefy. Bykov přihrál zpoza branky GREGU MAULDINOVI, jenž operoval u pravé tyče. Zdálo se, že Pinc jeho střelu zastavil. Kotouč však přeci jen proklouzl jeho výstrojí a došoural se za čáru. Asistence: Andrei Bykov, Benjamin Plüss – 4:3.
     
    57:49
    Ofsajd hostujícího týmu, Conz již pokukuje po střídačce.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    58:41
    Liberci nevyšla rozehrávka, zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Pincem, hostující lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    58:41
    Conz zůstává na střídačce, Fribourg v šesti.
     
    59:25
    Hosté se zatím k ničemu nedostali, Liberec už poněkolikáté posunul černou pryž do středního pásma.
     
    59:30
    Třicet vteřin do konce. Čas na poradu si vzal také domácí trenér Jelínek.
     
    59:46
    Dubé měl na čepeli vyrovnání! Rosa mu adresoval přihrávku do mezikruží, prvně jmenovaný jí přesměroval směrem na Pincovu branku. Puk těsně minul břevno.
     
    59:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Střelou do prázdné branky pečetí domácí celek své dnešní vítězství. Puk do opuštěné svatyně pohodlně zavezl JAROSLAV KUDRNA. Asistence: Petr Nedvěd – 5:3.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Hráči zápasu:
    1. Petr Nedvěd
    2. Greg Mauldin
    3. Tomáš Urban
     
    Bílí Tygři si připisují v European Trophy první letošní vítězství, švýcarský Fribourg přemohli 5:3. Sledovali jsme vyrovnané utkání, vyhrát mohly oba týmy. Hostům už ve třetí třetině docházely síly, přesto nebyli v úplném závěru daleko od vyrovnání. Mužem zápasu se stal Petr Nedvěd, který i přes prvotní předpoklady do utkání zasáhl a pomohl Liberci čtyřmi asistencemi. Ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera. (20:52:33)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 22. T. Urban (Nedvěd, Derner), 26. Špaček (Bárta, Nedvěd), 34. Havíř (Nedvěd, T. Urban), 47. Kudrna, 60. Kudrna (Nedvěd) - 23. Mauldin (Dubé, Brügger), 36. Loeffel (Bykov, Rosa), 56. Mauldin (Bykov, Plüss)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Blažíček) – Výtisk "A", Čakajík, Derner, Cebák, Havíř, A. Jánošík, Holub – Víšek, Dušek, Kudrna "A", R. Vlach, Filippi, T. Urban, Špaček, Nedvěd "C", Bárta, Kica, Galamboš, Krejčík, Vantuch.
    Fribourg-Gottéron: Conz (Rytz) – Gerber, Kwiatkowski, Heins "A", Loeffel, Birbaum, Schilt, Wiedmer, Ngoy – Sutter, Plüss, Brügger, Vauclair, Rosa "A", Mauldin, Merola, Knoepfli, Jeannin "C", Hasani, Bykov, Botter, Dubé.
    bahis siteleri