Zlín – Skalica 7:6 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Litvínov 4:1 (kon.)
Frýdek-M. – Nový Jičín 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Zvolen 1:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 1:2 (po s.n.)
Kadaň – Beroun 2:0 (kon.) | Šumperk – Opava 5:2 (kon.) | Břeclav – SHK Hodonín 1:3 (pře.)
Karviná (Baník) – Val. Meziříčí 10:4 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 2:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
HKM Zvolen
Čtvrtek 06.09.2012, 18:00 • KAJOT ARENA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pěkný čtvrteční den. Vítáme vás u on-line přenosu z přípravného hokejového utkání mezi Kometou Brno a Zvolenem. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přípravná část před extraligou se pomalu chýlí ke konci a nový ročník české nejvyšší hokejové soutěže už nervózně přešlapuje za dveřmi. Ještě před jeho vypuknutím čeká na KOMETU BRNO poslední zkouška. Brněnští budou čelit na domácím ledě slovenskému týmu ze Zvolena.
     
    Kometě se začíná v posledních dnech konečně výsledkově dařit. Dvakrát se Brněnským povedlo zvítězit v rámci European Trophy nad Plzní a její bodový součet (7b.) je už nyní lepší než v minulém ročníku (5b.) tohoto prestižního turnaje.
     
    HKm ZVOLEN si naplánoval před sezónou čtrnáct přípravných utkání a má na svém kontě pět vítězství. V posledních duelech se však Zvolenským příliš nedařilo. Cesta na Moravu skončila prohrami se Zlínem a s účastníkem EBE Ligy Znojmem. Naposled se Zvolen střetl zřejmě se svým největším rivalem v boji o nejvyšší příčky v nastávajícím extraligovém ročníku - Košicemi. Tento souboj nakonec skončil jednogólovým vítězstvím Košic.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Malec, Švrček, Valach, Kováčik, Valábik, Bičánek (C), Krejčiřík, Žižka - Hořava, Raška, Hruška J., Káňa, Wasserbauer, Koreis, Čermák, Beneš, Svoboda J., Svoboda T., Dočekal, Zohorna. Trenér: Zdeněk Venera.

    HKm Zvolen: Šimko (Škrečko) - Juraško, Mucha, Ďaloga, Jurík L. (C), Puliš, Hraško, Šiška - Brabenec, Zuzin L., Ťavoda, Výborný, Méry, Jurík M., Zuzin P., Pokovič, Pichnarčík, Buda, Urgas, Huňady, Chovan. Trenér: Peter Mikula.

    Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Černý .
     
    Pěkný den z Brna. Obě mužstva už krouží na ledě, ovšem čeká se na trio sudí, bez nich se samozřejmě nemůže začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Kometa vyhrála buly a může se řítit do prvního útoku, který končí u brankáře Šimka, který raději podržel puk v lapačce.
     
    00:49
    Kometa si v úvodní minutě vypracovala tlak a zamkla Zvolen ve své třetině. Z tlaku vyplynulo vyloučení Kamila Brabence (KOM) na dvě minuty za hákování.
     
    01:11
    Peter Zuzin se dostal po chybě brněnské obrany do samostatného nájezdu, Valábik svoji chybu napravil.
     
    01:27
    Zvolen právě vstřelil branku!

    Kometa hraje přesilovku hodně lehkovážně a nyní už se ji to výrazně vymstilo. Zuzin s Juríkem jeli v přečíslení dva na jednoho. A právě druhý LUKÁŠ JURÍK jmenovaný uklidil puk v pohodě do sítě. Asistence: Peter Zuzin.
     
    02:05
    Nová brněnská posila Miloslav Hořava se poprvé prezentoval svým umem. Měl trochu místa před Šimkem, ale svoji tvrdou střelou ho nedokázal překonat.
     
    02:54
    Hosté v plném počtu a jediné, co se dá říct o přesilovce Komety je to, že byla prostě a jednoduše špatná. Zvolen klidně mohl přidat i druhý gól, když jel v závěru svého oslabení opět dva na jednoho, tentokrát z toho nic nebylo.
     
    03:21
    Jakub Svoboda se ze své obranné třetiny nadechl k velkému sólu, projel přes čtyři hráče. svůj blafák na brankáře už však nedokázal dotáhnout do konce.
     
    04:15
    Trochu to připomíná exhibiční hokej, teď se však k tvrdé střele napřáhl Juraj Valach a jen zaduněly Šimkovy betony. Kometa se však ještě držela v pásmu a dlouho s pukem kroužil Malec, ale také nic nevymyslel.
     
    05:28
    Teď jsou to naopak hosté, kteří se natlačili do útoku a brněnská obrna měla plné ruce práce. Zvolenu se však nijak výrazněji Trvaje ohrozit nepovedla, pokud nepočítáme střelu, která jen lízla Trvajovu lapačku.
     
    06:21
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, žádný z týmu si však nedokáže vypracovat nějakou šanci.
     
    06:45
    Zvolen měl veliké problémy se založením hry a tak nechtě založil zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před Šimkem.
     
    07:12
    Hosté teď soutěží o nejlepší zakázané uvolnění. Nyní jsou v tom však hráči Zvolenu nevinně, protože jeden z nich u mantinelu podklouzl a nemohl zpracovat přihrávku.
     
    07:49
    Tomáš Méry se prodral na své modré přes Malce a dostal se přes střední pásmo až do útočné třetiny, kde však o puk přišel.
     
    08:28
    Hra obou týmu zvážněla a nyní je to o tom neudělat nějako větší chybu. Po divokém začátku třetiny, to je podstatný rozdíl.
     
    09:08
    Čermák promáchl v dobré pozici. Po něm pak ještě pálil Miloslav Hořava, který je zatím velmi aktivní a plný elánu.
     
    10:00
    Přesně v polovině zápasu se Kometa provinila ofsajdem. Zvolen se v posledních chvílích moc nedostává do hry. Střední pásmo Komety je dobře bráněno.
     
    10:17
    Zuzin si nyní najel na vrchol kruhů a střelou švihem prověřil pozornost Jiřího Trvaje, který však včas sklapl betony.
     
    10:40
    Lubor Pokovič (ZVO) vyloučen na dvě minuty za faul loktem. První přesilovka se Kometě vůbec nepovedla, tak uvidíme, co ta druhá.
     
    11:05
    Po buly přišla svižná střela Brněnských a následoval ještě svižnější zákrok brankáře Šimka, který včas natáhl svůj pravý beton.
     
    11:54
    Kometa zavřela Zvolen v obranné třetině a postavila obligátní zámek. Po chvíli si najel do střelecké pozice kapitán Radim Bičánek, ale jeho střela byla zblokována.
     
    12:51
    Závar před zvolenskou brankou. Několik hráčů Komety se pokoušelo dorážet, ale všechny ataky Šimko ustál a hosté tak drží stále jedno brankový náskok.
     
    13:10
    Už podruhé dnes vyloučen Kamil Brabenec (ZVO), který dostává dvě minuty a deseti minutový trest za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    13:29
    Velká šance Komety, kterou měl Hynek Zohorna. Ten střílel z pravého kruhu do levé tyče. Šimko by neměl nárok.
     
    14:40
    Dobrá přesilovka Komety chybělo jen o trochu více střelby a samozřejmě gól. Oproti první početní výhodě Komety, to však bylo jako noc a den.
     
    15:28
    Jakub Svoboda dnes má letecký den. Teď totiž opět prolétl kolem zvolenské obrany a po levé straně se tlačil před branku, neměl ale dost místa k zakončení.
     
    16:13
    Po dlouhé době si sáhl na puk i Jiří Trvaj. Lubor Zyuzin však pouze nahazoval na bránu a Trvaj tak s pukem neměl sebemenší práci.
     
    17:13
    Erat zachytil u levého mantinelu puk a ihned nahazoval puk na bránu. Pak však přišlo brněnské vyloučení. Adam Raška (KOM) si půjde odpočinou na dvě minuty za sekání.
     
    17:28
    Zvolenu se zatím v přesilovce příliš nedaří. Kometě se daří vyhazovat puky a hosté tak musí neustále zakládat nové útoky, což je stojí dost času.
     
    18:11
    Tomáš Méry střílel, ale Trvaj měl dobrý výhled, takže pro Brno žádný problém. Naopak domácí se opět osvobodil.
     
    18:56
    Jeden z hráčů Zvolena dostal bruslí do obličeji, naštěstí to nebylo čepelí. Je to Michal Chovan, který je sice otřesený, ale snad to nebude nic vážného.
     
    19:14
    Na konci přesilovky Zvolena se hnali tři hráči Komety na dva Zvolenské, z přečíslení ale nakonec nic nebylo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byl lepší domácí tým, přesto Kometa se Zvolenem prohrává. Mohla za to nepovedená úvodní přesilová hra Brna, ve které se právě hosté prosadili, když využili přečíslení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    I ve druhé třetině vyhrála Kometa vhazování, v utkání však stále jednu branku.
     
    20:29
    Miloslav Hořava (KOM) na dvě minuty vyloučen za hákování. Zvolen bude hrát přesilovku.
     
    21:05
    Kometa se opět brání v přesilovce velmi dobře a Zvolenu se nedaří usadit v útočné třetině.
     
    21:41
    Pro Kometu nastávají problémy. Juraj Valach (KOM) vyloučen na dvě minuty za podražení. Zvolen bude hrát přesilovku pět na tři.
     
    21:55
    Zvolen je sice u puku, ale ke střele se nemůže dostat. Nakonec skončil řadou odrazů puk až u Jiřího Trvaje, vhazovat se bude před ním.
     
    22:40
    Nejprve přišla tvrdá střela jednoho z obránců Zvolena, jehož pokus byl ještě tečován. Ještě větší šanci měli hosté o chvíli později, když se až do útočné třetiny pěknou kombinací dostal Ďaloga, nepovedlo se mu však zakončit do sítě.
     
    23:12
    Nejtěžší už mají hráči Komety za sebou, ještě se musí ubránit přesilovce pět na čtyři. Ale vzhledem k tomu, že hráči Zvolena jsou za svoji brankou, to asi nebude problém.
     
    24:12
    Kometa agresivně napadá a Zvolen měl velké problémy s rozehrávkou. Nakonec se puk dostal k brankáři Šimkovi, který ho raději přidržel v lapačce.
     
    25:02
    Jan Káňa pálil ihned po buly a jeho střela nabyla na nebezpečnosti díky několika tečím. Šimko nakonec zasáhl úspěšně.
     
    25:35
    Adam Raška má velmi šikovné ruce a dostal se i ke střele. Nyní však vyloučení Komety. Filip Krejčiřík (KOM) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    25:51
    Zvolen by potřeboval přesilovku pět na tři, v té pět na čtyři se mu totiž nedaří dostat se do pohody a rozložit před Trvajem své ležení.
     
    26:40
    Kometa se stále výborně brání, Zvolen se zatím nedostal ani ke střele, tato přesilovka bude za chvíli historií.
     
    27:35
    Přesilovka Zvolenu tedy ubráněna a Kometa se může opět soustředit na útočení a vyrovnání brankového stavu.
     
    29:12
    Zpoza branky dostal přihrávku Patrik Huňady a nebezpečné pálil na Trvaje, málem se poté dostal i k dorážce, to už byl ale zpacifikován domácími obránci.
     
    29:52
    Kometa se po řadě oslabení nemůže dostat do tempa a Zvolen zůstává aktivnějším týme. Přesilovky sice nevyužil, ale určitě mu pomohly.
     
    30:46
    Kometa konečně dovedla nějakou akci do konce. Hynek Zohorna se protáhl po pravém křídle a pak pálil od mantinelu na Šimka, který ale neměl se střelou žádné problémy.
     
    31:05
    Slibný útok Komety zastavila posunutá branka zvolenského týmu, který tak byl možná uchráněn od nejhoršího.
     
    31:26
    Andrej Urgas se dostal lehce přes střední pásmo a pak dokázal i vystřelit mezi Trvajovy betony, ten je dokázal včas zaklapnout.
     
    32:18
    Čermák se dostal před zvolenskou bránou k odraženému puku a objížděl bránu, do které chtěl pak zasunout puk. Branka Zvolenu však byla opět posunuta.
     
    32:18
    Vyloučen Marek Šimko na dvě minuty za zdržování hry a desetiminutový osobní trest. Kometa má přesilovou hru.
     
    32:42
    Kometě se zatím v přesilovce nedaří podle svých představ. Šimko se nudí a Zvolen vyhazuje do bezpečí.
     
    33:42
    Urgas stíhal vyhozený puk a obrana Komety měla co dělat, aby ho nepustila k puku. Přesilovka domácích je zatím velmi špatná.
     
    34:34
    Kometa hrála asi dvacet vteřin v šesti lidech, Dnes nepískají sice dva hlavní rozhodčí, ale tohle by hlavní a čárový rozhodčí rozhodně vidět měli. Díky tomu si i Kometa vypracovala šanci, která však gólem neskončila. Hru Brňanů v šesti nakonec přerušil puk v hledišti.
     
    34:54
    Peter Zuzin byl trestuhodně zapomenut brněnskou obranou, která propadal ve středním pásmu a Zuzin se tak řítil sám na Trvaje, ten jeho střelu vyrazil ramenem do bezpečí.
     
    35:33
    Ve druhém dějství to i díky častým oslabením od Komety není ono. Zvolen je v prostřední části o něco lepším týmem.
     
    36:01
    Dočekal vyzkoušel pozornost Šimka, ten stále drží svoji stoprocentní bilanci.
     
    36:01
    Ale bude se vylučovat. Vyloučen je Lubor Pokovič na dvě minuty za napadení. Vyloučen je také Martin Výborný desetiminutovým trestem a trestem do konce utkání.
     
    36:26
    Vyloučen Michal Juraško (ZVO) na dvě minuty za hákování. Přesilovka Komety pět na tři, teď mají domácí velkou šanci vyrovnat.
     
    36:43
    Žižka pálil od modré a Šimko jeho střelu vyrazil a pak puk zalehnut zvolenským hráčem a následně vyhozen.
     
    37:20
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí se podařilo vyrovnat v dvojnásobné přesilové hře. Z dorážky se dokázal prosadit z bezprostřední blízkosti MILOSLAV HOŘAVA, jenž umístil puk vedle lapačky Šimka. Asistence: Leoš Čermák.
     
    37:20
    Další vyloučení na zvolenské straně. Vyloučen je Michal Chovan (ZVO) na pět minut plus do konce utkání. Rozhodčí Polák utkání dnes příliš nezvládá.
     
    38:13
    Kometa se usadila v útočném pásmu, ke střele se však nedostala a Zovlen se dokázal osvobodit.
     
    38:31
    Jozef Kováčik se pokusil o střelu z voleje, ale zůstalo opravdu jen u pokusu a puk se vznesl do ochranné sítě.
     
    39:14
    Kometa si vypracovala několik šancí, ale žádná gólem neskončila. Bičánek pálil tvrdě od modré, ale branku těsně minu.
     
    39:39
    Hynek Zohorna pálil svižně, ale našel pouze lapačku brankáře Šimka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetina bohatá na vyloučení přinesla pouze jednu branku a dočkala se jí Kometa, která měla v závěru několik početních výhod a jednu z nich dokázala využít zásluhou nové posily Miloslava Hořavy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Kometa bude ještě dohrávat na začátku třetí třetiny dlouhou přesilovku z třetiny předchozí.
     
    40:55
    Kometa se drala dopředu, brankář Šimko tak raději podržel puk ve své lapačce a přerušil hru.
     
    41:14
    Jeden z brněnských obránců trefil pouze blokujícího Kamila Brabence do brusle. Díky tomu mohl Zvolen vyhodit puk do bezpečí.
     
    41:46
    Kometa do zbytku přesilové hry ve třetí třetiny nevstoupila vůbec dobře. Po chybné kombinaci nyní zakázané uvolnění.
     
    42:40
    Kometa i po konci přesilové hry aktivní, ale Šimko zatím může zůstat v klidu, žádná střela ho ještě ve třetí třetině pořádně neprověřila.
     
    43:45
    Hruška s Čermákem dobře zakombinovali a k vedoucímu gólu jim chybělo opravdu jen velmi málo.
     
    43:53
    Kamil Brabenec si vyjel zpoza brány a ohrožoval svoji střelou Trvaje, ten byl úspěšný. Bude se však vylučovat. Jan Švrček (KOM) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:07
    Hořava se dostal v oslabení k puku v útoční třetině Zvolena a chtěl přihrát před bránu Zohornovi, jeho pas byl však sražen jedním z hráčů Zvolena přímo na brankáře Šimka, ten předvedl dobrý reflex.
     
    45:50
    Zvolen nebyl ve své přesilové hře vůbec nebezpečné, to Kometa zlobila v oslabení daleko více.
     
    46:27
    Hra je teď poklidná. Kometě se nepovedla kombinace, což vedlo k zakázanému uvolnění.
     
    47:19
    Vidíme hodně nezáživnou pasáž hry, není prakticky o čem referovat, zakázané uvolnění.
     
    48:03
    Čermák byl hodně blízko k vedoucímu gólu. Po pravé straně se dostal do zakončení, ale nedokázal svůj blafák dovézt do úspěšného konce.
     
    49:28
    Dočekal se probíjel po levé straně do útočné třetiny, ale byl pokryt hostujícím obránce a navíc vjel do ofsajdové pozice.
     
    50:25
    Lukáš Jurík po dlouhé době vyzkoušel brankářské dovednosti Jiřího Trvaje, ten jeho střelu švihem vyrazil v pohodě ramenem do rohu kluziště.
     
    51:02
    Ďaloga mohl rozhodnout. Dostal nečekanou přihrávku zpoza brány a následně pálil pouze do betonu Trvaje, který však vůbec nevěděl, co se děje.
     
    51:15
    Vyloučen Jan Káňa (KOM) na dvě minuty za hrubost. Přesilovka pro Zvolen.
     
    52:10
    Tomáš Méry (ZVO) vyloučen na dvě minuty za podražení. Je však pravda, že hráč Komety tomu tedy hodně přidal. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    52:39
    Malec byl na levé straně sám a snažil se dát pas před bránu, puk se však zastavil v chumlu těl.
     
    53:37
    Kometa hraje přesilovou hru, po střele od modré však končí puk v ochranné sítě. Ospalé tempo zápasu ve třetí třetině pokračuje.
     
    54:30
    Kometa sice zamkla Zvolen v obranném pásmu, ale dostala se jen k pár střelám, které ani nebyly pro Šimka nikterak nebezpečné.
     
    55:04
    Dvě zakázaná uvolnění jen ukazují na úroveň hry. Pro oko diváka dnes opravdu nic zajímavého,
     
    55:43
    Aktivnější je nyní Zvolen, ale Trvaj nemá moc práce, hosté se k nějakým nebezpečným střelám vůbec nedostali.
     
    56:44
    Zvolen zabral a tentokrát musel Trvaj řešit několik ošemetnějších zákroků.
     
    57:06
    Hruška tvrdě pálil po přihrávce zpoza brány. Šimko sice střelu vyrazil, ale puk se odrazil od brusle u něj stojícího obránce málem do brány, zastavil se těsně před brankovou čarou.
     
    57:49
    Kamil Brabenec mohl rozesmutnit brněnské fanoušky, když se dostal do samostatného nájezdu na Trvaje. Ten si však lehl, natáhl před sebe hokejku a Brabence vychytal.
     
    01:39
    Utkání se dohrává v chaotickém duchu, hra je rozháraná, gól už nejspíše žádný neuvidíme.
     
    59:46
    Dnešní utkání sleduje 1438 diváků.
     
    Zápas skončil.
     
    Utkání skončilo 1:1. Oba týmy si to ještě rozdají v nájezdech. Jakub Svoboda jako první za Kometu neúspěšný.
     
    Na druhé straně jel Peter Zuzin, ale trefil pouze levou tyč.
     
    Jan Hruška chtěl překvapit Šimko zakončením mezi betony, ale neuspěl.
     
    Patrik Huňady provedl úspěšně svůj blafák a Zvolen vede na nájezdy 1:0.
     
    Tomáš Svoboda nedává a na druhé straně proměňuje nájezd Slavomír Buda.
     
    Ani Hořava se za Kometu neprosadil, naopak penaltový mág Kamil Brabenec byl úspěšný 3:0 pro Zvolen.
     
    Poslední dva střelci už byl neúspěšní, takže Zvolen vyhrál na nájezdy 3:0.
     
    Kometa se tedy rozchází po základní hrací době se Zvolenem smírně 1:1. Branky obstarali Lukáš Jurík a na brněnské straně Miloslav Hořava.
     
    To je z Brna vše, přeji pěkný zbytek čtvrtečního večera a na počtenou. (20:19:58)

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 38. Hořava (Čermák) - 2. Jurík L. (Zuzin P.)


    HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Kováčik, Bičánek (C), Valábik, Malec, Valach, Švrček, Krejčiřík – Jan Hruška, Čermák, Hořava – Jakub Svoboda, Dočekal, Tomáš Svoboda – Zohorna, Koreis, Beneš – Wasserbauer, Raška, Káňa.
    HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Hraško, Mucha, Ťavoda, Martin Výborný, Pokovič, Pichnarčík, Šiška – Puliš, Chovan, Brabenec – Lubor Zuzin, Lukáš Jurík (C), Peter Zuzin – Méry, Huňady, Ďaloga – Urgas, Milan Jurík, Buda.

    Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Černý
    bahis siteleri