Banská Bystrica – Žilina 4:3 (po pr.) | Skalica – Poprad 3:7 (kon.) | Nitra – Trenčín 6:3 (kon.)
Martin – Piešťany 0:3 (kon.) | Košice – Zvolen 3:5 (kon.)
konec
HK Skalica
3:7 (0:0, 2:3, 1:4)
HK Poprad
sk Úterý 18.09.2012, 17:00 • Zimný štadión, Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom kole slovenskej hokejovej Tipsport extraligy v sezóne 2012/2013!
    V dnešnom zápase si na Záhorí zmerajú sily dva hokejové celky, ktoré to majú síce od seba pomerne ďaleko, no za uplynulé sezóny dokázali odohrať niekoľko veľmi zaujímavých stretnutí!
    Spod Tatier sa na magickú cestu do centra Záhoria - Skalice vybrali popradskí hokejisti, ktorí si v prvom kole budú chcieť proti domácemu výberu HK 36 Skalica počínať najlepšie, ako sa len bude dať a odviezť si tak aspoň jeden tabuľkový bodík.

    Hokejisti Skalice si vo svojej letnej príprave počínali pomerne dobre. V úvodnom prípravnom zápase sa nám predstavili na ľade tímu HC Olomouc, kde dokázali remízovať. Druhý zápas sa odohral na skalickom ľade a hostia z Brna v ňom dokázali deklasovať domáci tím HK 36 Skalica v pomere 5:1. O dva dni na to prišiel na skalický ľad výber Francúzska a ten sa stal úspešným. Porazil domáci tím tesne - 4:3.
    Súčasťou skalickej prípravy sa v nasledujúcich dňoch mesiaca august stal Rona Cup alias Memoriál Pavla Demitru. V ňom sa Skaličania stretli s tímami PSG Zlín a HC Verva Litvínov. Oba tímy boli pod skalickou taktovkou porazené a blížil sa posledný deň turnaja - boj o cennú trofej. Po remíze s tímom Oceláři Třinec sa napokon z trofeje tešili Skaličania!
    V ďalšom prípravnom zápase sa skalickí hokejisti predstavili na ľade Nitry, kde zvíťazili v pomere 6:2. O dva dni na to prišla trpká pomsta od tímu PSG Zlín, ktorý to Skaličanom zúročil za prehru v Rona Cup-e v pomere 5:2. Nasledujúca odveta s nitrianským výberom priniesla tesnú výhru - 5:4. Skaličania si na svoj ľad pozvali aj maďarský tím Székesfehérvár, ktorý napokon deklasovali výhrou v pomere 5:1. Predposledný zápas letnej prípravy mal opäť české znenie - PSG Zlín v ňom Skaličanov porazil tesne - 7:6.
    Záver prípravy Skaličania odohrali na domácom ľade, kde pohodlne porazili tím Zvolena v pomere 6:4.

    Hosťujúci popradský tím mal úvod prípravy veľmi kostrbatý. V úvodných dvoch dueloch prehral s výberom ukrajinského nováčika Donbass Doneck (1:7) a výberom extraligového MHC Mountfield Martin (0:4).
    Po týchto dvoch nevydarených herných prejavoch prišiel veľký BOOM v podobe výhry nad Spišskou Novou Vsou v pomere 8:0!
    Po tejto výhre nasledoval domáci Tatranský pohár, v ktorom Popradčania privítali slovenskú 20tku, Duklu Trenčín a ich dnešného súpera - HC Košice.
    Popradčania si trofej pri tejto konkurencii dokázali ustrážiť, a tak pokračovali v sympatickom hernom výkone aj naďalej.
    Kamzíci sa rozhodli vykorčuľovať aj po druhú trofej na rumunský Csiki Sör Cup, kde účinkovali okrem nich ešte dva rumunské tímy - HSC Csíkszereda a ASC Corona Brašov.
    Táto púť im však nevyšla, keďže hneď v úvodnom dueli podľahli domácemu tímu v pomere 1:2 na samostatné nájazdy. Svoju prípravu zakončili Popradčania na domácom ľade, kde podľahli výberu Košíc v pomere 2:3.
     
    Čo sa týka favorita tohto stretnutia, tak určovať ho na začiatku akejkoľvek ligovej súťaže je veľmi namáhavé. Podľa mnohých stávkových kancelárií by mal však na domácom ľade triumfovať skúsenejší výber Skalice na čele s kapitánom Žigmundom Pálffym.
    Popradský tím je síce mierne omladený, no v letnej príprave a hlavne v Tatranskom pohári nám "Kamzíci" ukázali, že sa s nimi môže rátať v každej situácii.

    Ktorý tím sa bude po súboji na Záhorí radovať a ktorý pre zmenu smútiť?
     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 Skalica: Trenčan (Kotvan) - Vyrúbalík, Trška, Gabriš, Kozák, Jankovič, Barák, Srnec, Jaborník - Pálffy, Školiak, Višňovský - Bartánus, Holovič, Sloboda - Kutálek, Stieler, Šátek - Jurík, Klejna, Konečný.

    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikäinen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.

    Rozhodca: J. Konc - Brath, P. Šefčík.
     
    Domáci Skaličania sa nám v dnešnom zápase predstavia v dresoch zelených a hostia spod Tatier v dresoch s bielomodrou kombináciou.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:15
    Úvodný ligový zápas oboch extraligových tímov sa práve odštartoval! Úvodné vhadzovanie po krátkom súboji získavajú domáci hráči.
     
    00:57
    Zatiaľ sa na skalickej pôde hrá opatrne. Do úvodného útočného tlaku sa dostali Popradčania, ktorí si vybojovali vhadzovanie v strednom pásme. Skaličania zinkasovali od čiarového rozhodcu offsajdový verdikt.
     
    01:48
    Oba tímy hrajú s maximálnym prehľadom a do útoku vystupujú zo zabezpečenej obrany. Ani jeden z nich predsa nechce zinkasovať úvodný ligový gól príliš skoro. Pri puku sú Popradčania, ktorí sa snažia predrať pred Trenčanovu bránu.
     
    02:35
    Prvý útok Skalice vyzeral pomerne nádejne! Po krásnej prihrávke v podaní Bartánusa sa k puku dostal Trška a tvrdo vypálil! Popradský gólman Nikkilä mu však ukázal nádhernú STOP-ku ľavým betónom!
     
    03:21
    Gríger si sympaticky nakorčuľoval na ľavý kruh, kde ho čakala prihrávka od Kovačeviča! Tá však nebola taká presná ako sa zdalo. Puk končí na skalických hokejkách.
     
    04:10
    Skaličania sa na malú chvíľu vyslobodili spod stupňujúceho sa tlaku popradských hráčov a zakladajú útok z hĺbky svojho obranného pásma. Popradčania proti nim vyslali vysoký forčeking!
     
    04:57
    Šátek sa pekne premiestnil na ľavý kruh, kde sa zmiatol dvojice popradských obrancov a napokon aj zakončil! Svoj projektil však umiestnil len do Nikkiläovej výstroje.
     
    05:28
    Popradčania vsietili gól! No napokon nie, nie je tomu tak! Po poriadnom zmätku pred Trenčanovou bránou sa napokon Kamzíci radovali, no nie nadlho. Ešte predtým, ako bol puk v sieti sa pískalo, tým pádom gól neplatí!
     
    06:13
    Popradčania nám ukázali, že na skalický tím treba ísť agresívne, a to by malo byť úspešné. V uplynulých sekundách sa však opäť dostávame do pokojnejšieho tempa hry.
     
    07:01
    Skaličanom sa rysovalo okulahodiace prečíslenie, ktoré sa mohlo stať gólovým! Za výskotu domácich fanúšikov však čiarový rozhodca odpískal offsajd.
     
    07:45
    Po ľavom krídle si sympaticky nakorčuľoval až pred bránu Popradčan Rapáč! Z medzikružia síce tento popradský útočník zakončil, no Adam Trenčan nám ukázal ďalší úspešný zákrok.
     
    08:32
    Domáci sú mierne otrasení a Popradčania sa usadili v útočnom pásme. Vyzerá to ako pri oslabení domácich, no popradskí hráči si zatiaľ nevytvorili žiadnu vážnu gólovú príležitosť.
     
    09:21
    Bleskový únik po ľavej strane nám predviedol popradský mladík Gríger, ktorý sa rozhodol napokon prihrať, no bol neúspešný. Jeho prihrávku schmatla skalická obrana.
     
    10:09
    Skaličania sa dostali do útočného pásma, kde si rozložili útočný kolotoč. Nehrá sa síce v početnej výhode, no tempo a výraz hry tomuto naznačuje.
     
    10:45
    Po skvelej prihrávke od Tršku si do medzikružia nakorčuľoval Holovič, ktorý napokon aj zakončil! Nikkilä mu však predviedol skvelý zákrok v znení jeho vyrážačky!
     
    11:39
    Popradskí Kamzíci sú opäť pri hernej ofenzívnej chuti a dychtia po góle! Zatiaľ sa im však cez pozornú skalickú obranu nedarí efektívne presadiť.
     
    12:25
    Po individuálnom prieniku to z hranice ľavého kruhu skúšal Sabolič! Ten však svojím projektilom trafil len mantinel za Trenčanovou bránou.
     
    13:12
    Sympatické prečíslenie sa nám rysovalo na skalickej strane, no domáci asi nemajú prechod do pásma dobre nacvičený, pretože nám ukázali ďalšie postavenie mimo hry.
     
    14:04
    Popradčania pri hre 5 na 5 rozložili "presilovkový" kolotoč, no zatiaľ sa im nedarí presadiť tak, ako by chceli a poslať svoj tím do šatní s jednogólovým vedením.
     
    14:54
    Skaličania sa vymanili z popradského uzamknutia a útočia! Z pravej strany to od modrej čiary skúšal Šátek. Svojím projektilom však trafil len brániaceho popradského hráča Kovačeviča.
     
    15:41
    Skaličania, konkrétne Šátek sa po nádhernej prihrávke do medzikružia dokázal uvoľniť a na Nikkiläho vykorčuľoval sám! Nikkilä mu však v poslednej chvíli ukázal skvelú STOP-ku v podaní jeho výstroje!
     
    16:35
    Popradčania majú v posledných minútach prvej tretiny z hry oveľa viac ako ich súperi. Momentálne však zakladajú útok len spoza vlastnej bránky.
     
    17:33
    Skaličania budú hrať v oslabení! Na dve minúty za hákovanie si odchádza oddýchnuť obranca Srnec.
     
    18:04
    Sily na ľade sa však vyrovnajú. Popradčan Šterbák zinkasoval dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    18:57
    V skvelej príležitosti vsietiť úvodný gól tohto stretnutia bol Joonas Petri Koskinen! Ten si však po krásnej prihrávke nedokázal s domácim gólmanom Trenčanom poradiť! Trenčan oprášil svoj kvalitný ľavý betón.
     
    19:39
    Pálffy to skúšal z pravej strany po prihrávke technickým ťaháčikom, no po malej chvíli je táto skalická hviezda odstavená tvrdým hitom od Kovačeviča.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. V úvodnej desaťminútovke mali síce z hry viac Skaličania, no po malej chvíli sa to ustálilo na obe strany. Záver a stred hry skvelým herným prejavom prebrali Popradčania, ktorí však nedokázali prekonať dnes dobre chytajúceho gólmana Trenčana. Treba však pochváliť aj výkon Nikkiläho, ktorý výrazne podržal svoj tím hlavne po nebezpečnom úniku Šáteka v 16. minúte.

    Podarí sa jednému z týchto dvoch tímov vsietiť úvodný gól v druhej tretine alebo uvidíme na ukazovateli rovnaký výsledok aj na začiatku tretej dvadsaťminútovky?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:34
    Poprad dal gól!
    Po získaní úvodného vhadzovania sa do útoku vyhrnuli popradskí hráči. Po súboji za skalickou bránou napokon získal puk Klouda, ktorý presne prihral k nebránenému ROMANOVI TOMASOVI! Tento popradský útočník bez akýchkoľvek zábran z medzikružia vypálil tvrdý - gólový projektil! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Dávid Skokan.
     
    21:29
    Popradčania sa po vsietení úvodného gólu dostali do hernej ofenzívnej chute. Zatiaľ sa im ich úsilie darí a efektívne napádajú svojich spoluhráčov takmer na celej ľadovej ploche.
     
    22:08
    Skaličania sa rozhodli nielen brániť, ale aj zaútočiť. Po nepresnej prihrávke od Koskinena posiela svojich spoluhráčov do útoku Žigmund Pálffy.
     
    22:40
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za držanie si odchádza schladiť hlavu Branislav Rapáč.
     
    22:59
    Skaličania sa po vyhratom buly v útočnom pásme ihneď rozmiestnili do presilovkového kolotoča a zatiaľ úspešne kombinujú.
     
    23:31
    Po nádhernej krížnej prihrávke od Pálffyho sa rozhodol zakončovať Višňovský! Tento Skaličan však nedokázal dať puku to čaro, ktoré by zneškodnilo dnes výborne chytajúceho gólmana Nikkiläho.
     
    24:21
    Presilová hra Skalice je takmer na konci a Popradčania sa zatiaľ efektívne bránia. Z tejto početnej výhody pravdepodobne vyrovnávajúci gól nepadne.
     
    25:11
    Po krásnej kľučke, ktorou sa Barák zbavil brániaceho Buca tento Skaličan aj zakončil! Z hranice ľavého kruhu sa však proti ľavému betónu gólmana Nikkiläho nedokázal presadiť!
     
    25:48
    Popradský útočnik Dávid Buc zinkasoval od Takáča sympatickú prihrávku, po ktorej zmiatol Trenčana a snažil sa zakončiť do jeho protipohybu. Trenčan sa však stihol usadiť na ľade a puk tak skryť vo svojej výstroji!
     
    26:34
    Poprad dal gól!
    Po peknom prieniku do pásma a vyhratom súboji pri mantineli bol peknou prihrávkou uvoľnený na modrej čiare JAROSLAV ŠPELDA! Ten sa rozhodol zakončovať z prvej, čo sa mu napokon aj vyplatilo! Strela bola stečovaná a Trenčanovi sa puk vykĺzol spomedzi betónov. Bez Asistencií.
     
    27:49
    Skalica dala gól!
    Skaličania nám predviedli nádhernú bleskovú odpoveď! Po peknom prieniku do pásma prihral Sloboda na medzikružie, kde stál osamotený TIBOR VIŠŇOVSKÝ! Ten technicky zakončil strelou zápästím a prekonáva betóny gólmana Nikkiläho. Asistenciu si pripisuje Martin Sloboda.
     
    28:23
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode! Za sekanie si odchádza na dve minúty posedieť Jankovič.
     
    28:47
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú túto početnú výhodu priam bleskovo! Ihneď po vyhratom buly v útočnom pásme bol na pravej strane uvoľnený Radoslav Suchý! Ten tvrdo vypálil od modrej. Túto strelu dokázal Trenčan síce vyraziť, no na následnú dorážku od MARCELA ŠTERBÁKA už nemal akýkoľvek nárok. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Peter Klouda.
     
    29:39
    Skaličania ostali po tomto inkasovanom góle mierne otrasení a predvádzajú nám hokejový výkon s obrovským počtom nepresností. Tentokrát sa ich útok zastavil na postavení mimo hry.
     
    30:06
    Skaličania si zahrajú presilovú hru. Dve minúty za vrazenie si na trestnej lavici posedí popradský hráč Špelda.
     
    30:57
    Skaličania nám vo svojej presilovej hre zatiaľ nepredvádzajú dobrý herný výkon. Nervózni sú už aj domáci fanúšikovia, ktorí prejavujú svoju "nadšenosť" výskotom.
     
    31:45
    Do nebezpečnej pozície sa na pravom krídle dostal Žigmund Pálffy! Ten pekne zneškodnil popradskú dvojicu obrancov, no napokon stroskotal na pozornej lapačke gólmana Nikkiläho!
     
    31:56
    Popradčania budú hrať v dvojnásobnej početnej nevýhode 11 sekúnd! Za zdržiavanie hry si dve minúty posedí Sabahudin Kovačevič.
     
    32:09
    Skalica dala gól!
    Skaličanom sa podarilo znížiť! Našťastie pre Poprad bol už v tom čase prvý vylúčený Špelda na ľadovej ploche, čo znamená, že opäť budeme hrať v plných počtoch. Po tvrdom súboji pri mantineli puk zinkasoval Vyrúbalík, ktorý prihrávkou uvoľnil na pravý kruh PETRA TRŠKU! Tento skalický obranca neváhal a delovkou prestrelil gólmana Nikkiläho! Asistenciu si pripisuje Martin Vyrúbalík.
     
    32:53
    Domáci hokejisti sú momentálne v psychickej výhode, čo by mohlo priniesť vyrovnanie. Popradčania nám však voči nedôrazným útokom Skalice predvádzajú pekný defenzívny výkon.
     
    33:42
    Skaličania zatlačili svojich súperov do obranného pásma, kde zatiaľ pekne kombinujú.
    Podarí sa skalickým hráčom vyrovnať ešte v druhej tretine?
     
    34:29
    Popradčania sa zásluhou Špeldu oslobodzujú. Avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici Nikkiläho.
     
    35:07
    Holovič bol pekne uvoľnený prihrávkou do šprintu na ľavom krídle. V pravý čas však k nemu prikorčuľoval Roman Tomas, ktorý ho od puku odstavil a uľahčil tak Nikkilämu vyrazenie puku.
     
    35:57
    Popradčania sa na malú chvíľu usadili v pásme. Za skalickou bránou vyhral tvrdý súboj tela na telo Macejka, ktorý však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Do útoku korčuľuje Skalica.
     
    36:50
    Po menšom súboji v strede ihriska sa budú rozdávať tresty na oboch stranách. Popradčan Paločko zinkasoval dve + dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou. Skaličan Trška pre zmenu dve minúty za filmovanie. Hrať sa bude v pomere 5 na 4 pre Skalicu.
     
    37:45
    Presilová hra Skalice momentálne ani nevyzerá ako presilová hra. Popradčania sa jednoduchých útokov Skalice poľahky zbavujú.
    Domáci hráči nám dokonca predviedli aj offsajd.
     
    38:37
    Popradčania budú čochvíľa opäť v pätici a ich súperi proti nim v tejto početnej výhode nevytiahli žiadne zaujímavé strely. Od modrej to dokonca skúšal Koskinen, no neúspešne. Trenčan puk vyráža do rohu ihriska.
     
    39:25
    Po peknej prihrávke od modrej to skúšal z pravého kruhu Roman Tomas! Tento popradský útočník si však puk dobre nenasmeroval a Trenčan ho poľahky chytá lapačkou.
     
    39:50
    Skaličania majú puk v moci, avšak už len propagačne. Čakáme na sirénu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka je na konci a podľa ukazovateľa padlo v nej až 5 gólov! Tvrdo zašité gólové vreco sa pretrhlo v druhej tretine naplno a priviedlo tak na popradskú stranu jednogólové vedenie. Ihneď v úvode poslal Kamzíkov do vedenia Tomas, druhý úspešný zásah pridal o sedem minút Špelda. Na ten druhý však dokázali Skaličania rýchlo odpovedať gólom z hokejky Višňovského. Popradčania dlho nezaháľali a na 1:3 zvýšil v 29. minúte Šterbák. Domáci hráči sa na malú chvíľu odmlčali, no v 33. minúte vsietil dôležitý kontaktný gól v presilovej hre Peter Trška.

    Po dvoch tretinách vedú Popradčania o jeden gól. Podarí sa im svoje vedenie udržať a odniesť si zo Záhoria tri body alebo sa budú body napokon deliť?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:28
    Ihneď v úvode tretej tretiny sa do útoku vyhrnul prvý skalický útok. Z ľavej strany backhandom prihrával Pálffy na odkrytého Školiaka. Školiak však túto rýchlu prihrávku nečakal a Skaličania po chvíli strácajú pásmo.
     
    40:59
    Nahodený puk na bránu Nikkiläho nám predviedol Sloboda. Puk bol od mantinelu odrazený, no ešte pred Bartánusom sa k nemu dostal pozorný popradský obranca Šterbák.
     
    41:36
    Popradskí hráči sa snažili zakombinovať v útočnom pásme, no nepodarilo sa im nahrať si podľa svojich predstáv. Prihrávku od Saboliča zinkasoval len Skaličan Kozák.
     
    42:20
    V úvode tretiny nám zatiaľ väčšiu aktivitu predvádzajú domáci hráči. Po nepresnom zakončení od Školiaka sa rozhodol Suchý len vyhodiť puk za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    42:59
    Nepresné nahodenie puku v podaní Rapáča privádza pre popradský tím stratu pásma. V strede ihriska však puk stihol Pentikäinen, ktorý sa snaží založiť nejaký zaujímavý útok.
     
    43:31
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči nám v obrannom pásme predviedli obrovskú chybu! Trška sa za pukom neponáhľal, čo využil Klouda. Ten skvele uvoľnil svojho spoluhráča DÁVIDA SKOKANA na stred medzikružia. Skokan svoju hokejku napriahol a tvrdou delovkou prestrelil lapačku gólmana Trenčana! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Radoslav Suchý.
     
    44:10
    Popradčania si zahrajú presilovú hru! Za hákovanie zinkasoval dvojminútový trest Tibor Višňovský.
     
    44:23
    Skalica dala gól!
    Popradčania inkasujú v presilovej hre! Po fatálnej chybe popradského tímu v strednom pásme získal puk Jankovič , ktorý sympaticky uvoľnil na stred TIBORA KUTÁLEKA! Tento skalický útočník sa presadil strelou zápästím ponad gólmana Nikkiläho! Asistencie si pripisujú hráči Ivan Jankovič a Michal Šátek.
     
    45:51
    Poprad dal gól!
    Po fantastickom zákroku gólmana Nikkiläho po úniku od Holoviča prišiel popradský protiútok, ktorý sa stáva gólovým! Na pravú stranu bol famózne vysunutý DOMINIK KRAMÁR , ktorý nekompromisným príklepom prekonáva domáceho gólmana Trenčana! Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Špelda a Dávid Buc.
     
    46:19
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú ďalšiu chybu v skalickej obrane! Po nepresnej prihrávke puk schmatol, ktorý uvoľnil pred skalickú bránu MATÚŠA PALOČKA! Tento popradský útočník jemným backhandom zasunul puk za chrbát gólmana Trenčana! Asistencie si pripisujú hráči Branislav Rapáč a Peter Gápa.
     
    46:19
    Domáci tréner Oremus si vyžiadal oddychový čas a posiela do brány namiesto Trenčana gólmana Zdenka Kotvana!
     
    46:57
    Skaličania sú po gólovej prestrelke v podaní popradského tímu mierne otrasení, no na ich hokejkách je možné vidieť chuť vsietiť gól! Trojgólový rozdiel je už však dostatočne veľký.
     
    47:43
    Po peknej prihrávke od Kloudu to skúšal z ľavej strany Roman Tomas! Zdenko Kotvan si po jeho strele pripisuje prvý úspešný zákrok v tomto stretnutí.
     
    48:36
    Od modrej to tentokrát skúšal Kovačevič! Po odrazenom puku dychtil Klouda a aj Skokan, no obaja pohoreli na pozorných reflexoch gólmana Kotvana.
     
    49:21
    Kutálek to skúšal z medzikružia, no svojou hokejkou puk až príliš podbral, a tak ho posiela len nad Nikkiläho bránku.
     
    50:08
    Z pravej strany si k bránkovisku pekne nakorčuľoval Konečný, no bol tvrdo bránený Pentikäinenom, čo mu prinieslo len jemné a nepresné zakončenie mimo popradskej brány.
     
    50:58
    Prekonať gólmana Nikkiläho sa snažil aj Pálffy, no jeho strela z hranice pravého kruhu je proti pozornej popradskej defenzíve neúspešná. Puk zachytil obranca Kramár.
     
    51:51
    Skaličania sa snažia útočiť, no zatiaľ neúspešne. Ich úsilie je v posledných sekundách zničené už v začiatkoch - na útočnej modrej.
     
    52:47
    Koskinen mohol po nádhernej prihrávke od Takáča zvýšiť popradský náskok, no svojou strelou trafil len dobre postaveného gólmana Kotvana!
     
    53:35
    Po tvrdom súboji pred popradskou bránou sa napokon tešia hostia! Po backhande od Kutáleka dokázal puk z bránkoviska vytlačiť Suchý, ktorý výrazne podržal Kamzíkov!
     
    54:29
    Skalický gólman Kotvan nám tentokrát predviedol pekný zákrok po strele od Dávida Buca, ktorá smerovala z hranice ľavého kruhu. Zdenko oprášil svoje pevné betóny.
     
    55:25
    Popradský hráč Dávid Buc zinkasoval nelichotivý dvojminútový trest za Hákovanie.
     
    56:02
    Na popradského gólmana Nikkiläho to skúšal Trška, ba dokonca aj Holovič, či Sloboda. Všetci traja však pohoreli na dobre hrajúcej popradskej defenzíve.
     
    56:54
    Skaličania hrajú síce presilovú hru, no nevyzerá to na záhoráckom ľade tak. Popradčania hru s obrovským prehľadom kontrolujú.
     
    57:20
    Holovič mohol vstreliť gól, no puk si ešte zbytočne potiahol, čím zahodil akúkoľvek streleckú pozíciu!
     
    57:39
    Po nezáujme skalického tímu prichádza samostatný nájazd Dávida Buca! Ten si dal však puk na backhand a z tejto pozície nedokázal prekonať gólmana Kotvana! Kotvan vystihol smer strely a nádherne zasiahol svojou vyrážačkou!
     
    57:40
    Poprad dal gól!
    Po famóznom zákroku od Zdenka Kotvana prišla ďalšia kombinácia Popradu, ktorá už skončila gólovo! Spoza brány na pravý kruh skvele uvoľnil JAROSLAVA ŠPELDU Dávid Buc. Špelda si puk potiahol a backhandom ho umiestnil za skalického gólmana!
    Asistencie si pripisujú hráči Dávid Buc a Róbert Sabolič.
     
    58:31
    Popradčania vedú o štyri góly a máme už len necelých 90 sekúnd do konca. Skaličania nám predvádzajú enormnú nechuť, ktorá prináša Popradčanom pekné držanie puku.
     
    59:30
    Zápas majú popradskí hráči jasne pod kontrolou. Už čakáme len na záverečnú sirénu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Po gólovo bohatej tretej tretine, keď to síce Skaličania začali gólom v oslabení a popradskí Kamzíci pridali ďalšie štyri, sa tešia Popradčania, ktorí si s veľkou dávkou hernej aktivity vybojovali dôležité úvodné víťazstvo. Domáci hráči nám v závere stretnutia predvádzali veľmi nepriaznivý výkon, v ktorom dominovala tu nepatriaca herná nechuť. Popradčania tak v riadnom hracom čase zaslúžene vyhrali v pomere 7:3, čo im do tabuľky pripisuje prvé tri body a sympatické skóre +4.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z hokejovej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:24)

    Branky a nahrávky: 28. Višňovský (Sloboda), 33. Trška (Vyrúbalík), 45. Kutálek (Jankovič, Šátek) - 21. Tomas (Klouda, Skokan), 27. Špelda, 29. Šterbák (Suchý, Klouda), 44. Skokan (Klouda, Suchý), 46. Kramár (Špelda, Buc), 47. Paločko (Rapáč, Gápa), 58. Špelda (Buc, Sabolič)


    HK Skalica: Trenčan (47. Kotvan) - Vyrúbalík, Trška, Gabriš, Kozák, Jankovič, Barák, Srnec, Jaborník - Pálffy, Školiak, Višňovský - Bartánus, Holovič, Sloboda - Kutálek, Stieler, Šátek - Jurík, Klejna, Konečný.
    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikäinen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.

    Rozhodčí: J. Konc - Brath, P. Šefčík

    Diváci: 1842
    bahis siteleri