Zvolen – Skalica 8:3 (kon.) | Poprad – Martin 3:4 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 3:4 (po s.n.)
Košice – Žilina 5:0 (kon.) | Piešťany – Nitra 3:2 (kon.)
po s.n.
HK DUKLA Trenčín
3:4 (1:1, 2:1, 0:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Úterý 09.10.2012, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní 9. kola Tipsport Extraligy, v tomto stretnutí si sily zmerá domáca Dukla Trenčín a barani z HC 05 Banská Bystrica.

    Nálada v kabíne Dukly Trenčín musí byť teraz naozaj veľmi dobrá. Hráči spod hradu Matúša Čáka síce v prvých piatich kolách nezískali ani bod, no potom sa séria otočila. Najprv prišla výhra nad Popradom (5:2), potom i nad Piešťanmi (3:1) a -naposledy zverenci Róberta Kalábra zdolali Žilinu na ich ľade 3:0. Dukla má teda v tabuľke 9 bodov a po predošlom kole sa odlepila od dna.

    Hráči spod Urpína sú len o jedno miesto v tabuľke nad Duklou. Banská Bystrica má po 3 výhrach v riadnom hracom čase, 1 výhrou po predĺžení a 5 prehrách 11 bodov. Barani teda môžu po prípadnej dnešnej prehre klesnúť. V poslednom kole podľahla Bystrica doma Piešťanom 2:5.

    Natiahne Dukla víťaznú sériu? Alebo zvíťazia hostia? Zmení sa poradie v tabuľke po dnešnom kole? Bude to dnes jednoznačná záležitosť, alebo sa budú body deliť?

    To všetko sa dozvieme po zápase medzi týmito celkami, ktorý začína o 17:30.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:29
    Marosz stratil pri prvom útoku Dukly hokejku, hlavný rozhodca však mlčí. S pukom hrá teraz Bystrica.
     
    01:09
    Jabrocký sa dostal k puku na kruhu, z otočky sa ho snažil príklepom ihneď vypáliť na bránu, ale trafil len pred sebou stojaceho Imricha.
     
    01:32
    Rušno bolo aj na druhej strane pred Slipčenkom, ale hostia dokázali včas upratať puk do bezpečia.
     
    02:49
    Hrá sa dlhšie bez prerušenia, no zaujímavejší moment sme zatiaľ nespozorovali.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kristín - Biro, Bokroš, Imrich, Bagin, Bednár, Habšuda, Nemčík, Ďurkech – Gašparovič, Marosz, Pardavý, Sojčík, Lelkeš, Tybor, Šišovský, Broska, Mikula, Mravík, Adamec, Jakúbek.

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko – Bambúch, Richter, Kubka, Ketner, Predajniansky, Grman, Zigo, Styk – Lunter, Hudec, Sýkora, Šimun, Heizer, Jabrocký, Lamper, Češík, Nemček, Jankovič, Petro, Hlinka.

    Rozhodca: .
     
    04:39
    Už tri minúty vkuse sa hralo bez prerušenia, čo v hokeji nebýva zvyčajné. Hru prerušil napokon Slipčenko, ktorý sa vrhol po puku, keď cítil nebezpečenstvo dorážky.
     
    05:47
    Puk sa po Hudecovom nahodení spoza bránky ocitol v bránkovisku, čo však Kristín nespozoroval, no trenčianska defenzíva áno a včas ho stihla odpratať do bezpečia.
     
    07:15
    Šimun pohrozil teraz vážnejšie. Sám sa dokázal prepracovať k zakončeniu bekendom pred bránkou, no Kristín spojil svoje betóny.
     
    07:39
    Bystrica sa ocitla v ďalšej šanci. Jeden z útočníkov baranov dostával prihrávku pred opustenú bránku, ale netrafil ho a tak vzniklo prečíslenie domácich hokejistov. Sojčík posunul puk Tyborovi, ktorý v bezprostrednej blízkosti pred Slipčenkom brankára Bystrice neprekonal.
     
    08:30
    Po chybe Trenčanov ďalšia gólovka Banskej Bystrice. V prečíslení 2 proti 1 hádzal žabkou puk Češík na strelu z prvej Lamperovi, ktorý ho ideálne trafil, ale vyznamenal sa domáci Kristín skvelým presunom v bránke !
     
    09:19
    Gašparovičovu strieľanú prihrávku jemne tečoval Marosz, ale Slipčenko si toho stihol všimnúť a včas zasiahol.
     
    09:48
    Sýkora teraz dobre mieril puk do ľavého horného rohu, Kristínova vyrážačka síce vyletela vysoko, ale napokon zasahovať nemusela pre nepresnosť strely.
     
    10:13
    Na útočnej modrej sa teraz ocitol Sýkora a nevyzerá to najlepšie. Trošku viac nebezpečný zákrok z domácej strany sa však nepískal.
     
    11:03
    Hluchá jedenásta minúta nepriniesla veľa vzruchu ani pohybu a tým pádom ani hokeja.
     
    12:05
    Imrich nevedel čo s pukom, nemal komu prihrať a tak ho len zľahka nastrelil na Slipčenka, aby ho chytil a podržal.
     
    13:08
    Tybor vystihol rozohrávku hostí, vnikol do útočného pásma a vystrelil. Sliepčenko jeho pokus len vyrazil pred seba, následne sa dostal útočník Dukly aj k dorážke. Poskakujúci puk na bránkovej čiare však ani Sojčík nedokázal poslať do bránky.
     
    13:08
    Dukla, Lelkeš, 2 min. držanie.
     
    14:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystričania dokázali svoju prvú presilovku hneď premeniť na gól a vedú 1:0. Puk sa dostal na modrú čiaru, odkiaľ ho strieľanou prihrávkou poslal Bambúch smerom na bránku a pred Kristínom puk perfektne tečoval RADOMÍR HEIZER. Asistencie: Lukáš Bambúch, Filip Nemček.
     
    15:47
    Trenčania trošku zabrali, avšak bystrická defenzíva stíha. Teraz unikol po vysunutí po pravom krídle Broska, ale bol vytlačený zo streleckého uhla a Slipčenko bez problémov jeho pokus chytá.
     
    15:57
    Banská Bystrica, Predajniansky, 2 min. hákovanie.
     
    16:51
    Dukle zatiaľ presilovka maximálne nevychádza.
     
    17:35
    A keď už sa zdalo, že sa domáci dokážu v pásme usadiť, pískala sa nahrávka rukou.
     
    18:05
    Trenčín dal gól!
    Dukla nakoniec veľmi dobre zakombinovala na konci presilovka. Tá sa už skončila a Trenčania sa dočkali vyrovnania. Perfektnú akciu zakončil do prázdnej bránky ONDREJ MIKULA, ktorého pred ňou peknou prihrávkou našiel Šišovský, ktorý preukaz obrovský prehľad v hre. Asistencie: Peter Šišovský, Ondrej Broska.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:32
    Aktívnu hru Bystrice v útočnom pásme ukončil Kristín lapačkou po strele od Ketnera.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:17
    Marosz sa dostal k puku, po ľavom krídle si ho pohodil, zasekol a vystrelil, ale Slipčenko bol pripravený.
     
    21:07
    Sojčík číhal na modrej čiare, snažil sa zachytiť rýchlu prihrávku, no puk doplachtil len ku Slipčenkovi.
     
    21:55
    Puk sa odrazil k Mikulovi, ktorý sa rázom s ním ocitol v dobrej streleckej pozícii na osi klziska , ale nemieril presne a puk letel mimo bránky.
     
    23:00
    Rovnaký začiatok druhej tretiny ako tej prvej. Opatrná hra, je vidieť, že hrá o cenné body.
     
    23:25
    Lamper sa na dvakrát k zakočeniu nedostal, preto zvolil radšej prihrávku na Jabrockého, ktorého strelu z prvej z medzikružia likviduje Kristín.
     
    24:55
    Obrovská hrubka Ďurkecha, ktorý stratil puk a daroval Bystričanom možnosť samostatného nájazdu. Včas však ešte stihol zatiahnuť ručnú !
     
    24:55
    Dukla, Ďurkech, 2 min. nedovolené bránenie.
     
    25:15
    Závar pred Kristínom, napokon domáci brankár za pomoci obrany puk zaľahol.
     
    26:28
    Trenčania boli na ľade priveľmi dlho, Kristín sa však držal a podržal svoj tím.
     
    26:55
    Dukla v pätici a hneď v možnosti na rýchly brejk. Tybor sa snažil obkorčuľovať bránku a prihrať pred prázdnu Sojčíkovi, ale tento zámer mu nevyšiel vďaka padajúcemu obrancovi baranov.
     
    27:52
    Trenčín dal gól!
    Nedáš - dostaneš sa teraz opäť potvrdilo. Najskôr mal oborvskú šancu Petro, ktorý sa ocitol úplne sám pred Kristínom, no bránku prestrelil. Biro následne v protiútoku našiel na útočnej modrej rozbehnutého JÁNA PARDAVÉHO, ktorý v samostatnom nájazde nachytal Slipčenka na hruškách a povymetal mu všetky pavučiny z ľavého horného rohu bránky. Asistencie: Marek Biro, Rostislav Marosz.
     
    28:51
    Dukla, Sojčík, 2 min. podrazenie.
     
    29:55
    Dukla sa zatiaľ úspešne bráni. Teraz pred Kristínom nebezpečne dobiedzal Lunter, spred svojho brankára ho upratal na ľad razantne Bokroš.
     
    30:26
    Ďalší závar pred Kristínom, ktorému vypadol puk, ale Mikula ho stihol upratať do bezpečia.
     
    30:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystrica sa napokon dočkala 4 sekundy pred koncom trestu Sojčíka. Barani hrali presilovku veľmi dobre, neraz podkúrili obrane a brankárovi Dukly, no využiť sa ju podarilo až FILIPOVI NEMČEKOVI, ktorý doklepol do bránky Češíkom tečovaný puk po strele Grmana. Asistencie: Matej Češík, Michal Grman.
     
    31:19
    Trenčín dal gól!
    Trenčania ale ihneď odpovedajú rovnakou kartou. Bystričanov si rozobrali v pásme, Marosz videl periférne nabiehajúceho JÁNA PARDAVÉHO pred bránku, ktorý jeho prihrávku v páde umiestnil za Slipčenka. Asistencie: Rostislav Marosz, Miroslav Habšuda.
     
    32:11
    Dukla pri chuti. Imrich sa dostal k puku na modrej, videl pred Slipčenkom stojaceho Lelkeša, a tak mu puk poslal na teč. Druhému menovanému sa však na dvakrát brankára v službách baranov prekonať nepodarilo.
     
    32:40
    Banská Bystrica, Češík, 2 min. krosček. Dukla si aktivitou vypýtala presilovku.
     
    34:00
    Ďalšia presilovka zo strany Dukly nič moc.
     
    34:46
    Dukla presilovku nevyužila, hoci na konci mala niekoľko možností na zvýšenie skóre. Sami Trenčania sa však z gólových šancí viac vytláčali, ako sa do nich dostávali.
     
    36:34
    Bokroš dnes v roli tvrdého chlapca teraz poslal pri mantineli k zemi jedného z hráčov Bystrice, kvôli ktorému bola prerušená hra.
     
    36:34
    Ide o Michala Hlinku, ktorému museli pomôcť na striedačku až spoluhráči.
     
    37:22
    Obrovská šanca domácich. Pardavý viedol prečíslenie 2 proti 1, nechcel sa však ulakomiť, prihral Gašparovičovi pred prázdnu bránku, no tomu sa do koncovky vrhol skvelým zákrokom lapačkou Slipčenko !
     
    38:45
    Dukla, Gašparovič, 2 min. seknutie. Zbytočný faul teraz zo strany domácich hráčov a zbytočné oslabenie.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:24
    Češík pred prázdnou bránkou, v ľahu však trafil Kristína a od neho sa puk odrazil od tyčky von !
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:50
    Dukla už hrá v pätici, ostavajúcej presilovke sa bez problémov ubránila.
     
    42:17
    Dukla, Češík, 2 min. faul lakťom.
     
    42:53
    Pekná kombinácia prvého útoku Dukly, na ktorej konci sa ocitol Gašparovič pred Slipčenkom, ale nespracoval si ideálne puk.
     
    44:09
    Slipčenko, vyrazený puk sa dostal k Tyborovi, ktorý z osi klziska neprestrelil brankára Bystrice.
     
    44:39
    Pardavý v ďalšej príležitosti na hetrik. Gašparovič ho našiel samého pred bystrickou bránkou, Pardavý puk jemne tečoval, ale Slipčenko stihol stiahnuť betóny.
     
    46:14
    Dukla stupňuje svoju aktivitu, Trenčania v evidentnej snahe pridať poisťujúci gól.
     
    46:55
    Poskakujúci puk po bránkovisku netriafa do prázdnej bránky Lelkeš ! Ďalšia stopercentná tutovka zo strany domácich, ktorá ostala nevyužitá.
     
    48:43
    Dukla, Nemčík, 2 min. krosček.
     
    49:43
    Dukla sa veľmi úspešne bráni za pomoci vyhadzovaných pukov.
     
    50:00
    Až teraz prišla strela od modrej, ktorú Kristín držal pevne v moci. Tomu však nechcel veriť Richter a osekával brankára Dukly hokejkou až pokým ho obrana domácich nespacifikovala.
     
    50:49
    Banská Bystrica dala gól!
    Presilovka Dukly sa skončila, no puk sa predsa len ocitá v sieti. MATEJ ČEŠÍK stál vo veľkom uhle, vyskúšal prekvapiť Kristína a dokonale sa mu to podarilo. Domácemu brankárovi totiž prepadol puk pomedzi betóny za bránkovú čiaru. Asistencie: Filip Nemček, Radomír Heizer.
     
    52:21
    V hre sa pritvrdilo, opäť padali nejaké telá po súbojoch na mantineli na ľad.
     
    53:11
    S pukom na hokejke po góle hrá viac Banská Bystrica, no teraz sa dopustila faulu.
     
    53:22
    Banská Bystrica, Lunter, 2 min. faul lakťom.
     
    54:22
    Minúta presilovky je v čudu, Trenčania bez strely na bránku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1590 divákov.
     
    54:55
    Závar pred Slipčenkom, Sojčík však pred prázdnou bránkou netrafil ideálne puk !
     
    55:39
    Bystričania sa ubránili, Trenčania presilovku nevyužili napriek lepšej druhej polovici.
     
    57:21
    Trenčania v ofenzíve nasťahovaní v útočnom pásme Bystrice, pred Slipčenka však neletelo veľa pukov, a tak sa brnakár baranov nemusel výraznejšie obávať.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:41
    Dukla ešte v snahe o víťazný gól.
     
    59:02
    Mikula nezachytil Birovu žabku, hra sa sťahuje po icingu pred Kristína.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:35
    Nepríjemná strela od modrej narobila teraz Kristínovi obrovské problémy, no vyrazený puk napokon stihol brankár Dukly ešte schovať pod lapačku.
     
    61:13
    Dukla zatiaľ v predĺžení trošku viac pasívnejším tímom.
     
    62:06
    Bednárovu strelu od modrej tečoval pred Slipčenkom Gašparovič, bystrický brankár však veľmi dobre zasiahol vyrážačkou.
     
    63:24
    Tybor zachytil puk v strednom pásme, pred sebou mal len Bambúcha, a tak sa rozhodol vystreliť, Slipčenko si však pripisuje ďalší dobrý zákrok.
     
    64:00
    Posledná minúta predĺženia.
     
    64:31
    Pekná individuálna akcia Gašparoviča cez dvoch hráčov v útočnom pásme, následne zakončoval útočník Dukly bekendom, ale Slipčenkovi neprepadol puk do bránky !
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Dukla ako prvá, Peter Sojčík neprestrelil Slipčenka.
     
    Za Banskú Bystricu Michal Hudec - jeho príklep končí v sieti !
     
    Radoslav Tybor v drese Dukly - Slipčenko mu vypichol puk.
     
    Za Banskú Bystricu Nemček - Kristína neprestrelil.
     
    Ján Pardavý za Duklu - neprestrelil betóny Slipčenka.
     
    65:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Rozhodujúci samostatný nájazd premenil MICHAL HUDEC !
     
    Koniec zápasu. (20:54:39)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 19. Mikula (Šišovský, Broska), 28. Pardavý (Biro, Marosz), 32. Pardavý (Marosz, Habšuda) - 15. Heizer (Bambúch, Nemček), 31. Nemček (Češík, Grman), 51. Češík (Nemček, Heizer), 65. Hudec


    HK DUKLA Trenčín: Kristín - Biro, Bokroš, Imrich, Bagin, Bednár, Habšuda, Nemčík, Ďurkech – Gašparovič, Marosz, Pardavý, Sojčík, Lelkeš, Tybor, Šišovský, Broska, Mikula, Mravík, Adamec, Jakúbek.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko – Bambúch, Richter, Kubka, Ketner, Predajniansky, Grman, Zigo, Styk – Lunter, Hudec, Sýkora, Šimun, Heizer, Jabrocký, Lamper, Češík, Nemček, Jankovič, Petro, Hlinka.

    Diváci: 1590
    bahis siteleri