Slovácko – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Teplice – Olomouc 1:1 (kon.) | Sparta – Liberec 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 28.10.2012, 18:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Kadlece v závěrečných sekundách zápasu podrazil Vácha, od Kovaříka si vysloužil druhou žlutou, potažmo červenou kartu a míří do sprch o pár sekund před ostatními aktéry dnešního zápasu.
     
    90
    V úvodních sekundách devadesáté minuty vidíme poslední střídání dnešního zápasu, Přikryl si zahraje v závěrečných chvílích zápasu místo Krejčího.
     
    86
    Závěrečné střídání Severočechů, Janů přepustil místo na hřišti Nezmarovi. Ten se v posledních letech usadil na postu stopera, dnes jej ale Liberec do závěru zápasu potřebuje na hrotu.
     
    84
    Sparťanský trenér Lavička se snaží zklidnit hru střídáním, ze hry stahuje kapitána Matějovského, kterého zastupuje Grajciar.
     
    83
    Obrovská šance hostů na vyrovnání! Po souhře Šurala s Blažkem se ve vyložené pozici ocitl Štajner a dnes vynikající brankář Vaclík jeho střelu dokázal vyrazit.
     
    79
    Bosančič sestřelil Kadeřábka a je čtvrtým žlutě napomenutým fotbalistou dnešního zápasu.
     
    75
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují dnešní pohlednou bitvu! Šural na hranici pokutového území sklepl míč JANU BLAŽKOVI, jenž s míčem u kopačky vyučil Švejdíka a nekompromisně poslal míč do horního rohu sparťanské branky!
     
    73
    Střídání hostů, Delarge přepouští místo na hřišti Miloši Bosančičovi.
     
    68
    Krejčí vletěl do souboje s Kušnírem na středové čáře o pár setin sekundy později než by bylo v danou chvíli potřeba a sudí Kovařík neměl jinou možnost než sparťanskému křídelníkovi udělit žlutou výstrahu.
     
    65
    O pár sekund později Vaclík předvedl ještě lepší zákrok, když reflexivně nepropustil za svá záda hlavičku Štajnera z bezprostřední blízkosti a Delarge před ležícím Vaclíkem nedokázal prostřelit dva sparťanské fotbalisty a dopravit míč do takřka odkryté branky!
     
    65
    Blažkův projektil parádním zákrokem vyrazil brankář Vaclík.
     
    63
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanští stopeři jsou ve střelecké formě! Po rohovém kopu Matějovského liberecká defenziva znovu selhala, když nechala zcela volného ONDŘEJE ŠVEJDÍKA, jenž prostřelil několik těl před sebou a umístil míč k tyči hostující branky! Švejdík skóruje v druhém utkání v řadě.
     
    62
    Kadlec si naběhl do tří protihráčů a ačkoliv se přes ně nedokázal probít, do odraženého míče se na hranici pokutového území opřel Pamič a brankář Bičík měl plné ruce práce, aby jeho dobře mířenou pumelici vytěsnil nad svoji branku!
     
    61
    První změna ve sparťanské sestavě, Balaje nahrazuje Kadeřábek. Ten bude v další části zápasu operovat na pravé straně záložní formace a na post hrotového útočníka se vysune Kadlec. Střelec pěti ligových a čtyř pohárových branek v dosavadním průběhu sezóny.
     
    47
    Další hrubka v liberecké obraně. Po Pamičově centru se v pokutovém území objevil Zápotočný, v jehož dvoumetrovém okruhu nebyl vůbec žádný protihráč a Liberec od druhého inkasování zachránila šťastně umístěná hlava Fleišmana, která nadrazila míč nad libereckou branku.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vystřídali, Blažek o přestávce nahradil Rabušice.
     
    33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kadlecova předchozí snaha přinesla Spartě úspěch! Po Matějovského centru od rohového praporku totiž liberecká obrana trestuhodně zapomněla na JIŘÍHO JAROŠÍKA, jenž ze čtyř metrů snadno uklidil míč pod břevno Bičíkovy svatyně!
     
    28
    Kelič na hranici vlastního pokutového území ukopl míč Balajovi, jenž byl v souboji později a chorvatského obránce tím nepříjemně zasáhl. Sudí Kovařík zákrok albánského útočníka ocenil žlutým napomenutím.
     
    13
    Prvním žlutým hříšníkem je Lukáš Vácha, sudí Kovařík jej potrestal za nedovolené počínání v hlavičkovém souboji s Holkem.
     
    8
    Další sparťanská akce už byla o poznání nebezpečnější! Holek propasíroval svoji kolmici za libereckou obranu a Kadlec se řítil vstříc brankáři BIčíkovi, ten si ale s ránou dvacetileté sparťanské opory dokázal poradit a ve spolupráci s Karišikem poté nepustil Kadlece ani k dorážce.
     
    2
    První vážnější akci Liberce rozehrál Štajner, nedokázal se probít s míčem po levém křídle a rozehrál do středu hřiště, kde Vácha perfektní kolmicí vysunul za domácí obranu Šurala. Ten z úhlu posílal míč před branku a Delarge jen těsně nedoklouzal k zakončení.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 33. Jarošík (Matějovský), 63. Švejdík (Matějovský) – 75. Blažek (Šural)

    Karty:   28. Balaj (SPA), 68. Krejčí (SPA) – 13. Vácha (LIB), 79. Bosančič (LIB)   90+3. Vácha (LIB)


    AC Sparta Praha: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadlec, Hušbauer, Matějovský (84. Grajciar), Holek, Krejčí (90. Přikryl) - Balaj (61. Kadeřábek)
    FC Slovan Liberec: Bičík - Kušnír, Karišik, Kelič, Fleišman - Šural, Vácha, Štajner, Janů (86. Nezmar), Delarge (73. Bosančič) - Rabušic (46. Blažek)

    Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Nádvorník

    Diváci: 7 351
    bahis siteleri