Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 0:1 (kon.)
konec
Finsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Česko
Pátek 09.11.2012, 17:30 • HK Arena, Turku, Finsko. Kapacita: 11.820 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi dnes možná nebyli lepší týmem, přesto vítězí! Navíc jim k tomu stačila jediná brance Petra Nedvěda. Česká republika se tak zítra utkání s Ruskem v přímém souboji o vítězství v celé Karjale. Za skandování skupiny českých fanoušků "Hoši děkujeme" se s vámi loučím a děkuji za pozornost. (19:39:00)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Fantastický Pavelec!! Nummelinovu střelu tečoval ještě někdo z Českých hráčů, a puk se tak obloučkem snášel do branky. Pavelec ovšem fantastickým reflexivním zákrokem na poslední chvíli srazil puk na horní síťku.
     
    59:34
    Finové kombinují a arena je na nohou.
     
    59:21
    Další finský útok zastavuje ofsajd. Domácí mají na vyrovnání už jenom 39 vteřin.
     
    59:13
    Puk ve středním pásmu.
     
    59:03
    Oddechový čas pro domácí. Suomi pokračují v šesti.
     
    59:03
    Finové hrají v šesti a mohlo být vyrovnáno. Kontiola dostal přihrávku zpoza branky a kdyby střelu lépe umístil, mohl se radovat z gólu. Takto trefil jenom Pavelcovu náruč.
     
    58:01
    A další šance! Tentokrát Nummelin úplně sám před brankářem. Pavelec dokázal snížit střelecký úhel včasným vyjetím z branky.
     
    57:24
    Neuvěřitelné! Salminem od mantinelu našel před Pavelcem úplně volného Kousu, kterému stačilo zpracovat kotouč a doklepnout za přesouvajícího se gólmana. Jenomže touš mu právě v rozhodující chvíli poskočil na hokejce.
     
    57:15
    Útok Suomi zastavuje ofsajd.
     
    Dnešní utkání v HK Areně sleduje velmi slušná návštěva čítající 10 238 diváků.
     
    56:52
    V situaci 3 na 2 Kontiola namazal na levou stranu Lainemu, který střelou na vzdálenější tyčku těsně minul!
     
    55:41
    Finové pokračují v nátlaku, ale stále platí, že česká obrana je pro ně velmi tvrdý oříšek. Naposledy si výborně poradila s Eronenem, jehož v mezikruží odstavili dva obránci před tím, než vůbec stačil pořádně zpracovat kotouč.
     
    54:11
    Pihlström pořádně zahrozil střelou z oblasti levého kruhu přes dva hráče. Pavlec i tak dokázal vymrštit lapačku a střelu alespoň srazit vysokým obloučkem za branku.
     
    53:27
    Přečíslení českých barev 3 na 2! Petružálek chtěl zatáhnout puk do rohu kluziště a hledat druhé vlně své spoluhráče. U mantinelu byl ale zastaven.
     
    52:54
    Čeští hráči útočnou vlaštovkou alespoň vybojovali vhazování před Raskem.
     
    52:43
    Galvas se těžce zvedá z ledu. Z předešlé akce bude mít asi pořádnou modřinu. Jeho obětavý pád do střely totiž skončil tvrdým pokusem jednoho z finských útočníků do oblasti zad.
     
    52:19
    Na útočné modré napřáhl Eronen. Po puku se natáhlo ještě několik holí, načež zamířil těsně vedle levé tyčky.
    Marken.cz

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 18. Nedvěd (Koukal)


    Finsko: Rask (Rinne) - Nummelin (A), Väänänen, Kousa, Heikkinen, Laakso, Eronen, Hietanen, Jalasvaara - Haataja, Koivu (C), Hagman - Joensuu, Kontiola, Laine - Salminen, Lehterä, Enlund - Pihlström, Filppula, Tuppurainen
    Česko: Pavelec (Salák) - Šmíd, Krejčík, Čáslava, Novák, Kindl, Nakládal, Galvas - Tlustý, Pech, Nedvěd (C) - Vondrka, Koukal, Petružálek - Hubáček (A), Novotný (A), Irgl - Svoboda, Kovář, Hertl

    Rozhodčí: Johansson, Vinnerborg - Kiilunen, Korteniemi
    bahis siteleri