Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 0:1 (kon.)
konec
Finsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Česko
Pátek 09.11.2012, 17:30 • HK Arena, Turku, Finsko. Kapacita: 11.820 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Fantastický Pavelec!! Nummelinovu střelu tečoval ještě někdo z Českých hráčů, a puk se tak obloučkem snášel do branky. Pavelec ovšem fantastickým reflexivním zákrokem na poslední chvíli srazil puk na horní síťku.
     
    58:01
    A další šance! Tentokrát Nummelin úplně sám před brankářem. Pavelec dokázal snížit střelecký úhel včasným vyjetím z branky.
     
    57:24
    Neuvěřitelné! Salminem od mantinelu našel před Pavelcem úplně volného Kousu, kterému stačilo zpracovat kotouč a doklepnout za přesouvajícího se gólmana. Jenomže touš mu právě v rozhodující chvíli poskočil na hokejce.
     
    Dnešní utkání v HK Areně sleduje velmi slušná návštěva čítající 10 238 diváků.
     
    56:52
    V situaci 3 na 2 Kontiola namazal na levou stranu Lainemu, který střelou na vzdálenější tyčku těsně minul!
     
    50:20
    Hietanen dostal od modré přihrávku do mezikruží a rázem byl jediným hráčem před Pavelcem. Střelou z otočky bekhendem těsně minul. Napětí a divácké povzbuzování Suomi v hale tak i nadále sílí.
     
    46:29
    Krušné chvíle pro Čechy. Nejprve z mezikruží pálil Koivu jen do Pavelce, následně ještě Hagman z bezprostřední blízkosti střílel na gólmana Čechů. Ten i v pozici ležmo odolal náporu.
     
    45:31
    Finové pořádně tlačí na pilu. Filip Novák (CZE) sáhl k faulu - hákování. Hosty čekají jistě hodně nebezpečné dvě minuty.
     
    43:43
    Fantastický Mikko Koivu! Prošel přes dva hráče až do mezikruží, kde jej betonem vychytal Pavelec. To je už třetí velká šance Finů ve třetí třetině!
     
    41:55
    Pavelec chtěl přikrýt kotouč před dotírajícími hráči, jenže mu vypadal z výstroji. Před Lehterou se tak na chvíli ocitla odkrytá branka. Finský hráč to zkusil bekhendem z těžkého úhlu. Možná se trochu unáhlil, protože svým pokusem minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    40:39
    Hagman chtěl udělat před Pavelcem blafák, ale zapomněl puk za sebou! V HK Areně to jenom zahučelo.
     
    40:39
    A znovu Hagman! Tentokrát byl v samostatném úniku faulovaný. Pojede trestné střílení.
     
    39:21
    A pořádně zahrozili! Heikkinen dostal na modrou přihrávku, sjel si do mezikruží a razantním pokusem přes obránce zvedl halu ze sedaček. Těsně minul pravou tyčku Pavelcovy branky.
     
    32:33
    Nakládal sice zlomil na modré hůl, i tak se ale puk dostal před branku na nikým nehlídaného Nedvěda, který dnes již podruhé zamíchal s pukem a mířil pod horní tyčku. Tentokrát však těsně přestřelil.
     
    31:22
    Aktivita Čechů přináší kýžené ovoce. Finové totiž sáhli k faulu, jmenovitě Heikkinen. Dvě minuty za sekání.
     
    24:33
    Koukal s Petružálkem (CZE) se probili do pásma, u puk následně přišli, druhý jmenovaný jej chtěl uzmout zpět. Počínal si ale nedovoleně. Dvě minuty za podražení.
     
    18:35
    Češi jsou při chuti! Po chybě Finů se na branku sám řítil Vondrka. Dokázal jej ale dojel Väänänen a skvěle mu vypíchl puk. Domácím fanouškům musel spadnou pořádný kámen ze srdce.
     
    17:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku utkání a možná trochu překvapivě to jsou Češi, kdo se raduje! Naši hokejisté se vymanili z tlaku, Koukal přihrál PETRU NEDVĚDOVI, který z oblasti levého kruhu sjel až před Raska, několikrát zamíchal s pukem a zkušeně trefuje pod horní tyčku! Asistence: Petr Koukal.
     
    05:07
    Češi hráli v šesti, Finové si tak zahrají první přesilovou hru. Trest odpyká Svoboda.
     
    00:29
    A hned je tu obrovská příležitost! Mikko Koivu si sjel pro odražený kotouč, natlačil se před Pavelcem, na kterého zkoušel vyzrát bekhendovou střelou. Český gólman vyráží betonem.
    Marken.cz

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 18. Nedvěd (Koukal)


    Finsko: Rask (Rinne) - Nummelin (A), Väänänen, Kousa, Heikkinen, Laakso, Eronen, Hietanen, Jalasvaara - Haataja, Koivu (C), Hagman - Joensuu, Kontiola, Laine - Salminen, Lehterä, Enlund - Pihlström, Filppula, Tuppurainen
    Česko: Pavelec (Salák) - Šmíd, Krejčík, Čáslava, Novák, Kindl, Nakládal, Galvas - Tlustý, Pech, Nedvěd (C) - Vondrka, Koukal, Petružálek - Hubáček (A), Novotný (A), Irgl - Svoboda, Kovář, Hertl

    Rozhodčí: Johansson, Vinnerborg - Kiilunen, Korteniemi
    bahis siteleri