Žilina – Zlaté Moravce 4:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
4:1 (3:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Pátek 23.11.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Zápas je na konci. Žilina si poradila so súperom pomerne bez problémov v pomere 4:1. Domáci predviedli pekné ofenzívne predstavenie, ktoré sa divákom určite páčilo. Naopak, ViOn výkonom totálne vyhorel a môže byť rád, že si zo Žiliny odváža takúto prehru, ktorá je vzhľadom na priebeh hry prijateľná. Od nás je to spod Dubňa všetko. Ďakujeme za priazeň počas celej jesene. Zo Žiliny sa Vám opäť prihlásime po zimnej prestávke. Ostaňte so stránkou www.onlajny.eu. aj naďalej a sledujte aj ďalšie prenosy. Dovidenia! (19:17:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Hrať sa budú ešte dve minúty.
     
    89
    Dvaja mladí hráči na trávniku. Prišla dvojica Čmelík a Káčer, dole išli Pich s Mihálikom.
     
    89
    Veľká šanca Žiliny. Hráči ViOn-u stratili ľahkú loptu, brejk Barčík-Pich-Mihálik skončil zakončením posledného hráča. Kuciak nohami vyrazil.
     
    88
    Barčík predvádza dnes jeden z najlepších výkonov v jeseni. Niektorí diváci ho priam nespoznávajú a skúsený záložník sa dočkal aj skandovania svojho mena.
     
    87
    Útočné výpady hostí nič vážne nepriniesli a do útoku môžu ísť domáci. Ďaleko sa ale nedostali.
     
    85
    Bolinha vyslal tvrdý strieľaný center, Dúbravka iba vyráža pred Orávika, no ten sa situácie zľakol a nezakončil.
     
    84
    Na ihrisko sa o pár sekúnd dostane ďalší mladučký hráč. Pripravený je 16-ročný Čmelík.
     
    83
    Bielo-červení už len stoja, akoby ani nejavili záujem o hru, lopta im odskakuje a ich výkon je v týchto minútach doslova bezmocný.
     
    82
    Hostia si nevedia dvakrát po sebe presne prihrať. Tréner Jarábek sa pri lavičke len bezmocne pozerá na katastrofálny výkon svojich zverencov.
     
    81
    Domáci Mihálik predviedol krásnu individuálnu akciu a našiel úplne voľného Barčíka. Jeho pokus ale mieri nad.
     
    80
    Máme pred sebou posledných 10 minút duelu. Žilina naďalej aktívna, do súpera búši, a ten nevie, čo hrať. Za polovicu hracej plochy sa dostáva len sporadicky.
     
    79
    Uzimení diváci oslavujú už isté víťazstvo domácich. Je len na škodu, že sa prebrali až po góloch a teraz - za rozhodnutého stavu.
     
    78
    Hostia striedajú. Za potlesku tribún schádza Škvarka - domáci odchovanec a mení ho Mihálik.
     
    77
    Výkon Zlatých Moraviec môžeme označiť priam za katastrofálny. Hostia jednoducho nemajú svoj deň, nevychádza im nič a ich tréner má nad čím rozmýšľať.
     
    76
    Počet žilinských striel narastá. V tomto prípade Mihálik strieľa, no Kuciak sa bez väčších problémov vyznamenal.
     
    75
    Žilinčania v týždni trénovali koncovku a je to vidieť. Nádherná strela Barčíka končí na brvne!
     
    74
    Na zemi zostáva otrasený Hodek, Zlaté Moravce budú zahrávať priamy kop z ľavej strany veľkého vápna, no strela mierila do múru.
     
    73
    Končí aj hosťujúci Bernáth, na jeho miesto vybieha Furtado - alias Bolinha.
     
    72
    Dnešné stretnutie sleduje 1 190 divákov.
     
    71
    Paur skončil, hore ide Lupčo.
     
    70
    Hra domácich už pripomína exhibíciu. Majster sa baví futbalom a neustále hrozí svojmu protivníkovi. Zlaté Moravce sa už určite nemôžu dočkať záveru.
     
    69
    Pich si narazil loptu s Mihálikom. Odchovanec žilinského futbalu vystrelil z otočky, ale mieril mimo.
     
    68
    Angelovičova ukážková prihrávka našla Paura. Ten z pravej strany centruje a hľadá Škriniara. Autor druhého gólu MŠK v dnešnom zápase aj zakončil, ale z tohto mráčika nezapršalo.
     
    66
    Barčík dal prihrávku do behu Angelovičovi. Čiperný Žilinčan postupoval sám smerom k bráne a obrana hostí sa len prizerala. Výsledkom bolo zakončenie, lenže nepresné.
     
    65
    Kováč poslal šikovnú prihrávku na Candráka. Hráč Moraviec bol bránený Akakpom, napriek tomu odcentroval. V šestnástke ale nenašiel nikoho.
     
    64
    Za jasného stavu sa hostia konečne prebrali, no zrejme je už neskoro na nejaký zvrat. ŽIlinčania majú akoby oddychovú pasáž a posúvajú si loptu z nohy na nohu.
     
    63
    Orávik je pri chuti, čo dokumentuje jeho ďalšia strela. Dúbravka vzišiel z tohto súboja tentokrát úspešnejšie a ľahký pokus bez problémov chytá.
     
    62
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci zahrávali rohový kop, no namiesto zakončenia prišiel rýchly brejk. Samostatný únik PETRA ORÁVIKA končí zakončením k ľavej žrdi. Dúbravka bol bezmocný.
     
    61
    Pich kolmicou posiela Mihálika do otvorenej obrany. Jaro potiahol loptu, prudko vypálil a Kuciak vyráža loptu na žrď!
     
    60
    Šťastie skúsil Gergel. Spoza veľkého vápna vyslal prízemnú strelu, Kuciak pozorný.
     
    58
    Michal Škvarka zrejme povedal niečo rozhodcovi, pretože ten mu udeľuje žltú kartu.
     
    58
    Žilina sa futbalom baví a je jasné, že jej gólový apetít je veľký. Zlaté Moravce nehrajú prakticky nič a okrem Bernáthovej šance v úvode druhého polčasu toho veľa nevymysleli.
     
    57
    Hosťujúci Pavol Majerník v hneve odkopáva loptu a vidí žlté napomínanie.
     
    56
    Žilina dala gól!
    Zlaté Moravce sú zrelé na uterák. Nádherný center Miroslava Barčíka našiel obávanú pravačku RÓBERTA PICHA a ten to namieril presne k spojnici Kuciakovej brány. Brankár hostí si na loptu čiahol, no zabrániť presnému zásahu už nedokázal.
     
    55
    Hostia sú totálne neškodní, útoky končia už pri ich rozvíjaní a rohový kop je len slabým obrazom toho, čoho sú hráči tohto tímu schopní.
     
    54
    Barčík mohol svoj výborný výkon korunovať gólom. Spoza šestnástky vyslal prízemnú strelu. Tá ale nemala patričnú razanciu a Kuciak si s ňou poradil.
     
    53
    Aktivita domácich pokračuje. Zlaté Moravce márne hľadajú recept na prekonanie súperovej obrany.
     
    52
    Prvá zmena v zápase. Odchádza Janič, prichádza najlepší strelec ViOn-u Andrej Hodek.
     
    51
    Škvarka predviedol vydarený individuálny prienik, no k zemi ho poslal Piaček a vidí zaslúženú žltú kartu.
     
    50
    A hneď na to aj ďalší pokus. A bol to Škriniar, no druhýkrát sa už nedokázal presadiť.
     
    49
    V Kuciakovej bráne skončila takmer ďalšia lopta. Nádherná strela Gergela spoza šestnástky len opečiatkovala brvno!
     
    48
    Ak sme v minulých kolách kritizovali hru MŠK, dnes musíme jej hráčov pochváliť. Žilinčania hrajú veľmi dobre, súperovi nedovolia takmer nič a po dlhej dobe robia radosť aj svojim fanúšikom. Výborný výkon podáva najmä Miroslav Barčík. Ako správny kapitán v pravý čas zdvihol bojové zástavy a dnes je zrejme najlepším hráčom domácich.
     
    47
    Obrovská možnosť Zlatých Moraviec. Zoči-voči Dúbravkovi sa ocitol Bernáth. Zakončenie ale nebolo ideálne a lopta nemierila medzi tri žrde. Bola to ale najväčšia šanca hostí v doterajšom priebehu.
     
    47
    Škriniar predviedol krásny prienik, lenže už to prehnal a o loptu zbytočne prichádza.
     
    47
    Pred druhým polčasom nám ostáva zodpovedať na dve otázky. Pridajú Žilinčania ešte ďalšie góly? Alebo sa hostia "oklepú" a potvrdia, že druhé miesto nie je náhoda?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvých 45 minút zápasu. Súboj má až nečakane jasný priebeh, "šošoni" skórovali v prvom polčase až trikrát, čo je vzhľadom na streleckú impotenciu v posledných zápasoch priam neuveriteľné. ViOn sa trápi a nedokáže nič vymyslieť v hre smerom dopredu. Náskok MŠK sa zdá byť rozhodujúci, no ešte máme pred sebou polovicu zápasu. Ostaňte so stránkou www.onlajny.eu aj naďalej, o 15. minút sa Vám znova prihlásime.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Už sa asi nič nestane, polčas je pomaly na konci. Ešte výkop Kuciaka a máme tu záver.
     
    45
    Ešte doplníme, že faulujúcim hráčom bol Obročník. Výkon Zlatých Moraviec je zatiaľ veľkým sklamaním. Naopak, hru domácich ani nespoznávame.
     
    44
    Žilina dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil RICARDO NUNES a presvedčivou strelou nedáva Kuciakovi najmenšiu šancu. Zdá sa, že o osude zápasu je rozhodnuté už v prvom dejstve.
     
    43
    Séria faulov pokračuje. Opäť sa previnili hráči Zlatých Moraviec. Nasleduje center do veľkého vápna a Mihálikov pád v šestnástke. Uvidíme jedenástku!
     
    42
    K slovu sa dostali po dlhšej dobe aj hostia. Kováč ale v rozhodujúcej chvíli fauloval a loptu daroval domácim.
     
    41
    Nádherná strela Picha možno z 20 metrov. Jeho povestná pravačka ale nenašla smer, hoci Kuciaka riadne natiahla.
     
    40
    Príliš profesorsky to teraz zahrali domáci. Pich zahrával priamy kop, poslal loptu na Barčíka a ten zasa na Paura. No Jakub loptu zbytočne púšťal v domnení, že za ním stojí lepšie postavený spoluhráč.
     
    39
    Hostia sú vývojom duelu riadne zaskočení. Nedokážu sa dostať do tempa a tým pádom odpovedať na dva kúsky v ich bráne. Zrejme sa už tešia na prestávku.
     
    38
    Žilina je pri chuti, drží loptu na svojich kopačkách. Góly tomuto tímu určite pomohli a všetci diváci veria, že je to tá stará dobrá Žilina, na akú boli zvyknutí.
     
    37
    Pripomeňme, že to bol prvý presný Škriniarov zásah v Corgoň lige, z ktorého mal pochopiteľne veľkú radosť a užíva si teraz svoju chvíľku slávy.
     
    35
    Žilina dala gól!
    Domáci stredopoliar MILAN ŠKRINIAR teraz predviedol dva zaujímavé momenty. Najskôr svoju nepodarenú ďalekonosnú strelu ešte dokázal dobehnúť. Keď to nevyšlo raz, skúsil šťastie znova. Opäť z diaľky, v tomto prípade aj za pomoci Chrena prekvapil Kuciaka v bráne Zlatých Moraviec.
     
    34
    Barčík sa na pravej strane pekne pohral s Chrenom. Niekoľkokrát si ho zasekol, posiela center. Defenzíva hostí odkopáva na ďalší rohový kop.
     
    33
    Ďalekonosná strela z kopačky Gergela takisto míňa priestor svätyne hosťujúcej brány. Za svoj pokus si ale 24-ročný stredopoliar vyslúžil potlesk.
     
    32
    Pri lopte dvojica Barčík - Nunes. Zakončil prvý menovaný. Jeho krásny oblúčik tesne minul brvno Kuciakovej brány. Stav sa nemení.
     
    31
    Pich - Mihálik - Paur. Tak vyzerala kombinácia domácich. Na jej konci prichádza faul na Nunesa tesne pred šestnástkou. Uvidíme priamy kop a treba povedať, že aj veľkú možnosť na druhý žilinský presný zásah.
     
    30
    ViOn je čoraz nebezpečnejší. Nedokáže sa ale dostať do vážnejšej šance, je to len číhanie na chybu či moment prekvapenia.
     
    29
    Škvarka sa predieral cez Piačeka, ten si pomáhal všetkými spôsobmi, aby ho zastavil. To sa mu aj podarilo, no o čistote tohto zákroku môžeme polemizovať.
     
    28
    Piačekov kiks. Laxnú malú domov prečítal jeden z hráčov hostí, Dúbravka v ťažkej situácii posiela loptu do autu.
     
    27
    Rýchly protiútok domácich. Nunes našiel Mihálika, ktorý si situáciu skomplikoval, avšak dokázal ešte zakončiť. Kuciak musel vyraziť na roh.
     
    26
    Sledujeme hluché minúty. Nič podstatné sa nedeje a ak sme si v úvode priali, aby nás futbal zahrial, tak stále čakáme na nejaký väčší vzruch.
     
    25
    Miernu prevahu začali mať hostia. Nemožno ale hovoriť o žiadnom tlaku, pretože hra sa odvíja ďaleko od šestnástky.
     
    24
    Barčík sa zodpovedne vrátil a odvrátil loptu na rohový kop. K jeho exekúcii sa postavil Janič, center však smeruje priamo do rúk žilinského brankára.
     
    23
    Séria faulov MŠK. Divákom sa to síce nepáči, no pánom na ihrisku je muž v čiernom.
     
    22
    Nunes v súboji s Bortelom. Vzájomné ťahania za dres, lopta pre hostí.
     
    21
    Mladý žilinský hráč veľmi ochotne padol, pýtal si faul, ale rozhodca Trutz má iný názor. Ukazuje mu žltú kartu za filmovanie.
     
    20
    Janič si nerozumel s Obročníkom a do šance sa dostáva Mihálik.
     
    19
    Bernáth spracoval ťažkú prihrávku. Prichádza prvý pokus Moraviec do priestoru troch žrdí. Jeho autorom je Kováč, no jeho strela bola tečovaná a Dúbravka ju bez problémov kryje.
     
    18
    Pekný futbalový moment. Priamy kop Nunesa z pravej strany. Asi každý čakal center, lenže tento legionár poslal techickú strelu na vzdialenejšiu žrď. Kuciak sa musel poriadne natiahnuť, no zasahovať nemusel.
     
    18
    Paur vybojoval loptu pre Barčíka. Ten z prvej nachádza Angeloviča a akcia pokračuje ďalej cez Škriniara. Ten to ale pokazil.
     
    17
    Futbal je to zatiaľ ale veľmi opatrný. Nič výnimočné sa nedeje a hra sa odvíja väčšinou v strede poľa. Najzaujímavejším momentom v prvej štvrťhodine bol pochopiteľne gól Picha. Okrem neho sme nič vážnejšie zatiaľ nevideli.
     
    16
    Bortel si trošku skomplikoval situáciu pri rozohrávke. Napokon to všetko zvládol za pomoci prihrávky na vlastného brankára.
     
    15
    Obročník po tvrdom zákroku mierne otrasený, no dáva sa dokopy, vstáva a je pripravený pokračovať.
     
    13
    Trošku nesmelo, ale predsa sa ozývajú aj domáci diváci. Hŕstka fanúšikov na južnej tribúne začala skandovať a aspoň trochu prerušila tú komornú atmosféru, ktorá vládne pod Dubňom.
     
    12
    Sme zvedaví, čo urobí pomerne rýchly gól s hrou oboch tímov. Tento presný zásah určite pomohol domácim, aby sa striasli akejsi nervozity alebo kŕča, v ktorom hrali posledné duely.
     
    11
    Žilina dala gól!
    Žilinčania predviedli peknú kombináciu a výsledkom je prvý presný zásah. Piaček poslal dlhú loptu na Mihálika, ten ju pristavil pre Barčíka. Ten chvíľu váhal, no potom poslal prihrávku do voľného priestoru na RÓBERTA PICHA a ten peknou technickou strelou trafil presne k ľavej Kuciakovej žrdi. Strelecká smola je teda odkliata.
     
    10
    Séria množstva prihrávok na oboch stranách. Hra sa odvíja v strede poľa, po faule budú zahrávať priamy kop hostia.
     
    9
    Lenže center nenašiel nikoho a iba dokumentuje to, že hráči MŠK nie sú vôbec v pohode.
     
    8
    Viacero nepresných prihrávok neumožňuje dostať sa Žiline do väčšieho tempa. Pomôcť by jej teraz mohol priamy kop Nunesa.
     
    7
    Čakáme na prvú strelu do priestoru troch žrdí. Zatiaľ mali k nej bližšie domáci, no Kuciaka neohrozili. Ten bude teraz vykopávať loptu z päťky po nepresnej prihrávke Žilinčanov.
     
    6
    Obaja tréneri na nohách vo svojom vymedzenom priestore. Hosťujúci Jarábek diriguje svojich zverencov, Adelaar je zatiaľ ticho.
     
    6
    Všetky akcie idú cez Barčíka. Ten rozdáva prihrávky, centre, no obrana Zlatých Moraviec odoláva.
     
    5
    Barčík si vymenil loptu s Pichom, ktorý posiela peknú uličku na Nunesa a skvelý obranný zákrok.
     
    4
    ViOn prežil tento nápor bez ujmy a môže ísť dopred. Lenže ako ľahko sa dostal k lopte, tak o ňu ľahko aj prišiel. Pri lopte Piaček, založí útočnú akciu.
     
    3
    Domáci začali aktívne a momentálne sú nasťahovaní pred šestnástkou súpera. Do veľkého vápna lieta jeden center za druhým.
     
    3
    Barčíkov prvý center do veľkého vápna musel odvrátiť Candrák na prvý rohový kop. Zahrá ho znovu domáci kapitán.
     
    2
    Angelovič poslal veľmi nepresnú prihrávku smerom k vlastnej bráne. Ponúkol možnosť Bernáthovi, no ten urobil najhoršie, čo urobiť mohol a o loptu prišiel. Angelovič o pár sekúnd pokazil aj druhú prihrávku. Žeby nervozita?
     
    1
    Pri lopte v úvodných sekundách hostia. Prvá lopta smerujúca do šestnástky nenašla adresáta.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -1
    Výkop budú mať Zlaté Moravce, konkrétne dvojica Bernáth - Kováč.
     
    -3
    Na trávnik vychádzajú hráči oboch mužstiev. Domáci odetí do žlto-zelenej kombinácie, hostia zo Zlatých Moraviec v bielo-červenom. Nasledujú pozdravy futbalistov, zamávanie divákom a môžeme začať.
     
    -5
    Krátko pred duelom pohľad na tribúny. Tie sú zaplnené len veľmi riedko a o nejakej atmosfére nemôžeme hovoriť ani vo sne. Všetko majú na svedomí nepresvedčivé výkony MŠK, ako aj chladné počasie. Hádam nás aspoň zohrejú samotní futbalisti výkonom na trávniku.
     
    Náhradníci:

    MŠK Žilina: Krnáč (NB) - Lupčo, Káčer, Ondráš, Čmelík, Vavro, Kadlec

    FC ViOn: Matlák (NB) - Hodek, Pinter, Pavlovič, Farkaš, Furtado, Mihálik
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Škriniar, Akakpo, Gergel, Barčík (C), Piaček, Pich, MIhálik, Paur, Nunes

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Kováč, Candrák, Chren, Bortel, Bernáth, Orávik, Majerník (C), Obročník, Janič, Škvarka

    Rozhodca: Trutz - Somoláni, Jankovič.
     
    Pekný podvečer vážení športoví fanúšikovia. Hlásime sa Vám priamo spod Dubňa, kde o niekoľko minút začne samotný zápas. V Žiline vládne chladné jesenné počasie, ktoré futbalu zrejme priať nebude. Ostaňte so stránkou www.onlajny.eu, o malú chvíľu Vám predstavíme základné zostavy oboch celkov.
     
    Zlaté Moravce sú najpríjemnejším prekvapením tejto corgoňligovej sezóny. ViOn si užíva skvelú fazónu, v tabuľke je na druhom mieste a ak si udrží súčasnú formu, môže po skončení jesene oslavovať polovičný titul. Išlo by však o veľké prekvapenie, keďže k najväčším favoritom patria iné celky. Zlaté Moravce majú druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži. Hráči tohto klubu nastrieľali už 27 gólov. Viac sa podarilo iba Trenčínu. Do Žiliny pricestujú Zlaté Moravce s bodovými ambíciami a pod Dubňom nemajú čo stratiť. Môžu iba získať. Očakáva sa zaujímavý duel, no také sa očakávali aj v iných stretnutiach a napokon ostali diváci sklamaní. Každopádne, piatkový zápas bude jedným z lákadiel 18. kola Corgoň ligy.
     
    Úradujúci majster zo Žiliny zaživa zatiaľ veľmi slabú sezónu. Šošoni neskórovali v posledných štyroch zápasoch, ich hra nie je vôbec oslnivá, a to sa pochopiteľne nepáči ani fanúšikom. Tí chodia v čoraz skromnejšom počte. Ani oni nie sú zvyknutí na takú slabú hru a najmä výsledky, ktoré v tejto sezóne produkujú žlto-zelení. Žilinčania sú až na štvrtom mieste a na lídra zo Slovana strácajú už sedem bodov. Holandský tréner Frans Adelaar zvolil politiku, ktorá prinajmenšom vyvoláva polemiku. Do zostavy stavia mladých hráčov - vekom ešte dorastencov. Tí sa síce snažia, ukazujú svoj potenciál, ale pri všetkej úcte, mladíci nemôžu vyhrať pre Žilinu titul. MŠK musí nutne bodovať, inak sa situácia v klube ešte zhorší. Proti Žilinčanom však stojí klub, ktorý nepríde pod Dubeň s porazeneckou náladou.
     
    Kvôli televíznemu prenosu sa zápas medzi MŠK Žilina a ViOn-om Zlaté Moravce uskutoční už v piatok podvečer. Asi málokto by pred sezónou predpokladal, že v lepšom tabuľkovom postavení budú po 17. kolách hostia zo Zlatých Moraviec.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Milan Gončár

    Branky: 11. Pich, 35. Škriniar, 44. Nunes (pen.), 56. Pich - 62. Orávik

    Karty:   21. Mihálik (ZIL), 51. Piaček (ZIL) - 57. Majerník (ZMO), 58. Škvarka (ZMO)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Škriniar, Akakpo, Gergel, Barčík (C), Piaček, Pich (89. Pich), Mihálik (89. Čmelík), Paur (71. Paur), Nunes
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Kováč, Candrák, Chren, Bortel, Bernáth (73. Furtado), Orávik, Majerník (C), Obročník, Janič (52. Hodek), Škvarka (78. L. Mihálik)

    Rozhodčí: Trutz - Somoláni, Jankovič
    bahis siteleri