Dortmund – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Hannover – Fürth 2:0 (kon.) | Hamburg – Schalke 3:1 (kon.)
Frankfurt – Mohuč 1:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:1 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Úterý 27.11.2012, 20:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. Zítra u německé Bundesligy opět na počtenou. (21:56:08)
     
    Dortmund tedy bere pouze bod a ztráta na Bayern se může navýšit na jedenáct bodů. Zaváhalo však i třetí Schalke a čtvrtý Frankfurt. Přeskočit druhou Borussii ovšem může ještě Leverkusen. Düssledorf poskočil alespoň do zítřka na třináctou pozici.
     
    Nakonec jsme viděli dramatický zápas, škoda jen, že až v posledních minutách. Dortmund dlouho držel otěže zápasu ve svých rukách a hájil vedení 1:0 z první půle. Düsseldorf však dokázal z ojedinělého útoku vyrovnat a senzačně si veze z Dortmundu bod.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Taktické střídání hostů. Ze hřiště odchází Stefan Reisinger a na hřiště vstupuje Andre Fomitschow.
     
    90+3
    Řadu centrů musel řešit brankář Giefer, s každým si však dokázal poradit. Zoufalý tlak Dortmundu k ničemu nevede.
     
    90+1
    Centr na zadní tyč, kde hlavičkoval Piszczek. Ten byl ve velmi dobré pozici. Ale jeho pokus nebyl dostatečně umístěný a Giefer ho lapil.
     
    90
    Dortmund útočí, přitom však zapomíná na zadní vrátka. Hosté se dostali do přečíslení a jen díky rychlému návratu a nepřesnému zakončení Reisingera neutrpěl újmu.
     
    89
    Robbie Kruse (DSF) fauloval a pak i přes hvizd rozhodčího pelášil s míčem k půlící čáře, jako by se nechumelilo. Samozřejmě moc dobře věděl, co dělá, i když se snažil sudímu vysvětlil, že nic neslyšel. Kruse dostává žlutou kartu.
     
    88
    Paurevič samozřejmě ze hřiště vůbec nespěchá a musel ho popohnat hlavní rozhodčí. Dortmund každopádně zahrával přímý kop, při němž Schieber pouze nastřelil zeď.
     
    87
    A to třeba nyní. Ivan Paurevič (DSF) musel faulovat a jelikož to byl faul před velkým vápnem na žlutou kartu, musel jít Paurevič do sprch. Byla to totiž jeho druhá žlutá.
     
    86
    Drtivý tlak domácích se nekoná, ale co není, může velmi rychle být.
     
    85
    ...Schmelzer svůj rohový kop přetáhl více, než bylo zdrávo a bude se pouze odkopávat od brány Düsseldorfu, což hostům nyní náramně vyhovuje.
     
    85
    Rohový kop pro Dortmund...
     
    84
    Dortmund už pod dojmem mála času dělá zbytečné chyby, což se teď ukázalo na jednoduché rozehrávce, která nevyšla.
     
    83
    Obrovskou šanci zazdil Großkreutz! Leitner našel na pravé straně Piszczeka, který dával Großkreutzovi na malé vápna. Ten však v tutové šanci přestřelil bránu.
     
    82
    Už takhle to měl Dortmund při svém dřívějším vedení proti obraně Düsseldorfu těžké, teď to bude beton ještě daleko větší.
     
    81
    Poslední střídání Dortmundu. Ze hry odchází Jakub Blaszczykowski a nahrazuje ho Julian Schieber.
     
    80
    Jak jsem již jednou během utkání říkal. Dortmund se v některých pasážích cítil až příliš sebejistě a toho před malou chvíli stálo vedení.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 43. Blaszczykowski - 78. Reisinger

    Karty:   65. Subotič (DOR) - 74. Paurevič (DSF), 89. Kruse (DSF)   87. Paurevič (DSF)


    Borussia Dortmund: (4 - 2 - 3 - 1) Weidenfeller - Pisczek, Subotič, Santana, Schmelzer - S. Bender, Kehl (68. Leitner) - Blaszcykowski (81. Schieber), Reus (75. Perišič), Großkreutz - Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Fortuna Düsseldorf: (4 - 4 - 1 - 1) Giefer - Balogun, Bodzek, Juanan, van den Bergh - Reisinger (90. Fomitschow), Paurevič, Lambertz, Bellenghausen - Ilsö (72. Schahin) - Kruse.
    Trenér: Norbert Meier.

    Rozhodčí: Aytekin - Dietz, Brand - Perl

    Diváci: 80100
    bahis siteleri