Fribourg – Vítkovice 1:2 (kon.) | Davos – Mannheim 6:2 (kon.)
konec
HC Davos
6:2 (0:1, 3:1, 3:0)
Adler Mannheim
Pátek 28.12.2012, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Davosu začali poslední utkání základní skupiny Cattini na letošním Spenglerově poháru podobně špatně, jako odehráli včerejší zápas s Kanadou. Jen stěží se probíjeli přes kompaktní defenzivu soupeře a naopak to byli hosté, kteří dokázali své šance proměňovat. Ve čtvrté minutě první třetiny otevřel skóre Dennis Seidenberg a ve stejné minutě po první změně stran skóroval i Florian Kettemer. Davos ale vrátil do hry rychlou brankou Enzo Corvi a poté už hra měla naprosto jednostranný průběh. Polovinu zápasu olemoval klíčovými brankami zápasu Dino Wieser, přičemž ta druhá má nádech branky vítězné. Ve třetí třetině už pouze potvrdili vysoké vítězství domácích Eriksson (po akci českých spoluhráčů Sýkory a Tatíčka), Hofmann a na závěr skóroval Santeri Alatalo.

    Konečné pořadí skupiny Cattini:
    1. Kanada 4 body (skóre 6:2)
    2. Davos 3 body (6:7)
    3. Mannheim 2 body (4:7)

    Program čtvrtfinále:
    sobota 15:00 Mannheim - Fribourg
    sobota 20:15 Davos - Ufa

    Program semifinále:
    neděle 15:00 Kanada - Mannheim/Fribourg
    neděle 20:15 Vítkovice - Davos/Ufa (22:39:16)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Domácí už soupeři puk ani nepůjčí a k obrovské radosti místních fanoušků v dnešním utkání nakonec jasně vítězí.
     
    59:01
    Za oslavných chorálů domácích fanoušků začíná poslední minuta dnešního utkání. Prodlužovat už se s jistotou nebude.
     
    57:35
    Oba týmy už v poklidném tempu zápas pouze dohrávají. Domácí nadále jsou výrazně aktivnějším týmem a drží puk na svých hokejkách, už ale bez výraznější snahy o ohrožení německé branky.
     
    56:10
    Po Sciaroniho pasu Tim Ramholt v dobré střelecké pozici nechal vyniknout Endrase, jenž jeho střelu vyrazil těsně nad svojí svatyni.
     
    55:50
    Parádní útočnou souhru předvedli Loui Eriksson s Kanem a po sérii vzájemných přihrávek projeli hřištěm až k Endrasovi, závěrečnou přihrávku švédského útočníka do střelecké pozice svému spoluhráči ale v poslední možné chvíli stačil zablokovat Seidenberg.
     
    54:10
    Na druhé straně se zcela osamocen před Endrasem ocitl Thornton, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal německého brankáře překonat.
     
    53:20
    Grossman nepochopitelnou přihrávkou z rohu vlastní třetiny před branku vytvořil obrovskou příležitost pro Pominvilla, tomu ale v klíčovou chvíli sjel puk z hokejky.
     
    52:30
    Hosté jakoby už šetřili síly na zítřejší čtvrtfinále, které v případně dnešní prohry budou hrát proti Fribourgu, a nikam se neženou.
     
    51:10
    Švýcarští fanoušci si průběh zápasu náležitě užívají a tradičně zcela zaplněným hledištěm běží mexická vlna.
     
    50:08
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v herní euforii! Thornton přihrávkou napříč útočnou třetinou uvolnil SANTERI ALATALA a finský obránce ránou bez přípravy prostřelil Endrase! Asistence: Joe Thornton.
     
    48:12
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí potvrzují svoji aktivitu pátou vstřelenou brankou! Forsterovu pumelici od modré brankář Endras vyrazil pouze ke GREGORY HOFMANNOVI, jenž se při dorážce nemýlil a po několika neproměněných tutovkách se konečně dočkal vstřelené branky! Asistence: Beat Forster, Petr Sýkora.
     
    47:30
    I nadále se hraje prakticky jen na hostující branku, v další útočné akci Davosu Schneeberger po průjezdu do útočného pásma předal puk do dobré střelecké pozice Thorntonovi, po jehož ráně zazvonila pravá tyč Endrasovy klece.
     
    46:50
    Domácí mohli využít další chyby v německé rozehrávce, akci tří proti dvěma zakončil Wieser nepřesnou střelou z vrcholu kruhů.
     
    45:10
    Hofmann připravil střeleckou pozici pro Von Arxe, najel si před Endrase a při dorážce střely svého spoluhráče se sám ocitl ve stoprocentní střelecké příležitosti, ovšem kout poloprázdné branky minul!
     
    44:40
    Ostrá rána Ramholta od modré čáry prosvištěla jen těsně vedle hostující branky.
     
    43:45
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel Bittner, ovšem mířil velmi nepřesně a o puk se bojuje v rohu kluziště.
     
    43:00
    Do další šance si najížděl Hofmann, překonat Endrase ale nedokázal a naopak sám poté nepříjemně narazil do hrazení za brankou.

    Tomáš Kohlmann

    Branky a nahrávky: 25. Corvi (Thornton), 29. Wieser (Steinmann, Back), 32. Wieser, 41. Eriksson (Tatíček), 49. Hofmann (Forster, Sýkora), 51. Alatalo (Thornton) - 4. Seidenberg, 24. Kettemer (Glumac)


    HC Davos: Genoni - Forster, Joggi, Grossmann, Alatalo, Back, Schneeberger, Ramholt, Marha - Hofmann, Von Arx, Sýkora - Tatíček, Eriksson, Kane - Sciaroni, Steinmann, Wieser - Ryser, Thornton, Corvi
    Adler Mannheim: Endras - D. Seidenberg, Sifers, Wagner, Bittner, Mauer, Sbisa, Glumac, Kettemer - M. Goc, Pominville, Bonino - MacDonald, Mitchell, Y. Seidenberg - Lehoux, Plachta, Mauer - N. Goc, El-Sayed, Kink

    Rozhodčí: Jeřábek, Reiber - Müller, Arm

    Diváci: 6 504
    bahis siteleri