SHK Hodonín – Nymburk 6:2 (kon.) | Řisuty – Bílina 1:4 (kon.) | Přerov – Prostějov 5:4 (po pr.)
Havířov – Karviná (Baník) 6:5 (po s.n.) | Poruba 2011 – Opava 3:2 (po s.n.) | Jindř. Hradec – Kolín 0:7 (kon.)
po s.n.
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0)
HK Opava
Sobota 29.12.2012, 17:00 • ZS SAREZA, Ostrava – Poruba. • 2. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba nakonec vítězí 3:2 po samostatných nájezdech. V nich se stal jediným úspěšným střelcem PETR SEIDLER.
     
    Za Porubu se k nájezdu rozjel Petr Seidler a trefil se přesně pod horní tyč – 1:0.
     
    57:50
    Poruba má ideální možnost rozhodnout ještě v základní hrací době. Josef Tichý inkasuje 2 minuty za podražení. Přesilovka pro Porubu.
     
    57:25
    Ovšem velkou šanci měla na druhé straně Poruba. Vrána málem využil zvláštního odrazu od mantinelu, ale před ležícím Koberem nedokázal touš zvednout.
     
    54:35
    Poruba právě vstřelila branku!
    Opavští měli možnost své těsné vedení navýšit, místo toho přichází porubské vyrovnání. Po zmatcích před Koberem nakonec poslal touš do poloprázdné svatyně za ležícího gólmana obránce PATRIK PROKOP. Asistence: Luděk Krayzel, Michal Holuša.
     
    53:37
    Po buly ve středním pásmu se rázem dostal za obranu kapitán Měch, najel si až před Tihláře, který měl dobře postavený svůj beton a opavského útočníka vychytal.
     
    46:47
    Opava právě vstřelila branku!
    Opavským hokejistům se povedl obrat ve skóre. Obrovskou hrubici domácí obrany dokázal potrestat PETR CHALUPA, když dostal puk ideálně mezi kruhy a zamířil přesně k levé tyči. Bez asistence.
     
    42:26
    Opava právě vstřelila branku!
    Další rychlá opavská akce již končí gólem. Těsně za modrou napřáhl Tichý a do jeho projektilu ještě stačil vložit hůl LUKÁŠ ČERNÝ. Tihlář byl naprosto bez šance, protože touš si našel cestu přesně pod horní tyč. Začíná se tak prakticky od začátku. Asistence: Josef Tichý, Tomáš Měch.
     
    38:47
    Lukáš Vrábel v rohu kluziště nešikovně vložil hůl mezi Pijákovy brusle a odsedí si 2 minuty za podražení. Poruba má k dispozici téměř minutovou přesilovku 5 na 3.
     
    38:15
    Seidler si obhodil obránce a střílel do protipohybu Kobera, který jeho pokus dobře vyrazil. Ale pouze k Šindelářovi, který byl tísněn obráncem a nedokázal tak trefit zcela prázdnou klec.
     
    37:43
    Bohumil Herman rovněž zbytečně oslabuje svůj tým. Hlavní rozhodčí Šutara mu ukazuje 2 minuty za sekání. Hraje se 4 na 4.
     
    36:31
    V době, kdy již domácí hráli ve čtyřech, trefil Galvas od modré levou tyč Tihlářovy branky.
     
    36:18
    Domácí si to nadále komplikují. Další zbytečný faul mimo puk předvedl David Vychodil. Ten inkasuje trest za krosček a Opavu čeká devět vteřin dlouhá přesilovka 5 na 3.
     
    34:27
    Porubští si pomáhají dalším faulem. Za hrubost je dvěma minutami potrestán obránce Tomáš Mládenka. Slezan si zahraje další přesilovku.
     
    30:45
    Opava si zahraje další přesilovku. Marek Pavlačka dostává 2 minuty za sekání.
     
    29:48
    Situace dva na jednoho v podání Opavy! Wolf našel Vítka a ten zůstal před Tihlářem zcela sám. Udělal blafák do pravé strany, čímž si porubského brankáře položil, ale ve finální fázi netrefil branku.
     
    26:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba nakonec svou přesilovku využívá a otevírá skóre zápasu. Mládenkovu střelu od modré sice dokázal Kober ztlumit, ale kotouč zůstal ležet před jeho betony, kde prokázal svůj důraz LUDĚK KRAYZEL a dotlačil jej za brankovou čáru. Opavští se sice zlobí, ale branka platí. Asistence: Tomáš Mládenka, Lukáš Piják.
     
    24:48
    Při dalším domácím přečíslení si Jaromír Bednárek vypomohl faulem. Sudí Šutara mu uděluje 2 minuty za hákování. Přesilovka pro Porubu.
     
    21:49
    Opava si zahraje přesilovou hru. Luděk Krayzel nešikovně vyhodil puk z obranného pásma do hlediště a odsedí si 2 minuty za zdržování hry.
     
    20:50
    Holuša s Pavlačkou šli na branku proti jedinému obránci, první jmenovaný vše řešil střelou, ale Kober si prostor nad vyrážečkou dobře pohlídal.
     
    17:22
    Ukázkové podražení předvedl Lukáš Vrábel a už odchází na trestnou lavici. Porubu čeká již třetí přesilová hra.
     
    11:30
    Radek Tůma si na brankovišti počínal nedovoleně a odsedí si 2 minuty za napadení. Další přesilovka pro Porubu.
     
    09:23
    Porubští se usadili ve třetině a hned vybojovali faul. Za vysokou hůl usedá na trestnou lavici David Galvas. Přesilovka pro RT TORAX.
     
    03:52
    Velmi ostrý zákrok v podání Martina Bučka. Na ledové ploše zůstává ležet Michal Kukol a v jeho tváři vidíme i krvavé zranění. Hlavní rozhodčí Šutara uděluje porubskému útočníkovi trest na 5 minut + do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Slezan si zahraje dlouhou přesilovku.
     
    00:27
    Hned na úvod porubská obrana zcela zapomněla na Hermana, který zůstal v ideální střelecké pozici mezi kruhy úplně sám. Vše možná až příliš uspěchal a Tihlářovu branku přestřelil.

    Adam Bagar

    Branky a nahrávky: 27. Krayzel (Mládenka, Piják), 55. Prokop P. (Krayzel, Holuša), 65. Seidler - 43. Černý (Tichý, Měch), 47. Chalupa


    HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (Gleich) – Mládenka, Šindelář, Prokop L., Prokop P., Vychodil, Slavík, Spusta – Piják, Krayzel, Vaněk – Seidler, Holuša, Buček – Chaloupka, Vrána, Chomič – Šimkovič, Pavlačka.
    HK Opava: Kober (Drnda) – Vrábel, Galvas, Tichý, Tůma, Kukol, Mosler, Bednárek – Mlýnek, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Kocián, Wolf, Černý, Baďura, Chalupa.

    Rozhodčí: Šutara – Vengřín R., Rožánek.
    bahis siteleri