Sevilla – Mallorca 1:2 (kon.) | Real Madrid – Celta Vigo 4:0 (kon.) | Zaragoza – Levante 2:0 (kon.)
konec
Real Zaragoza
2:0 (1:0)
Levante UD
Středa 09.01.2013, 21:30 • Estadium Romadera • Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Přeji krásný večer všem fanouškům dobrého fotbalu. Dnes je na programu Španělský pohár a my budeme sledovat utkání mezi Zaragozou a Levante. Mírným favoritem tohoto duelu je domácí tým. Jedná se už o osmifinále a blíže k postupu má Zaragoza, která první vzájemný zápas vyhrála 1:0.
     
    REAL ZARAGOZA

    Domácí nezažívají špatnou sezonu. Ve španělské lize jsou na 13. místě a ani domácí pohár nemají špatně rozehraný. V něm už vyřadili Granadu. Tu nejdřív Zaragoza porazila 1:0 na svém hřišti a poté prohrála na půdě Granady 2:1. Nicméně na postup to stačilo.

    Založen byl v roce 1932 a své domácí zápasy hraje na stadionu La Romareda s kapacitou 34.596 diváků. V Primera División tráví již 56. ročník, což ho řadí na 6. místo mezi španělskými kluby. S celkem šesti triumfy v Copa del Rey je na šestém místě v historické tabulce. Krom těchto šesti triumfů jsou největšími úspěchy klubu vítězství v Poháru veletržních měst z roku 1964 a vítězství v Poháru vítězů poháru ze sezony 1995/95.
     
    LEVANTE UD

    Levante je na tom v domácí soutěži ještě o něco lépe. Primera Division se Levante nachází na šestém místě a stále tak bojuje o evropské poháry. V domácím poháru si Levante poradilo s Melillou. S tímto týmem nejdřív Levante překvapivě prohrálo 1:0, jenže pak ho doma rozstřílelo 4:1 a postoupilo.

    Tento Klub byl založen v roce 1909 jako rezrvní tým pro Valencia CF. Klubové barvy jsou červená a modrá podobně jako u FC Barcelona. Domácí zápasy hraje na Ciudad de Valencia ve městě Valencie. V 80. letech odehrála v tomto klubu jednu sezonu i Nizozemská superstar Johan Cruijff. Největším úspěchem tohoto východošpanělského klubu je vítězství v národním poháru Copa del Rey z roku 1937. V Primera División odehrál klub pouhých osm sezón.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Zaragoza: Franco - Movilla, Peredes, Álvaro, Aranda - Apono, Montanes, Sapunaru, Zuculini - Abraham, Víctor

    Levante UD: Navas - López, Volta, Rodas, Nikos - Pallardó, Míchel, Roger - Juanlu, Martins, Ríos
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání začalo hned od úvodu nabírat tempo, do první šance se drali domácí, rozběhnutý útočník si ale ve vápně míč ukopl a končí mimo hrací plochu.
     
    4
    Zaragoza si vytvářela další šanci. S dlouhým nákopem ze středu hřiště až do vápna přišel Apono, ale jeho centr byl příliš dlouhý a končí v rukavicích Navase.
     
    5
    Zaragoza zatím přehrává soupeře a dere se do další šance.
     
    7
    Levante jako by zatím nevědělo, jak naložit s míčem. Rychle se ho zbavuje a špatně kombinuje, Zaragoza z toho těží dalším ziskem míče.
     
    7
    Už i Levante se pokouší o šanci. S centrem z křídla přišel Juanlu, ale také on poslal míč moc daleko.
     
    8
    Levante uklidnilo hru a s míčem se snažilo kombinovat na své polovině, přišla ale chyba na půlící čáře a akce se musela hasit faulem. To pro domácí znamená volný přímý kop.
     
    9
    Levante se dokázalo ubránit a ustát nápor a s míčem se následně drali hráči hostí vpřed, moc daleko ale nedoběhli. Míč má opět Zaragoza.
     
    11
    Hlavní sudí dal pokyn ke změně míče, důvody jsou neznámé. hra po krátkém přerušení pokračuje.
     
    12
    Zaragoza zahrála volný přímý kop z křídla a k vidění byla střela Sapunara ve výskoku hlavou, pozorný Navas však měl situaci pod kontrolou.
     
    14
    Álvaro odehrál míč směrem vpřed a poslal své spoluhráče vpřed, ti však nebyli schopni založit žádnou ofenzivní akci. Zaragoza se tedy ujala míče a na půlící čáře s ním momentálně operuje.
     
    15
    Aranda dokázal vybojovat míč na stranu domácích a následně z toho těží jeho spoluhráč, který vyslal míč do vápna, tam si k němu ale nikdo z jeho spoluhráčů cestu nenašel. Stále se hraje na polovině Levante.
     
    17
    Levante mělo hned dvě šance. Nejprve letěl míč z křídla do vápna, ale bohužel pouze proletěl mezi hlavami hráčů. Následně se míč vyřítil z druhé strany, ale ani tento pokus nikdo z hráčů netrefil.
     
    18
    Roh pro Zaragozu.
     
    18
    V šanci byl Víctor! Po rohovém kopu se k němu dostal odražený míč a útočník se rozhodl pro akrobatickou střelu 'nůžkami', letěla však zblokovaná mimo. Po následném druhé rohu se nic závažného nestalo, hra tudíž pokračuje dál bez změny ve skóre.
     
    19
    Nebezpečně hlavičkoval Aranda (ZAR) ve vápně soupeře, střela byla ale nepřesná. Po následném ofenzivním tažení jeho týmu byla k vidění střela, byla však zblokovaná.
     
    20
    Volný přímý kop pro Levante.
     
    21
    Míč po Míchelově přímém kopu pouze prolétl mezi hráči a tak k vidění nebylo nic zajímavého.
     
    22
    Po nudné chvilce se Levante hnalo za šancí. Ríos dostal krásnou přihrávku za obranu a pelášil sám na bránu, míč mu ale utekl a sebral jej gólman.
     
    24
    Zaragoza právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní branku! K odraženému míči se dostal FRANCO ZUCULINI, který takřka z úrovně brankové čáry hlavičkoval do prázdné brány - 1:0!
     
    25
    Franco Zuculini (ZAR) dostává žlutou kartu.
     
    25
    Pedro Ríos (LVN) dostává žlutou kartu.
     
    28
    Hra začala nabírat tempo, mírně navrch má domácí Zaragoza. Již se dostala do vedení a v tomto dvojzápase tak vede už 2:0 díky gólu z prvního utkání.
     
    29
    Zaragoza zůstane na polovině soupeře s míčem. ten vybojoval Montanes a uvidíme, zda k vidění bude konečně nějaká šance.
     
    30
    O druhý gól v dnešním zápase se pokusil Franco Zuculini, avšak jeho střela neohrozila gólmana, nýbrž ptáky, hnízdící pod střechou stadionu.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinu hry a zatím by do dalšího kola postupovala Zaragoza, vede totiž 2:0 po sečtení skóre z prvního zápasu. Uvidíme, jaký bude mít další průběh hry vliv na postup domácích.
     
    32
    Po obléhání branky Navase se pokusil Apono překvapit brankaře, ten však mohl být v naprostém klidu, střela šla totiž nad jeho bránu.
     
    34
    Miguel Pallardó (LVN) dostal žlutou kartu.
     
    35
    Roh pro Zaragozu.
     
    36
    Zaragoza nevytěžila nic ze svého náporu a vrací se tak do role bránícího, čelit nátlaku soupeře.
     
    38
    Hra je zcela uklidněná a úplně ztratila tempo. Sledovat můžeme klidný boj a pomalou hru, uvidíme, zda je to něco ve smyslu klidu před bouří - doufejme, že ano.
     
    39
    Levante se s míčem usadilo před soupeřovým pokutovým územím a snažilo se o průnik přes obranu či jiné vytvoření šance, to však nepřichází ani po několika dalších autových hodech v blízkosti rohového praporku.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá něco málo přes pět minut a my budeme svědky toho, zda si Zaragoza svůj náskok udrží, nebo si Levante zlepší náladu gólem do šatny.
     
    42
    Sudí odmítl upomínky Carlose Arandy (ZAR) a následně mu ukázal žlutou kartu.
     
    44
    Po chybě hostů v rozehrávce se míče chopil Franco Zuculini, jeho střela zpoza vápna nebyla však žádným ohrožením brány.
     
    45
    Nastavena je jedna minuta.
     
    První poločas skončil.
     
    Sudí zadul do píšťalky a ukončil tak první poločas, na jehož konci pozorujeme na výsledkové tabuli stav 1:0 ve prospěch Zaragozy.

    Celkové skóre dvojzápasu: 2:0

    První půle se naplno rozběhla hned od prvních vteřin, na gól jsme ale čekali déle. První vážnější šance byla k vidění v 18. minutě, na starosti jí měl Víctor, ale neproměnil. O šest minut později přišel onen gól, který vsítil Franco Zuculini. Nutno říci, že to byla velmi sporná branka. Odhlavičkoval míč do prázdné brány takřka na úrovni brankové čáry, zdálo se však, že se jednalo o ofsajd. Sudí viděl situaci jinak a tak je stav 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala stejně, jako ta první. Ihned po výkopu sledujeme rychlou hru, ale zatím bez vážnějších průniků.
     
    48
    Rohový kop pro Zaragozu.
     
    48
    Ani rohový kop nepřinesl žádný zvrat v utkání či zajímavou šanci.
     
    49
    Carlos Aranda v ofsajdu.
     
    49
    Již jsme byli svědky prvního náznak ušance v tomto poločase. Ke střele se dostal Obafemi Martins, jeho pokus byl však zblokován.
     
    50
    Volta (LVN) dostává žlutou kartu.
     
    52
    Levante se dostává zpátky na nohy a častěji operuje s míčem. Nyní mohl být k vidění centr z křídla do vápna, byl však zblokován obráncem. Následný nápor hostů ukončil u lajny Movilla čistým skluzem.
     
    54
    Po nedovoleném zákroku na půlící čáře přišla výhoda pro Levante. Ujalo se míče a probíjelo se obranou, to se sice povedlo, ale na konci této akce nebylo přesné zakončení.
     
    56
    Hra se začíná podobně jako v první půli zpomalovat a ztrácet na tempu. S rohovým kopem však přichází Zaragoza.
     
    58
    Situace po rohovém kopu nebyla hráči domácího celku zvládnuta. U lajny se nám chystá první střídání.
     
    59
    Zaragoza střídá. Helder Postiga nahradí Arandu.
     
    59
    Hector Rodas dostává červenou kartu.
     
    60
    Zaragoza právě vstřelila branku!
    A přichází navýšení skóre! Krásnou střelou na vzdálenější tyč se blýskl PACO MONTANES, který vytváří svému týmu pohodlný náskok - 2:0 (3:0)!
     
    60
    Máme za sebou hodinu z dnešního zápasu a dá se s nadsázkou říci, že je téměř rozhodnuto o tom, kdo dnes postoupí. Celkové skóre je 3:0 ve prospěch domácích a hra se nevyvíjí tak, že by se mělo dít nějaké drama.
     
    61
    Levante střídá. Odešel Martins, přišel Ángel.
     
    62
    Levante střídá. Odešel Roger, přišel Ballesteros.
     
    63
    Franco Zuculini se po ošetření vrátil do hry.
     
    64
    Levante střídá. Odešel Míchel, nahradil jej Dariusz Dudka.
     
    66
    Míč teď cestuje z jedné poloviny hřiště na druhou a oba celky se často střídají v jeho držení.
     
    68
    Ke střele se po bleskurychlém protiútoku dostal Helder Postiga, avšak gólmana překonat nedokázal.
     
    69
    Střídání - Zaragoza. Na plac se podívá Adam Pinter, který nahradil Abrahama Minera.
     
    70
    Do konce dnešního utkání zbývá něco málo přes dvacet minut nezdá se, že by se měl její průběh nějak měnit či zdramatizovat.
     
    71
    Na hřišti dochází ke stále tvrdším soubojům a kdyby bylo více barev mezi kartami sudího, mohli si hráči sestavit duhu jako od Skittles.
     
    72
    Ve velké příležitosti byl Victor Rodriguez, který pálil ze středu hřiště, nakonec letěla jeho střela mimo bránu.
     
    73
    Do ofsajdové pasti se chytil Pedro Ríos.
     
    75
    Zaragoza naposledy střídá. Odešel zraněný Franco Zuculini, přišel Edu Oriol.
     
    77
    Po bleskurychlém protiútoku byl v šanci střelec gólu - Paco Montanes, bránu ale netrefil.
     
    78
    Volný přímý kop pro Levante neskončil žádným ohrožením a jejich čas pro zvrácení nepříznivého stavu skóre se krátí.
     
    80
    Do konce dnešního zápasu zbývá něco málo přes deset minut a o vítězi je téměř rozhodnuto. Zaragoza si v klidu hlídá svůj náskok a my budeme zvědavi, zda odejde z dnešního duelu s čistým štítem.
     
    81
    O míč se bojuje na středu hřiště a oba gólmani nemuseli delší dobu zasahovat.
     
    83
    Massimo Volta je ošetřován poté, co zůstal po tvrdém střetu ležet na trávníku. Hra je přerušena.
     
    84
    Hra pokračuje.
     
    85
    Massimo Volta se vrátil do hry.
     
    85
    Z velké dálky střílel Cristian Sapunaru, jeho pokus ale přesný nebyl.
     
    86
    Hra se přesunula na opačný konec hřiště, ale ani tam jsme se nedočkali přesné koncovky.
     
    87
    Ke střele zpoza vápna se rozhodl Helder Postiga, ale jeho pokus byl zblokován obráncem.
     
    88
    Zaragoza se stále snaží o to ještě dát gól a navýšit tak náskok, přičemž celou dobu drží míč na svých kopačkách a nechce připustit, aby se k němu soupeř dostal.
     
    90
    Nastaveny jsou dvě minuty.
     
    90
    Opět pálil Helder Postiga (ZAR), opět neusměrnil míč mezi tři tyče,
     
    90+1
    Rohový kop pro Levante.
     
    90+2
    Ani na konci tohoto rohového kopu se nic zásadního neděje a bylo to poslední, co se v dnešním utkání odehrálo.
     
    Konec zápasu.
     
    Sudí zadul do píšťalky a ukončil tak dnešní pohárové utkání, na jehož konci se z výhry a postupu raduje Zaragoza.

    První zápas: 1-0, celkově 3-0.

    Utkání se rozběhlo ve slušném tempu, o to déle se ale čekalo na šance. První přišla až v 18. minutě a byla jednou z mála za celý zápas.

    První gól přišel ve 24. minutě Francem Zuculinim, který pohodlně uklízel míč. Navýšení skóre přinesl Paco Montanes a rozhodl o utkání.

    Většinu času se o míč bojovalo na středu hřiště a tempo hry se nepravidelně měnilo.
    (23:24:27)

    Dario Becci

    Branky: 24. Zuculini, 60. Montanes

    Karty:   25. Zuculini (ZAR), 25. Ríos (ZAR), 42. Aranda (ZAR) - 34. Pallardó (LVN), 50. Volta (LVN)   59. Rodas (LVN)


    Real Zaragoza: Franco - Movilla, Peredes, Álvaro, Aranda - Apono, Montanes, Sapunaru, Zuculini - Abraham, Víctor
    Levante UD: Navas - López, Volta, Rodas, Nikos - Pallardó, Míchel, Roger - Juanlu, Martins, Ríos
    bahis siteleri