Havlíčkův Brod – Hr. Králové 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Šumperk 3:4 (po s.n.) | Ústí n/L – Kadaň 2:4 (kon.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (po s.n.) | Beroun – Most 4:2 (kon.) | Písek – Litoměřice 2:3 (po pr.)
Olomouc – Benátky n/J 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0.)
Královští lvi Hradec Králové
Pondělí 14.01.2013, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Havlíčkův Brod uhájil domácí prostředí zimního stadionu v Kotlině a triumfoval zde už potřetí v řadě. Mrzet jej může jen to, že po zbytečném vyloučení ze závěru utkání přišel o plný bodový zisk. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. (20:06:38)
     
    Konec zápasu.
     
    64:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Oddíl z Kotliny nakonec přeci jen zvítězil a bere dva body! Milan Kostourek posunul kotouč na LADISLAVA RYTNAUERA a obnovená spolupráce ze závěru třetí třetiny znovu znamenala gólový úspěch, když druhý jmenovaný z prostoru mezi kruhy a modrou čárou poslal kotouč za Čechova záda! Asistence: Milan Kostourek.
     
    63:35
    Další střelecký projektil vylétl od modré čáry z hole Tomáše Protivného, jenž stál na konci přesilovkové kombinace. Brankář Čech opět na místě.
     
    63:05
    Milan Kostourek neotálel v prostoru pravého kruhu a rychle vypálil zápěstím na přední tyč, kde ještě zkoušel neúspěšně tečovat Lukáš Havel. Jakub Čech vyrazil a hosté vyhodili.
     
    62:48
    Hra se nám teď vyrovnala. Z dobré palebné pozice se snažil střílet jeden z Rebelů, bohužel jsem nezahlédl přes další brodské hráče jeho číslo. Z mezikruží trefil jen nohy padajícího Jiřího Hendricha (HKR), který držel puk pod svým tělem hodně dlouho a míří ke dvěma minutám za zdržování hry.
     
    61:57
    Domácí už definitivně zažehnali hrozící požár a nyní mohou od své brány založit další útočnou akci. Lvi se pokoušejí aktivně napadat jejich rozehru.
     
    61:15
    Od modré čáry nakonec pálil volný David Roupec, ale ani tentokrát mu gólová radost přána nebyla, když trefil jen nohy před sebou stojícího Rebela.
     
    60:53
    Východočeši po vyrovnávací brance výrazně ožili a teď hodně svírají Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Zatím se nedostali ke slibnější střele.
     
    60:31
    David Roupec nic složitého s pukem na holi ve středním pásmu nevymýšlel. nejkratší cestou se vydal do útočného pásma a zápěstím prověřil pevnost Dolejšových betonů. To vše ale po odpískaném offsidu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba nerozhodla o vítězi ani během minulého utkání těchto soupeřů, jež se hrálo v Kotlině. Tehdy vyhrál 5:4 po penaltové loterii Hradec Králové.
     
    Už to vypadalo, že Rebelové i potřetí využijí naplno výhodu domácího prostředí, když chvíli před třetí sirénou rozjásal kotlinu Ladislav Rytnauer, jenže po zbytečném faulu Lukáše Havla Východočeši dokázali vyrovnat. Po krátké přestávce se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Vít Budínský se ocitl v předbrankovém prostoru s pukem na holi, ale neprostřelil vyjetého Daniela Dolejše! Sluší se podotknout, že střela mu ani příliš nesedla. Potom si nezpracoval puk na hůl Michal Mikeska, jenž číhal mezi kruhy.
     
    58:36
    Hradec právě vstřelil branku!

    A je znovu vyrovnáno, prohřešek Lukáše Havla havlíčkobrodskou družinu opravdu mrzí, protože je bleskově potrestán! Při tlaku Hradce Králové se v prostoru pravého kruhu rychle zorientoval PATRIK MOSKAL a svižnou ranou procedil kotouč za Dolejšova záda! Bez asistence.
     
    58:09
    A právě Lukáš Havel (HBR) jde zbytečně na lavici hanby, což může být v posledních minutách problém. Provinil se hrubostí.
     
    57:55
    A s hosty to mohlo vypadat mnohem hůře, protože do samostatného úniku se hanl Lukáš Havel, ale brankář Jakub Čech zachránil svůj tým, když vyjel daleko ze svého brankoviště a vypíchl brodskému útočníkovi puk!
     
    57:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak tohle je tvrdý úder pro hosty z Hradce Králové, kteří poprvé prohrávají, a hned chvíli před sirénou poslední dvacetiminutovky! Rebelové předvedli nádhernou a jednoduchou akci, když si Milan Kostourek všiml u druhé tyčky stojícího LADISLAVA RYTNAUERA, jenž po přesném pasu bez přípravy a z mírného úhlu na levé straně trefil volný kout brány! Asistence: Milan Kostourek.
     
    56:34
    Radim Ostrčil využil dostatek času a prostoru mezi kruhy a vypálil. Trefil se však jen na prostředek brány, kde číhal dobře postavený Jakub Čech a přes nekrytý výhled dobře viděl puk.
     
    56:10
    Pozdvižení u pravé tyčky Jakuba Čecha, kde si Michal Mikeska (HKR) ustlal na jednom z Rebelů. hradecký útočník vyloučen za hákování, přičemž ho domácí kotel častuje jménem jednoho druhu otravného hmyzu
     
    55:35
    Radek Novotný nedokázal na modré čáře útočného pásma dobře přihrát, byl odzbrojen a kupředu jeli hosté. Do přečíslení však neujeli, obrana Havlíčkova Brodu se seskupila včas.
     
    54:52
    Hokejisté v bílých dresech založili útok, na jehož konci zkoušel štěstí z pravého úhlu ke vzdálenější tyčce Milan Kostourek. Střela mu příliš nesedla a gólman Čech nadvakrát zasáhl. Buly po jeho levici.
     
    54:18
    Už se pokračuje ve hře, hraje se v pásmu Rebelů. V kruhu zkoušel prověřit pozornost gólmana Dolejše Vladimír Říha, ale trefil před sebou stojícího protihráče. Hrají domácí.
     
    53:46
    Útočná kombinace Havlíčkobrodských je zastavena kvůli tomu, že jeden z hostujících hráčů zůstal po souboji s Romanem Vondráčkem ležet před brankovištěm Jakuba Čecha. Na střídačku odjel za doprovodu lékaře, snad bude v pořádku.
     
    53:38
    Lukáš Endál si zpracoval ve středu pole na hůl dlouhý a přesný pas od Romana Vondráčka, protáhl se podél pravého mantinelu do útočného pásma, nabruslil za branku a nahazoval před Čechovo brankoviště, ale zde nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    52:40
    Východočeši uhájili svou branku proti havlíčkobrodským střelcům i v dalším oslabení, přičemž v posledních jeho sekundách vyhodili touš až do Dolejšova hájemství. Domácí už zakládají útok z hloubi obranného pole.
     
    52:06
    V rohu hradeckého pásma zůstal chvíli ležet Zdeněk Čáp. Nakonec si za pomoci lékaře stoupl zpět na brusle a sám odjel na střídačku. Měl by být v pořádku.
     
    51:40
    Havlíčkův Brod neudržel při dlouhé kombinaci útočné pásmo. Po ztrátě kotouče se hostům podařilo vyhodit a Rebelové se vracejí pro kus černé gumy až ke své brance.
     
    50:45
    Ladislav Rytnauer zpracoval v levém kruhu nahrávku od Radima Ostrčila, po čemž zkušený útočník hledal před brankou své spoluhráče. Ke střele se nakonec dostal Martin Ondráček, ale zakončení mu trvalo o chvilku déle, než by mělo, a brankář Čech se stihl přemístit!
     
    50:32
    David Roupec (HKR) je vyloučen za sekání.
     
    50:10
    Bojovníci z Kotliny přečkali i další hodně těžkou situaci v podobě dvouminutového oslabení. Nyní již usilovně přemýšlejí, jak nejvíce zaměstnat Jakuba Čecha.
     
    49:30
    Havlíčkův Brod se osvobodil vyhozením a chvilku zdržel Východočechy v jejich pásmu, čímž ušetřil cenné vteřinky ze svého trestu. Nyní už se znovu brání u gólmana Dolejše.
     
    48:55
    Z velkého úhlu zkoušel zaskočit Daniela Dolejše dnes dvoubrankový střelec David Švagrovský, ale střela mu vůbec nesedla a skončila až v ochranné síti. Puk nebyl tečován, buly ve středu pole.
     
    48:30
    Obrovský tlak hostů. Od modré čáry nejdříve pálil těsně vedle levé Dolejšovy tyčky Martin Vágner. Lvi udrželi pásmo a z podobné pozice prověřil pevnost Dolejšových betonů i Michal Tvrdík.
     
    47:50
    Ondřej Stehlík (HBR) se v uctivé vzdálenosti od své branky, poblíž modré čáry hostů, dopustil faulu. Odsedí si 2 minuty za podražení.
     
    47:29
    Brodský soubor má teď na své straně územní převahu, když drží hru v útočném pásmu. Ke střele se však v těchto chvílích nedostal, protože puk nemá zdaleka pod kontrolou a musí o něj často bojovat v blízkosti hrazení.
     
    47:09
    Havlíčkův Brod v plném počtu okamžitě vrhl své síly do útoku. Nejdříve se ke střele z předbrankového prostoru neprobil přes přesilu protihráčů Petr Štěpánek. Nyní se domácí dostali k další střele, jíž měl od modré čáry na svědomí Jan Pavlík. Jakub Čech u tyčky dokázal včas utěsnit prostor a přerušil hru.
     
    46:39
    Zdeněk Čáp stál na konci přesilovkové kombinace a vypálil od modré čáry, ale jeho utěšený projektil našel u levé Dolejšovy tyčky jen připravený beton mladého gólmana.
     
    46:00
    Martin Vágner vybojoval lehkým obloučkem vhazování v útočném pásmu pro svůj tým, když brankář Dolejš musel ukrýt puk ve své lapačce.
     
    45:10
    Z mezikruží zkoušel zakončovat Michal Mikeska, ale neposedný kotouč nezpracoval a do bezpečí jej odpálil jeden z havlíčkobrodských hráčů.
     
    44:46
    Královští lvi mačkají svého soka v hloubi jeho obranného pole, ale kromě jedné hodně nepřesné střely se k ničemu neprotlačili. Obranný blok domácích se dobře pohybuje.
     
    44:18
    Východočeši se stále pohybovali v útočném pásmu a u hrazení si vynutili faul. Za hranicí pravidel si u hrazení vypomohl Aleš Jelínek (HBR), jenž se provinil hákováním.
     
    43:42
    Hradec Králové skvěle ubránil i další hru v početní nevýhodě a hned mohl uštědřit svému soupeři hodně nepříjemný úder, když uháněl na brankáře Dolejše Jan Berger, ale kotouč mu na poslední chvíli vypíchl Aleš Jelínek!
     
    42:55
    Havlíčkův Brod se stále hodně trápí. Ke střele se dostal Lukáš Havel, ale kotouč přiletěl na brankáře Čecha z velkého úhlu, takže maskovaný muž mezi tyčemi neměl problém zasáhnout.
     
    42:15
    Hosté vyhnali svého soupeře z Vysočiny pryč ze svého území, ale domácí už jsou zpět. Stále se jim však nedaří ohrozit dnes skvěle chytajícího Jakuba Čecha.
     
    41:40
    Rychlá kombinace Rebelů pořádně zkomplikovala život hostující obraně a je z toho další dvouminutový trest na královéhradecké straně. Jan Berger (HKR) je vyloučen za pád pod nohy.
     
    41:00
    Rebelové se už snaží prosadit proti kompletnímu soupeři, ale ani tentokrát se s přechodem do útočné fáze trápí. Hosté dobře drží střed pole.
     
    40:11
    Havlíčkův Brod ještě dohrává zbytek své přesilovky. Hosté se však zmocnili nahozeného puku a vrátili jej přes celé kluziště až k brankáři Dolejšovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    První přestávka Rebelům očividně prospěla, protože z kabiny vyjelo na led úplně jiné mužstvo. Havlíčkův Brod zjednodušil hru a začal se více tlačit do branky, což brzy přineslo své ovoce. Po přesných zásazích z holí Lukáše Havla a Petra Polodny platí v Kotlině před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:17, nerozhodný stav 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Tak teď je Jakubu Čechovi v hradeckém brankovišti hodně horko! Nejdříve na něj vyslal utěšené a prudké nahození z úhlu Petr Polodna, které maskovaná opora hostů vyrazila betony. Zanedlouho střílel z pravého kruhu do stejné části jeho výstroje Pavel Musil a vše ukončil dělovkou od modré čáry Jan Pavlík, jíž rovněž Jakub Čech zneškodnil. Hosté mu teď mohou hodně děkovat.
     
    39:16
    Hradecká obrana teď nevěděla kam dřív skočit. Rebelové se natlačili do prostoru mezi kruhy v hojném počtu a snažili se vypálit. Gólman Čech ve svém brankovišti čekal, zda ně něj puk nakonec přiletí, nebo ne. Hosté nakonec těžkou chvíli přečkali.
     
    38:36
    Havlíčkův Brod v přesilové hře okamžitě zahrozil, když se z dobré palebné pozice zkoušel prosadit Jan Knotek, jenž předtím přetlačil hradeckého zadáka. Gólman Čech však těžil z dobrého postavení a puk po střele z kruhu schoval do své výstroje.
     
    38:24
    Rebelové jsou na koni a snaží se ze své aktuální psychické výhody vytěžit co nejvíce. Jejich delší pobyt v útočném pásmu vyústil v držení protihráče, jehož se dopustil Jan Berger (HKR).
     
    37:54
    Bojovníci z Kotliny se sice do zakončení přes dobře bránícího soupeře neprotlačili, ale hosté vyhodili kotouč jen na zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Čechem.
     
    37:00
    Hra se nám teď přelévá ze strany na stranu. Po neúspěšném útoku Rebelů mířili kupředu Královští lvi, kteří se tlačili do nadějného zakončení. V předbrankovém prostoru ale brodské beky nepřetlačili a domácí vyhodili na brankáře Čecha.
     
    36:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, domácí už smazali dvoubrankový náskok svého soupeře! Po Lukáši Havlovi se kotouč dostal na hůl Pavla Musila, který skrz pásmo nahrál do druhého kruhu PETRU POLODNOVI, jenž byl sám a bez přípravy tvrdou přízemní střelou trefil odkrytou bránu, v níž se brankář Čech nemohl stihnout přemístit! Asistence: Ondřej Stehlík, Jan Soldán.
     
    35:25
    Zakončit se podařilo také mladému a talentovanému útočníkovi Musilovi, jehož rána nakonec publikum v Kotlině nerozjásala. Brankář Čech pozorný.
     
    34:50
    Tlak Rebelů teď pořádně zaměstnal gólmana Čecha, který nejdříve zmařil betony tvrdou Rytnauerovu ránu z pravého kruhu, po čemž ještě utěsnil prostor u své prvé tyčky proti dalšímu střeleckému pokusu. Domácí se teď před branku nenatlačili, což je musí mrzet.
     
    34:20
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk, uvidíme, kdo z něj nakonec vyjde v rohu brodského pásma úspěšně. nakonec to byli hosté, ale nic nebezpečného nevymysleli.
     
    33:37
    Hradec Králové si připsal do statistik další střelu na branku. Letící puk z prostoru pravého kruhu však gólman Dolejš viděl po celou dobu letu a úspěšně zasáhl u bližší tyčky.
     
    33:20
    Královští lvi rozjeli svou zkrácenou přesilovku. Drží útočné pásmo a snaží se obrannou čtveřici svého soupeře vyšachovat rychlou kombinací.
     
    32:40
    Východočeši drží Rebely pod narůstajícím tlakem. Několik projektilů postrádalo potřebnou přesnost, ale litovat mohou hosté především pokusu Šimona Macháně, který střílel z úhlu úplně sám, ale trefil jen svého spoluhráče.
     
    32:10
    Důležitý zákrok proti nepříjemné střele si připsal brankář Dolejš a Rebelové vyražený puk od jeho výstroje mohli vyhodit až do Čechovy blízkosti.
     
    31:47
    Lukáš Endál (HBR) putuje za katr kvůli hákování, Hradec Králové bude hrát 42 sekund přesilovku 4 na 3. Z kruhu na levé straně předtím pálil vedle vzdálenější tyčky Martin Vágner.
     
    31:12
    Naštěstí pro brodský soubor se dalším hloupým faulem prezentoval i Vít Budínský (HKR), jenž předvedl nic neřešící sekání v útočném pásmu. Poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    30:50
    Hosté na nic nečekali a okamžitě rozjeli svůj přesilovkový kolotoč. Na konci kombinace stál obránce Milan Karlíček, jehož střela od modré čáry byla hodně nepřesná.
     
    30:29
    Havlíčkův Brod má v posledních minutách více ze hry, k čemuž mu určitě hodně pomohlo snížení. Kotouč teď rychle poskakoval kolem branky Jakuba Čecha, ale nakonec z toho nic nebylo. Zbytečného nedovoleného bránění se za hradeckou brankou dopustil Jan Knotek (HBR) a přibrzdil svůj tým, který se teď bude muset bránit.
     
    30:05
    Hradec Králové teď urputně a vytrvale buší do obrany Rebelů, ale ke gólmanovi Dolejšovi se zatím neprobil. Nyní jej v postupu zastavilo postavení mimo hru.
     
    29:40
    Ondřej Stehlík zavezl podél pravého mantinelu kotouč do útočného pásma a zkusil skórovat utěšenou střelou od hrazení, jíž brankář Čech dobře viděl a zasáhl ramenem.
     
    29:24
    Lukáš Havel si po ose hřiště nabruslil do volného prostoru, jímž uháněl na brankáře Čecha, jenže jeden z jeho hráčů byl v hradeckém území o chvilku dříve. Píská se tak postavení mimo hru.
     
    28:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové si vytvořili při přesilovce obrovský tlak, při němž nakonec překonali dosud neprůstřelného Jakuba Čecha a snižují na nejtěsnější rozdíl! Martin Ondráček přiťukl puk do levého kruhu na Milana Kostourka, který krásnou a přesnou nahrávkou přes hradecké brankoviště vybídl ke skórování osamoceného LUKÁŠE HAVLA, jenž z úhlu trefil úplně prázdnou bránu! Asistence: Milan Kostourek, Jan Soldán.
     
    28:15
    Hradec Králové dvakrát v krátkém časovém sledu připravil svého soupeře o kotouč a rychle vyhodil kus černé gumy do bezpečného prostoru.
     
    27:48
    Tentýž hráč byl vzápětí hodně nápadně faulován Jiřím Hendrichem (HKR), který putuje ke dvěma minutám do hokejového vězení za nedovolené bránění.
     
    27:30
    Havlíčkobrodská družina nakonec prošla přes střed pole a Lukáš Endál přichystal pasem zpoza brány palebnou pozici Janu Knotkovi, jenž byl ale při střele zaklíněn.
     
    26:55
    Královští lvi si teď neporozuměli při rozehrávce, když dlouhá a nepřesná nahrávka končí až za Dolejšovou svatyní na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    26:15
    Od modré čáry zkoušel štěstí královéhradecký kapitán Michal Mikeska, který si chytil puk do rukavice a okamžitě střílel. Našel však uprostřed brány jen Dolejšovu náruč.
     
    26:09
    Hradec Králové drží puk na svých holích poblíž Daniela Dolejše, jenže převahu se mu nedá přetavit v nebezpečnější střelu. Domácí už jsou kompletní.
     
    25:20
    Brankář Dolejš teď musí být ve střehu, střelami z kruhů se postupně prezentovali Vladimír Říha a Vít Budínský, ale ani jeden z nich neuspěl.
     
    24:50
    Havlíčkův Brod teď soupeře do ničeho nepouští. Daří se mu kouskovat královéhradeckou útočnou snahu častými vyhozeními až k brankáři Čechovi.
     
    24:16
    Martin Vágner udržel útočné pásmo. Rebelové zkoušeli vyhodit podél mantinelu, ale zde prostor hosté utěsnili a pokračovali v kombinaci, při níž se však dopustili nepřesnosti.
     
    23:55
    Východočeši sevřeli Rebely pod tlak a vyslali hned několik nebezpečných projektilů. Nakonec je vyloučen po přerušení hry Pavel Blažek (HBR) za hákování.
     
    23:30
    Pozadu nezůstal ani Petr Štěpánek, který při rychlém útoku po levé straně ledové plochy střílel na bližší tyč. Neměl však dobře seštelovaná mířidla.
     
    22:45
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a hned z toho mohla být velká příležitost! Ondřej Stehlík hledal od mantinelu před brankou najetého Lukáše Havla, ale ten byl dobře pokrytý!
     
    22:05
    Petr Polodna zkoušel překonat hradecký obranný val na modré čáře lehkým nahozením do útočného pásma, ale u kotouče byl dříve protihráč.
     
    21:39
    Ladislav Rytnauer si potom vedl podobně jako jeho spoluhráč a hosté se hnali do brejku, ale ten na poslední chvíli Rebelové stihli uhasit. Z kruhu potom v pádu střílel Milan Kostourek, ale nepřesně.
     
    20:55
    Martin Ondráček střílel z vrcholu levého kruhu, jenže trefil jen před sebou stojícího protihráče. Domácí však zůstávají u kotouče a pokračují v útočné snaze.
     
    20:36
    Hosté přesunuli hru do útočného pásma, kde vyhráli souboj v rohu a z mezikruží se opřel do puku Vít Budínský. Gólman Dolejš schoval letící puk do náruče.
     
    20:07
    Martin Vágner zkoušel ihned po vyhraném vhazování vyslat své spoluhráče do úniku dlouhým pasem podél mantinelu. Puk však skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po ledě už se prohání i hosté z Hradce Králové, kteří jdou do prostřední části ve větší pohodě.
     
    Rebelové už naskakují na led. Uvidíme, zda se jim o první přestávce povedlo na soupeře něco vymyslet, protože je čeká dotahování soupeřova náskoku.
     
    Na ledě probíhá soutěž, při níž fanoušci střílejí od modré čáry do prázdné branky. Sluší se podotknout, že si vedou skvěle. Připravené ceny se tak mohou těšit na své nové majitele.
     
    První dvacetiminutovka vyšla o poznání lépe hostům z Hradce Králové, kteří se díky dvěma přesným trefám Davida Švagrovského, přičemž především druhá vypadala jako vystřižená z hokejové učebnice, vedou 2:0. Spokojenější tak může být skupinka hradeckých fanoušků, která přijela do Havlíčkova Brodu vyzbrojena bubnem. Prostřední část začne přibližně v 18:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Hradec právě vstřelil branku!

    Tak jsem to zakřikl, Královští lvi jdou zaslouženě do dvoubrankového vedení! Hosté se usadili v útočném pásmu, Michal Tvrdík posunul puk na modrou čáru na Zdeňka Čápa, jehož nahození tečoval mezi kruhy a zády k brance DAVID ŠVAGROVSKÝ, který usměrnil kotouč mimo dosah Daniela Dolejše! Asistence: Zdeněk Čáp, Michal Tvrdík.
     
    19:12
    Svěřenci trenérského tandemu Jiří Rech - Milan Chalupa se zatím dobře brání, Královéhradečtí nemohou rozjet svou přesilovkovou kombinaci kvůli častým vyhozením svého soupeře.
     
    18:49
    Nejdříve střílel z levého kruhu do připraveného brankáře Dolejše Petr Haluza, po čemž se svou troškou do mlýna. Středem kluziště se vydal Zdeněk Čáp, ale na modré čáře byl zastaven. Vše končí faulem Radima Ostrčila (HBR), jenž se dopustil držením hole.
     
    18:00
    Východočeši přečkali další oslabení a nyní už zkoušejí něco vymyslet i směrem kupředu. Obrana Rebelů se teď seskupila kolem Daniela Dolejše.
     
    17:20
    Jan Pavlík nahazoval od modré čáry kotouč přes nepřehlednou skrumáž mezi kruhy směrem na branku. Kotouč o kousek minul branku Jakuba Čecha a v ochozech to zahučelo.
     
    16:48
    Domácí soubor se zatím hodně trápí. Oslabení Královští lvi se perfektně brání a vůbec nepouštějí svého soka z Kotliny na dostřel brankáře Čecha, který jen nezúčastněně sleduje dění před sebou.
     
    16:15
    Hosté vyvezli i v oslabení kotouč až do Dolejšovy blízkosti a těsně vedle vzdálenější tyče pálil z pravého kruhu Jan Berger! Velké štěstí pro domácí!
     
    15:47
    A rychlý postup domácích zastavil Petr Haluza (HKR) jen za cenu nedovoleného zákroku a odsedí si 2 minuty za podražení.
     
    15:40
    Havlíčkův Brod se snaží okamžitě odpovědět. Další útočnou akci rozjíždí z prostoru středního pásma rozjetý obránce Radim Ostrčil, následovaný svými spoluhráči.
     
    14:49
    Hradec právě vstřelil branku!

    Hosté se usadili v útočném pásmu a ujímají se těsného vedení! Michal Tvrdík si po Dolejšově pravici vyměnil kotouč s Janem Bergrem, který nasměroval nahrávku na sjíždějícího si DAVIDA ŠVAGROVSKÉHO, jenž střelou bez přípravy a zblízka propálil bezmocného gólmana Dolejše! Asistence: Jan Berger, Michal Tvrdík.
     
    14:11
    Domácí se teď rychle nastěhovali do útočného pásma a hned z toho byla šance jako hrom! Z prostoru mezi kruhy, kde měl dostatek času a prostoru, vypálil zápěstím Milan Kostourek, ale puk za zády brankáře Čecha neskončil, jelikož postrádal více přesnosti!
     
    13:25
    Havlíčkův Brod pokazil rozehrávku a teď se musí bránit dalšímu náletu Královéhradeckých. Zatím úspěšně. Gólman Dolejš může zůstat mezi svými tyčemi klidný.
     
    12:45
    Bojovníci z Kotliny se ubránili a nyní už se při hře 5 na 5 sami snaží vymyslet něco směrem kupředu. Zatím se jim nevede přechod do útočného pásma, hosté dobře brání modrou čáru.
     
    12:10
    Hradec Králové si teď nemůže vytvořit souvislejší tlak, Rebelům se daří získávat puky a vyhazovat je do bezpečí. Od modré čáry střílel David Roupec, ale i on minul tři červené tyče.
     
    11:30
    Domácí nakonec získali puk a na chvilku se osvobodili dlouhým vyhozením. Parta trenéra Kučery už je ale zpět v přesilovkovém postavení.
     
    10:50
    Východočeši drží pásmo a svírají Rebely v pevném objetí. Od modré čáry tvrdě střílel Martin Vágner, jehož rána proletěla jen těsně vedle pravé Dolejšovy tyčky!
     
    10:32
    Hradec Králové teď tahá za delší konec pomyslného provazu a jeho další souvislejší pobyt v blízkosti Daniela Dolejše končí přesilovou hrou. Nedovoleným bráněním se provinil Radim Ostrčil (HBR).
     
    09:30
    Hosté teď diktují tempo hry a dvakrát nebezpečně zahrozili. Nejdříve pálil z levého kruhu Luděk Brož, jehož projektil prosvištěl jen těsně nad brankou Daniela Dolejše. Poté ještě pálil od modré čáry Jiří Hendrich, ale jeho střela byla zblokována. Icing Rebelů.
     
    09:09
    Královští lvi se usadili v útočném pásmu a na konci kombinace střílel jeden ze dvojice Michal Tvrdík - Jan Berger, bohužel bylo vidět špatně číslo. Každopádně byl jeho střelecký projektil sražen jedním z Rebelů jen do ochranné sítě.
     
    08:30
    Hradečtí mají kotouč na svých holích, ale nedaří se jim zatím rozehrát puk od své branky, protože havlíčkobrodští útočníci je neúnavně napadají.
     
    07:50
    Roman Vondráček rozjel svižnou akci podél pravého mantinelu a brankář Čech vytasil ze svého arzenálu další úspěšný zákrok proti střele ze strany, jíž tentokrát vyslal Lukáš Endál.
     
    07:20
    Pavel Blažek teď těžil z nahrávky Ondřeje Stehlíka, když si zpracoval puk, najel si do útočného pásma a střílel na bližší tyčku, kde měl připravené betony Jakub Čech.
     
    07:00
    Gólman Čech si připsal další úspěšný zákrok, když zlikvidoval svižnou střelu z mírného úhlu na pravé straně. Vyražený kotouč rychle odpálili hosté přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    06:30
    Hradec Králové se ubránil bez větších problémů, když domácí pustil jen do velké šance Martina Ondráčka, jež však skončila nepřesnou střelou.
     
    05:35
    Martin Ondráček z levé strany střílel v úhlu do téměř odkryté branky, ale kotouč jen prolétl brankovištěm a mezi tři Čechovy tyče nezamířil! Škoda pro brodské bravy.
     
    04:40
    Domácí se už seskupili do postavení velkého pětiúhelníku, v němž obléhají hradeckou branku. Zatím se ke střelbě přes obranu hostů neprotlačili.
     
    04:12
    Hodně okatý faul předvedl Jiří Hendrich (HKR), jenž posílá podražením svůj tým do tří hráčů, v nichž se budou Královští lvi bránit hned 64 sekund.
     
    04:00
    Východočeši se však ujali kotouče a přesunuli hru až do útočného pásma, kde teď šetří drahocenné vteřinky z Karlíčkova trestu.
     
    03:43
    Havlíčkův Brod drží puk na svých holích a kombinuje v útočném pásmu. zatím bez střelby.
     
    03:16
    Hra má zatím velmi svižné tempo, ale na výraznější šanci stále čekáme. Útok Rebelů teď zastavil Milan Karlíček (HKR), který dostal 2 minuty za držení protihráče a osobní trest na 10 minut za držení protihráče.
     
    02:35
    Z prostoru levého kruhu vypálil Petr Štěpánek, ale brankář Čech měl velmi dobrý výhled a letící puk pohodlně chytil do své náruče, čímž u bližší tyčky přerušil hru.
     
    02:15
    Hlavní sudí svým hvizdem přerušil hru a po vhazování se pro změnu vydali do útočného pásma Rebelové, ale ani oni se přes pozornou defenzivu svého soupeře neprobili k zakončení.
     
    01:45
    Až teď se o trochu vzruchu v blízkosti havlíčkobrodské branky postaral Patrik Moskal, jenž obkroužil bránu a nahazoval do předbrankového prostoru, kde však našel jen hole domácích hráčů.
     
    01:15
    Kotouč se nám rychle stěhuje po ledové ploše a střídá svého majitele. Ani jednomu z týmů se zatím nepodařilo semknout soupeře do pevnějšího objetí a zakončit.
     
    00:50
    Hradec Králové získal kotouč a rychlým nahozením si pomohl až do blízkosti Dolejšovy branky. Obrana Rebelů je zatím pozorná a soupeře k ničemu nepouští.
     
    00:30
    Havlíčkův Brod byl o něco úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a založil postupný útok, díky němuž se nastěhoval do útočného pásma, kde teď kombinuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na modré čáře se nám už sešikovali i všichni Královští lvi. Důležitý souboj o cenné body za pár okamžiků začne.
     
    Jako první naskakují do ledového kolbiště havlíčkobrodští Rebelové, což kotel domácích příznivců kvituje potleskem i boucháním do bubnů.
     
    Led už nám brázdí brusle trojice mužů v pruhovaném. Na hráče ještě čekáme.
     
    Rolba právě dokončila úpravu ledové plochy a ochozy v Kotlině už se nám pozvolna zaplňují. Zahájení zápasu tak už nic nebrání. Čeká se jen na příjezd rozhodčích a hráčů obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Suchan) - M. Blažek, Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Novotný - Polodna, Endál (C), Vondráček, Knotek, P. Blažek, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.

    Královští lvi Hradec Králové:
    Čech (Luňák) - Hendrich, Roupec, Vágner (A), Karlíček, Havlík, Čáp, Klement - Brož, Říha, Švagrovský, Tvrdík (A), Berger, Macháň, Půlpán, Haluza, Mikeska (C), Budínský, Moskal, Valášek.

    Rozhodčí:
    Petr Humpolíček - Maxim Černý, Daniel Reich.
     
    Vzájemné zápasy:

    Havlíčkův Brod - Hradec Králové 4:5sn
    Hradec Králové - Havlíčkův Brod 3:5
    Hradec Králové - Havlíčkův Brod 4:5
     
    Královští lvi na začátek probíhajícího soutěžního ročníku nevzpomínají vůbec dobře. Poztráceli spoustu cenných bodů, přičemž se na nepovedených zápasech nepochybně podepsaly i nepříjemné problémy se zimním stadionem, jež se táhly dlouhou dobu. Potom se Východočeši zvedli, ale o stabilitu výkonů se příliš opřít nemohli. Hokejistům z královského města se znovu přestalo dařit a, stejně jako jejich dnešní soupeř z Kotliny, si prošli složitým obdobím, jež rovněž vedlo ke trenérské výměně. Přišlo další zlepšení a z minulých pěti kol Hradec Králové triumfoval hned čtyřikrát.
     
    Rebely v dosavadním průběhu soutěže potkala různá období. Sezonu 2012/13 odstartovali fantasticky, když kosili jednoho prvoligového soupeře za druhým a chvíli se dokonce vyhřívali na úplném čele tabulky. Potom se ale karta rychle otočila na svou odvrácenou stranu a havlíčkobrodskou družinu sužovala vleklá krize, jež vyústila až ve změnu na trenérském postu. Z nepříjemné situace se ale bojovníci z Kotliny dokázali vymanit a v poslední době si vedou velmi dobře. Ze tří předešlých kol ztratili pouze jeden bod, přičemž se jim podařilo vyloupit i lídra z Mladé Boleslavi.
     
    Příjemný pondělní podvečer. Je mou milou povinností vás přivítat u dalšího prvoligového zápasu ze zimního stadionu v Kotlině, kde se v rámci 41. kola střetnou v důležitém souboji kluby HC Rebel Havlíčkův Brod a Královští lvi Hradec Králové.

    Proč má dnešní utkání tak velkou váhu? Oba soupeře od sebe v tabulce dělí jen tři body, přičemž Rebelové i Východočeši v současné době drží dvě poslední příčky, jež zajišťují účast v play-off. V poslední době se jim navíc daří. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 29. Havel (Kostourek, Ondráček), 37. Polodna (Musil, Havel), 58. Rytnauer (Kostourek), 65. Rytnauer (Kostourek) - 15. Švagrovský (Berger, Tvrdík), 20. Švagrovský (Čáp, Tvrdík), 59. Moskal


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - M. Blažek, Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Novotný - Polodna, Endál (C), Vondráček, Knotek, P. Blažek, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.
    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) - Hendrich, Roupec, Vágner (A), Karlíček, Havlík, Čáp, Klement - Brož, Říha, Švagrovský, Tvrdík (A), Berger, Macháň, Půlpán, Haluza, Mikeska (C), Budínský, Moskal, Valášek.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček - Maxim Černý, Daniel Reich.

    Diváci: 956
    bahis siteleri