Dortmund – Norimberk 3:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:0 (2:0)
1. FC Norimberk
Pátek 25.01.2013, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ilkay Gündogan, přichází Moritz Leitner.
     
    88
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tu definitivní pojistka. Santana dlouhým pasem dopředu oslovil Reuse, jenž elegantně předhodil míč ROBERTU LEWANDOWSKIHO, který krásně utáhl střelu pod břevno a nedal Schäferovi šanci.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Nürnberg: ze hřiště odchází Timo Gebhart, přichází Mike Frantz.
    Střídání v týmu 1. FC Nürnberg: ze hřiště odchází Tomáš Pekhart, přichází Sebastian Polter.
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jakub Blaszczykowski, přichází Nuri Sahin.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sebastian Kehl, přichází Sven Bender.
     
    67
    Reus si zaběhl za obranu hostí, přijal míč od Kehla, krásně si jej první dotekem zpracoval, podíval se, kde stojí Schäfer a pokusil se jej překonat na zadní tyč, tu ale o půl metru minul!
     
    66
    Střídání v týmu 1. FC Nürnberg: ze hřiště odchází Markus Feulner, přichází Róbert Mak.
     
    60
    Lewandowskému dnes není přáno! Polský útočník se opět vřítil do šestnáctky, místo prvního zakončení na zadní tyči našel Götzeho, ten mu ale znovu vrátil míč, s nímž už Lewandowski nepohrdl, v jasné šanci ale nastřelil jen Schäferovu hruď!
     
    29
    Další nebezpečný míč do šestnáctky směřoval na hlavu dalšího Poláka, Lewandowski ale svým pohybem Schäfera neoklamal, ten zůstal stát na brankové čáře a udělal dobře, protože v ošemetné situaci zachoval hlavu a Lewandowského líznutí míče jej nezaskočilo!
     
    28
    Mohlo být definitivně po utkání! Nürnberg naprosto zapomněl na Piszczeka, který se zjevil na hrotu útoku, nepovedlo se mu však přehodit Schäfera a zápas tak zůstává ještě trochu otevřený.
     
    21
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nürnberg se ale dlouho neubránil. Chvíli poté přišel Götzeho přízemní centr z pravé strany, který prošel celým pokutovým územím až na značku pokutového kopu, kde JAKUB BLASZCZYKOWSKI podruhé překonal nazlobeného Schäfera.
     
    18
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Sám faulovaný JAKUB BLASZCZYKOWSKI si počkal na Schäferův pohyb a pak na opačnou stranu vstřelil první branku utkání.
     
    17
    Gebhart v šestnáctce zavadil o Blaszczykowského a je z toho penalta pro Dortmund! Hodně přísná, na druhé straně se stalo něco podobného před chvílí a nepískalo se.
     
    15
    Dortmund přežil nepřežitelné! Nejprve se před Weidenfellerem zjevil osamocený Pekhart, jenomže v jasné šanci hlavičkoval jen do domácího brankáře. Následnou dorážku Feulnera ještě vyrazil Weidenfeller nad břevno. Skvělý moment od Nürnbergu.
     
    5
    Obrovská šance Dortmundu, jenomže Lewandowski po úniku a souhře s Blasczykowskim ve skluzu minul branku! První přečíslení Nürnbergu a ihned takové problémy.

    Daniel Polách

    Branky: 18. Blaszczykowski (pen.), 21. Blaszczykowski, 88. Lewandowski


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan (89. Leitner), Kehl (77. Bender) - Blaszczykowski (77. Sahin), Götze, Reus - Lewandowski
    1. FC Norimberk: Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Balitsch, Simons - Feulner (66. Mak), Kiyotake, Gebhart (78. Frantz) - Pekhart (78. Polter)

    Rozhodčí: Weiner - Grudzinski, Henschel

    Diváci: 80100
    bahis siteleri