Pardubice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:4 (po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Liberec – Třinec 5:4 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 3:1 (kon.) | Chomutov – Zlín 3:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.02.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z města pod Ještědem! V rámci šestačtyřicátého kola dnes změří síly Bílí Tygři s třineckými Oceláři.
     
    Liberec zatím stihl posbírat pouze padesát bodů, což řadí severočeský klub na předposlední místo tabulky. Třinec naopak okupuje pátou příčku.
     
    Bílí Tygři po výměně trenéra ožili, nový kouč Pavel Hynek dovedl mužstvo k jasnému vítězství nad Chomutovem a lídrem z Plzně. V následujících dvou střetnutích ale liberecký tým zaváhal, padl na Slavii i ve Zlíně a předkolo play-off se začíná modrobílým vzdalovat. Zato soupeř si po celý průběh sezony drží konstantní výkonnost, poslední tři duely však nezvládl. Oceláři inkasovali na vlastním ledě dvakrát za sebou pět branek a v prodloužení padli na ledě Pirátů.
     
    Oba celky se v letošní sezoně utkaly již třikrát. Pozitivnější bilanci mají liberečtí hokejisté, kteří v každém zápase bodovali. V Třinci dvakrát prohráli v nastavení, na vlastním hřišti naopak soka v závěru listopadu těsně přemohli.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
     
    Hráči jsou nastoupeni na ledové ploše. Po státní hymně bude duel zahájen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Poprvé se v útoku objevili domácí. Duda zavezl kotouč do útočného pásma, přihrávkou zpět na modrou čáru ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    01:28
    Liberec začíná aktivněji. Kica získal kotouč na pravém kruhu, střelou švihem ovšem trefil jen před sebou stojícího obránce. Tygry posléze zastavil ofsajd.
     
    02:18
    Oceláři poprvé zahrozili a mohli hned skórovat! Klimenta utekl s Adamským do přečíslení, oba borci si několikrát vyměnili puk. Celou akci nakonec zakončil prvně jmenovaný. Ale v tísni netrefil přesně.
     
    02:43
    Severočeši si zahrají první přesilovku, dvě minuty za hákování dostal Peterek.
     
    03:56
    Liberci se zatím v početní převaze nedaří, soupeř se už několikrát osvobodil. Hrubec je takřka bez práce.
     
    04:44
    Peterek je zpět na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    04:55
    Poprvé si proti čtyřem zahrají také Slezané. Modrobílí totiž hráli v šesti, což sudí nepřehlédl. Trest odpyká Bulíř.
     
    06:12
    Šance na obou stranách. Polanský se nejprve protáhl po levé straně hřiště až k brankáři, ale z těsné blízkosti nedokázal protlačit puk za Schwarzova záda. Domácí ihned otočili hru a Kica zleva centroval před branku, kotouč si málem do vlastní sítě srazil vracející se zadák Hrabal. Vše nakonec skončilo pouze posunutou třineckou svatyní.
     
    07:00
    Bulíř se už vrátil na ledovou plochu, domácí si ale v plném počtu příliš dlouho nezahráli. Rozjetého protivníka zastavil Petr Nedvěd jen za cenu držení – další přesilovka Ocelářů.
     
    08:28
    Třinečtí se drželi v útočném pásmu, jenže nedokázali vystřelit. Zíb si několikrát vyměnil puk s Růžičkou, černou pryž však nakonec ukořistil Duda a bez váhání vyhodil.
     
    09:01
    Domácí hrají v plném počtu, ubránili se vcelku v poklidu.
     
    09:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou v desáté minutě zápasu do vedení. Nedvěd přenechal puk JANU VÍŠKOVI, jenž se z rohu kluziště natlačil až před Hrubce a puk poslal mezi jeho betony. Asistence: Petr Nedvěd – 1:0.
     
    10:35
    Václav Varaďa odešel na trestnou lavici za hákování, Severočeši mají k dispozici přesilovou hru.
     
    10:21
    Hrubec musí být stále v pozoru. Domácí jsou v tlaku, nahození od modré čáry se snažil v mezikruží tečovat Urban. Kotouč ovšem svoji holí srazil mimo hostující klec.
     
    12:29
    Hostujícího gólmana znovu pozdravil Víšek, libereckému útočníkovi však tentokrát střela příliš nesedla. Pálil z levého kruhu, Hrubec schoval kotouč v lapačce a přerušil hru.
     
    12:36
    I tato početní převaha zůstala nevyužita, Varaďa už krouží po ledě. Hosté jsou kompletní.
     
    13:50
    Liberec je po vstřelené brance jednoznačně aktivnější, domácí v posledních minutách svého protivníka v podstatě k ničemu nepustili. Drží puk na holích a diktují tempo hry.
     
    14:38
    V akci se objevil opět Víšek, do jeho rány tentokrát vložil hůl obránce. Kotouč škrtl o ochrannou síť nad Hrubcem, po komerční přestávce se bude vhazovat po brankářově levici.
     
    15:46
    Peterek ve středním pásmu přenechal puk Růžičkovi, který po delší době prověřil Schwarze. Hostující fantom pálil švihem a brankáři nadělal jeho pokus nečekané problémy. Nebezpečí ale zažehnal.
     
    16:16
    Dvě minuty obdržel Jan Výtisk, provinil se držením. Třinečtí mají příležitost k vyrovnání.
     
    16:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru skutečně využili a vyrovnávají na 1:1. K odražené Růžičkově střele se dostal před brankovištěm JAN PETEREK a kotouč nadvakrát došťouchal za ležícího Schwarze. Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    18:46
    Po souboji na středovém kruhu vyskočil kotouč do hlediště, vhazování v neutrálním pásmu.
     
    19:10
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela. První třetinu provází velké množství nečistých zákroků, menším trestem bylo oceněno Zíbovo hákování.
     
    19:55
    Pospíšil mohl pět vteřin před koncem úvodní části vrátit svému celku těsný náskok. Prosvištěl útočným pásmem a natlačil se před Hrubce, kotouč si ještě srovnal na forhend a vypálil. Třinecký gólman však stihl bezchybně zakročit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dvacet minut je minulostí, stav je nerozhodný. Na Víškovu trefu dokázali hosté zásluhou Peterkova zásahu v přesilovce odpovědět. Jinak byli Bílí Tygři mírně aktivnější, Hrubec se měl ve své brance co ohánět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Liberečtí pokračují v početní převaze, Hrubec má za sebou úspěšný zákrok. Zprava jej prověřil Nedvěd, puk zastavil gólman na hrudi.
     
    21:18
    Filippi na útočné modré čáře spoluhráčův pas nezpracoval, Květoň posléze svůj tým osvobodil. Hosté již hrají v plném počtu.
     
    22:41
    Tygři mají i nadále více ze hry. Ze závaru u brankoviště Ocelářů mohl těžit Filippi, poskakující puk však nezasáhl ideálně.
     
    23:29
    Radek Duda u mantinelu podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Třinec.
     
    23:46
    Liberec jde do tří! Třinec bude hrát 1:43 dvojnásobnou početní převahu, Derner jde pykat za faul kolenem. Oceláři mají skvělou příležitost k tomu, aby soupeři odskočili.
     
    24:27
    Hrabalovi utekl puk, hosté začínají s útočnou akcí až z vlastního pásma. Domácí mohou vystřídat.
     
    25:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané nabídnutou šanci využili a poprvé v zápase jdou do vedení. Polanský poslal kotouč napříč pásmem MARTINU RŮŽIČKOVI, jenž vypálil zleva poměrně z úhlu. Schwarz se však ke své tyčce přitiskl pozdě, kotouč mu propadl za brankovou čáru. Asistence: Jiří Polanský, Josef Hrabal – 1:2.
     
    26:30
    Hostům rázem narostla křídla. Liberec už hraje v pěti, ale je pasivnější. Oceláře nyní přibrzdil ofsajd.
     
    28:09
    Náskok hostujícího výběru mohl být již dvoubrankový. Rákos oslovil Růžičku, třinecký ostrostřelec byl úplně sám před brankou soupeře. Vypálil však pouze do připraveného gólmana.
     
    28:29
    Svěřenci trenéra Turka si zahrají opět v přesile, za vysokou hůl si šel odpočinout Pospíšil.
     
    29:10
    Hosté ostřelovali Schwarze ze všech stran! Na modré čáře několikrát napřáhl Zíb, následně získal volný puk domácí útočník Kica a vystartoval na opačnou stranu kluziště. Hrubec před ním raději přerušil hru.
     
    30:33
    Ve druhé polovině přesilové hry už tým ze Slezska nezahrozil, soupeř hraje v plném počtu a snažil se odpovědět. Urban však svému spoluhráči adresoval přihrávku do ofsajdu.
     
    31:37
    Dudovi střela z nadějné pozice příliš nesedla, z protiútoku se snažil prokličkovat až k brance Polanský. Přes libereckého zadáka ovšem neprošel.
     
    32:11
    Vzápětí na sebe opět upozornil liberecký rebel Duda. Ve středním pásmu nabral rychlost, ale dostal se až příliš blízko k brankáři. Hrubec se nakonec příliš nezapotil, soupeřova střela ze strany ho spíše zasáhla do výstroje.
     
    32:40
    Hra se začíná kouskovat, z utkání se trošku vytratil náboj. Liberec se snaží hrát aktivně, leč neúspěšně. Domácí několikrát za sebou ztratili puk ve středním pásmu.
     
    33:29
    Schwarz musel zakročit. Oceláři vyřešili situaci tři na dva poměrně nešťastně, Hrabal pálil z hranice vrcholu kruhů přesně doprostřed branky.
     
    34:09
    O chvilku později si připsal slibnou šanci Klimenta. Spoluhráč jej zpoza branky nalezl v ideální palebné pozici, útočník Ocelářů byl tísněn a zblízka poslal puk vedle pravé tyče.
     
    36:04
    Hrabal odešel na trestnou lavici, v ponechané výhodě měl vyrovnávací trefu na své čepeli Bulík. V mezikruží se mu otevřel prostor, ovšem mezírku mezi betony gólmana nenašel.
     
    37:18
    Liberec bude hrát přesilovku pět na tři. V pásmu si domácí vytvořili obrovský tlak, ale Hrubec několika parádními zákroky svůj celek podržel. Ve velkých šancích vychytal Nedvěda a Dudu. Nyní však bude třinecký gólman čelit dalšímu náporu, dvě minuty za sekání dostal Klouček.
     
    37:18
    Trenér Bílých Tygrů Pavel Hynek si vyžádal oddechový čas.
     
    38:35
    Oceláři už jsou ve čtyřech. Severočeši sice soupeře svírají, ale Hrubec nečelil ani jedné střele. Duda kombinoval s Čakajíkem, ale k finální střele se ani jeden hráč v modrém dresu nedostal.
     
    39:24
    Třinec hraje v plném počtu, ubránil se bez úhony. V závěru oslabení ale stálo při hostujícím výběru štěstí, Štich totiž příklepem od modré čáry orazítkoval tyč.
     
    39:49
    Zakázané uvolnění hostů. Jedenáct vteřin před koncem druhé třetiny se vhazuje po Hrubcově pravici.
     
    39:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši v úplném závěru prostřední třetiny vyrovnávají! Nedvěd vyhrál další vhazování před Hrubcem a TOMÁŠ BULÍK ostrou ranou z kruhu zaskočil třineckého gólmana. Jeho lapačka máchla naprázdno, Bulík trefil přesně. Asistence: Petr Nedvěd – 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také po čtyřiceti minutách je stav nerozhodný. Oceláři využili přesilovku pět na tři a poprvé v zápase vedli, i soupeř měl k dispozici dvojnásobnou početní převahu. Prosadil se však až tři vteřiny před koncem zásluhou Bulíka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Liberecký gólman čelil nepříjemné střele Růžičky. Třinecký forvard si v pásmu vytvořil prostor pro střelu a puk nakonec na Schwarze poslal z pravého kruhu.
     
    41:36
    Menší trest pro Rákose za hákování, hostující hráč stáhl k zemi unikajícího Vitáska. Přesilovka Liberce.
     
    42:26
    Až nyní obsadila Nedvědova formace útočnou třetinu. Po sérii přihrávek napřáhl z dálky Čakajík, ale jeho střelu srazili třinečtí obránci.
     
    42:59
    Zbytečný prohřešek domácího mužstva. Tygři hráli při vlastní přesilovce v šesti, trest odpyká Bulíř. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    43:37
    Začala zkrácená přesilovka Ocelářů. Rákos nahodil kotouč za Schwarzovu klec, kde se nyní hráči přetahují u hrazení.
     
    44:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se prosazují při vlastním oslabení. Domácí přečíslili soupeřovu obranu, obránce Vitásek vypálil z pravého kruhu a jeho střelu ještě Hrubec vytěsnil. PETR KICA už ale kotouč za brankovou čáru se štěstím došťouchal. Asistence: Ondřej Vitásek – 3:2.
     
    45:20
    Bílí Tygři hrají v plném počtu. Slezany inkasovaný gól nepoložil, stále se naopak tlačí do zakončení. Schwarz má za sebou další sérii zákroků.
     
    47:07
    Varaďa to nemyslel vůbec špatně. Pronikl přes modrou čáru a švihem přes beka vypálil, Schwarz působil zaskočeně. Reagoval s mírným zpožděním, kotouč však nakonec svým betonem vykopl.
     
    48:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestože měli hosté v uplynulých chvílích herní převahu, tak počtvrté inkasují. Bortňák vyslal kupředu TOMÁŠE URBANA, jenž ujížděl sám na Hrubce. Zvolil kličku do bekhendu a puk po ledě zasunul mezi brankářovy betony. Asistence: Dalibor Bortňák – 4:2.
     
    50:15
    Třinec už hraje trošku na riziko. Hosté nechávají otevřená zadní vrátka, do pásma spěchal podél mantinelu Filippi. Z nadějné akce ale nakonec nevytěžil větší brankovou příležitost.
     
    51:26
    Na opačné straně kluziště míchal s kotoučem za libereckou klecí Květoň. K přímému ohrožení gólmana se však nedostal, Třinec o puk přišel.
     
    51:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané jsou soupeři znovu na dosah, zásluhou JAKUBA ORSAVY snižují na rozdíl jediné branky. Hostující útočník sebral černou pryž ve středním pásmu, prolétl kolem libereckých obránců a z mezikruží švihem suverénně zavěsil. Asistence: Lukáš Zíb – 4:3.
     
    53:02
    Rušno bylo také před Hrubcem, jehož prověřil Duda. Vhodný moment ke střele však prováhal, přesto měl nakonec gólman Ocelářů s jeho zakončením potíže. Vrtící se puk zneškodnil až nadvakrát.
     
    54:16
    Hosté jsou častěji u puku, ale k blízkosti Schwarzovy branky se nedostávají. Protivník pečlivě brání střední pásmo.
     
    55:08
    Liberec je navíc také nebezpečný. Filippi nejprve neúspěšně tečoval spoluhráčovu nabídku a posléze pálil také z úhlu po obkroužení branky. Hrubce ovšem nepřekvapil.
     
    56:59
    Polanského individuální průnik úspěch neslavil, brankář bezchybně zakročil betonem. Přesto hosté přidávají, Tygři začínají být pod tlakem.
     
    57:40
    Martina Adamského dělilo od vyrovnání několik centimetrů. Útočníkova střela z mezikruží se otřela o brankovou konstrukci, Liberec měl štěstí.
     
    58:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Oceláři stáhli dvoubrankový náskok soupeře. ERIK HRŇA zpracoval na středovém kruhu skákající puk, prošel skrz liberecké obránce a z podobného místa jako jeho spoluhráč Orsava u třetí branky propálil Schwarze. Asistence: Václav Varaďa, Josef Hrabal – 4:4.
     
    59:45
    Schwarzovi bylo znovu pořádně horko. Adamský zrychlil a zprava bekhendem vypálil. Kotouč však libereckou klec minul.
     
    59:57
    Třinec hrál v šesti, trest odpyká Ovčačík. Bílí Tygři si tři vteřiny před koncem třetí části zahrají přesilovou hru, kterou si pravděpodobně přenesou také do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Duel končí po základní hrací době zaslouženou remízou. Severočeši vedli jedenáct minut před koncem o dvě branky, ale soupeř se nevzdal. Dokázal vyrovnat a o bonusový bod se týmy poperou v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a získají bod navíc. Pospíšil našel v mezikruží PETRA NEDVĚDA, na jehož střelu z první Hrubec nestačil. Asistence: Tomáš Pospíšil, Martin Čakajík – 5:4.
     
    Konec zápasu.
     
    Pohledné klání je u konce, Tipsport arena viděla devět branek a vítězství domácího celku. Liberec přemohl Oceláře na svém hřišti podruhé v sezoně, z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (19:39:20)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Víšek (Nedvěd), 40. Bulík (Nedvěd), 45. Kica (Vitásek), 49. Urban (Bortňák), 61. Nedvěd (Pospíšil, Čakajík) - 17. Peterek (Růžička, Zíb), 26. Růžička (Polanský, Hrabal), 52. Orsava (Zíb), 59. Hrňa (Varaďa, Hrabal)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
    bahis siteleri