Pardubice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:4 (po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Liberec – Třinec 5:4 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 3:1 (kon.) | Chomutov – Zlín 3:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.02.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a získají bod navíc. Pospíšil našel v mezikruží PETRA NEDVĚDA, na jehož střelu z první Hrubec nestačil. Asistence: Tomáš Pospíšil, Martin Čakajík – 5:4.
     
    59:57
    Třinec hrál v šesti, trest odpyká Ovčačík. Bílí Tygři si tři vteřiny před koncem třetí části zahrají přesilovou hru, kterou si pravděpodobně přenesou také do prodloužení.
     
    58:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Oceláři stáhli dvoubrankový náskok soupeře. ERIK HRŇA zpracoval na středovém kruhu skákající puk, prošel skrz liberecké obránce a z podobného místa jako jeho spoluhráč Orsava u třetí branky propálil Schwarze. Asistence: Václav Varaďa, Josef Hrabal – 4:4.
     
    57:40
    Martina Adamského dělilo od vyrovnání několik centimetrů. Útočníkova střela z mezikruží se otřela o brankovou konstrukci, Liberec měl štěstí.
     
    51:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané jsou soupeři znovu na dosah, zásluhou JAKUBA ORSAVY snižují na rozdíl jediné branky. Hostující útočník sebral černou pryž ve středním pásmu, prolétl kolem libereckých obránců a z mezikruží švihem suverénně zavěsil. Asistence: Lukáš Zíb – 4:3.
     
    48:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestože měli hosté v uplynulých chvílích herní převahu, tak počtvrté inkasují. Bortňák vyslal kupředu TOMÁŠE URBANA, jenž ujížděl sám na Hrubce. Zvolil kličku do bekhendu a puk po ledě zasunul mezi brankářovy betony. Asistence: Dalibor Bortňák – 4:2.
     
    44:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se prosazují při vlastním oslabení. Domácí přečíslili soupeřovu obranu, obránce Vitásek vypálil z pravého kruhu a jeho střelu ještě Hrubec vytěsnil. PETR KICA už ale kotouč za brankovou čáru se štěstím došťouchal. Asistence: Ondřej Vitásek – 3:2.
     
    42:59
    Zbytečný prohřešek domácího mužstva. Tygři hráli při vlastní přesilovce v šesti, trest odpyká Bulíř. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    41:36
    Menší trest pro Rákose za hákování, hostující hráč stáhl k zemi unikajícího Vitáska. Přesilovka Liberce.
     
    39:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši v úplném závěru prostřední třetiny vyrovnávají! Nedvěd vyhrál další vhazování před Hrubcem a TOMÁŠ BULÍK ostrou ranou z kruhu zaskočil třineckého gólmana. Jeho lapačka máchla naprázdno, Bulík trefil přesně. Asistence: Petr Nedvěd – 2:2.
     
    39:24
    Třinec hraje v plném počtu, ubránil se bez úhony. V závěru oslabení ale stálo při hostujícím výběru štěstí, Štich totiž příklepem od modré čáry orazítkoval tyč.
     
    37:18
    Liberec bude hrát přesilovku pět na tři. V pásmu si domácí vytvořili obrovský tlak, ale Hrubec několika parádními zákroky svůj celek podržel. Ve velkých šancích vychytal Nedvěda a Dudu. Nyní však bude třinecký gólman čelit dalšímu náporu, dvě minuty za sekání dostal Klouček.
     
    36:04
    Hrabal odešel na trestnou lavici, v ponechané výhodě měl vyrovnávací trefu na své čepeli Bulík. V mezikruží se mu otevřel prostor, ovšem mezírku mezi betony gólmana nenašel.
     
    34:09
    O chvilku později si připsal slibnou šanci Klimenta. Spoluhráč jej zpoza branky nalezl v ideální palebné pozici, útočník Ocelářů byl tísněn a zblízka poslal puk vedle pravé tyče.
     
    28:29
    Svěřenci trenéra Turka si zahrají opět v přesile, za vysokou hůl si šel odpočinout Pospíšil.
     
    28:09
    Náskok hostujícího výběru mohl být již dvoubrankový. Rákos oslovil Růžičku, třinecký ostrostřelec byl úplně sám před brankou soupeře. Vypálil však pouze do připraveného gólmana.
     
    25:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané nabídnutou šanci využili a poprvé v zápase jdou do vedení. Polanský poslal kotouč napříč pásmem MARTINU RŮŽIČKOVI, jenž vypálil zleva poměrně z úhlu. Schwarz se však ke své tyčce přitiskl pozdě, kotouč mu propadl za brankovou čáru. Asistence: Jiří Polanský, Josef Hrabal – 1:2.
     
    23:46
    Liberec jde do tří! Třinec bude hrát 1:43 dvojnásobnou početní převahu, Derner jde pykat za faul kolenem. Oceláři mají skvělou příležitost k tomu, aby soupeři odskočili.
     
    23:29
    Radek Duda u mantinelu podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Třinec.
     
    19:55
    Pospíšil mohl pět vteřin před koncem úvodní části vrátit svému celku těsný náskok. Prosvištěl útočným pásmem a natlačil se před Hrubce, kotouč si ještě srovnal na forhend a vypálil. Třinecký gólman však stihl bezchybně zakročit.
     
    19:10
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela. První třetinu provází velké množství nečistých zákroků, menším trestem bylo oceněno Zíbovo hákování.
     
    16:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru skutečně využili a vyrovnávají na 1:1. K odražené Růžičkově střele se dostal před brankovištěm JAN PETEREK a kotouč nadvakrát došťouchal za ležícího Schwarze. Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    16:16
    Dvě minuty obdržel Jan Výtisk, provinil se držením. Třinečtí mají příležitost k vyrovnání.
     
    10:35
    Václav Varaďa odešel na trestnou lavici za hákování, Severočeši mají k dispozici přesilovou hru.
     
    09:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou v desáté minutě zápasu do vedení. Nedvěd přenechal puk JANU VÍŠKOVI, jenž se z rohu kluziště natlačil až před Hrubce a puk poslal mezi jeho betony. Asistence: Petr Nedvěd – 1:0.
     
    07:00
    Bulíř se už vrátil na ledovou plochu, domácí si ale v plném počtu příliš dlouho nezahráli. Rozjetého protivníka zastavil Petr Nedvěd jen za cenu držení – další přesilovka Ocelářů.
     
    06:12
    Šance na obou stranách. Polanský se nejprve protáhl po levé straně hřiště až k brankáři, ale z těsné blízkosti nedokázal protlačit puk za Schwarzova záda. Domácí ihned otočili hru a Kica zleva centroval před branku, kotouč si málem do vlastní sítě srazil vracející se zadák Hrabal. Vše nakonec skončilo pouze posunutou třineckou svatyní.
     
    04:55
    Poprvé si proti čtyřem zahrají také Slezané. Modrobílí totiž hráli v šesti, což sudí nepřehlédl. Trest odpyká Bulíř.
     
    02:43
    Severočeši si zahrají první přesilovku, dvě minuty za hákování dostal Peterek.
     
    02:18
    Oceláři poprvé zahrozili a mohli hned skórovat! Klimenta utekl s Adamským do přečíslení, oba borci si několikrát vyměnili puk. Celou akci nakonec zakončil prvně jmenovaný. Ale v tísni netrefil přesně.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Víšek (Nedvěd), 40. Bulík (Nedvěd), 45. Kica (Vitásek), 49. Urban (Bortňák), 61. Nedvěd (Pospíšil, Čakajík) - 17. Peterek (Růžička, Zíb), 26. Růžička (Polanský, Hrabal), 52. Orsava (Zíb), 59. Hrňa (Varaďa, Hrabal)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
    bahis siteleri